Jump to content

lowcarbjunkie

Medlem
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

lowcarbjunkie's Achievements

(2/7)

5

Reputation

 1. Krilloljan lär inte härskna lika lätt! Här finns en sort som heter Nordic krillolja, som man kan testa gratis i 30 dagar: http://www.nutripro.se/index.php?page=landing&product=krill&landingRef=normal. Jag använder den. Jag tar minst 10 gram omega-3 tre per dag. Började med ett experiment. Läs gärna om det på min blogg: http://www.lowcarbjunkie.com/2013/01/31/omega-3-experiment/
 2. Jag började med d-vitamin för flera år sedan och upplevde mig definitivt mindre låg på vinterhalvåret. Numera tar jag en tsk fermenterad torskleverolja varje dag. Där får man i sig allt möjligt bra som ensymer, vitaminer, omega-3 fettsyror, och de fettlösliga vitaminerna A- och D. Den fermenterade torskleveroljan (Blue Ice Fermented Cod Liver Oil) går att köpa här: http://www.red23.co.uk/Healthy-Oils-Omega-3_c_41.html och enligt Weston A. Price bör man även ta hövitaminsmörolja (X-factor Gold High Vitamin Butter Oil) då den förstärker effekten av torskleveroljan och bidrar till ökad läkningsförmåga i kroppen. Finns att köpa på samma sajt.
 3. Jag har tagit stora doser av omega-3 i ca 3 månader nu. Trappade upp långsamt med start på 2 gram till minst 11 gram per dag (4 gram Nordic krillolja och en tsk fermenterad torskleverolja ca 7 gram). Mår fantastiskt bra av oljan. Har fått minskad värk och andra konstigheter i kroppen. Är säker på att oljan bara är bra för dig. Tror inte du behöver oroa dig!
 4. Coop i Sisjön har tagit in den stora burken kokosolja från Kung Markatta.
 5. Osaltat smör är att föredra + kokosolja
 6. Kung Markattas kokosolja är bra och billig. Finns i många vanliga mataffärer. Jag gillar Magic Bullet, fast jag gör min med fo-ti-tieng te istället. Ibland lägger jag i lite kryddor också som kardemunna, kanel och ingefära.
 7. Jag har mailat lchf-butiken och frågat om de kan ta in pemmican.
 8. Jag har mailat med gröna gårdar och hon säger att det går att lägga till ex nötlever (vid tillgång) med en köttbox. Alternativt kan man beställa genom affären (om de har deras produkter).
 9. Annars finns ju kung markattas! Virgin och relativt billigt. Finns i ganska många vanliga mataffärer. Personligen tycker jag kokossmaken minskar när man använder både smör och kokosolja.
 10. Änglamarks havrekli innehåller mindre kolhydrater, har för mig 27 g per 100 g. För mycket för mig, men kanske inte för någon annan.
 11. Fel. Södra larmgatan 18 var det visst. Affären heter La Maison. Hittade en hemsida: http://www.lamaisonfrancaise.se/
 12. Finns en liten fransk affär i närheten av saluhallen. Kommer inte ihåg vad gatan heter, kanske vallgatan...
 13. Jag har även tagit en halv tsk high vitamin butter oil tillsammans med torskleveroljan. Ska tydligen förstärka helandeeffekten enligt Weston Price.
×
×
 • Create New...