Gå till innehåll

LenaK

Medlem
 • Innehållsantal

  56
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

42 Bra

Om LenaK

 • Rank

 1. Det går utmärkt att koka ägg i vattenkokare. Sätt bara på den några gånger när den slår från.
 2. Intressant diskussion! Träffade nyligen en diabetiker som hävdade att efter t ex en gåsamiddag är han tvungen att ta ett par enheter extra insulin och att det beror på allt fett han får i sig under en sådan måltid. Hur få honom att förstå att ju mer fett han äter desto bättre för honom?
 3. Jag har lösningen på era skalproblem!!! Det fungerar t o m på de små ägg jag ibland köper för 10 kr per flak direkt av äggproducenten. Dessa ägg hade jag testat alla här nämnda knep på utan resultat. Eftersom de redan är små blev det inte mycket ägg kvar efter skalning. Min blivande svärson hade ett tips, som fungerar!! Tag någon typ av nål. Jag använder en sådan som man fäster upp papper med på anslagstavlor eftersom den har ett stort huvud. Stick ett hål i skalet i ena änden av äggen innan de kokas och vips blir äggen skalbara.
 4. Svartpeppar ska du ha i din "shot"! Det gynnar upptaget av gurkmeja, enligt vad jag läst.
 5. Nu skjuter jag lite från höften. Jag kan också vakna med hjärtrusningar och har haft 120 vid något tillfälle. Jag misstänker magnesiumbrist. Har någon kollat magnesiumnivåerna? Jag hade låga nivåer i blodet för ett par år sedan och har sedan dess tagit magnesiumtillskott från och till. Värdena i blodet lär i och för sig inte säga så mycket förutom om värdena är riktigt låga. En expert på magnesiumbrist har uttryckt det som så att "om man har låga värden i blodet så står man redan med ena foten i graven". Drastiskt men magnesium är otroligt viktigt för många processer i kroppen. Googla på "magnesiumbrist domningar känselbortfall" så får du många träffar. Även "magnesiumbrist hög puls" ger träffar. Kan vara värt att testa magnesiumtillskott, något som lär vara helt ofarligt. Docent Rune Eliasson om magnesium: http://www.ortomolekylar.se/wp-content/uploads/2012/11/Eliasson12Magnesium2000V.pdf
 6. Jag har "forskat" vidare och hittade denna sida. http://www.fettdieten.se/content/oljor-stekfetter-t%C3%A5rgas-och-v%C3%A4rme Du gör kanske bäst i att lyda din väns råd, trots allt!
 7. Tack alla ni som svarat! Har jag förstått det hela rätt? De transfetter som finns naturligt i smör är helt ofarliga och t o m nyttiga, i vart fall i begränsade mängder, medan de transfetter som ev?? bildas vid kraftig upphettning är lika farliga som de industriellt framställda transfetterna i t ex margarin och billigt kokosfett. Då får jag väl sluta äta lätt brynt smör, något jag annars gillar skarpt!
 8. Jag började prata LCHF med min kiropraktor idag. Han var insatt och intresserad men varnade för att steka i smör eftersom det enligt honom bildades mycket transfetter vid stark upphettning av smör. Stämmer det? Enligt kiropraktorn är det bara kokosolja och avokadoolja som tål stark upphettning.
 9. Johanna, OM det är gikt du lider av, kan det ev vara positivt med C-vitamintillskott. Då menar jag inte några brustabletter utan ett kryddmått (ett gram) ren askorbinsyra om dagen. Jag läste någonstans att ca 50 % blev hjälpta med C-vitamin. Både min man och jag tar numera det dagligen i ett stort glas vatten och jag tycker att hans giktproblem har blivit mindre. C-vitamin kan vi nog få i oss lite för lite av med lågkolhydratkost. Det finns inte ens i ägg, som annars innehåller det mesta.
 10. Jag är så glad för din skull, att du är så mycket piggare! Jag har också glädjande nyheter. Min dotter, som jag startade den här tråden med att berätta om, lyckades utverka en magnetröntgen för några veckor sedan. Det var 3,5 år sedan sist. Under den tiden har hon haft en skyddande graviditet och två år med LCHF och D-vitamintillskott. Däremellan ett skov. Det skriftliga besked hon fick angående resultatet av röntgen säger att OM där överhuvud taget är någon förändring sedan sist så är den så marginell att man inte är helt säker. LYCKA! Jag kan inte glömma att din neurolog vägrade dig ett D-vitamintest. Så sent som igår läste jag någonstans att nydiagnostiserade MS-patienter oftast har väldigt låga nivåer av D-vitamin i kroppen. Ett sådant test är dessutom en ynkligt liten kostnad jämfört med vad t ex en interferonbehandling kostar. Vi räknade ut att min dotter besparat vården (skattebetalarna) ca 240000 kr under de två år hon hittills har vägrat ta mot sjukvårdens behandling. Det motsvarar 2000 D-vitamintest. Många s k specialister tycks leva med skygglappar och inte ta in några intryck utifrån. Vi gräsrötter läser om ett antal anekdoter, ja t o m riktiga studier, som visar D-vitaminets positiva inverkan på MS men specialisterna tycks både blinda och döva. Det borde räcka med en enda positiv anekdotisk berättelse för att väcka deras nyfikenhet, kan man tycka. Det måste väl för sjutton vara deras jobb att gripa varje halmstrå som kan innebära något positivt för patienterna, i synnerhet som D-vitamintillskott är helt ofarligt även i ganska stora doser.
 11. Det här med nivån på D-vitamin i kroppen är lite lurigt. Det finns nämligen två olika enheter, som det mäts i. Jag blev själv föskräckt och trodde att jag hade lågt värde men i själva verket var det riktigt bra. Det beror på vilket labb som analyserar provet. Jag tar mig friheten att kopiera en tabell från kostdoktorns blogg: Här är en tabell där man (mycket grovt )uppskattat vad olika nivåer av D-vitamin innebär: Vad gäller kostnaden på 120 kr för ett prov, så var det så mycket ett visst landsting fick betala hos sitt labb.
 12. Så intressant att du har lidit av depression, i synnerhet med tanke på att depression på sina håll behandlas med, ja just det.........D-vitamin.
 13. Det är för sorgligt att de vägrade D-vitamintestet, när du uttryckligen bad om det!. Din läkare borde ju visat lite nyfikenhet, tagit chansen att ev lära sig något nytt. Uttryckte han någon uppfattning om D-vitamin? Jag kollade kostnaden för D-vitaminprovet för något år sedan, ca 120 kr kostar det! Vad är det mot kostnaden för en livslång behandling med bromsmediciner. Läs denna fantastiska "solskenshistoria": http://robertbakermdhealthnewsletter.blogspot.se/2010/06/case-history-complete-remission-of-16.html Jag är ledsen att jag inte kom ihåg att länka till den innan ditt besök hos läkaren. Här är ytterligare ett "newsletter" ang MS och D-vitamin. http://robertbakermdhealthnewsletter.blogspot.se/2010/07/update-on-multiple-sclerosis-and.html Jag håller med Anneli att det inte är klokt att det inte är rutin med D-vitamintest. Varför ligger vi så långt efter i Sverige!?, kan man undra.
 14. Tala om att stjälpa istället för hjälpa!
×
×
 • Skapa nytt...