Jump to content

LenaK

Medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

LenaK's Achievements

(2/7)

42

Reputation

 1. Det går utmärkt att koka ägg i vattenkokare. Sätt bara på den några gånger när den slår från.
 2. Intressant diskussion! Träffade nyligen en diabetiker som hävdade att efter t ex en gåsamiddag är han tvungen att ta ett par enheter extra insulin och att det beror på allt fett han får i sig under en sådan måltid. Hur få honom att förstå att ju mer fett han äter desto bättre för honom?
 3. Jag har lösningen på era skalproblem!!! Det fungerar t o m på de små ägg jag ibland köper för 10 kr per flak direkt av äggproducenten. Dessa ägg hade jag testat alla här nämnda knep på utan resultat. Eftersom de redan är små blev det inte mycket ägg kvar efter skalning. Min blivande svärson hade ett tips, som fungerar!! Tag någon typ av nål. Jag använder en sådan som man fäster upp papper med på anslagstavlor eftersom den har ett stort huvud. Stick ett hål i skalet i ena änden av äggen innan de kokas och vips blir äggen skalbara.
 4. Margaretha, vad för typ av knäproblem? Artros?
 5. För min del köper jag både MSM och Glucosamin på GeKå´s i Ullared. De har en stor avdelning för häst och hund, fast jag har ingendera.....
 6. Tack för tipset! Då får badkaret komma till heders igen! :-D
 7. Svartpeppar ska du ha i din "shot"! Det gynnar upptaget av gurkmeja, enligt vad jag läst.
 8. Inget märkligt med det utan helt normalt! Det hade varit märkligare om de inte blivit normala! ;-)
 9. Nu skjuter jag lite från höften. Jag kan också vakna med hjärtrusningar och har haft 120 vid något tillfälle. Jag misstänker magnesiumbrist. Har någon kollat magnesiumnivåerna? Jag hade låga nivåer i blodet för ett par år sedan och har sedan dess tagit magnesiumtillskott från och till. Värdena i blodet lär i och för sig inte säga så mycket förutom om värdena är riktigt låga. En expert på magnesiumbrist har uttryckt det som så att "om man har låga värden i blodet så står man redan med ena foten i graven". Drastiskt men magnesium är otroligt viktigt för många processer i kroppen. Googla på "magnesiumbrist domningar känselbortfall" så får du många träffar. Även "magnesiumbrist hög puls" ger träffar. Kan vara värt att testa magnesiumtillskott, något som lär vara helt ofarligt. Docent Rune Eliasson om magnesium: http://www.ortomolekylar.se/wp-content/uploads/2012/11/Eliasson12Magnesium2000V.pdf
 10. Jo, men ni pratar om en speciell form av K2: mk7. Är det Rolls Royce-formen av K2?
 11. Jaha, och mina K2 (menakinon) är de då verkningslösa som "ledsagare" av kalcium till rätt plats i kroppen?
 12. Tack för det Johanna07 och Syster! Bra att någon vet. Jag har en gammal burk med ACO Vitamineral, som bl a innehåller vitamin K. B-vitaminerna är specificerade, men inte vitamin K. Det kanske betyder K1? Då kan jag alltså utan problem ta K2 trots min APC-resistens, om jag nu fattar rätt. Häftigt med din mamma, Syster!
 13. Intressant diskussion! Även jag har denna koagulationsrubbning i enkel uppsättning. Visste ni förresten att den är extra vanligt förekommande i NÖ Skåne? Detta med vitamin K känns plötsligt som ett moment 22. Jag har nyligen fått lära mig hur viktigt det är med detta vitamin när man tar stora doser D-vitamin, för att inte kalcium ska sätta sig på fel ställe i kroppen. Givetvis inköptes då vitamin K, som jag tydligen inte bör ta på grund av min APC-resistens. Pest eller kolera? ?
 14. Jag läser gärna den långa versionen! :-)
 15. Jag rekommenderar David Perlmutters bok Grain Brain, som nu finns på svenska under namnet Hotet mot din hjärna. Efter att ha läst den tänker man sig för mer än en gång innan man tar en tugga på frallan.
×
×
 • Create New...