Jump to content

LenaK

Medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by LenaK

 1. Det går utmärkt att koka ägg i vattenkokare. Sätt bara på den några gånger när den slår från.
 2. Intressant diskussion! Träffade nyligen en diabetiker som hävdade att efter t ex en gåsamiddag är han tvungen att ta ett par enheter extra insulin och att det beror på allt fett han får i sig under en sådan måltid. Hur få honom att förstå att ju mer fett han äter desto bättre för honom?
 3. Jag har lösningen på era skalproblem!!! Det fungerar t o m på de små ägg jag ibland köper för 10 kr per flak direkt av äggproducenten. Dessa ägg hade jag testat alla här nämnda knep på utan resultat. Eftersom de redan är små blev det inte mycket ägg kvar efter skalning. Min blivande svärson hade ett tips, som fungerar!! Tag någon typ av nål. Jag använder en sådan som man fäster upp papper med på anslagstavlor eftersom den har ett stort huvud. Stick ett hål i skalet i ena änden av äggen innan de kokas och vips blir äggen skalbara.
 4. Margaretha, vad för typ av knäproblem? Artros?
 5. För min del köper jag både MSM och Glucosamin på GeKå´s i Ullared. De har en stor avdelning för häst och hund, fast jag har ingendera.....
 6. Tack för tipset! Då får badkaret komma till heders igen! :-D
 7. Svartpeppar ska du ha i din "shot"! Det gynnar upptaget av gurkmeja, enligt vad jag läst.
 8. Inget märkligt med det utan helt normalt! Det hade varit märkligare om de inte blivit normala! ;-)
 9. Nu skjuter jag lite från höften. Jag kan också vakna med hjärtrusningar och har haft 120 vid något tillfälle. Jag misstänker magnesiumbrist. Har någon kollat magnesiumnivåerna? Jag hade låga nivåer i blodet för ett par år sedan och har sedan dess tagit magnesiumtillskott från och till. Värdena i blodet lär i och för sig inte säga så mycket förutom om värdena är riktigt låga. En expert på magnesiumbrist har uttryckt det som så att "om man har låga värden i blodet så står man redan med ena foten i graven". Drastiskt men magnesium är otroligt viktigt för många processer i kroppen. Googla på "magnesiumbrist domningar känselbortfall" så får du många träffar. Även "magnesiumbrist hög puls" ger träffar. Kan vara värt att testa magnesiumtillskott, något som lär vara helt ofarligt. Docent Rune Eliasson om magnesium: http://www.ortomolekylar.se/wp-content/uploads/2012/11/Eliasson12Magnesium2000V.pdf
 10. Jo, men ni pratar om en speciell form av K2: mk7. Är det Rolls Royce-formen av K2?
 11. Jaha, och mina K2 (menakinon) är de då verkningslösa som "ledsagare" av kalcium till rätt plats i kroppen?
 12. Tack för det Johanna07 och Syster! Bra att någon vet. Jag har en gammal burk med ACO Vitamineral, som bl a innehåller vitamin K. B-vitaminerna är specificerade, men inte vitamin K. Det kanske betyder K1? Då kan jag alltså utan problem ta K2 trots min APC-resistens, om jag nu fattar rätt. Häftigt med din mamma, Syster!
 13. Intressant diskussion! Även jag har denna koagulationsrubbning i enkel uppsättning. Visste ni förresten att den är extra vanligt förekommande i NÖ Skåne? Detta med vitamin K känns plötsligt som ett moment 22. Jag har nyligen fått lära mig hur viktigt det är med detta vitamin när man tar stora doser D-vitamin, för att inte kalcium ska sätta sig på fel ställe i kroppen. Givetvis inköptes då vitamin K, som jag tydligen inte bör ta på grund av min APC-resistens. Pest eller kolera? ?
 14. Jag läser gärna den långa versionen! :-)
 15. Jag rekommenderar David Perlmutters bok Grain Brain, som nu finns på svenska under namnet Hotet mot din hjärna. Efter att ha läst den tänker man sig för mer än en gång innan man tar en tugga på frallan.
 16. Det finns ganska många trådar om Waran när man söker på det ordet i hela forumet men när jag försöker lägga in länken till dessa trådar fungerar det inte, så du får själv söka på ordet waran en gång till. :-)
 17. Jag har "forskat" vidare och hittade denna sida. http://www.fettdieten.se/content/oljor-stekfetter-t%C3%A5rgas-och-v%C3%A4rme Du gör kanske bäst i att lyda din väns råd, trots allt!
 18. Nässlor har jag fortfarande i frysen sedan förra året. Barnbarnen (3 resp 6 år) tyckte det var så gott så det var ju synd att de inte skulle få äta det på nästan ett år. :-) Hur tillagar man och äter kirskål på bästa sätt? Jag har aldrig testat. Skulle nog kunna fylla en hel frysbox med sådant. I år har jag ätit en riktig läckerhet, som jag annars alltid kastat, nämligen blomknopparna på den övervintrande grönkålen. Bryter av dem med några cm stjälk, ångkokar lätt och fräser till slut i rikligt med smör. Mmmmm!
 19. Tack alla ni som svarat! Har jag förstått det hela rätt? De transfetter som finns naturligt i smör är helt ofarliga och t o m nyttiga, i vart fall i begränsade mängder, medan de transfetter som ev?? bildas vid kraftig upphettning är lika farliga som de industriellt framställda transfetterna i t ex margarin och billigt kokosfett. Då får jag väl sluta äta lätt brynt smör, något jag annars gillar skarpt!
 20. Jag började prata LCHF med min kiropraktor idag. Han var insatt och intresserad men varnade för att steka i smör eftersom det enligt honom bildades mycket transfetter vid stark upphettning av smör. Stämmer det? Enligt kiropraktorn är det bara kokosolja och avokadoolja som tål stark upphettning.
 21. http://www.kostdoktorn.se/lchf-och-vanliga-magbesvar-ibs/comment-page-1#comments Alla dessa vittnesmål platsar definitivt här.
 22. Var köper man det? Kan man hitta det i södra Sverige?
 23. Det verkar ju en aning skumt. Rent smakmässigt gillar jag det tyska smöret men hållbarheten vad gäller smaken är sämre än hos de nordiska smörsorterna. Kan tyda på en inblandning av någon olja kanske? Jag har en gång köpt irländskt smör men kommer inte ihåg konsistensen. Om Pers teori stämmer borde väl det irländska i så fall vara som det svenska och finska smöret vad gäller konsistensen. Jag har skickat en fråga om det jämförelsevis mjuka smöret till Lindahls Mejeriprodukter AB, vars smör tillverkas i Holland. Vi får väl se om jag får ett trovärdigt svar.
 24. Jag är lite fundersam över om det som kallas smör alltid är tillverkat av bara grädde (samt salt och mjölksyrakultur) såsom innehållsförteckningen säger eller om det kan ha "smugit sig in" något annat också. Min fundering kommer sig av att smör från Tyskland och Holland är betydligt mjukare och blir snabbt riktigt mjukt i rumstemperatur till skillnad från finskt och svenskt smör. Jag har en känsla av att smör från Tyskland och Holland beter sig mer som Bregott, som innehåller en hel del rapsolja. Kan det kanske vara något i tillverkningsprocessen som gör skillnaden? Någon som vet?
×
×
 • Create New...