Jump to content

Max Mustermann

Medlem
 • Posts

  148
 • Joined

 • Last visited

Max Mustermann's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

35

Reputation

 1. Man tittade på om det fanns någon metabol fördel och gav folk mat med olika mängder fett och kolhydrater. På vilket sätt är det studierna irrelevanta när det är det man vill undersöka? LCHF är ointressant här, det hade inte med LCHF att göra. Du skrev massa kritik som du ville ha reflektioner på, jag rekommenderade dig att posta det i Gudiols blogginlägg för att få reflektioner av han som verkligen skrivit det. Jag tycker inte det är att ropa efter pappa Guddi. Och att han har stöd för det han skriver, inte som du som sitter och lattjar med 90%-iga fettbesparingar med LCHF kontra 75% med vanlig kost som du trots att du säger har studier om det bara snackar crap och det visar sig att siffrorna bygger på "dina personliga erfarenheter" Att kunna visa fakta som stödjer det man säger uppskattas av åtminstonde mig.
 2. Jag har inget behov av att du postar den där men eftersom du ville ha kommentarer på din text så hade det varit mer effektivt
 3. Det är jag inte kompetent nog att göra, och har aldrig påstått. Denna tråden handlade om vad folk anser om Gudiols text kring om insulin gör en fet och jag har skrivit vad jag anser om den.
 4. Om du tycker jag är otrevlig ber jag om ursäkt. Dock står jag fast vid att jag tycker att du påstår saker som det inte finns stöd för. Du har i tråden sagt att man kan inte läsa på innehållet på ett livsmedel vad det innehåller och räkna med att få i sig det p.g.a att kroppen inte kan ta upp mineraler och vitaminer från spannmål. Det finns det inget stöd för och det var det jag (kanske med en otrevlig ton) ville få presenterat.
 5. Vill du att jag skall producera en egen text om vad som orsakar hyperinsulinemi i en tråd om vad folk anser om det Gudiol skriver?
 6. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga. Första länken handlar om hur vitaminer och mineraler generellt påverkas vid tillagning, skulle det vara ditt bevis på att kroppen inte kan ta upp mineraler och vitaminer från spannmål? Den andra studien underar jag om du ens har läst. Den pratar om att Järn och Zink i baljväxter och följande conclusion: The absorption of minerals depends on the total compo- sition of the meal. In a balanced diet containing animal protein, a high intake of legumes does not imply a risk of inadequate mineral supply. Strictly vegetarian diets based on unrefined cereals and possibly also some legume-based diets will result in low absorption of Fe and Zn. Är det för dig ett bevis på att kroppen inte kan ta upp mineraler och vitaminer från spannmål? Som sagt: Sluta hitta på saker, du förvirrar folk
 7. Tim bad om min syn på det, därför svarade jag. Och nej, han kan inte försvara sig själv eftersom han inte läser det och Tim vet att han skulle vara chanslös om han postade det han skrev som en kommentar på JG blogg, därför kommer han inte göra det.
 8. Ja jag vill ha studier som visar att jag inte får i mig de mineraler och vitaminer som står här när jag äter 100 gram kokt potatis: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11511〈=sv
 9. OK Anledningen till att han tittade på de studier som gjorts var att en del folk inom LCHF hävdar att det finns en metabol fördel att äta fett kontra lågkolhydrat. Han tog de studier som finns som tittat på detta och redovisade för resultatet. Han nämner inte att det skall vara lågkolhydrat dieter. Han säger att man gett försökspersoner olika dieter med varierande kolhydrat och fettintag med konstant proteinintag. Det finns alltså inga andra studier som tittat på detta (enligt honom, jag vet inte). Ändå hävdar en del LCFH folk att fett har en metabol fördel. Man väljer ju själv hur man vill tolka resultaten. Om man tar en av studierna som du underkänner så har man i ena gruppen ätit 25% kolhydrat och 60% fett och andra gruppen 70% kolhydrat och 15% fett. Här (precis som i alla andra studier) såg man ingen metabol fördel. Då kan man som du verkar göra hävda att studien säger ingenting om huruvida fett har en metabol fördel vid LCHF eftersom LCHF äter ännu mer fett och ännu mer kolhydrate. Eller så kan man tänka åt i stil med: "Detta är ju inte exakt som LCHF äter men om det inte finns någon metabol fördel för fett när man jämför 25/60 kontra 70/15 så gör det förmodligen inte det om man jämför 10/75 kontra 80/5 heller. Men säker kan jag ju naturligtvis inte vara" Studierna har alltså inte resonerat kring LCHF som du verkar tro, de har jämfört dieter med högre kontra lägre fett och kolhydrat och letat metabol fördel och inte hittat någon. Gott så. Det är möjligt att den metabola fördelen infinner sig när kroppen har fettannpassat sig. Men återigen har han tagit de studier som finns på området. Och han nämner ju t.om att de bara pågått några dagar. Men visst, han kunde absolut ha poängterat att det är möjligt att den metabola fördelen enbart inträffar när kroppen har valt sig vid fettanpassning. Här förstår jag faktiskt inte vad du dissar, vad skulle gjorts? Jo det gör det verkligen för insulin är livsnödvändigt och insulinpåslag efter en måltid är verkligen inget man skall försöka undvika. Tycker du själv att Gudiol rekommenderar att man skall bada i insulin?
 10. Jag vill gärna se vad du grundar det på dock. Min uppfattning om dig är nämligen att du hittar på en hel del saker som skall sätta LCHF i bättre dager så nånting som backar upp att människan tar upp mineraler och vitaminer sämre från spannmål än från fett och protein tack.
 11. Det är min uppfattning också att det kan skilja väldigt mycket. Tex bananer skördas när de är gröna för att inte vara övermogna när de kommer fram vilket stannar av näringsprocessen.
 12. Vet inte om jag är trött men skall jag tolka dig som att kroppen inte kan ta upp mineraler och vitaminer om de kommer från spannmål?
 13. Det är mjölkproteinet som triggar acne så jag kan inte se hur smör skulle kunna vara ok. Verkar rätt omständigt men ett alternativ: http://tinasmagmat.se/?page_id=175
 14. En bit ner på denna sidan finns lite exempel: http://www.leighpeele.com/body-fat-pictures-and-percentages
×
×
 • Create New...