Jump to content

lchfgott

Medlem
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

lchfgott's Achievements

(2/7)

9

Reputation

 1. HbA1c heter provet för att vara mer exakt.
 2. Smågodis (särskilt söt lakrits) suktar jag efter ibland.
 3. lchfgott

  Skämt

  Vilken skådespelare faller oss bäst i smaken? Kevin Bacon
 4. Sjukgymnast Jonas Bergqvist tipsar om att vi skall starta dagen med en nypa salt i vatten, gärna med några droppar citron för smakens skull. Han förespråkar även en nypa salt i ett glas vatten cirka en timme före träning. Viktigt är att det är ett salt av god kvalitet, typ havssalt/himalayasalt.
 5. Istället för bananen skulle jag tillsätta en avocado.
 6. Direkt efter träning lär det ändå finnas en vinst med proteinpulver. Holistics proteinpulver med lecitin använder jag också. På något vis känns Holistic seriöst -men jag kan ju ha fel. Dock använder jag proteinpulver endast direkt efter träning som en enkel lösning direkt på plats på gymmet.
 7. Tack alla underbara för svar. Då förstår jag. Det finns både dålig och supernyttig lecitin alltså.
 8. Jag känner mig förvirrad om ämnet lecitin. I hälsokostbutiker säljs det i stora burkar med hänvisning som ett väldigt hälsosamt fett som hjärnan behöver. Det finns burkar med både sojalecitin och solroslecitin (Holistic). I andra sammanhang har jag å andra sidan läst att lecitin ska undvikas! Beror det på hur ämnet hanterats, GMO? Vad ska jag tro? Holistic känns som ett mycket trovärdig företag och de har ju lecitin även i sitt proteinpulver så jag gissar att det kanske trots allt är ganska bra då? Någon som har kunskap i ämnet?
 9. Även jag föredrar kokosmjölk. Kan det finnas några nackdelar med den? Jag känner då inte till det i så fall. Låg i kolhydrater som den är. Passar bra i smoothies t ex.
 10. Du behöver inte vara i badrummet hela tiden. Däremot måste du ju vara tyst. Det ska inte gurglas intensivt bara svoscha runt i lugnt tempo. Sedan spottar du ut i soppåse då fettet inte gör sig så bra i ledningarna. Viktigt att du inte sväljer ned, viktigt också att skölja munnen ordentligt när du är färdig.
 11. Jag kör i perioder oil-pulling och tycker det ger en ökad känsla av renhet i munnen. Tänderna känns helrena. Det är väl ungefär vad jag har att säga om detta.
 12. Cathrin Sch¨ck har skrivit boken "lchf to go", den har bra tips tycker jag.
 13. Paprika är den grönsak som jag absolut vill ska vara ekologiskt när jag köper! Däremot är det inte alls viktigt när det gäller avocado. Så tänker jag.
×
×
 • Create New...