Jump to content

julianyberg

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

About julianyberg

 • Birthday 02/08/1994

Profile Information

 • Gender
  Male

julianyberg's Achievements

(2/7)

7

Reputation

 1. Jo, jag tänkte lite fel, men vegetarianer brukar iaf äta mjölk och ägg, utan att kalla det ovolakto-vegetariskt. I donnu, nu orkar jag inte tänka mer på det! Kött är bra xD
 2. Vegetarian: Inte äta kött/fisk/fågel/skaldjur Vegan: Inte äta kött/fisk/fågel/skaldjur eller något som kommer från något djur som ägg och mjölkprodukter (Mjölk, fil, ost, yoghurt, grädde ect) Alltså är grönsaker, frukt, ost, andra mjölkprodukter, ägg och svamp vegetariskt. Alltså är chevreost vegetariskt, även om en get producerar det. Enda sättet den inte skulle vara vegetarisk är om osten är bokstavligt talat gjord på get, vilket inte skulle klassificeras som ost överhuvudtaget.
 3. Chevreost är väl vegetariskt Nä men jag menade att det fanns ett köttfritt alternativ.
 4. Jag började lite smått med LCHF för ett par år sedan när föräldrarna satte igång med det. Har pendlat mellan liberal LCHF, typ HCHF och någon mer lagom nivå. Ibland har jag tänkt att nu ska jag allt vara duktig och ibland har jag bara skitit i det och hällt i mig socker. Har aldrig faktiskt behövt gå ner särkilt mycket i vikt och det är väl därför jag inte känt mig tvungen att vara nyttig. Så har snarare varit LCHF:are by heart, än faktiskt ätit LCHF. Men nu har jag kommit igång på riktigt. Tröttnade på svullen mage, ohejdad hunger, energidippar och det där extra på magen och höfterna. Dessutom ville jag må bättre psykiskt, vilket man gör om man slipper alla biverkningar av kolhydrater. Så ja, jag vill må bättre helt enkelt.
 5. Okay! Låter till och med konstigare än mig
 6. Hm, ja det var ju en bit till i pusslet. Men det stämmer ju ändå inte överens med de symtom jag upplever, utan verkar vara mer som "vanliga" allergiska reaktioner. Är så jag reagerar på pälsdjur, till exempel.
 7. Hej! Så fort jag äter något som innehåller fiberhusk får jag en konstig reaktion i mun och svalg. Närmsta jag upplevt innan är nikotinspray i munnen. Det sticks och känns äckligt, kan domna lite också. Inte hört om någon annan som reagerat på fiberhusk, eller någon annan mat på samma sätt innan. Man blir ju fundersam! Är dessutom allergisk mot kronärtskockor, vilket också är helkonstigt. Då domnar och sticks hela munnen, svalg och hals. Annat än det är damm och pälsdjur... Någon som har en idé om varför?
 8. (Hittade en till tråd nu där ämnet också berörs, men är fortfarande inte huvudämnet)
 9. Hejhej! Vad jag har förstått så är billigt kokosfett nästan lika dåligt som margarin och jag köper det inte! Handlar istället ekologiskt och kallpressat. Men vill gärna veta vad det är som gör det dåligt! Om inte annat för att förklara för andra. Vet att det finns i alla fall en tidigare tråd om kokosfett, men förstod ändå inte riktigt och det var inte huvudämnet. Så kort och gott, varför är det kasst?
 10. Jag använder "fond du chef" mest för att det kändes som bästa alternativet med minst tillsatser och naturligt... Det är typ buljong i geleform. Vad säger ni? Bra eller dåligt?
 11. Café Kosmos har bra LCHF alternativ! Varje vecka har dom en bas, som till exempel champinjoner och stuvad blomkål med bacon. Till det kan man välja olika huvudingredienser, som till exempel hamburgare (en redig köttfärsbiff med ost och bacon på), räkor eller till och med vegetarisk chevreost. Finns även en salladsbuffe där man får plocka det som inte innehåller bönor och bulgur! Tillgängligt lunch och framåt! http://www.cafekosmos.se/
 12. Hänger nästan med, men om du omformulerar lite som svar på min fråga istället kanske det går bättre, för det låter intressant! (Ser att du svarat på magnus77)
 13. Jag är inte i position att göra det nu, är bara vikarie. Och resten av personalen är inte informerade och/eller intresserade. De hänger på gamla tankesätt, även om de nödvändigtvis inte tycker varken margarin eller bröd är nyttigt så är de inte emot det heller.
 14. Ja precis, den har jag sett. Därifrån jag ens vet vad leptin är!
×
×
 • Create New...