Kokosnöten

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om Kokosnöten

  • Rank

  1. Min sambo är redo att ge det ett försök. Efter nyår! Bättre än jag trodde! Så jag tror att han kommer känna skillnad och vi får försöka lösa pastaproblematiken. Han i drar hur länge sockersuget sitter i. Han ska alltid ha något efter maten. Tips? Tack snälla för alls inputs!
  2. Min sambo är redo att testa lchf! Jag är själv påläst och har testat om än liberal variant. Själv tror jag att idag har vi förstört vissa råvaror med all förädling. Såg ett inslag förra våren tror jag det var i Kinas mat som sändes på svt om ris. Där fanns nya förädlade rissorter som var betydligt dyrare för bönderna och som hade andra egenskaper än det traditionella. Har fått för mig att dagens vete innehåller betydligt mer gluten än tidigare. Sedan fikade man nog inte varje dag... Övertalade min bonusmamma att dra ner på kolhydrater och hon har loosat 25 kilo och är betydligt bättre med sin astma. Själv har jag gått ner 14 kilo och tycker man känner sig renare på något konstigt vis. Tack för alla inputs!
  3. Tack snälla för era svar! Han är väl lite svalt intresserad som jag förstår det så alla argument och tips på pasta-ersättare tages tacksamt emot!!!
  4. Tack snälla för svaren! Då undrar jag om ni undviker spannmål helt och hållet? Det är ju många som undviker vitt mjöl och vitt socker. Min sambo är reumatiker sedan han var 12 år. Vill gärna att han testar, men han är orolig att gå ner i vikt. Han är en smal kille!!! Kornberg, du har samma diagnos, kikade på din blogg. Tar du aldrig mediciner längre? Vad fick du? Biologiska läkemedel? /k
  5. Är här någon som testat lchf som har reumatism??? Funkar det??? Blir lederna bättre?
  6. Hej! Jag behöver argument och vetenskaplig tyngd till min kära sambo. Han har bechterevs sedan 12 år och är riktigt smal. Nu har han fått riktigt högt blodtryck och efter två veckor med enalapril, ace-hämmare har trycket ej sjunkit nämnvärt. Jag kör själv liberal lågkolhydratkost, jättenöjd. Han tror inte på den. Han är rädd att han ska försvinna! Hur kan jag övertala honom att testa? Någon reumatiker som blivit bättre? Någon med högt blodtryck? Han älskar pasta och vägrar överge den, vad kan jag laga istället? // K
  7. Vilka sorter då? Kolla in http://www.warbrokvarn.se/grodor.html De använder ju äldre sorter!?
  8. Är det någon som känner till dem? De mal mjöl enligt gammal teknik samt använder ursprungsgrödor som inte sönder-förädlats. Saxat från www.Warbrokvarn.se Alla grödor är till 100% ursprungssort (det finns fusksorter). Allt är Krav-odlat dvs utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Alla färdiga produkter är ekologiska (KRAV- eller EU-eko-godkända). All näring från groddanlaget finns kvar eftersom det inte avlägsnas (vilket görs inom industrin för att öka hållbarhetstiden). För oss är mjöl färskvara. Vi stenmaler ÄKTA, dvs vi använder bara stenkvarn. Det är en kall och skonsam process, jämfört med valsmalning eller där man bara stenmaler delvis. Intressant. Tänk inte kolhydrater, tänk naturlig mat. Vi åt ju trots allt mjöl för 100 år sedan utan att drabbas av allt elände. Någon som vet något mer???
  9. Haha, vilket skönt syftningsfel, måste skylla på amningshjärna! Tror min poäng trots allt kom fram...
  10. Jag hade svårt att bli gravid. Försökte länge och råkade av bara farten beställa matrevolutionen när jag beställde hem lite böcker. Efter att ha mer eller mindre streckläst boken tyckte jag att det absolut var värt ett försök. Det lät ju så himla logiskt. Äta det man är designad att äta. Som alla andra halleluja-historier så mådde jag så bra att jag bestämde mig för att köra LCHF ett längre tag. Det dröjde inte mer än tre månader så var jag gravid. Det finns ju INGET som säger att det till 100% var kosten som var anledningen till att jag blev gravid, men varför inte?
  11. Kära vänner, personligen har jag drabbats av kattallergi i vuxen ålder som nu också yttrar sig i form av astma. Jag förstår det inte. Jag hade katt och hund hela barndomen utan att alls känna av någon allergi. Så nu när man är 30 år så drabbas man och det ordentligt. Jag har dammsugit nätet på hur folk gör för att bli av med sin allergi och vad folk tror är orsaken. Jag köper INTE att det är för att vi är för renliga. Det verkar som många har blivit bättre/symtomfria då de lagt om kosten och undvikit bla citronsyra eller/och glutamat. Skulle vilja reda upp vad som hjälper? Finns det en gemensam nämnare? Så jag vänder mig till dig som blivit bättre/sämre/symtomfri. Besvara gärna mina frågor som följer. 1) Hur strikt är du med kolhydrater? 2) Hur lång tid tog det innan du märkte en förbättring i din allergi/astma? 3) Exakt vad undviker du? Är spannmål helt uteslutet? 4) Om du (mot förmodan) fuskar, kan du känna av allergi/astma? 5) Äter du tillskott? Omega-3, D-vitamin och kokosolja? 6) Vad tror du är grundorsaken till att allergier drabbar oss mer och mer? 7) Varför funkar bioresonans/homeopati/meditation för vissa. Är det viktigaste att man tror på LCHF? Det skall bli ett nöje att se vad ni svarar. Jag körde en omgång LCHF och kände helt klart en förbättring, blev gravid och fick köra mer liberalt. Just det ja, blev solklart gravid efter min kostomläggning. Läckert att man kan bli friskare med så enkla medel. Hälsningar, Kokosnöten