Jump to content

kaijamarklund

Medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kaijamarklund

 1. kaijamarklund

  Bensår?

  Även rödvin dödar en hel massa bakterier.
 2. Nog yttrat av mig i denna sak. Lycka till, vad du än väljer att göra.
 3. Man talar om en "röd hund" som vill få en i sockerträsket, alltså som talar för beroendet, och en " blå hund" som är förnuftet och som vill rädda en. Alltså två olika röster som vi har inom oss, de slåss hela tiden, och "röda hund" är så otroligt stark. Hittar vilka ursäkter och undanflykter som helst. Kommer fr en gammal indiansaga. En pojke sa att till farfar han har två vargar på axlarna, en blå snäll och en röd elak, vem vinner? Farfar sa: den du väljer att mata! Så on vi inte matar den "blåa hunden", alltså skaffar oss verktyg och framförallt är villiga (inte bara önska utan agera!), så vinner den "röda" garanterat. Men den vill inte vårt bästa!
 4. Om man är sockerberoende, vilket jag starkt tror du är, då är det nolltolerans som gäller. Precis som för en alkoholist. De kan inte dricka bara lite och försöka "dra ner" på den enda alkoholhaltiga drickan efter den andra eller "ta bort den värsta sortens alkohol". Funkar inte! Inget annat kommer att funka för sockerberoende heller. Så är det tyvärr. Däremot kan ens "röda hund" som är kopiöst listig och envis, komma med vilka bortförklaringar och ursäkter som helst. Men det funkar aldrig värst länge. Förr eller senare börjar man "droga" med socker och / eller kolhydrater igen. Förnekelsen är ofta djup långvarig, tills man en dag VERKLIGEN slår i botten. Då är man oftast väldigt sjuk och livet brakar mer eller mindre samman. Det man behöver göra är att inse att man är beroende och kapitulera inför det att man helst enkelt INTE kan hantera detta mer på eget sätt.. har ju aldrig funkat värst länge... Inse att man måste skaffa hjälp från dem som kan sockerberoende och vad det innebär. En sak är tyvärr säker, som Bitten grundligt går igenom i Sockerbomben 3.0: sockerberoende (och all sorts beroende, det är ju faktiskt en och samma sjukdom, bara olika "droger" eller yttringar) är lömsk, livslång, progressiv, och man inte skaffar hjälp, dödlig. Skaffa hjälp från OA, FAA (då kan du inte skylla på att du inte har råd) och från Sockerbomben-sidan där du sa att du gått med. Och när bibblan kan låna dig boken, läs den, för din egen skull. Sluta leta efter en massa ursäkter för att slippa ifrån, för du lurar bara sig själv. Hoppas du inte tar illa upp av en mkt rak och brutal kommentar. Vill inte såra dig utan bara säga som det är, ifall du faktiskt är sockerberoende. Jag kan förstås ha fel om den saken, är ingen beroende-expert eller terapeut. Däremot är jag själv sockerberoende och känner så väl igen resonemanget (och de tusen bra bortförklaringarna), innan jag erkände för mig själv och andra att jag faktiskt är sockerberoende.
 5. kaijamarklund

  Bensår?

  Skulle prova både honung (äkta, ej flytande uppvärmd honung) samt kolloidalt silver. Rättare sagt, i omvänd ordning
 6. En sak till: tänk ALDRIG NÅNSIN att du ska äta sockerfritt eller chokladfritt för resten V livet. Det klarar vi sockerberoende inte att hantera, så enkelt är det. BARA IDAG SKA JAG VARA ABSTINENT! Imorgon får jag se... Upprepa efter mig: BARA IDAG SKA JAG ÄTA... alternativt: BARA IDAG SKA JAG AVSTÅ... Det låter löjligt, även ack, så stor skillnad det gör att man BARA OCH ENBART JOBBAR MED IDAG, INGET ANNAT! Ibland får man säga till sig själv: BARA DENNA TIMME SKA JAG... / SKA JAG INTE... Eller JUST NU SKA JAG... eller BARA JUST NU SKA JAG INTE... Jobba med en kvart åt gången, om så behövs. Skjut upp chokladätandet eller vad det nu är med en kvar åt gången, om en timme eller en hel dag känns för lång...
 7. Om man är beroende, räcker det inte att intellektuellt veta vad man ska välja. Hjärnan är kidnappad av sockret. Man behöver proffshjälp för att klara av det.
 8. Kan du läsa E-boken i din telefon? Litet dock....
 9. Förlåt skrivfel. Du behöver inte säga ett pip, skulle det stå.
 10. Hemskt när man inte får stöd hemma! När du läst Sockerbomben 3.0, be din partner läsa den med öppet sinne, om han älskar dig... Min man hade läst en gammal upplaga av boken, men nu blev han rätt chockad när han läste denna, han fattade. Sen dess har han varit försiktig och gömt sitt bröd och sina godsaker för mig. Han äter också mer av dem när jag jobbar.... Har uttryckligen bett honom om detta.
 11. När det gäller frukt så kanske det triggar dig till att äta annat?? En matplan som jag köpte kostade 1600:- och den byggde på ca 100 frågor om mig och mina matvanor, känslor och reaktioner kring maten. Så den bygger på vad just min kropp behöver. Det är inte alla LCHF-saker som är tillåtna på den, inga som helst sötningsmedel, inget alkohol, inga substitut åtm till en början. Bara ren och skär mat. För min del äter jag 4 ggr om dagen, de flesta tre. Jag fura eftersom jag lägger mig så sent varje natt, ca kl 02 pga av värk, kan bara sova några timmar och sover bäst efter kl 02... Så man kan inte säga att jag på matplanen äter enl LCHF, det blir mer paleo, fast utan frukt och väldigt lite rotsaker. Detta eftersom hon förbjöd alla mejerierna, utom smör. Orsaken är mina magproblem, som hon tror kommer från mejerier, och hon ser tyvärr ut att ha rätt. Har inte lidit i magen på 1,5 mån nu Före kunde jag bara äta max 2 ägg i veckan, gallan trodde jag reagerade. Nu kan jag äta 4 om dan!!
 12. Ring anonymt in på OA eller FAA, du helger inte säga ett pip
 13. Det kan väl inte sänka blodsockret!?! Är ju kolhydrater och dessutom gluten iaf...
 14. PS 2. En del på Sockerbomben- sidan på FB skrivet att de har lånat till kursen och allas som gått den säger att den är värd varenda krona! Själv delbetalar jag kursen i tre delar, klarar heller inte en hel kursbetalning på en gång eftersom jag jobbar deltid pga värk. Men att må dåligt är ju också dyrt i längden och tar framförallt alla ens krafter, så vi resonerade med min man att vi skulle försöka klara av en kurs ändå...
 15. PS. Man kan köpa sig en matplan som är skräddarsydd till ens behov. Den ät billigare än att gå en kurs. Fundera om du kan unna dig en sån. Köpte själv en matplan i väntan på kursen (i kursen ingår det en matplan), men ville inte äta tre mån fel i väntan på kursen. Den skiljer sig aningen från LCHF (som är grunden till den), mer grönsaker i min matplan iaf. Men annars lik LCHF. Den gör att man äter på bestämda tider / gånger, bestämd mängd protein, fett, grönsaker. Kokosolja emellan samt L-Glutamin i kallt vatten när suget kommer! Funkar bra och det kom fram i mitt fall att jag inte tål mejerier. Haft stora problem med magen i årtionden, men att ta bort gluten hjälpte bara delvis. Nu är jag som hotad i magen, efter ca 1,5 mån på matplanen! Väga får man sig max en gång per mån, det är bra (tycker egentligen att man ska slänga vågen, den ger bara ångest åt en massa folk!). Funkar ju hur som helst inte att hela tiden tänka på vikten OCH att äta rätt. Bättre börja med att äta rätt, när kroppen sen sakta men säkert blir ok, kommer det andra...
 16. Jättebra att du gick med på FB-sidan, där är jag också med, där får man så mkt pepp! Och man hittar så mkt igenkänning, så många som är eller har varit precis i din sits, men som inte ger upp och som kämpar som du gör. Och många av dem som varit där men kommit på banan och hållit sig där, just tack vare pepp och att man vet hur man ska tänka och göra. :) Sök dig till också ACA, OA och AF, eller ngt av dem iaf. De är ju gratis (man kan skicka eller ge dem en liten slant ibland om man vill, men det är frivilligt). De har även Telefonmöten, om du inte kan gå på fysiska möten. Sök på dem på mötet och klicka på telefonmöten. OA har telemöten varje morgon och kväll samt på dagarna under de flesta dagarna. Man kan vara helt anonym, rentav bara ringa in tyst och lyssna, eller så kan man säga sitt namn, men att man bara vill lyssna först, eller så kan man välja att delta, krävs inga förkunskaper. Man möter där en massa folk som vet exakt hur det känna och är, för de är eller har varit där du är nu. Enda kravet är att man önskar tillfriskna från sitt sockerberoende / överätande / ätproblematik. ACA är en grupp för vuxna barn till alkoholister / dysfunktionella familjer. Där får man jobba med sina mindrevärdeskänslor, etc, superbra grupp, enl min mening gruppen där alla borde vara med om det finns minsta dysfunktion eller dåligt mående hos en själv, i släkten och/eller i uppväxten. De grupper som riktar sig just på ätproblematiken / ätbeteendet av ngt slag är OA och FAA. Många fr FB-gruppen är med på åtm OA, och en del skriver att "det räddade livet på mig", och då menar de verkligen att det blivit så enormt stor skillnad. Vissa har rentav räddats från att ta livet av sig genom att delta i de grupperna! Du vet, verktygen, de återstående 90%... Där får man verktyg och så mkt tips och uppmuntran att det går att komma på banan igen, och att det också går att hålla dig där ! Sockerbomben3.0 kan du köpa som E-bok allra billigast just nu, kolla adlibris, cdon samt Bokus, minns inte just nu vem som är billigast. Alternativt låna boken eller ljudboken på bibblan. Rekommenderar dock att ha en egen bok jemma, så kan man gå tillbaka (det kommer man att vilja göra). Boken är på väg också som en pocket för 48:- på adlibris och cdon tror jag det var, men när... vet ej. Storytel kan jag inte riktigt villkoren på, men risken är stor att det är abonnemang. Kram!
 17. Ovan en sida av Bitten Jonssons sida. Hon har där på sidan också en lista på alla av henne utbildade och certifierade sockerberoendeterapeuter. De två terapeuterna som driver Arteget (två systrar) kommer att i slutet på februari (21-24/2) att hålla en intensivkurs i sockerdetox i Arlöv utanför Malmö, där man dels kommer att detoxas från socker och kolhydrater, men det viktigaste, där ska man få verktyg för att hantera cravings, samt att man får lära sig återfallsprevention. Har själv anmält mig till den kursen, för jag blev av Bitten hänvisade till just Arteget. Men börja med att läsa Bittens bok, den öppnar verkligen ögonen! Jag klarar inte heller LCHF värst länge, sen blir det platt fall, och för varje gång betydligt svårare att komma på banan igen. Har äntligen förstått att orsaken ligger i att jag är sockerberoende (diagnostiserad dan), och eftersom kosten bara står för 10% av tillfrisknandet, resterande 90% som krävs är verktyg som åtm jag än så länge saknar, ja då går det inte ihop med bara rätt kost... En del av verktygen får man i Bittens Sockerbomben 3.0. Men resten ska jag åka till kursen för. Kom med!
 18. http://www.bittensaddiction.com/addiction/
 19. Har inte läst alla svaren, men läs Sockerbomben 3.0 av Bitten Jonsson, så har du troligen svaret: sockerberoende. Det handlar ALDRIG om dålig karaktär, det är en hjärnsjukdom! Du behöver hjälp av en 12-stegs-grupp (OA eller FAA) och en sockerberoendeterapeut, om du är på riktigt sockerberoende. Kram!!
×
×
 • Create New...