Jump to content

Primal

Medlem
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Primal's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

9

Reputation

  1. Vet inte. Jag fixade min sömn med att totalt mörklägga mitt rum med mörkläggnings gardiner. Nu ser jag till att få ca 9 timmars sömn Jag släcker ner vid åtta, tänder några ljus och läser. Detta skapar ro efter en stressad dag.
  2. Har inga svar men du skulle kunna prova med Paleo-bloggarna Robb Wolf och Chriss Kresser! Här finns mycket matnyttig info. Kanske skulle prova deras autoimunaprotokoll.
  3. Har sedan jag skrev detta slutat med daosin tillskottet och följer nu paleo-bloggare som Robb Wolf och Chriss Kresser. Har lärt mig mycket... Börjat följa deras autoimmunaprotokoll. Lchf minus mejerier, nattskuggeväxter och ägg. Äggen har för mig gjort oerhörd skillnad. Diarren är nästan borta nu. Vet ju inte men kanske orsakades min histaminintolerans av en "läckande" tarm.
  4. Hejsan! Det här är mitt första inägg i en blog någonsin så vi får se hur det går Jag har ätit lchf i ett år nu och tänkte dela med mig av en av mina erfarenheter. Diarré, nässelutslag och åter diarré så har detta år med strikt lchf varit. När jag drog igång så trodde jag det handlade om övergångs besvär så jag bet ihop och kämpade på. Tänkte att det går säkert över läser ju ständigt om att folk får så mycket bättre maghälsa så varför skulle detta inte gälla mig. Efter två månader med lchf tog jag bort mjölkprodukterna magen blev lugnare men inte helt bra, nässelutslagen blev jag dock av med för en stund . Fortsatte över sommaren provade olika probiotika det blev bättre och sämre i perioder. Sen kom en hösten fylld av mycket negativ stress och min mage bröt ihop fullständigt. Vattniga diarrer fem gånger om dagen var regel och nässelutslagen kom också tillbaka. Har under hela året försökt att få rätsida på vad det är som är fel med mig. Jag fördjupade mig i ämnet histaminintolerans som har många av det symptom som jag hade. Utslag, diarré, sömnsvårigheter och huvudvärk bland annat. Jag började med en kost med lite histamin och blev lite bättre. Sen hittade jag information om ett enzym ( DAO ) som bryter ner histaminet i mat och tydligen så producerar vissa i likhet med laktosintoleranta inte tillräckligt med enzymer, histamin koncentrationen ökar i korpen och bägaren rinner över. Jag började äta till skott av DAO enzymer och på två dagar var mina problem med magen borta nu har jag en lugn mage med perfekt avföring Under Julen blev jag lite övermodig och gick loss på goda ostar och annan histaminrik mat det hettade i kinderna men inga utslag. Så för en vecka sedan tänkte jag pröva rödvinet igen vilket jag inte skulle gjort utslagen kom till baka med sömnproblem som följd. Nu är utslagen på väg bort och jag sover bättre igen. Det här blev ett långt inlägg och jag tror att det finns mycket mer att tillägga i detta ämne, då jag har på känn att ett antal personer har problem med histaminintolerans. Tack för mig.
×
×
  • Create New...