Jump to content

willas

Medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

About willas

 • Birthday June 5

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Finland

willas's Achievements

(2/7)

36

Reputation

 1. Såg just det finska programmet Prismastudio som delvis handlade om tarmfloran. De satte en person på diet. Först åt han en skräpdiet i fyra dagar. De nämnde hamburgare, bacon och korv. Resultatet var att hans tarmflora försämrades. Färre arter och de "elaka" mikroberna ökade. Sedan åt han vegetariskt i fyra dagar. Tarmfloran blomstrade och de nyttiga mikroberna ökade. Helt bra så långt. Men sedan sades det i kommentarerna om hur mättat fett är illa för tarmfloran. Hmm...stämmer det? Mättat fett betyder ju inte nödvändigtvis den skräpdiet som testpersonen åt! Och sedan sa de att de vegetabiliska fibrerna är så bra. Det kan ju stämma med tanke på alla diskussioner om resistent stärkelse. Åsikter och forskningsresultat om det där med mättat fett och tarmflora?
 2. Jag var med i VV i mitten på 90-talet då jag hade fyra barn (7-14 år) + två stora hundar + en egen häst (som stod hemma med allt stallarbete). Jag lyckades nog vara överviktig trots all den fysiska aktivitet detta innebar! Jag gick ner närmare 10 kg i VV, men det var en pina, då jag rörde på mig så mycket. Man fick ju äta fritt med grönsaker. Jag kokade grönsakssoppa och åt upp emot tio portioner av den per dag! Dessutom fick jag ju alla extra portioner som var möjligt för motion. Jag var hungrig hela tiden. Något år senare hade jag familjeproblem (med ett av barnen). Jag tröståt och gick upp allt igen.
 3. Jag har tvättat mig med salt eller kokosfett+salt scrub i nästan ett halvt år. Salt har inte nämnts alls här. Är det en dålig idé? I stället för deo använder jag bikarbonat. Jag svettas inte mycket men jag börjar lukta svett om jag inte använder någonting. Håret tvättar jag två ggr per vecka med shampo-tvål från en affär som säljer ekologiska produkter.
 4. I någon intervju jag såg nyligen, kanske det var den med Loren Cordain (jag är inte säker), sades det att det är okay att ha en "mildare" variant med ett intag av kokosfett på morgonen. Det rekommenderas dock att man inte skulle äta det.
 5. Jag äter surkål nästan dagligen, just för tarmflorans skull. Det skadar åtminstone inte!
 6. Jag är uten gallblåsa sedan 23 år och har ätit LCHF i fem år utan problem.
 7. Jag använder amazon.co.uk regelbundet och det fungerar helt bra. Jag har också köpt begagnade böcker. De har samma porto trots att de ibland kommit från USA. Jag har aldrig haft problem.
 8. Vi hade förr en tradition med frågesport i lag på midsommaren. Bland de roligaste var en "praktisk" del. Ett år var det att känna igen olika ostar, en annan gång kryddväxter i kruka. Det har också varit att känna igen godis, men det passar ju inte så bra för LCHFare. Där var ofta barnen skickliga. En grej som inbegriper alkohol men inte är en sup-lek är att ha en lite inofficiell vinprovning, dvs köpa hem några flaskor vin i olika prisklasser och låta provdrickarna rangordna dem enligt den egna smaken. Hos oss har det inte varit det dyraste som "vinner". Andra sitta-stilla-tävlingar är att mäta upp exakt 100 g av något - utan våg givetvis eller en halv liter vatten i en ograderad burk. Eller i en plastpåse, då är det ännu svårare. Eller kolla vem som kan peka ut väderstrecken bäst. Vem är bäst på att avgöra när en minut har gått? En annan grej vi hade var att sortera sidorna i en dagstidning i rätt ordning då de klippts isär och blandats. En sak vi haft var att laget skulle göra hundra luftmaskor av ett snöre. Snabbast vinner, men minuspoäng för alltför få eller alltför många.
 9. Är den helt LCHF helt igenom? Min dotter har en tremånaders baby. Min dotter äter inte LCHF, men har använt reducerad kolhydratmängd för att justera vikten. Min fråga är alltså: Har boken något att ge en småbarnsförälder som inte är LCHFare?
 10. I någon tråd på något LCHF-forum (här eller KiF) framfördes argumentet att syrabildande födoämnen lakar ur mineraler. Jag vill minnas att det argumentet accepterades också av dem som ansåg att hela pH-tänket är flummigt. Det har fått mig lite bekymrad. Borde man ändå tänka på det där med syrabildande mat?
 11. Jag har massor av gånger ätit mig helt proppmätt på LCHF-mat! Det är inte alls svårt! Men hungerkänslorna är nog mildare. Men visst blir jag hungrig - bara inte lika ofta...
 12. Jag begriper mig inte på far- och mormödrar som gå emot föräldrarnas vilja. Jag är farmor till en tvååring. Min son och svärdotter är mycket fettskrämda. Faktiskt i så grad att andra släktingar tycker att de ger för lite fett. Jag anser ändå att jag bör ge flickan mat enligt föräldrarnas direktiv och det gör jag. Det enda jag fuskar med är att jag brer smör på brödet om jag ger henne en smörgås. Föräldrarna lägger inget matfett alls.
 13. Jag hörde aldrig något från läkaren, så de var väl nöjda. Däremot gick jag till en akupunktör för ett par veckor sedan. Egentligen gick jag dit för att få hjälp med restless legs och därav följande dålig sömn. Hon tog dock itu med pulsen också. Under den följande veckan mätte jag blodtryck och puls morgon och kväll, dock bara en mätning per gång. Medeltal: Det systoliska trycket (som var bra) hölls lika. Det diastoliska trycket (som var förhöjt) sjönk med 5. Den höga pulsen sjönk med 10! Under mätningarna för hälsovården hade jag en enda mätning under 90. Undermätningarna efter akupunktur hade jag två mätningar över 90, den ena då jag inte hade tid att varva ner inför mätningen, den andra efter ett glas champagne. Den lägsta mätningen var 66! Jag fortsätter emd akupunktur...
 14. Jag har ätit LCHF i 4,5 år utan gallblåsa. Den opererades bort 1990. Jag har aldrig känt av gallblåsans frånvaro. Jag har inte på något sätt beaktat det i mina matval.
 15. Jag hade faktiskt en Mudi-mums-kokbok på 80-talet. Jag vill minnas att den bara hade vegetariska recept.
×
×
 • Create New...