Jump to content

bergj

Medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

About bergj

 • Birthday 01/19/1983

Profile Information

 • Gender
  Male

bergj's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

0

Reputation

 1. Lunchställe: Kalori på Malmskillnadgatan 50, alla rätter går att få som lchf. http://kalori.se/
 2. Jag är inte gravid, 30 år, har 5-7 kilos övervikt men är ganska vältränad (tränar 5 dagar i veckan), mycket frisk och vid god hälsa i övrigt!
 3. Hej! Jag har ätit lchf-kost i två månader och under den tiden inte fått min mens. Eftersom jag vill bli med barn inom en snar tid är jag oroad. Jag har förstått att detta kan vara en biverkan då kroppen genomgår hormonförändringar (stämmer det?), men jag undrar, hur lång tid kan det ta innan jag återfår min mens? Är detta något jag behöver oroa mig för? Finns det något att göra för att "påskynda" att mensen kommer tillbaka? Jag äter inte superstrikt utan ca 30-40 gram kolhydrater per dag. I övrigt ligger jag inte på lågt kaloriintag och är inte underviktig! Tack! MVH Jessica
 4. Hej igen! Låter verkligen som det är jobbigt för dig! Men som du skriver, du måste ju se till att äta (men det förstår du ju förstås ), själv blir jag alltid superlåg och deppig om jag inte äter ordentligt (oavsett kosthållning). Vad gäller sockret, så ja, det är lurig grej som kommer vara med en hela livet. Apropå boktips, kan jag instämma i ovan att boken "hjärnkoll på vikten" är riktigt bra och beskriver bl.a. vad som händer i belöningscentrat när man äter. Också "Sockerbomben i din hjärna" av Bitten Jonsson rekommenderas!
 5. Hej! Inte ett svar på din fråga, men en personlig erfarenhet; jag har tidigare försökt att ställa om till lchf-kost och då bara klarat av 2 veckor pga. rejäl deppighet, noll ork, var fast i tankar och i konstant "sorg" över att jag aldrig igen skulle få äta kolhydrater och framförallt socker som jag är beroende av (Detta visar ju också på hur pass mycket jag behöver lchf!). Med facit i hand vågade jag då inte äta tillräckligt med fett utan bytte ut kolhydratskällorna mot mer sallad och protein etc. Nu kör jag med mycket fett och det går galant och jag är gladare och stabiliare än någonsin! För min del har mindsetet varit viktigt också, jag har läst på mycket denna gång och framförallt tagit det lugnt i början, låtit det växa fram så att säga. Har gjort några misstag och det har fått varit okej, jag har inte gett ut utan kört på. Och framförallt så tänker jag att kolhydraterna finns kvar där om jag någongång skulle få för mig att ändra mig. Hur ser din deppighet ut? Stort lycka till!
 6. Hej! Jag är vegetarian, äter dock fisk (annars hade det varit svårt..) och i och med att jag inte äter kött är det nästan en förutsättning för mig att äta ost, keso, grädde, nötter (äter nästan enbart paranötter) för variationen i kosten. Detta är något som ofta rekommenderas i små mängder för viktminskning. Jag önskar viktminskning men ser också detta som en långsiktigt kosthållning då jag mår väldigt bra av den framförallt tack vare balanserat blodsocker och inget sockersug (har varit en riktig sockertorsk). Att bara äta ägg, smör, fisk, vissa grönsaker blir inte hållbart för mig. Jag tänker inte börja äta kött även om jag känner till fördelarna med det i lchf-kosten. Jag dricker inte mjölk eller äter stora mängder nötter varje dag, men det blir en skvätt mjölk i kaffet ibland, grädde i matlagningen, nötter, en bit ost eller 1 dl rysk yoghurt som mellanmål. Ett annat dilemma som halvvegetarian är att jag helst inte äter sojaprodukter, quorn och liknande som är väldigt konstlat, försöker hålla mig till naturliga råvaror. Kanske är det så att jag behöver introducera lite mer grönsaker, bra bönor och linser för variationen och för att kunna behålla denna kosthållning långsiktigt. Jag äter idag 20-40 kolhydrater om dagen, men tycker det är svårt att komma ned i de lägre nivåerna. Jag tränar rätt hårt 5 dagar i veckan så tänker att det är okej att inte vara superstrikt. Hur har ni andra vegetarianer gjort? Med mjölkprodukter? Hur strikt lchf? Vore väldigt givande att höra era erfarenheter!
×
×
 • Create New...