Jump to content

Linda24

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Linda24's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

3

Reputation

  1. Vill höja en varningens ord för kebab. Jag är glutenintolerant och tål inte kebabkött då det oftast innehåller en massa ströbröd eller vetemjöl. Oftast är det ju köttmassa som limmas ihop med just ströbröd. :-( Jag skulle tro att Luthagens gyros är lite bättre då jag har för mig att det bara är "riktigt" fläskkött i den.
  2. Hej. Jag har två frågor. Jag har två barn, 7 och 8, var av i alla fall en av dem förmodligen har någon typ av ADHD. Jag försöker så gott jag kan att få dem att äta bra mat utan snabba kolhydrater, och här hemma äter vi LCHF. Nu har jag dessutom introducerat omega 3, D-vitamin och magnesium till dem för att se om det gör någon skillnad i deras humör och koncentrationsförmåga. Men jag har inte riktigt koll på hur mycket man kan ge dem. Jag har letat på nätet med inte hittat några riktlinjer. Nu ger jag dem 800 IE av D-vitamin (en "solpärla") , 300 mg magnesium och 1000 mg omega 3 (vuxendos är två kapslar) varje dag. Men är det för mycket? Kan man överdosera detta? Min andra fråga gäller min 7-åring som tidigare visat sig ha zink-brist och vi ska snart gå iväg och testa henne igen efter att ha haft henne på zink + glutenfritt och gjort test som visade lite bättre nivåer och nu har hon varit utan zinktillskott och ätit mat med gluten i. Jag tror ju att hon är glutenintolerant, jag förstår inte hur man man inte kan ta upp zink när man äter saker som ost och äter mejerier? När jag frågade läkaren kunde hon inte svara på den frågan,utan kom med det där standardsvaret: Det är är ju lite svårt att veta, sånt här är ju så individuellt. Jag har letat och letat på nätet men inte hittat något svar. Men du Doc verkar ju ha lite koll på det här så du kanske kan ge någon form av svar? Hur kan man som barn inte ta upp zink och vad skulle det i så fall kunna bero på? Jag skulle nog helst vilja ha henne på glutenfri kost (eftersom hon dessutom förmodligen har ADHD) men att få till det med skolan utan en diagnos är rätt svårt här. Helst vill man ju inte heller att hon får alla dessa usla glutenfria alternativ bestående av majs, men man kan ju inte direkt beställa LC till sina barn i skolan. :-/
  3. Hej. Jag har en fråga. Jag har ätit LCHF i snart 1½ år och har på sista tiden (ca 6 månader) fått riktigt ont i nacken och yrsel på det. Det känns som att mina nackmuskler har dragit ihop sig och blivit jättekorta och därför ger mig yrsel. Jag har gått till sjukgymnast och massör, men det gör bara det hela värre. Jag har även gått till en kiropraktor och det har hjälpt en del, men inte tagit bort problemet. Jag är nu lite rädd att min LCHF-kost är det som gör att mina muskler inte mår så bra. Jag tränar inget, mer än vardagsmotion och ett och annat Crosstrainerpass när jag har tid. Jag äter inte strikt, men eftersom jag inte tål gluten eller stärkelse särskilt bra så består min kost av laktosfri youghurt med en nötblandning och lite hallon och ett eller två ägg på morgonen. Lunch består av rester från middagen som brukar vara menyer som är från olika LCHF-recept. Det blir mycket kött och sås och rätt mycket ägg och bacon. Det blir dessutom mycket mejeriprodukter, mycket grädde, creme fraise och liknande (laktosfria då eftersom jag inte tål laktos heller) Vi är dock kanske inte så duktiga på att äta grönsaker som vi borde vara, men vi försöker. På helgerna kan jag fuska ibland och ta typ en eller två godisbitar, men annars är jag rätt försiktig med liknande saker. Jag tål ju inte gluten så att hålla sig från kakor och liknande är ett måste. Kan min värk bero på att jag äter fel på något sätt? Såg videon med Peter Attilla där han pratar om att han åt för mycket protein och fick yrsel och muskelvärk (nu är han ju atlet, någon jag inte är) men kan det ligga något i det även om man inte tränar speciellt mycket? Jag har aldrig haft nackproblem innan iallfall inte på det här sättet. Jag hatar att må så här dåligt och jag blir trött och inaktiv av att ha ont hela tiden. :-( Någon som varit med om något liknande? (Jag äter LCHF för att min mage var kass ("ibs" ) och inte för att gå ner i vikt.)
×
×
  • Create New...