Jump to content

Fnutt

Medlem
 • Posts

  382
 • Joined

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1,132 profile views

Fnutt's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

855

Reputation

 1. Utan att ha lusläst hur du kom fram till 200mg sorbitol - hur många piller äter du egentligen på en dag? 200mg=0.2g, varav bara en del blir till kolhydrater. Det är inte mycket. Sen skulle jag nog personligen hellre välja risstärkelse före sorbitol. Eller ännu hellre inget av det.
 2. Nescafé Gold med blå etikett finns i mellanstora burkar. Refill har jag däremot inte sett.
 3. Fnutt

  Demens

  Läs boken ”Stoppa Alzheimers nu” av Bruce Fife, där finns mycket bra tips.
 4. Visst är det ändå lite kul att lösa cad-mysterier, @MariaF? (Nästan) Inget går upp mot känslan av att äntligen komma på lösningen på ett klurigt problem. Fast omvärlden tycker förstås mest bara att man är hopplöst nördig när man jublar
 5. Inte omöjligt att jag kan hjälpa dig, men då behöver jag nog lite mer info/en fil att testa på
 6. Jag brukar använda ugnen, men utan värme. Det räcker att ha ugnslampan igång för att det skall bli lagom varmt.
 7. Jag tror inte så mycket att det är mjölken som tappar i näring, jag har istället uppfattat det som att mjölken inte fullt ut kan möta upp ett lite äldre barnets näringsbehov. Jag förstår helt och fullt ditt dilemma, för av egen erfarenhet vet jag att en del barn har väldigt svårt att sluta med amningen. Och då behövs den. Men för någon som inte själv haft ett sådant barn är det nog ganska svårt att förstå. Antibiotikafrågan har jag däremot inget bra svar på, men du verkar ju ha fått lite svar på det högre upp i tråden.
 8. Så sent som idag så lyssnade jag på en podcast med Chris Kresser, som handlade om limbic system impairment. Kunde visst ge alla möjliga mystiska symptom, det kanske också är något värt att kolla upp: https://chriskresser.com/how-to-rewire-your-brain-using-dnrs-with-annie-hopper/
 9. Anna Sparres podcastavsnitt nr 218 handlade om magnesium, en intervju med Morley Robbins. Han sa att magnesiumcitrat visserligen togs upp bra i kroppen, men att det hade andra mindre bra effekter på cellnivå. Han rekommenderade istället magnesiummalat, -orotat eller -glycinat. Han rekommenderade även en kräm eller ett bad med magnesiumklorid som ett mycket bra sätt att få i sig magnesium (kanske tom bättre än via kosttillskott, vill jag minnas?)
 10. Jag såg att de säljer tunga täcken för strax under 2000 på Clas Ohlsson. Finns i vikter mellan tre till elva kilo.
 11. Just runt näsan sägs det väl att man helst inte skall klämma finnar, eftersom det är extra stor risk för infektion i det området. Det verkar inte som om Jidhe blev blå, men... https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/a/gPp44a/skrackbilden-pa-peter-jihde--hela-ansiktet-svullnade-upp Åter till sonen och näsan: Jag skulle ha ringt 1177 eller åkt till barnakuten. Yngste sonen hade ett pyttelitet sår på armbågen förra sommaren, inte särskilt ömt eller rött. Men efter någon dag upptäckte vi ändå blåa stråk som spred sig utefter armen från det lilla såret. Det blev ett besök på barnakuten, där han fick antibiotika. Om sepsis håller på att utvecklas är det inte läge att avvakta eller chansa på att lite silver hjälper.
 12. mct och kokosolja fungerar lite olika i kroppen. Mct kommer snabbare ut i blodet, men effekten varar inte så länge. Effekten av kokosolja varar längre, men i gengäld så tar det en längre stund innan den kickar in. Jag talar då främst om energi och hjärnskärpa, och detta var väldigt tydligt hos min demente far när han levde. En skvätt mct i morgonkaffet klarnade hyfsat snabbt skallen för honom, och några underhållsdoser kokosolja under resten av dagen höll honom fortsatt ”skärpt” (allt är relativt). Jag har en flaska mct på köksbordet (utvunnen ur kokosolja), och tar det som energikick de morgnar jag känner mig extra sliten.
 13. Men knappen "oläst innehåll" finns ju kvar. Det är ju den i särklass bästa vägen att finna allt man inte läst, i alla fall om man är inloggad.
 14. Jag står och jobbar en hel del. Men vid arbetsuppgifter som kräver full koncentration, så måste jag sitta ned. Det känns som om jag inte skulle greja både djup koncentration och att samtidigt stå upp, som att jag då skulle ramla omkull.... typ...
 15. Smaken av msm neutraliseras i mitt tycke nästan helt med lite askorbinsyra.
×
×
 • Create New...