Fnutt

Medlem
 • Innehållsantal

  301
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

549 Enastående

Om Fnutt

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Female

Senaste besökare till profilen

371 profilvisningar
 1. Kan lchf vara något för mig?

  Om det är Maffetones egen app du tänker på, så funkar den dessvärre inte, i alla fall inte för mig på min iPhone. Jag har skrivit om problemen någonstans ganska långt tidigare i MAF-tråden. Jag hade kontakt med deras support, och de svarade att problemen skulle lösas i nästa version. Nu har det snart gått ett år utan någon ny version
 2. Dear Diary - Min lchf blogg

  Jag har också konstaterat det där, att man blir så märkligt sliten av att träffa sitt Sweden Rock-gäng
 3. MAF-tråd

  Temperatur... Jag har märkt att när det är varmt ute, eller om jag är för varmt klädd, så ligger pulsen högre än annars. Men under helgen fick jag erfara det motsatta. Jag hade tänkt ta en lång och rask promenad, och räknade med att pulsen som vanligt skulle komma att ligga lite lågt jämfört med min MAF-puls. Kanske runt 120-122 istället för 131. Vädret var kallt, men jag var ändå rätt svalt klädd eftersom jag ju brukar få upp värmen efter en stund. Döm av min förvåning när jag trots rask takt inte fick pulsen att komma upp över 115. Den verkade tvärt om tendera att sjunka ju längre jag gick. Jag insåg att jag nog skulle vara tvungen att börja springa, för att få upp både värmen och pulsen. Men trots att jag sprang, så tog det lååång tid för pulsen att komma upp i MAF-nivå. Det kändes jättekonstigt, eftersom min puls vanligtvis likt en hetsig arabhäst brukar rusa iväg så fort jag släpper efter det minsta på tyglarna. Jag brukar aldrig kunna springa med MAF-puls, utan är glad om jag kan hålla mig under 150 men ändå behålla styrfart... Men som sagt, så alltså icke denna gång. Men när jag lite senare väl fått upp värmen, ja då skenade pulsen som vanligt igen
 4. Barfotaskor

  Jahaja... här kommer en bekännelse: För ungefär en månad sedan så skrev jag ju att jag löst de flesta av mina bekymmer med Xero-skorna, men att jag ändå sneglade på lite andra modeller. Dock så hade jag inga planer på att köpa nya skor på ett bra tag, utan nöta på i mina nyinförskaffade Prio. Men så föll det sig några veckor senare att jag "drabbades" av en hastigt påkommen jobbresa till en av rikets större städer. Händelsevis fick jag en stund över innan tåget gick hem, och händelsevis så fanns det i just den staden en butik som sålde de skor jag sneglat på. Jag begav mig dit, för det kan ju aldrig skada att prova lite... så jag vet att de skor jag sett ut verkligen passar den dagen det är dags att köpa... liksom. Ja, kanske är det alltid lätt att finna ursäkter till att vara otrogen, om förhållandet inte är perfekt. Väl i butiken med skorna på fötterna, så hörde jag mig själv säga "De sitter perfekt, jag tar dem". För den här gången var det äkta kärlek, och kärleken bara växer för varje gång jag använder dem. Skorna är precis det som jag sökte, men tyvärr inte fann hos Xero Prio. Nimbletoes från Joe Nimble. Mina Prio och jag är fortfarande vänner, men vi har ärligt talat inte så mycket gemensamt längre.
 5. MAF-tråd

  @MariaF Nu var det förvisso ett tag sedan jag använde progesteroncreme, eftersom jag försöker att hantera "övergåendet" på annat sätt. Men det jag har märkt, är att under cykelns andra hälft då progesteronnivåerna i kroppen är som högst, då har jag en vilopuls som är minst 5 slag högre än den är under cykelns första hälft. Så jag tror det är fullt möjligt att cremen kan vara en orsak till att MAFandet går sämre. Även jag påverkas stort av händelser under färden. Du skulle ha sett de puls-pikar som uppstod de två gångerna i somras när jag upptäckte att jag höll på att sätta ned foten på en solande huggorm. Huggormarna gjorde sitt för höjningen, mina saltomortalhopp för att kunna sätta ned foten längre bort på ett mer ormfritt ställe gjorde också sitt till Eller den tidiga morgon när jag kom till en lång öde raksträcka intill vattnet, och upptäckte en bil parkerad med nosen mot mig mitt på sträckan. Bilens baklucka var öppen, men jag såg ingen människa. Däremot låg det något på marken, något avlångt som tycktes fortsätta bakom bilen. Normalt sett är jag en väldigt lugn person, men där och då började mina tankar snurra kring vad det var som pågick vid bilen - någon som ligger avtuppad?... eller ett lik?... som skall dumpas i vattnet? Pulshöjningen kom som ett brev på posten, en höjning på många tiotals slag. När jag passerade bilen och såg mannen som hade varit dold bakom den uppfällda bakluckan, såg att han grejade med sin fiskeutrustning och att det bara var hans fiskeväska som låg på marken, ja då sjönk pulsen ned till MAF-nivå igen Även mina "östrogenstinna" höfter och lår har smalnat av. Bysten har dock klarat sig bättre, men å andra sidan så har jag inte så mycket att ta av där (en minskning på 10 cm skulle vara en teknisk omöjlighet).
 6. Barfotaskor

  Aj då, det är ju mina favoritskor, och jag har också smala fötter. Har du kollat in Joe Nimble? De har också snygga vardagspjuck. I Sverige säljs de av freefoot.se, men går även att köpa direkt från Joe Nimbles hemsida där också utbudet är större.
 7. Barfotaskor

  Ja, lite nyfiken på att prova blir man ju Men din korta lilla recension bekräftade väl ungefär mina misstankar, att de inte är något att rekommendera för den som skall ut och springa i skog och mark. Men kanske om man vill slippa fotvårtor på badanläggningar etc
 8. Barfotaskor

  Tja, jag antar att det måste bli engångsstuk när "skorna" är så här minimalistiska: http://www.nakefit.com/
 9. Barfotaskor

  Ny Xero-avrapportering: Jag har fortfarande inte kontaktat Xero, men jag har funderat lite på egen hand. Och jag kom på att jag var tvungen att byta skoknytarteknik: På tiden innan jag kom i kontakt med barfotaskor, så fick jag lära mig att man skulle banka hälen hårt i golvet innan man knöt sina superdämpade och jättekompenserande löpardojjor. När man därefter knöt skorna, så kulle man göra det relativt hårt för att foten skulle "sitta stilla och stadigt" längst bak i skon. Och denna knytteknik har jag av gammal vana fortsatt med sedan dess. Den har funkat bra med de gamla Merrell-skorna, men inte alls med Xero-skorna. Anledningen är att Xero- sulan är helt platt och dessutom ganska bred vid hålfoten. Drar jag åt snörningen för hårt, så pressas därför fotvalvet ned mot sulan varpå foten vrids inåt så att jag springer på insidan av foten. Lättar jag på snörningen så att skon sitter åt endast uppe vid fotleden, ja då springer jag mer rakt och känningarna i knät försvinner. Merrelskornas sula är ju mer formad som ett fotavtryck, vilket har den fördelen att även om jag drar åt snörningen hårt så följer skon med upp mot hålfoten istället för att pressa ned den. Därför har inte samma problem uppstått med dem. Så nu kan jag springa med mina Prio utan att springa på insidan av foten, utan att få ont i knät samt utan att sparka mig själv på fotknölarna (ta i trä, men fotknölarna är nog snart helt läkta). Kort och gott - de funkar att springa med. Men jag måste erkänna att jag ändå går och sneglar på modeller som är nättare och mindre vadderade. Tror jag har hittat en... men det inköpet får nog tidigast bli till våren.
 10. Jag lyssnade på den här podcasten idag: https://www.westonaprice.org/podcast/97-hello-tallow/ Talg mot hudproblem, kanske något att prova?
 11. Barfotaskor

  Mina gamla Merrell Pace Glove är väldigt minimalistiska (även på undersidan), de nyare modellerna är betydligt mycket mer "skoigare". Det var också anledningen till att jag inte köpte några nya Merrell. Sulan på mina gamla Merrell är inte mer än några millimeter tunn, men den är lite grövre mönstrad än Prion. Nu när de är slitna känner jag även små gruskorn genom dojjan. Helt barfota är jag mest bara inomhus, fram och tillbaka till postlådan, på stranden samt ute i trädgården. Jag har inte testat att springa barfota, trots att jag en gång i tiden sprang barfota hela sommarlovet (innan jag fick mina första träskor...) Ja, jag har funderat på att höra av mig till Xero. Tack för förslaget!
 12. Barfotaskor

  Nu har jag visserligen aldrig nätdejtat, men jag kan ändå tänka mig att följande scenario: På dejtingsidan ser man plötsligt sin drömprins, som på alla sätt verkar vara perfekt. Snygg, trevlig, samma intressen.... ja han verkar helt enkelt toppen! På första dejten noterar man att han inte var lika snygg som på bilden, men vad tusan - utseendet är ju inte allt. Men allt eftersom - trots att man i det längsta försöker blunda för det - så blir det mer och mer påtagligt att detta nog trots allt inte var drömprinsen. Han pratar med mat i munnen, han har ingen humor, han har helt andra värderingar än man själv... och så äter han ju inte LCHF heller Lite så måste jag erkänna för mig själv att det är med mina Xero Prio. I det längsta blundade jag för det som jag inte gillade med skorna, och intalade mig själv att det nog inte var så farligt. Men faktum är att när jag snörat på mig Priosarna för att ta en runda, så sneglar jag alltid sorgset och längtansfullt på mina gamla Merrell. De var så nätta. Framme vid tåboxen är Priosarna och mina Merrel likvärdiga. Där är lika mycket plats, och skon känns lätt och luftig. Möjligtvis är Prion lite varmare vilket är ett plus på vintern men ett minus på sommaren. Men det är i bakänden som de båda skiljer sig åt. Prion är tjockare och mer vadderad. Jag som är aningens hjulbent går ganska tätt med fötterna. Med Prio på tassarna så känner jag mig som en anka, jag får känslan av att jag måste gå lite bredbent för att fötterna inte skall slå i varandra. Jag slog först bort detta som inbillning, men efter att ha sprungit några mil i skorna så måste jag erkänna för mig själv att det ändå är på riktigt. Upprepade gånger när jag springer så slår jag i fotknölarna, något som smärtsamt påminner mig om den värsta träsko-eran på 70-talet, när man dagligen slog fotknölarna blodiga och därför hade sår som aldrig läkte. Jag märker även att jag i dessa skor tenderar att gå mer på insidan av foten, antagligen har även detta att göra med en omedveten kompensering för att det skall bli lite bredare mellan fötterna så att jag "får plats med skorna". Trots att jag försöker tänka på detta och räta upp fötterna, så har jag börjat känna av ena knät när jag springer. Det har jag inte haft problem med sedan tiden innan jag köpte mina Merrell. Jag kommer att fortsätta springa i mina Xero Prio, men förälskelsefasen har definitivt redan övergått till ett svagt missnöje och en irritation. Sannolikt så kommer det inte dröja flera år innan jag på nytt ger mig ut på skodejtingsidorna för att finna en drömprins...
 13. LCHF-vänliga läkare

  Precis. Kändes som det var någon slags pågående konflikt i ämnet på den vårdcentralen, eftersom han tände på alla cylindrar på en gång. Jag svarade bara något i stil med "oj, ok", för att han skulle lugna ned sig igen.
 14. LCHF-vänliga läkare

  Jag besökte för några år sedan en läkare på den vårdcentral där Andreas E då arbetade. Den läkaren blev ytterst upprörd när jag nämnde att jag dragit ned på kolhydrater, och hojtade att det skulle jag genast sluta med eftersom han haft flera patienter som dött just för att de inte åt kolhydrater... Så det är tyvärr inte alltid som "lunchrumsteorin" stämmer ?
 15. Barfotaskor

  Haha, ja det där stänket är äckligt. När det är så enkelt att sitta, liksom