Fnutt

Medlem
 • Innehållsantal

  321
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

597 Enastående

Om Fnutt

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Female

Senaste besökare till profilen

470 profilvisningar
 1. Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  Nope, det fungerar fortfarande inte. Testade senast idag, men får bara ett typ halvmeterlångt felmeddelande som inleds med att "ett konfigurations- eller serverfel har uppstått". (skriver jag däremot in fel lösenord, så blir det bara ett kort meddelande om att jag fyllt i ett felaktigt lösenord)
 2. MAF-tråd

  Kanske. Men med dagens träningsvärk kan man dock undra om jag alls ansträngde mig - jag måste verkligen aktivt känna efter för att över huvud taget märka av någon träningsvärk. Kan man verkligen vara så vältränad så att man knappt får värk av en helt ovan träningsform?
 3. Synpunkter på det uppgraderade forumet....

  "... upp till någon vecka..." *hostar försynt*
 4. MAF-tråd

  Det blev skidor igår, för första gången på 4 år! Men med ett drygt år med MAF-träning i ryggen, så blev det hela en behaglig upplevelse. Jag nöjde mig dock med ca en mil trots att jag egentligen inte var särskilt trött, och det var väl i första hand oron för kommande dagars träningsvärk som hejdade mig från att åka längre. Allt kändes bra, och pulsen landade någonstans mellan mina raska promenader och löprundor (ca 15 över MAF-puls). När jag kom hem var jag varken hungrig, törstig eller trött, så jag väntade med mat och dryck någon timme tills efter jag hade duschat. Det var senare på eftermiddagen, ett par timmar efter skidturen som axlarna/armarna började kännas konstiga. Inte som begynnande träningsvärk, utan mer som "restless legs" fast i axlar/armar (stakningsmusklerna). Det handlade inte alls om värk, det var mer en slags trötthet/pirr/rastlöshet/obehag som satt i oavsett om jag rörde på musklerna eller höll dem stilla. Detta gjorde det svårt att somna igår kväll (brukar vanligtvis somna på 3 minuter), och jag sov dåligt hela natten på grund av obehaget. Och det var bara i "stakningsmusklerna" detta kändes, ingen annanstans i kroppen. Idag finns obehaget kvar, men det är långt mindre påtagligt. Idag börjar istället trängsvärken att ge sig till känna, om än mycket mildare än vad jag trodde. Nåväl, min träningsvärk brukar ju kulminera dag två, så det där med mildare kommer jag kanske att få äta upp Men vad tusan berodde mina "restless axlar" på? Jag har aldrig varit med om detta tidigare.
 5. Effies erfarenheter

  Hmm. Då måste det ha skett i flera steg mellan 70-talet och nu (går säkert att googla, men orkar inte just nu). Men jag vet i alla fall ett tillfälle när klädstorlekarna förändrades en storlek nedåt (kanske var det på 90-talet). Från att alltid ha varit en 36:a, fick jag då börja köpa 34.
 6. Kycklingbuljong

  Jag har ”läst någonstans” att olika nyttigheter fälls ut vid olika temperaturer, och att just geleigheten blir bäst när det bara får sjuda (inte koka).
 7. Debatt artiklar

  Mitt lilla bidrag: I första stycket kan du byta ut ”hur det är” mot ”hur det sägs vara”, för att markera att det nödvändigtvis inte är någon sanning.
 8. Effies erfarenheter

  Ja, det är säkerligen en kombination av alla tre. Men tiden det tar för maten att passera varierar ju lite från person till person, det vanligaste är väl ett eller två dygn. Och allt i passagen är ju inte "slutprodukten" utan innehåller mer vätska än det som till slut dimper ned i porslinsstolen (80 procent av vätskan försvinner i tjockarmen). Personligen så tror jag nog att jag kan äta upp emot 1 kg mat per dag (mycket grönsaker blir det). Så vikten av det man har i tarmarna kan säkerligen vara ett kilo eller mer, och detta försvinner ju under de första dygnen.
 9. Effies erfarenheter

  Jag tror att det kanske mer handlar om att det blir tomt i matsmältningskanalen, än om tappad vätska.
 10. KOSTDISKRIMINERING i skolan

  Helt apropå: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/politiker-vill-se-kottalternativ-pa-vegetarisk-dag
 11. MAF-tråd

  Kort sagt, lågpulsträning. Kika i trådens allra första inlägg, där hittar du lite förklarande länkar 🙂
 12. MAF-tråd

  MAFandet har blivit rutin, blir några mil i veckan. Ibland varvat med pass med högre puls, periodvis helt renodlat. Jag hade faktiskt tänkt skriva en summering av mitt första år med MAF om några veckor
 13. För min egen del är vill jag påstå att det helt och hållet bara är en smakupplevelse. Rätt vin kan förhöja en maträtt, men med fel vin kan det smaka kattskit istället. Och naturligtvis även tvärt om - fel mat till rätt vin kan förstöra vilket vin som helst. Tack och lov så passar vatten till allt
 14. Det behövs nog bara ett halvt glas innan jag börjar känna mig påverkad...
 15. Jag håller med SGK, lite vin till maten kan göra en god maträtt fantastisk. Men jag tycker absolut inte om att bli påverkad av alkohol, så det blir sällan av att jag tar något. Jag blir förresten också lättare påverkad nu än innan LCHF, det behövs verkligen inte många sippar från vinglaset innan salongsberusningen kommer smygandes.