Jump to content

Fnutt

Medlem
 • Posts

  382
 • Joined

Everything posted by Fnutt

 1. Utan att ha lusläst hur du kom fram till 200mg sorbitol - hur många piller äter du egentligen på en dag? 200mg=0.2g, varav bara en del blir till kolhydrater. Det är inte mycket. Sen skulle jag nog personligen hellre välja risstärkelse före sorbitol. Eller ännu hellre inget av det.
 2. Nescafé Gold med blå etikett finns i mellanstora burkar. Refill har jag däremot inte sett.
 3. Fnutt

  Demens

  Läs boken ”Stoppa Alzheimers nu” av Bruce Fife, där finns mycket bra tips.
 4. Visst är det ändå lite kul att lösa cad-mysterier, @MariaF? (Nästan) Inget går upp mot känslan av att äntligen komma på lösningen på ett klurigt problem. Fast omvärlden tycker förstås mest bara att man är hopplöst nördig när man jublar
 5. Inte omöjligt att jag kan hjälpa dig, men då behöver jag nog lite mer info/en fil att testa på
 6. Jag brukar använda ugnen, men utan värme. Det räcker att ha ugnslampan igång för att det skall bli lagom varmt.
 7. Jag tror inte så mycket att det är mjölken som tappar i näring, jag har istället uppfattat det som att mjölken inte fullt ut kan möta upp ett lite äldre barnets näringsbehov. Jag förstår helt och fullt ditt dilemma, för av egen erfarenhet vet jag att en del barn har väldigt svårt att sluta med amningen. Och då behövs den. Men för någon som inte själv haft ett sådant barn är det nog ganska svårt att förstå. Antibiotikafrågan har jag däremot inget bra svar på, men du verkar ju ha fått lite svar på det högre upp i tråden.
 8. Så sent som idag så lyssnade jag på en podcast med Chris Kresser, som handlade om limbic system impairment. Kunde visst ge alla möjliga mystiska symptom, det kanske också är något värt att kolla upp: https://chriskresser.com/how-to-rewire-your-brain-using-dnrs-with-annie-hopper/
 9. Anna Sparres podcastavsnitt nr 218 handlade om magnesium, en intervju med Morley Robbins. Han sa att magnesiumcitrat visserligen togs upp bra i kroppen, men att det hade andra mindre bra effekter på cellnivå. Han rekommenderade istället magnesiummalat, -orotat eller -glycinat. Han rekommenderade även en kräm eller ett bad med magnesiumklorid som ett mycket bra sätt att få i sig magnesium (kanske tom bättre än via kosttillskott, vill jag minnas?)
 10. Jag såg att de säljer tunga täcken för strax under 2000 på Clas Ohlsson. Finns i vikter mellan tre till elva kilo.
 11. Just runt näsan sägs det väl att man helst inte skall klämma finnar, eftersom det är extra stor risk för infektion i det området. Det verkar inte som om Jidhe blev blå, men... https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/a/gPp44a/skrackbilden-pa-peter-jihde--hela-ansiktet-svullnade-upp Åter till sonen och näsan: Jag skulle ha ringt 1177 eller åkt till barnakuten. Yngste sonen hade ett pyttelitet sår på armbågen förra sommaren, inte särskilt ömt eller rött. Men efter någon dag upptäckte vi ändå blåa stråk som spred sig utefter armen från det lilla såret. Det blev ett besök på barnakuten, där han fick antibiotika. Om sepsis håller på att utvecklas är det inte läge att avvakta eller chansa på att lite silver hjälper.
 12. mct och kokosolja fungerar lite olika i kroppen. Mct kommer snabbare ut i blodet, men effekten varar inte så länge. Effekten av kokosolja varar längre, men i gengäld så tar det en längre stund innan den kickar in. Jag talar då främst om energi och hjärnskärpa, och detta var väldigt tydligt hos min demente far när han levde. En skvätt mct i morgonkaffet klarnade hyfsat snabbt skallen för honom, och några underhållsdoser kokosolja under resten av dagen höll honom fortsatt ”skärpt” (allt är relativt). Jag har en flaska mct på köksbordet (utvunnen ur kokosolja), och tar det som energikick de morgnar jag känner mig extra sliten.
 13. Men knappen "oläst innehåll" finns ju kvar. Det är ju den i särklass bästa vägen att finna allt man inte läst, i alla fall om man är inloggad.
 14. Jag står och jobbar en hel del. Men vid arbetsuppgifter som kräver full koncentration, så måste jag sitta ned. Det känns som om jag inte skulle greja både djup koncentration och att samtidigt stå upp, som att jag då skulle ramla omkull.... typ...
 15. Smaken av msm neutraliseras i mitt tycke nästan helt med lite askorbinsyra.
 16. 1.5dl kokosmjöl väger lite drygt 70g och innehåller 13g kolhydrater enligt kostbevakningen.se Så om du äter alla kakorna själv så äter du 13g. Äter du hälften av kakorna så blir det bara 6.5g och Nöjer du dig med en eller två så landar du runt 1g (beror naturligtvis på hur stora kakor du gör ?)
 17. Fetstil markerar att tråden innehåller olästa poster. Pricken (och även stjärnan) är en genväg till första olästa post i en tråd. Och har man läst hela tråden så behövs ingen prick, liksom. Stjärnan finns dock kvar även om man läst hela tråden, för att man lätt skall se vilka trådar man har kommenterat i. Det är i alla fall så som jag fattat att det hänger ihop.
 18. Fnutt

  Robins Provsvar

  Oj vad jag känner igen mig i din beskrivning av tröttheten och mattheten! För ett antal år sedan så kände jag likadant - jag sov hela nätterna men var ändå tvungen att ta en tupplur efter jobbet (efterföljd av en stark kopp kaffe för att hålla mig vaken fram till läggdags). Jag var totalt kraftlös i kropp och händer, och var övertygad att jag hade fått någon allvarlig muskelsjukdom. Doktorn tittade på mina provsvar och avfärdade mig med att ”det är sällan man ser så friska personer”... I ren desperation så testade jag LCFH, och det gjorde susen! Så här i efterhand har jag förstått att det nog inte var LCHF i sig som hjälpte, utan det faktum att jag därmed blev glutenfri! På köpet blev jag av med ytterligare en del besvär som är kopplade till gluten/vete, varav en del som jag besvärats av sedan barnsben och trodde var en del av livet! Edit: För att förtydliga så var det särskilt det du skrev om muskelsvaghet jag hajade till över, även om det inte riktigt framgår av mitt svar ovan. Jag var så kraftlös att jag blev andfådd och fick mjölksyra i hela kroppen av att gå upp på övervåningen, och allt som oftast så var jag tvungen att be sambon om hjälp med att "premiäröppna" pet-flaskor eftersom jag inte hade tillräckligt med kraft i händerna för att kunna skruva av korken själv!
 19. En medveten felsägning som i mina kretsar i det närmaste ersatt originaltalesättet I övrigt så försöker jag undvika att skapa någon bild i huvudet av flugors sexliv med paranötter...
 20. Kanske paranötter kan göra två flugor på smällen? Paranötter innehåller grymt mycket selen, och brist på selen kan vara en orsak till att man samlar på sig vätska. 4-6 paranötter ger med råge hela dagsbehovet av selen, och några nötter dagligen har hjälpt mig jättemycket map vätskesvullnad. Dessutom upplever jag att dessa nötter är extremt mättande, och att 4-6 st (beroende på storlek) gör mig ohungrig i flera timmar.
 21. Jag håller med Drakulla, kolhydratsmässigt är de ok och för några år sedan konsumerades en del påsar här. Men allt eftersom mitt fokus hamnat på mer på matkvalitet, så är jag inte längre så sugen. Svålarna brukar vara danska, och dansk grisuppfödning känns ju inget vidare. Men man kan göra egna, på svål från lyckliga grisar. Det Gjorde jag en av de gånger jag köpt grislåda från bonden. Gott, men tillräckligt pyssligt för att det inte har blivit av sedan dess.
 22. Summerar man alla grammen i innehållsförteckningen så landar man på dryga 90g. Det kan man tolka som att utöver de listade ingredienserna så innehåller pastan även ca 10g vatten per 100g. Det är väldigt torrt. När pasta kokas så tar den ju upp vatten och sväller. 100g torr pasta blir efter kokning ca 250g på tallriken. Okokt pasta: http://matkalkyl.se/se-pastaberik.php Kokt pasta: http://matkalkyl.se/se-pastaberikadkoktmsalt.php Sen håller jag med om att det även i den kokta pastan är mycket kolhydrater. Men inte 70%.
 23. Nja... innehållsdeklarationen redovisar väl det som finns i paketet, dvs torr och okokt pasta.
 24. Ja de sorterna har jag sett och tyckt verkat riktigt bra, men inte vågat testa på mina konservativa familjemedlemmar. Pasta ska liksom vara gul i deras värld...
×
×
 • Create New...