Gå till innehåll

Ktina

Medlem
  • Innehållsantal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

46 Bra

Om Ktina

  • Rank

  1. Hövva! Det där med att man kan gå 10-30 år med hyperinsulinemi innan man märker något på fastesockret, det är det jag tycker är så läskigt! Och jag håller med Syster om att man borde testa för C-peptid lika gärna som man kollar blodtrycket. Tack för alla svar!
  2. Googla Chris Kresser Emily Dean (vet tyvärr inte hur man länkar) så kommer det upp en podcast på Chris Kressers hemsida. Du kan välja om du vill lyssna eller läsa den. Emily Dean är en psykiatriker som är intresserad av nutrition ur ett evolutionärt perspektiv och käkar själv paleo. De tar upp depression, Alzheimers, ADD, ADHD, självmordsrisk vid gastric by-pass bland annat. Chris Kresser har även gratis e-böcker om olika intressanta ämnen som (vid brist) påverkar den psykiska hälsan. Hittade hans sida igår. Kan rekommenderas.
  3. Jag känner mig ganska trög, men man skulle alltså hypotetiskt sett kunna vara smal, ha bra blodsocker och bra blodtryck, inte ha några medicinska diagnoser men ändå vara insulinresistent? Å andra sidan anser ju många att de är helt friska men när man skrapar på ytan kommer det ju ofta fram att de kanske har en del problem som inte stör dem så mycket som t.ex. smärre magbesvär, förkyld lite då och då, ofta åker på influensan, hudproblem och kanske något besvär som kan misstänkas ha att göra med låggradig inflammation. Jag önskar väl att det ska vara lika naturligt att mäta insulinnivåer
  4. Ja, det kanske var insulinresistensen jag tänkte på. Jag fick nämligen en aha-upplevelse när jag såg intervjun med Jason Fung och han beskrev vansinnet med att behandla någon som har för mycket insulin med ännu mer insulin. Det är läskigt att det är så lätt att tro att sjukdomen inte fortskrider så länge blodsockret ligger bra, trots att man egentligen vet att så inte är fallet. Det har jag nämligen hört från flera typ 2:or: "Jo, men jag kan äta korv med bröd för mitt sockervärde är bra." Så om jag har förstått det hela rätt kan man alltså gå med insulinresistens i många, många år men
  5. Hej! Jag hoppas att alla ni kloka forumbesökare kan hjälpa mig att räta ut några frågetecken angående högt insulin. Jag har hela tiden uppfattat det som att det farliga är att gå omkring med högt blodsocker, men på senare tid har det talats en del om att högt insulin är värre. Eller lömskare, då synbarligen smala och friska människor egentligen går omkring och har delar av det metabola syndromet inklusive högt insulin men med normalt blodsocker. Riktigt alarmerande i mina ögon. Det jag inte får in i min hjärna är hur det fungerar i kroppen - hur kan insulinet vara högt om blodsockr
  6. Jag har fått problem med sköldkörteln efter att jag började med LCHF. Har käkat "LCHF-ish" sedan 2007 och det har blivit en jäkla massa kål under dessa år. Har även varit kroniskt stressad sedan 2005 så jag vet ju inte vad som är hönan eller ägget. Men det känns ju trist att äta bättre än någonsin och bli sjuk på kuppen. Försämrad förmåga att omvandla fett ska visst ha något att göra med låg ämnesomsättning, vilket ju hypothyreos är. Jag har ett konstant tryck över halsen och känner mig halvstrypt hela tiden. Men blodproverna visar inget fel.
  7. GOL: Gör om saltsyratesten på fastande mage med ren BIKARBONAT utan att ha ätit syranedsättande i ett dygn - minst. Testa även att äta/dricka sura saker som citron, vinäger etc. Du kanske mår bättre om det är så att du har för lite syra i magen. Det viktigaste just nu är att få dig på fötter igen och hur du åstadkommer det är inte det viktigaste och det kommer inte heller att lämna några spår i ditt liv. Ang. rå potatis så har jag läst någonstans att de gröna delarna ska undvikas eftersom de innehåller för mycket av potatisens egna växtgifter. Det måste väl vara solanin. Solanin är det mån
  8. Rotselleri gör att min mage går bananas. Har provat med morötter flera gånger och det funkar 50/50. Älskar kålrot men det funkar inte heller. Något som däremot funkar varje gång är rå potatis (gott!). Testa det! Om du inte har problem med blodsockret förstås. Efter varje magkatarr-attack jag får så måste jag försiktigt och långsamt bygga upp mig själv med hjälp av grönsallad, vinägrätt, rå potatis, citronskivor och saltlakrits (funkar som en smäck mot illamåendet). Det är det snabbaste och effektivaste sättet jag funnit efter tjugo års besvär. Och jag lovar, när jag får mina attacker ligger ja
  9. Jag får många av dina symptom när jag har mina magkatarrsattacker. Yr, muskelsvag, fryser, illamående, aptitlöshet etc. Jag har troligen magsårsbakterien helicobakter pylori som stökar till det plus att jag har problem med för lite saltsyra i magen. För lite saltsyra har samma symptom som för mycket saltsyra men är värre för kroppen eftersom saltsyra behövs för en mängd funktioner. Du kan lätt kolla om du har för mycket eller för lite genom att på morgonen innan du ätit blanda ner en tsk bikarbonat i ett glas vatten och dricka det. Om du börjar rapa efter en kvart har du tillräckligt med s
  10. Jag är väldig OT idag, men med tanke på vad som äts med tallriksmodellen och vete och hur farligt det kan vara: Det var en mö från Koskullskulle som köpte sig en bulle en morgon när hon skulle ta flyget ner till Rom Den var av gammalt vete så när hon skulle éte så fastna bullhelvetet i hennes stackars gom Där satt den sen i torrt och vått och samlade saliv och spott och om man ville henne nåt så fick man inget svar Så slutet blev för denna mö att hon för allt förtidigt dö så akta dig för vetebröd som legat några dar Tror det är Stefan Demert som är pappa till de
  11. # 18 Zepp "Sen så.. nitpicking.. humor is humor.. humör is temper/mood!" Helt OT men kommer osökt att tänka på den gamla barnkammarramsan från Min Skattkammare: Livet är en strid Striden är en kamp Kampen är en häst Hästen är en dragare Dragaren är ett stadsbud Stadsbudet är en knöl Knölen är en potatis Alltså är livet en potatis
  12. Jag har varit med "min" f.d. teampartner på några av FitLines möten. I mina ögon var det mycket amerikanskt och påminde nästan om väckelsemöten. Mycket obehagligt då jag är allergiskt mot allt sånt. Alla som talade inför mötesdeltagarna och alla jag talade med privat var helt sålda på produkterna och lyriska över alla hälsoförbättringar de fått. Och det kan man ju förstå, det är ju som att vara nyfrälst på LCHF. Men efter det skiljer det sig åt. LCHF är logiskt. Vi äter mat som inte innehåller några konstigheter, lagar mat från råvaror, försöker att undvika tillsatser och bekämpningsmedel
  13. Under de tre månader (tremånadersabonnemang) som jag använde FitLine så skulle man använda sig av tre olika produkter per dag. Det var själva basen. Går man in på deras hemsida idag så har de betydligt fler produkter än som fanns då. På morgonen skulle man dricka Activize (första namn på innehållsförteckningen är glukos). Det som folk blev så impade av med Activize var att man fick en "flush", dvs man blev varm och huden rodnade. Det berodde såklart på att det finns niacin i burken. Dessvärre har jag inte burken kvar så jag vet inte hur stor dos det var. Numer finns visst Activize med niac
  14. De tre vanligaste orsakerna till falsk ischias är att man har triggerpunkter i sätesmusklerna gluteus medius och/eller piriformis eller att SI-leden ligger snett. En för spänd piriformis kan klämma åt ischiasnerven som går alldeles intill. Mitt tips är att gå till en massör eller naprapat som både kan triggerpunktsbehandla och justera en SI-led. Det bör räcka med en behandling om terapeuten kan sitt jobb.
  15. Jag vet inte i detalj, men det är i alla fall fullkorn och fettsnålt så det skriker om det. Lättprodukter i de vuxnas fall, många små mål per dag, halva teskedar med margarin vid tillagning av mat etc. När det gäller det stackars barnet är det också kalorirestriktion som gäller, ungen är konstant hungrig och försöker smygäta hemma hos kompisar. Och föräldrarna litar blint på vad som sägs på kliniken, för där finns ju experter... Man blir så himla ledsen.
×
×
  • Skapa nytt...