Jump to content

Professor Göran

Medlem
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Professor Göran's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

8

Reputation

 1. Läkemedelsbolagen har haft allt intresse av att bland ihop begreppen kring kolesterolet som förstås i sig självt är ett av kroppens absolut viktigaste och nyttigaste ämnen. Om det är nu själva behållaren LDL, och speciellt den aktuella storleken på denna behållare, som transporterar kolesterol och fetter i blodomloppet, som kan associeras med hjärtproblem (vilket i och för sig också är absurt) för att sedan i samma andetag börja tala om det "farliga kolesterol" och det "goda kolsterolet" så har vi hamnat i vad som kan kallas Mumbo-Jumbo. Detta var faktiskt meningen då läkemedelsbolagen kunde slinka undan vetenskapen när detta skedde runt 1980 efter att forskare tydligt visade att de transportbehållare för kolesterol som kallas HDL uppenbarligen starkt kunde associeras till en frisk hjärtstatus. Helt plötsligt var alltså en transportbehållare för kolesterol bra och den andra dålig. Eftersom allt kolesterol som man mätte före 1980 påstods varaa dåligt (eller "ont") så uppfann man begreppet "ont kolesterol" trots att det bara finns en enda sorts kolesterol och detta är "gott". Läkemedelsbolagen förvandlar väldigt svaga associationer till själva orsaken till hjärtsjukdom och genom att göra detta kan de "komma undan" och idag förgifta halva mänskligheten med sina statiner. Detta var andemeningen som jag försökte få fram i min föresläsning.
 2. Tack för länken och tips till Malcolm Kendricks bok; den ska jag absolut skaffa mig! Det som framgår av utdraget i länken stämmer exakt med hur jag själv ser på detta. Det vetenskapliga mörker som idag genomsyrar det medicinska etablissemanget gör nog att vi får omvärdera vår syn på själva medeltiden som en mörkrets tid ur vetensakplig synpunkt och istället se denna tid som en ljusets och upplysningens tid i jämförelse med vad som nu pågår. Därmed skulle min syn på den "medicinska vetenskapen" av idag som ett medeltida skolatiskt mörker bli en klar understatement.
 3. Jag anser att hela den här debatten kring fett och kolesterol är lika SJUK som hela vår dogmatiska sjukvårdsapparat och jag vill helst gråta när jag tänker på detta. Om jag nu inte helt är ute och cyklar så finns det inga som helst vetenskapliga undersökningar eller förklaringsmodeller som skulle visa att ett högt LDL skulle vara ORSAKEN till någon sjukdom i kroppen. Är det någon som har sett någon sådan undersökning eller någon förklaring värd namnet? Tvärtom verkar det som om LDL deltar i kroppens försvar mot bakterier och detta har Uffe Ravnskov väldigt tydligt visat i en vetensakplig artikel. Och att det är bakterier som ligger bakom hjärtsjukdomar är idag allmänt accepterat. Väldigt länge har man "snattrat" om att om man åt fett så satte sig detta fett på insidan av ådrorna som åderförkalkning men detta verkar man nu tack och lov släppa efter hundra år av mumbo-jumbo. Hur farligt är det då inte att äta ärtor och morötter kan man med samma stupida resonemang fråga sig. I min värld ska man vara väldigt glad om man har ett högt LDL-värde och inte minst om man som jag är hjärtsjuk. Höga värden indikerar att kroppen är på "alerten" mot allehanda infektioner. Själv fick jag ett högt LDL-värde när jag hade en allvarlig tandrotsinfektion som spred bakterier i kroppen men mina värden blev sedan normala igen när jag blev av med den infekterade roten. Min läkare blev ett tag upphetsad och ville så gärna skriva ut statiner och dessutom väldigt övertygad om att det var min LCHF-kost som var orsaken men lugnade sig sedan ner sig.
 4. I min värld så har kroppen en massa försvarsmekanismer. Är man i djungeln och hör en morrande tiger så stiger förstås blodtrycket. Om man är sjuk så får man feber. Om man man skadat sig så svullnar det skadade stället osv. Jag frågade en hjärtläkare nyligen om han kunde visa att högt blodtryck var själva ORSAKEN till någon sjukdom men det kunde han inte. Stroke ligger ju nära till hands och han berättade att tidigare så sänkte de blodtrycket hos sådana patienter men det visade sig att de fick hjärnskador på grund av detta så det har de därför slutat med. Det var tydligten fint om det lågt runt 170 för då fick hjärnan ordentlig blodförsörjning. Själv tror jag att orsaken till högt blodtryck är att kroppen har blivit sjuk pga av för mycket kolhydrater under lång tid. De felsta som kastar ut kolhydraterna får därför normala blodtryck. Själv har jag 110/60 när jag vilar. Hos hjärtläkaren hade jag dock 170/110 men han försökte inte ens dyvla på mig några blodtryckssänkande mediciner eftersom han visste att han skulle var tvungen att övertyga mig om orsaksammanhangen.
 5. Intressant! Vår gulliga granne Rut är nu 92 år och hon tillhör generationen med "sju sorters kakor" och vill så gärna göra sitt bästa och älskar att baka. Men hela hennes familj (som bor i närheten) har nu övergått till LCHF och mår jättefint så det är inga problem när vi blir nu bjudna på "kaffekalas".
×
×
 • Create New...