Jump to content

Johanna07

Medlem
 • Posts

  4,077
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  86

Everything posted by Johanna07

 1. Blev din IBS bättre av den behandlingen?
 2. Var det mot IBS du gjorde FT? Var gjorde du det, och varför behövdes det göras två gånger?
 3. Kanske vore värt att prova om spannmålsfri kost gör sjukdomen bättre. Eller kanske ännu bättre, paleokost.
 4. Den enda jag känner med Horton visade sig även ha celiaki, men vet inte om det är någon korrelation.
 5. Vissa av proverna ska tas på morgonen, typ före 10.
 6. Du kan göra extra D-vitamin tester på Werlabs https://werlabs.se/halsotester/d-vitamin
 7. Det finns en väldigt bra artikel i Science av Gary Taubes från 2009 om olika teorier bakom insulinresistens. Den heter Prosperity’s Plague.
 8. Jag har fått circadin på recept (har också neurodegenerativ sjukdom).
 9. Här: http://nutritionreview.org/2015/07/alzheimers-related-memory-loss-reversed-for-first-time/ Angående tabletter så gör du som du vill, meningen är att få så stor effekt som möjligt.
 10. Alla dessa tillskott du pratar om finns ju i mat. Men kanske inte den komposition av mat du är van vid. Altzheimer är en svår sjukdom och vill man vända den så behöver man ta i från fotknölarna. Det är svårt att få samma effekt av tillskott just pga att det är svårt med nivåer, förhållande mellan olika tillskott och biotillgänglighet. Allt detta löses med mat. Hjärta, lever är ett oerhört bra sätt att få i sig detta naturlig. Mal ned och ha i köttfärsen. Svartkål finns i de flesta affärer jag handlar på i Sundbyberg och Nacka. Grönkål går lika bra. Om du är intresserad kan du läsa denna: http://terrywahls.com/about-the-wahls-protocol/ Hon vände en svår sjukdom på detta sätt, först använde hon tillskott, sedan mat (och säkert fortfarande lite tillskott). Upplägget är väldigt like den studie kring Alzheimer från UCLA som någon la in i början av tråden.
 11. Hjärta innehåller Q10, lever innehåller massor bra. Svartkål/grönkål också super.
 12. Jag är lite tveksam till antikroppar som medicin, men det kanske bara är något jag fått för mig. Känns som det lätt kan gå fel.
 13. Hur gör man för att bara beräkna entalpin i livsmedel, jag antar att det är någon värmeberäkning? Och hur skulle man göra för att beräkna G?
 14. Ville också peka på studien från UCLA, men såg att Erik redan gett den länken. Den är mycket intressant. Läs Terry Wahls bok för stöd om kost/meditation vid svår sjukdom.
 15. Hoppas det bara är cancer i levern, den klarar tydligen att man tar bort en bit. Håller tummarna för dig!
 16. Jag skulle avstå spannmål och ev mjölk eftrsom det är en autoimmun sjukdom. Äta paleo eller liberal LCHF men med ett jämt (och förhållandevis lågt) kolhydratintag , kanske 100 gr kolhydrater/dag?
 17. Diabetes ökar inte i Sverige vad jag vet?
 18. "lättare att få anslag då" borde ändras till "enda sättet att få anslag"
 19. Apropå det du skriver om tarmfloran, och att den bestämmer, så känner jag igen mig. Lever på samma sätt
 20. MRI tar man för att se om det just är problem i hjärnan, inte ögat lokalt. Det är inget som en ögonläkare kan se (men de ska ge remiss till MRI om det behövs). Angående fett som "slaggar igen ådrorna på nolltid" så har vi inte samma åsikt. Anser du att fett har denna effekt så känns inte LCHF något som vore aktuellt?
 21. Har dom gjort MRI på dig? Tänker att du kanske har skador på synnerven. Annars är stor mängd mörka bladgrönsaker (spenat, ruccola, maché, grön/svartkål etc) bra för ögonen. Vill du göra någon förändring så skulle jag prova helt spannmålsfri kost, dvs inte äta mackor gjorda på glutenfritt spannmål. Man kan ersätta med fröknäcke. Kanske även ta bort mjölk helt (mjölkprotein kan vara svårt när man har störd tarmflora) och använda mandelmjölk eller kokosmjölk. Ser inte riktigt problem med falukorven/charkurteri så länge du äter högkvalitativ sådan (vilket kan vara svårt att få tag i).
 22. Kostnad för resor och boende. Känns suspekt att de tar mer för distans.
 23. Tycker det här att de tar 15000 extra för distans är mycket konstigt.
 24. Jätteintressant! Undrar om det är paprika/tomaten eller creme fraichen som höjde blodsockret på andra måltiden?
×
×
 • Create New...