Jump to content

oktoberlandet

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

oktoberlandet's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

1

Reputation

  1. Ojdå, då får jag helt tänka om. Det blir inget tal om att gå utomhus utan skydd för min del sådana fall. Som upplagt för katastrof med min hy. Tack så mycket!
  2. Tack och bock för svar! Då blir strategin att vara ute i solen utan skydd i typ 15 minuter per dag för att återstående tid skydda mig i den mån det går med tunna kläder osv. Finns det förresten någon solskyddsfaktor som är mer "okej" att använda eller har alla i princip samma knepiga innehåll? Och hur skadligt är det att använda solkrämer i en kortare period för huden? Nu är det jag som skaffar mig en hatt!
  3. Hej, Jag är fräknig, blek som ett spöke och är tyvärr alldeles för sällan i solen sommartid. Tar därför tillskott av D-vitamin (2500-4000 IE per dag). Nu ska jag emellertid till Australien och jag undrar om det är någon som har tips på hur jag ska resonera kring solen där? Jag vill ju gärna få min dos D-vitamin när jag väl har tillgång till det, men jag är samtidigt lite rädd för att gå utomhus utan stark solskyddsfaktor. Solkrämer ska ju förhindra upptaget av D-vitamin och vara dåligt för huden rent allmänt har jag förstått... Dock kommer jag ju att bränna mig om jag exponeras för solen för mycket vilket ju inte heller känns som en trevlig upplevelse. Så, hur länge måste jag (och vågar jag) vara i solen för att få lite D-vitamin? Jag hade nån tanke om att vara ute i solen i 10-15 minuter utan solskyddsfaktor om dagen och återstående tid försöka skydda mig så gott det går. Frågan är om jag hinner få D-vitamin under den tiden eller om jag mest hinner bränna ihjäl mig? Eller ska jag köra all in med solskyddsfaktorn/täckande kläder och fortsätta ta tillskott av D-vitamin under vistelsen? Kanske blev lite rörigt det här. Nåväl. Tack för ett trevligt forum.
×
×
  • Create New...