Jump to content

Henke

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

About Henke

 • Birthday 01/29/1980

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Naturvetenskap, fysik, teknik och filosofi.

Recent Profile Visitors

175 profile views

Henke's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

13

Reputation

 1. För mig ser det ut som att du får i dig en hel del koffein, vilket mycket väl kan vara boven i dramat, så var det i alla fall för mig. Koffein kan även bidra till oro och ångest för vissa personer. Personligen har jag haft/har liknande problem som dig, även en del ångest. Det som tog bort min hjärtklappning helt och hållet var att kraftigt dra ner på koffeinet, idag dricker jag endast en kopp kaffe på morgonen och inte mer än så, och känner inte av någon av det mer. Och det var samma för mig, när jag sitter och kopplar av på eftermiddagarna/kvällarna vid datorn så känns de ojämna och oregelbundna hjärtslagen tydligare. Komihåg att mörk choklad också innehåller mycker koffein En annan sak som lindrade min besvär ganska mycket innan jag kom på att det var koffeinet var konditionsträning. Hoppas detta kan vara till hjälp. Mvh\ Henrik
 2. Anledningen att jag eventuellt skulle ta bort eller sänka mitt intag av D3 var av princip skäl, och inget som jag troligen kommer behöva realisera. Din länk och grafen inkluderad, visar fördelar med D3 och att överdosering är relativt svårt att uppnå och ovanligt - Inget jag ifrågasätter.
 3. Tack för dit inlägg! Då tolkar jag det som att påståendet om att D3 bör tas tillsammans med K2 baseras på slutsatser från undersökningar på befolkningar (epidemiologi) och möjligen viss statistik. Det verkar också saknas studier som faktiskt visar att ökat D3 intag orsakar att kalcium lagras in i mjukdelar? Slutsatsen om K2 kan ju vara helt korrekt, vilket dom ibland är, men dom har under historiens gång också lett oss helt fel. Sedan kan jag hålla med om att man bör "play safe", så länge vi vet att K2 inte har några negativa effekter, som kanske måste åtgärdas med ytterligare ett vitamin. \Henrik
 4. Det där låter som en möjlig hypotes (säkerhetsspärren), och att man i så fall kringgår den när man tar vitaminet i tablettform. Det resulterar i så fall i att man inte kan uttala sig om hur mycket D-vitamin man får av solen, så länge man inte vet nivåerna på K2 i kroppen, ändå påstås det ofta i "D-vitamin diskussionen" att man får så mycket som 10.000 IE på en dag, vilket således skulle vara helt omöjligt att uttala sig om, givet att hypotesen om säkerhetsspärren gäller. Jag har under många år ätit en relativt liberal LCHF kost men mycket goda resultat på min hälsa. Jag har även ätit D3 under större delen av åren vilket jag TROR ligger till grund för att jag aldrig blir sjuk, inte ens någon förkylning på många år. Men när man hör att man behöver fler tillskott av vitaminer så tar skeptikern i mig över rodret för att reda ut om detta är rimligt eller om det är industrin som ligger bakom detta, en industri som vi inom LC-rörelsen annars på goda grunder ifrågasatt. Jag kan ha fel, men tills dess är jag skeptisk. Min spontana reaktion är att ta bort eller sänka intaget av D3 i stället för att addera ytterligare en syntetisk produkt.
 5. Men om D vitaminet från solexponering inte är skadligt så borde inte heller d vitaminet i tablettform vara skadligt, givet att man inte överstiger de maximala nivåer man uppnår vid just solexponeringen. Enligt referensen i mitt första inlägg så kunde man där inte se att så höga nivåer av D3 som 7000 IE är skadligt, inte ens vid en sjukdom som normalt ofta leder till ökat upptag av kalcium (Hyperparatyreos). När det gäller hjärt kärlsjukdomar så är min spontana uppfattning att högre halter av D vitamin i blodet sammanfaller med lägre risk att drabbas av just CVD. Men om det beror på just D vitaminet är oklart. Jag vill inte påstå att man inte behöver ta K2 i kombination med D3, jag vill bara reda ut ifall det verkligen behövs.
 6. De senaste året/åren så har det rekommenderats att man bör ta tillskott av vitamin k2 mk7 i samband med att man tar extra D vitamin. Men vart ifrån grundar sig detta påstående? Enligt studien som det refereras till här --> https://www.dietdoctor.com/se/d-vitamin#skadligt <-- så kan man inte visa på några skadliga effekter med ett intag av 7000 IE D3 per dag, och vad jag kan läsa, utan någon extra K vitamin. I studien så ser man inte något ökat upptag av kalk till farliga nivåer, snarare så motverkar ett extra intag av D3 att kalk lagras in fel. "CONCLUSION: Replacing vitamin D in mild primary hyperparathyroidism is safe, effective, and does not increase calcium to dangerous levels." Studien är fem år gammal så det kan kanske uppkommit ny kunskap inom ämnet, därav min undran.
 7. Det där med att synen kan bli bättre när man blivit lite äldre kan kanske stämma. Men för mig upptäcktes min försämring när jag var 27-28 år, men vid 32år så var synen klart bättre. Så jag ser fram emot att kanske få ännu bättre syn vid 40-45 (skämt åsido)
 8. Jag har fått klart bättre snyn sedan jag började äta LCHF för 5 år sedan. För ca sju år sedan gjorde jag en hälsokontroll via mitt jobb och då sa dom att om min syn skulle försämras så kanske jag kommer behöva glasögon. I sommras gjorde jag samma undersökning och då hade jag normal syn på ena ögat och bätre än normalt på det andra. Kan tillägga att jag gjorde en synundersökning hos en optiker för två år sedan i samband med att jag skulle ta körkort, och när jag började rabbla upp de näst minsta bokstäverna utan problem så blev jag stoppad och optikern sa att det räcker detta är överkurs. De allra minsta bokstäverna hade jag nog klarat de flesta i alla fall, men inte alla.
×
×
 • Create New...