Flisan

Medlem
  • Innehållsantal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

29 Bra

Om Flisan

  • Rank

  1. Var på apoteket och satt och slöläste i deras egen tidning som hade tema cancer. På en sida med svar på olika påståenden om cancer var första frågan: Kan man få cancer av LCHF diet? Döm om min förvåning när svaret var: Det finns inga jättestarka data som visar på det. Rent generellt är koppling mellan kost och risk för cancer svagare än andra livsstilsfaktorer, Låter ju som om det visst fanns data som visar på det men att de inte är så jättestarka! Så lite orolig bör man vara. Blir så förbaskat trött på denna skrämselpropaganda, tänk om cancerpatienter fick rådet att äta kolhydratreducerad kost istället för de sockerproppade näringsdrycker som min pappa fick i stora kartonger hemlevererade av hemtjänsten. Inte på ett enda ställe stod det om att socker göder cancer och att det kanske vore bra att dra ner på det för att inte drabbas.
  2. Trodde också det kunde bero på det så jag var och kollade mina skölskörtelvärden för jag har andra symptom som stämmer in på detta men läkaren idiotförklarade mej när jag sa att mina fingrar vitnade och domnade och att jag läst att det kunde vara ett symptom. Kunde absolut inte hänga samman. Nu var värdena inom mitt landstings referensvärden så någon medicin fick jag inte.
  3. Min mamma som också är reumatiker med 100 tals biverkningar av alla mediciner hon proppar i sig och som läkarna glatt skriver ut, och som sitter inne i sin lägenhet utan någon vistelse i solen vägrar ens prova D-vitamin för att hennes läkare inte har sagt att hon ska äta det Hon vill inte ens be om provtagning för att se om hon har brist. Borde inte alla läkare ha läst på om D-vitaminets fördelar vid detta laget och speciellt till äldre som inte är utomhus så mycket.?
  4. Har normalt blodtryck 70/130 sist tror jag och det var bra sa de, hade lägre förr och aldrig haft dessa problemen då. Är också 50+
  5. Har samma erfarenhet som du, när vi åt detta fick både jag och min man tillbaka vadkramperna och även så påverkades mitt humör till det sämre, efter att vi bytte till annat märke försvann detta igen. Verkar inte som vi kunde tillgodogöra oss deras magnesium.
  6. Har samma problem som du så jag undrar också om det kan ha med kosten att göra. Mina fingrar och tår blir helt vita och bortdomnade så fort jag blir kall och det sitter i i timmar efteråt. Rider så i vintras fick jag ha värmekuddar i vantar och skor om det var kallare än +5 otroligt jobbigt. Hade inte heller detta förut och har läst att broccoli bl.a som jag är storkonsument av kan ge problem med sköldkörteln och det i sin tur kan ge vita fingrar. Är rädd för att det är något allvarligt som Raynauds fenomen
  7. Jag har blivit av med min pälsdjursallergi men det tog över två år med Lchf innan den försvann. Jag försöker undvika alla tillsatser så om ni kollar länken här nedan så kanske detta är en av anledningarna till att jag sluppit allergin, utan att jag vetat om det har jag kanske undvikit citronsyra. Har även sluppit mina afteblåsor helt sedan jag la om kosten, fick en i julas när jag slarvade och åt knäck och janssons. http://www.sydsvenskan.se/sverige/andrade-matvanor--slapp-allergin/
  8. Har svårt att säga att jag är glutenallergiker när jag inte har diagnos. De som känner mig vet ju att det inte är så. Brukar säga att jag får ont i magen och lederna om jag äter mjölmat eller mycket kolhydrater/socker för så är det ju, men då tycker de flesta att jag är sjåpig och tycker att så lite mjöl som det är i en fralla kan inte orsaka något problem, och glutenfritt är ju inte precis kolhydratfritt heller. Kolhydrater i större mängd triggar ju mitt sockersug också och det är nästan värre att bli av med än värken. Ibland är det så svårt att väga fördelarna mot nackdelarna att äta så här, värk eller socialt accepterad? Jag vill inte alltid vara en krångelfia när det kommer till mat men jag vill inte må dåligt hela tiden heller. Jag är dessutom smal och det provocerar enormt också när jag tackar nej till kakor, godis och efterrätter för det får man bara göra om man är överviktig
  9. Har alltid haft mer eller mindre problem med lederna och med en mor med reumatisk sjukdom så var jag ju rädd att det var det som spökade. Rider och efter varje ridtur var jag som en 80-åring i höfterna när jag hoppat av hästen, linkade fram i en kvart efteråt av smärta. Började äta Lchf för 4 år sedan och en dag ca 3 månader efter kostomläggningen kom jag på när jag hoppat av hästen efter en ridtur, att jag gick helt obehindrad utan att det gjorde ont i höfterna. Detta har sedan hållit i sig utom när jag inte kunnat stå emot folks tjat och ätit något med mjöl, socker eller med mycket kolhydrater i, då kommer ledvärken redan efter några timmar som ett brev på posten och håller i sig tills jag ätit strikt två tre dagar, då klingar det av. Sitter just nu och förbannar mig själv för att jag inte orkade stå emot en halv fralla hos en kompis, ville inte vara krånglig, och att jag åt rabarberpaj igår med visserligen så lite som 1.5 msk socker i hela pajen men det var havregryn också i den och nu mår jag skit, har ont i rygg, nacke och höfter och en jäkla huvudvärk. Nästa vecka ska jag på tredagarskurs med hästen och det ingår mat, och jag måste äta massor av kolhydrater för jag orkar inte bråka om specialkost eftersom jag ju är "frisk" man kan ju inte vara allergisk mot kolhydrater enligt folk. Var på en annan kurs där jag bad om något alternativ till bröd och kakor i god tid innan med förklaringen att jag åt enligt lchf. Värdinnan slängde då fram ett stekt ägg till mej när de andra fick smörgåstårta med orden "jag orkar inte hålla på och ta reda på vad lchf är för något du får äta stekt ägg och bacon för det är väl sådant ni äter? Annars får du väl vara utan mat om du inte kan äta som vi" Fast jag tog med egen mat resten av kursen fick jag betala för maten de serverade. Så denna gången kommer jag att äta som de andra och ha ont i en vecka efteråt för det går inte att ha ett socialt liv med Lchf, då får man laga all mat själv men det funkar inte vid sådana här tillfällen. Har blivit lite asocial sedan kostomläggningen mår ju alltid dåligt efter att ha varit hembjuden till folk, så stannar hellre hemma istället och det är ju sjukt egentligen men jag har ju ingen diagnos, blir ju bara dålig av maten men inget livshotande precis.
  10. Och livsmedelverket är ju väldigt kompetenta när det kommer till kost
  11. Då får du sluta dricka vatten också Saxat från artikel om bly i viltkött: Finns i alla livsmedel Bly är giftigt för människor. Dock finns små mängder bly i princip i alla typer av livsmedel. Det finns även fastställda gränsvärden för hur hög halten av bly får vara i olika typer av livsmedel, för att människor inte ska få i sig för mycket. Enligt en tysk rapport innehåller vildsvin i Tyskland och övriga Europa i genomsnitt 4,7 mg metalliskt bly per kilo kött. Anledningen anses vara användningen av blykulor vid jakt. Om en person äter ungefär 18 kilo vildsvinskött årligen, som innehåller nämnda halt av metalliskt bly, får denne då i sig 85 mg bly på ett år. Metalliskt bly tas inte upp Dock kan inte människans kropp ta upp bly från dessa metallfragment, oavsett storlek, när de passerar genom matsmältningssystemet. För att kroppen ska kunna ta upp det metalliska blyet måste det omvandlas till vattenlösliga blyföreningar. Den svenska studien kring bly i viltkött visar att mellan en till två procent metalliska blyfragment kan omvandlas till vattenlösliga blyföreningar, och då blir möjliga för kroppen att ta upp. Det kan jämföras med att dricka två liter kranvatten per dag. Kranvatten av god kvalitet ska inte innehålla mer än 5 µg per liter, och detta är då vattenlösliga blyföreningar. Att dricka två liter vatten varje dag i ett års tid innebär då ett intag på totalt 3 650 µg på ett år. Jämförelsevis måste då en person äta 78 kilo vildsvinskött per år för att få i sig samma mängd bly som när denne dricker två liter vatten varje dag.
  12. Har i hela mitt liv haft en mage som din dotter, fick ungefär samma råd som du när jag var liten, ät mer fibrer, grönsaker, katrinplommon och olika bulkmedel. Hade jämt magknip och gaser och gick inte på toa mer än någon gång i veckan. Trodde ett tag det kunde vara mjölkprodukter men inget hände när jag uteslöt dem. Inte förrän jag gick över till Lchf och slutade med all mjölmat blev den mycket bättre, så jag tror att jag hela mitt liv lidit av överkänslighet mot gluten. Men jag är aldrig testad och ren glutenintolerans har jag inte, bara att magen inte fungerar så bra tillsammans med mjöl och fibrer. Jag är även usel på att dricka ordentligt, blir nästan aldrig törstig, så jag måste vara noga med att få i mej vätska. Du sa ju din dotter drack dåligt så försök få i henne mer vatten. Prova att ta bort allt bröd och mjölmat ur kosten, få i henne mycket vatten. Du kan ju prova sedan med glutenfria produkter om du märker hon blir bättre. Det funkar med min mage, fast äter jag minsta lilla brödbit slutar magen funka i flera dagar och upp till en vecka om jag ätit typ en hel fralla någon gång. Stå på dej mot dagis, hon ska ju inte behöva äta sådant hon mår dåligt av, jag vet vad hemskt det är att vara förstoppad hela tiden, man blir trött får huvudvärk och går med magont konstant. Jag mår ofta illa när jag är förstoppad så det kan ju vara därför hon kräker.
  13. Godaste frallorna jag provat, blir en favorit Tack för länken.
  14. Jag äter enbart Lchf för hälsofördelarna jag fått. Har aldrig haft problem med övervikt, fick lite trivselkilo efter 35 men har av alla alltid ansetts som smal. Jag har dock ett enormt sockerberoende och var en riktig godisråtta i mitt "förra liv". Levde i princip på mackor, kakor, godis och annat sött, orkade ju naturligtvis inte äta så mycket riktig mat när jag hela tiden matade in sötsaker men tjock blev jag inte, bra gener på den fronten tydligen. Men jag mådde inte bra och efter att tillsammans med en kompis provat lchf för att tappa dessa trivselkilon upptäckte jag vad bra jag mådde av att dra ner på kolhydrater och att mitt sockersug nästan försvunnit. Då i början för 4 år sedan fanns ju knappt inga lchfkakor eller godis, recepten man hittade var inte fullproppade med stevia eller sukrin som de är nu så det var ju bara att skippa alla fikabröd och hitta andra alternativ när folk fikade loss runt omkring mej. Nu börjar fler och fler i min närhet äta Lchf, och det är ju jättekul men gud vad de bakar och står i, det är övervägande desserter, kakor och lchf godis, och flera av deras mål verkar bestå av detta istället för mat, naturligtvis är de inte heller sugna på vanlig mat när de klämt i sig flera mandelmuffins, tårtor eller annat "godis" sötat i massor med stevia. De fokuserar på att hitta surrogat till det som de överåt förut istället för att fokusera på att denna kosthållningen ska vara så hälsosam som möjligt. Jag vågar faktiskt inte börja äta bakverk sötade med stevia/sukrin för jag är rädd att jag fastnar i mitt kakträsk igen och väljer dessa kakor istället för riktig lchfmat eftersom jag har kvar i mitt smakminne vad gott allt sådant smakar och vill förmodligen hellre äta detta om jag får istället för en omelett t.ex. Folk har inget intresse längre av att sätta sig in i varför lchf är så hälsosamt eller hur insulin m.m. fungerar i vår kropp utan nu när de kan äta samma saker som innan med den skillnaden att socker är utbytt mot sötningsmedel så är det automatiskt bra. Som en del diabetiker som dricker 2 liter lightläsk per dag och tror att det är nyttigt för dem för det är ju inget socker i. Så jag tror det finns en fara i folk får för sig att allt som kallas lchf automatiskt är ok, för hur hälsosamt kan det vara att bara äta kakor hela tiden även om de är lchf?
  15. Nu håller jag ju inte med dej MKJ varken om dagsdosen på D-vitamin eller att mina problem skulle ha med Lchf kosten att göra, eftersom jag mått prima mot förr i tiden tills nu i höstas då en massa konstiga diffusa symptom uppkom. Jag har ju verkligen provat ett bra tag, ca 4 år med Lchf. Och kosten ska ju inte ge högt kolestrol, så något har ju hänt i kroppen som jag själv är övertygad inte har med Lchf kosten att göra. Lite konstigt är det allt att i princip få rådet av vissa att lägga av med kosten här på detta forumet, det hade jag inte räknat med Läs om Kostdoktorns rekommendationer om D-vitaminer och även andra moderna forskningsresultat där dosen oftast rekommenderas vara 2000-4000iu /dag för att förhindra brist under vinterhalvåret. Livsmedelsverket är ju verkligen inget att lyssna på, de har ju noll koll på kosten, det borde ju du som läser här på Kostdoktorns sida ha märkt vid detta laget. Lchf är verkligen kosten för mig och de hälsoförbättringar jag fått både psykiskt och fysiskt under dessa år vill jag inte mista för allt i världen. Kan ju inte riktigt säga vilka förbättringar som beror på kosten eller att jag i samma veva började med tillskott på D-vitamin och omega 3, men jag tror på en kombination av de tre delarna. Men byter kost det gör jag aldrig, vill inte tillbaka till mitt liv som sockerberoende för allt smör i Småland.