Jump to content

SparkadRunt

Medlem
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

About SparkadRunt

 • Birthday 01/19/1990

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Göteborg

SparkadRunt's Achievements

(2/7)

10

Reputation

 1. Jag vet inte, är emot det förbudsamhället... Tycker lite frihet skulle pigga upp. När politiker tar beslut om förbud, lagar och regler har de inte alltid fokus på hälsan och hälsoeffekter. Där har vi tex frågan alkohol vs marijuana som ett bra exempel. Frågan är, hur mycket makt ska våra beslutsfattare ha om våra liv? Visst, skulle jag få bygga ett samhälle som gör det så enkelt som möjligt för mig så skulle det väl vara kanon, men nu lever vi tillsammans med en massa människor på den här planeten med olika fel och brister, intressen och passioner. Att upplysa om sockrets effekter på hälsan är kanon, men sen måste människan själv få ta beslutet vad de tror och vill. "Men snälla, tänk på barnen" Ja, det är föräldrarnas jobb.
 2. I frågan om "smygsockringen" kan jag dock inte annat än hålla med, men problemet ligger nånstans i att vi inte vet vad vi stoppar i oss, är det inte häst så är det socker... Men det handlar nånstans om kunskap. Folk kommer säkerligen ändå att trycka i sig godis och bakelser, och det är deras förbannade rätt att göra det om de känner för det... Sen ang barn och barnuppfostran så är det upp till föräldrarna
 3. Visst är det bra om människor ger sig in i kampen för bättre hälsa, men det ska ske genom övertygelse, inte extra skatter och tvång. Samma sak gäller övriga "hälsofarliga" frågor som snus och alkohol. Gillar inte de fascistoida tendenser som vissa visar, där man vill bestämma vad andra ska äta och inte äta... Kunskap skall spridas, men man når ingenstans med tvång.
 4. Eller så låter vi folk välja själva vad dom vill äta...
 5. Hej Ska försöka att skriva så mycket jag orkar. Jag har aldrig varit en person som varit sjuk speciellt mycket, en eller två riktiga sjukdomar under mina barndomsår, men inte mycket mer. Har ju kört LCHF i ca 2,5månader och har i allmänhet varken känt mig mer eller mindre pigg och frisk under den perioden än innan. Idag runt 15 började jag frysa lite smått, tänkte inte mer på det, då jag under min lchf-period haft lite ups and downs gällande svettningar och frusenhet. Senare under kvällen blev det bara värre och värre och det började samtidigt göra ont i mina lungor, detta gick dock över, nu är det endast när jag hostar som det känns lite. Det gör nu ont i hela kroppen och jag känner mig extremt liten just nu. Har just orkat med att dra mig till duschen så just nu vet jag inte om frossan är kvar när värmen från vattnet släppt. Har kört periodisk fasta den senaste veckan (mat en gång per dag, varierar mellan lunch och middag). (ett typiskt mål mat just nu kan vara 250g köttfärs med 1dl creme fraische och en tomat) Äter vitaminer i form av D-vitamin och magnesium då jag kände att jag blev lite yr när jag ställde mig upp i vissa fall, detta lindrades dock till en okej nivå efter magnesiumtillskottet. Vad tror ni, är det nån vitamin jag kanske saknar, är det nåt jag borde ändra tycker ni, eller har ni några andra funderingar? Funderar starkt på att åka in till sjukhuset ifall det inte blir bättre, har nog aldrig varit såhär sjuk faktiskt. Ber om ursäkt för slarvfel och konstiga formuleringar som ämnet kan innehålla, är inte riktigt mig själv just nu.
 6. Oh, denna tråd var intressant. Har själv samma bekymmer. Mina "krypningar" är dock inget bekymmer känner jag, men yrseln som sker ibland när jag gör en häftig rörelse, tex ställer mig upp snabbt, är väldigt jobbig. Vad tycker ni, borde jag gå och kolla upp det? Är en sån som helst inte håller till på sjukhus, gick 2 veckor med brutet finger en gång, så... går inte till vårdcentralen om det inte känns jätteallvarligt. Verkar som att många snackar om magnesiumbrist, så jag tänkte att jag skulle ta och köpa lite piller idag.
 7. Kan man kalla detta periodisk fasta? Periodisk fasta innebär väl att man äter en gång per dag, max 2? detta känns bara LCHF?
 8. Halloj! Kört lchf i drygt 2 månader nu, allt har gått bra hittils! Nyss fick jag en extrem Saltsmak i munnen, nånting jag aldrig fått förut, har ni varit med om detta förut? Och vad kan det bero på? Inte ätit nånting än under dagen, förutom en d-vitamintablett (kapselform). Nåt försök till förklaring? Inte så att jag är orolig på nåt sätt, men intressant hur kroppen agerar i allmänhet.
 9. Ja, det kan man ju tycka, det tycker jag också ibland. Men kroppen gör lite hur den vill med detdär med viktminskning har jag märkt. kan ena veckan gå ner 3kg för att nästa stå helt still trots exakt likadan kost och motion. Min kropp verkar ha lite "gupp" i viktminskningen, som att den ska ta sig över en mur, men sen släpper det alltid igen. Väger mig varje dag, men har börjat ta siffrorna med en liten nypa salt.
 10. Kan inte annat än hålla med, Atkins gick ju samma väg med sina bars och chokladkakor, tror det är viktigt att hålla avstånd från såna produkter överhuvudtaget. Sen kan jag dock förstå de som gärna vill unna sig saker, men som kostdoktorn säger, bättre att unna sig en bit riktig och mörk choklad då och då. Och för att citera en annan legend: det finns inga genvägar fram till det perfekta ljudet durru Sen ska man ju dock göra skillnad på lchfare och lchfare, vad man vill få ut av det. Men är det viktnedgång man är ute efter kan man knappast sitta och trycka i sig muffins, lchfmuffins eller ej.
 11. Bor faktiskt just vid kaprifolkött och kan också rekommendera deras kött, hyfsad kvalité till ett bra pris
 12. Tror också att det kan vara för mycket mejeriprodukter, jag är själv väldigt känslig för just det.
 13. Har blivit en del whiskey nu på kvällen, så nu undrar jag, vad blir nu följden av detta? Whiskey innehåller endast 3gram socker/liter om jag fattat det rätt? För annars har jag inte syndat under kvällen, endast en liten ostbit, och om det skulle vara så att det endast skulle avstanna viktminskningwn lite så spelar det ju mig ingen stor roll just nu. Frågan jag alltså ställer är, hur onyttigt är whiskey egentligen? (förutom möjligen att den avstannat viktminskningen lite)
 14. Nån som har nåt fint förslag på lunchställen i linne?
 15. Brukar handla kött från Johan i hallen, riktigt fin kvalité på köttet därifrån
×
×
 • Create New...