Benny Ottosson

Medlem
  • Innehållsantal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Benny Ottosson

  • Rank

  1. Hej! Min fru är lågstadielärare och undrar om någon känner till bra material om att äta hälsosamt och undvika socker för barn. Det kan vara film, böcker eller liknande. Och har ni andra tips på hur man på ett bra och varsamt sätt informerar barn om nyttig mat och att äta (och dricka) mindre socker. mvh Benny
  2. Tack för svar. Och tack för en otroligt bra sida... Då är det lite lurigt att Pia Hellertz (som recenserade boken "Forskningsfusket") skriver; "På detta sätt har forskare lyckats lura i oss att socker är hälsosamt, att margarin är hälsosamt, att höga kolesterolvärden är skadligt och tecken på sjukdom som behöver medicineras, att högt blodtryck är farligt och behöver medicineras, att högt blodsocker botas med att man äter mer av den mat som höjer blodsockret och mycket mera. Författarens diskussion omkring kolesterolet är verkligen skrämmande och intressant." http://newsvoice.se/2013/01/04/recension-av-forskningsfusket-sa-blir-du-lurad-av-kost-och-lakemedelsindustrin
  3. Får passa på att fråga här då. Har för mig att jag nyligen läst att det inte finns undersökningar som visar att det är farligt med högt blodtryck. Har jag drömt det? Har för mig att det stod nåt sånt i boken "Forskningsfusket" bl a...
  4. Min fru vägrar :-) Och tack för svar. Det verkar ju ändå på Johanna Eknes tester som om kroppen trots allt reagerar ca 30 min efter maten, och att insulinet då inte hunnit få ner det igen.
  5. Jag har den. Men har tydligen inte läst så noga :-) Tack för svar.
  6. Jag har precis köpt en blodsockermätare. Tyckte det skulle vara intressant att se vad som händer vid intag av olika föda. Men så läste jag att insulinet "tar ner" blodsockret till rätt nivå. Hinner man då inte mäta? Är en blodsockermätare ointressant då? Är det kanske insulinnivån som ska mätas? Eller ketoner? Detta tyckte jag stämde vid min första test, där inget hände varken 30, 60 eller 90 minuter efter jag ätit enorma mängder Ris a la Malta :-) Men LCHF-bloggerskan Johanna Ekne visar på sin blogg hur hennes blodsocker for upp till över 8 30 minuter efter intag av t ex Cola. Så är blodsockermätning trots allt intressant?
  7. Jag har ätit LCHF i ca 6 månader. Och det blir en del animaliskt protein. Jag har inte mätt, men gissar att det blir en del eftersom jag äter en del ägg, korv, grädde och bacon. Nu läser jag boken "Åldrandets gåta" av Henrik Ennart. Där skriver han på flera ställen att vi inte bör äta för mycket animaliskt protein. Eller rättare sagt, forskare säger det. Han skriver "Som vi sett i tidigare kapitel finns det också skäl att undvika överkonsumtion av animaliskt protein. Skälet är att det ökar halterna i blodet av tillväxtfaktorn IGF-1 som misstänks kunna skynda på både cancerutveckling och åldrande." Finns det anledningen att dra ner på animaliskt protein, eller ha bättre koll på hur mycket man får i sig?