Milla

Medlem
  • Innehållsantal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

22 Bra

Om Milla

  • Rank

  1. Nej jag likställer inte brotten. Vanvård är i mina ögon ett mycket värre brott än intrång men vad jag försökte få fram var att jag inte tycker det var rätt metod att bekämpa vanvård. Ett sönderbrutet lås går att ersätta lätt men vad djurrättsaktivister inte har en aning om är att de riskerar att dra in smittor i en besättning när de klampar in som de gör och det är det grisarna som får lida för när de sedan blir sjuka. Ofta är gårdarna väldigt noga med att besökare ska ha skyddskläder och gärna decinfiserade stövlar innan de får komma in hos djuren just för att förhindra att smittor sprids mellan gårdar. Jag förstår att djurrättsaktivisterna är ute efter rättvisa åt djuren men jag tycker det är synd att de dras med en stor okunskap om hur köttproduktion faktiskt fungerar. Hade de vart mer pålästa så kunde de gå på rätt instanser för att bekämpa vanvården men deras uppdrag verkar vara att få folk att sluta äta kött rakt av. De kommer de aldrig lyckas med så varför inte lägga mer energi på att de djur som faktiskt föds upp som mat har det bra istället och få folk att intressera sig i vart köttet kommer ifrån? En fråga till dig Mikael, har du någonsin vart runt och tittat på fungerande grisbesättningar (eller nöt/kyckling/mjölkkor) och hälsat på hos djuren eller har du bara läst på om allt detta genom medier och info från djurrättsalliansen? Har själv tillgång till närproducerat, ekologiskt kött där jag är välkommen att hälsa på hos djuren när man känner för det . Har även flertalet vänner som arbetar med grisar och de bryr sig om dem och ser till att de har det bra. Jag vet vart mitt kött kommer ifrån så jag tänker iallafall fortsätta äta det med gott samvete! Önskar dock att andra också gick efter köttets ursprung och inte enbart prislappen när de handlar.
  2. Tråkigt att se! Men är det inte själva myndigheten man bör ifrågasätta då istället för folk som äter kött?? Det är ju dessutom lika olagligt att göra intrång på folks gårdar som att inte sköta djuren ordentligt! Att förhindra brott med brott känns inte som rätt väg att gå... :/
  3. Djurrättsalliansen vinklar sina bilder för att de vill att folk ska sluta äta kött och bli veganer. Kolla in på facebook en sida som heter "mitt liv som svensk gris". https://www.facebook.com/mittlivsomsvenskgris Där har ni bilder på hur det ser ut i en normal grisbesättning i Sverige. Sedan finns det givetvis bönder som inte klarar av att hålla djuren enligt svenska regler men jag litar på att djurskyddsmyndigheter gör sitt jobb och jag dömer ej ut Sveriges alla bönder på grund av en ihopklippt video som Djurättsalliansen olagligt filmat på svenska (?) gårdar. Här är ett exempel på hur Djurrättsalliansen försöker få vanliga Svenssons till att sluta äta kött genom att visa hur en gris har det i Holland. Kan tänka mig att de "missar" att informera om det till den som är inne och tittar i deras buss.. http://www.atl.nu/lantbruk/djurr-ttsalliansen-visar-upp-holl-ndsk-grisg-rd-i-sverige Tycker det borde läggas mer energi på att informera konsumenterna om varifrån det importerade köttet kommer ifrån! Svenska bönder går på knäna på grund av att de ej kan konkurrera med det importerade köttets priser. Det kostar bra mycket mer att föda upp grisar enligt svenska regler än danska! Så köp svenskt kött!
  4. Hej alla! Vill göra en riktigt god aioli eller majonnäs att ha till maten men vet inte riktigt hur. Brukar göra på 2 äggulor och 2 dl olja (olivolja eller rapsolja). Tycker den mest smakar fett. Testat att ha i vitlök, salt, peppar, citron och vinäger men får inte till det så det blir gott. Någon som har ett gott recept att dela med sig av? Tänkte även fråga vilken olja som är bäst att använda sig av. Någon olja som är nyttigare än någon annan? Blir ju ändå ganska mycket olja i majonnäsen. Tack på förhand!!
  5. Hittade ett recept på Expressen som jag blev inspirerad av. Blev ganska svag, perfekt för mig som inte tål så mycket alkohol längre Oj så fräscht och gott det blev! Kommer bli sommarens favorit Vit sangria: 1 flaska torrt vitt vin ca 1/2 flaska smaksatt bubbelvatten ca 3 dl Sprite zero 2 skivade citroner skivade jordgubbar massor med is
  6. Ja det kanske kan va så att min mage reagerar på att det blir för mycket rent fett. Min mage har ju levt på lättaste lightproduker i 26 år så det är väl inte konstigt att den reagerar lite. Handen på hjärtat så är jag nog inte så jättebra på att äta grönsaker tycker det kan vara svårt att få in grönsakerna i måltiden då jag oftast inte gillar att äta dem rena utan med mycket sås till.
  7. När du säger kokosolja så tänker jag på fettkaffet med ägg jag dricker varje morgon! Det blir ju ganska mkt fett på en gång plus kaffe som inte är så snällt för en tom mage! Ska skippa den till frukost nu några dagar och se om det blir ändring Hur kom dom fram till att det var gallan? Om det är så att man hat för lite magsyra känns det ju inte alls bra att äta omeprazol som ska minska produktionen av magsyra ytterligare. Hur vet man då om man har för lite galla?
  8. Min mage är inte riktigt med på noterna när jag vill äta lchf vill inte ge upp lchf då jag nu har gått ner 16 kg och vill fortsätta nedåt! Mår dessutom jättebra av kosten, förutom magen då. Lever med ständigt återkommande magkatarr och äter omeprazol ofta! Blev så illa att jag var tvungen att göra ett uppehåll på två veckor så magen fick vila. Det försvann på en gång men såklart mådde jag inte bra för övrigt då. Nu har jag börjat med lchf igen och efter tre veckor sätter magen igång att protestera med sura uppstötningar, illamående och värk. Förstår inte vad jag gör för fel eftersom lchf är så känt för att hjälpa mot just magproblem. Äter ganska strikt med energifördeling på ca 80% fett, 3% kh och 17% protein. Har försökt med mejerifritt ett tag utan resultat och försöker undvika allt för mycket rött kött och charkprodukter. Tror inte heller att det är övergångsbesvär då jag hållit på i 6 mån nu. Vad kan det bero på tro?? Vill som sagt inte ge upp lchf än!
  9. Tack för era svar!! Vilket dygn detta har varit! Börjar nästan tro att jag fått magsjuka och inte magkatarr :/ Dagens kost har bestått av a-fil! Så svårt att hitta lchf-mat som inte retar magen! Men ska testa lite purjolökssoppa imorgon! Vet inte vad som skulle reta magen mest för tillfället, kolhydrater eller lchf-maten? Har druckit lite bikarbonat och det hjälper för stunden iaf. Fortsätter med omeprazol och hoppas det blir bättre snart!
  10. Nej jag tror snarare att allt beror på stress tyvärr Har haft en ganska stressig period och med den extra energin jag fått av att gå på lchf-kost tar jag mig nog lite vatten över huvudet och drar igång lite för många projekt! Försöker hålla mig till max 1 dl mjölkprodukter (cf, grädde eller yoghurt) per dag. Frågan är ju vad jag ska äta nu för jag känner att magen blir så uppretad av fett. Åt äggröra till frukost och den höll på att komma upp igen Spontant vill jag äta potatis och purjolökssoppa som jag alltid gjort när jag haft magkatarr men det går ju inte nu :/
  11. Nej jag hade hopp om att få slippa det jag också med hjälp av lchf eftersom den här kosten hjälpt mig med så mycket annat. Får väl i snitt i mig 18% protein, 3% kh och 78% fett. Äter ganska varierat och oftast en till två mindre måltider samt en större. Den större måltiden kan bestå av ca 100 g kött, beasås och blomkålsgratäng tex. Mindre måltider består av äggröra på 2 ägg och lite grädde, 6 skivor stekt bacon eller 60 g tonfisk med majonnäs. Ska absolut testa bakpulver! Vågar jag ta det nu fast än jag har tagit två omeprazol redan? Tips på mat jag kan äta tills magen är i form igen?
  12. Hej! Är det någon som har erfarenhet av att få magkatarr när du ätit lchf? Har en envist ihängande magkatarr och vet inte vad jag ska göra!! Äter dubbel dos med omeprazol men det verkar inte bli bättre. Mår så fruktasvärt illa på morgnarna och har så ont i magen bara jag rör mig. Har tidigare haft magkatarr ett antal ggr pga stress innan jag började med lchf och åt då omeprazol och mat som var "snäll" mot magen ett tag så blev det bra. Har ni något bra förslag på lchf-mat som är snäll mot magen eller andra tips på hur jag blir av med detta?
  13. Lite tråkigt att de lägger upp bacon på frukosttallriken och ratade den totalt då långt ifrån alla som går på lchf äter bacon. Det är ju bara att bre på alla fördomar folk har om lchf, att man lever på ägg och bacon! Ganska långt från sanningen! Salem Al Fakir satt ju mest att skattade och flamsade. Tillförde inte programmet speciellt mycket och kan hålla med om att han kanske inte riktigt vet vad han pratar om Men det är väl typiskt Aftonbladet att låta kändisar uttala sig och referera till dem som experter vilket ämne de än pratar om.
  14. Intressant att se vad du får för svar på proverna! Jag har liknande symptom till och från. Känns som att armarna eller benen inte får tillräckligt med blod. För mig kan det räcka att jag lägger armen på det hårda armstödet på soffan för att den ska börja pirra. Lite som när en den håller på att somna om man tex legat konstigt på den fast att det inte går så långt. Detta tillsammans med yrsel vid hastiga rörelser får mig att misstänka lågt blodtryck. Min teori är att eftersom kroppen tappar en del vätska vid lchf så kanske blodtrycket sänks. För man brukar väl tillsätta vätska om man vill få upp blodtrycket? Det var i alla fall förklaringen jag fick på sjukhuset när jag undrade varför jag fick dropp under och efter operation trots att jag var pigg och kry vid operationstillfället. Men detta är bara hobbyläkaren inom mig som spekulerar Kanske finns någon med mer sjukvårdskunskaper som kan detta med vätska och blodtryck?
  15. Ja 60 gram tonfisk är inte speciellt mycket men mitt dagsintag ligger ändå på ca 1500 kcal. Anledningen till att jag bara äter en halv burk är för att få ner proteinmängden lite och tar istället lite mer majonnäs. Jag trivs bra med att äta ett större mål om dagen, ett mindre och en lchf-kaffe Men det är säkert som du säger att kroppen drar ner på värmen för att spara på energin.