Jump to content

Milla

Medlem
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Milla

 1. Nej jag likställer inte brotten. Vanvård är i mina ögon ett mycket värre brott än intrång men vad jag försökte få fram var att jag inte tycker det var rätt metod att bekämpa vanvård. Ett sönderbrutet lås går att ersätta lätt men vad djurrättsaktivister inte har en aning om är att de riskerar att dra in smittor i en besättning när de klampar in som de gör och det är det grisarna som får lida för när de sedan blir sjuka. Ofta är gårdarna väldigt noga med att besökare ska ha skyddskläder och gärna decinfiserade stövlar innan de får komma in hos djuren just för att förhindra att smittor sprids mellan gårdar. Jag förstår att djurrättsaktivisterna är ute efter rättvisa åt djuren men jag tycker det är synd att de dras med en stor okunskap om hur köttproduktion faktiskt fungerar. Hade de vart mer pålästa så kunde de gå på rätt instanser för att bekämpa vanvården men deras uppdrag verkar vara att få folk att sluta äta kött rakt av. De kommer de aldrig lyckas med så varför inte lägga mer energi på att de djur som faktiskt föds upp som mat har det bra istället och få folk att intressera sig i vart köttet kommer ifrån? En fråga till dig Mikael, har du någonsin vart runt och tittat på fungerande grisbesättningar (eller nöt/kyckling/mjölkkor) och hälsat på hos djuren eller har du bara läst på om allt detta genom medier och info från djurrättsalliansen? Har själv tillgång till närproducerat, ekologiskt kött där jag är välkommen att hälsa på hos djuren när man känner för det . Har även flertalet vänner som arbetar med grisar och de bryr sig om dem och ser till att de har det bra. Jag vet vart mitt kött kommer ifrån så jag tänker iallafall fortsätta äta det med gott samvete! Önskar dock att andra också gick efter köttets ursprung och inte enbart prislappen när de handlar.
 2. Tråkigt att se! Men är det inte själva myndigheten man bör ifrågasätta då istället för folk som äter kött?? Det är ju dessutom lika olagligt att göra intrång på folks gårdar som att inte sköta djuren ordentligt! Att förhindra brott med brott känns inte som rätt väg att gå... :/
 3. Djurrättsalliansen vinklar sina bilder för att de vill att folk ska sluta äta kött och bli veganer. Kolla in på facebook en sida som heter "mitt liv som svensk gris". https://www.facebook.com/mittlivsomsvenskgris Där har ni bilder på hur det ser ut i en normal grisbesättning i Sverige. Sedan finns det givetvis bönder som inte klarar av att hålla djuren enligt svenska regler men jag litar på att djurskyddsmyndigheter gör sitt jobb och jag dömer ej ut Sveriges alla bönder på grund av en ihopklippt video som Djurättsalliansen olagligt filmat på svenska (?) gårdar. Här är ett exempel på hur Djurrättsalliansen försöker få vanliga Svenssons till att sluta äta kött genom att visa hur en gris har det i Holland. Kan tänka mig att de "missar" att informera om det till den som är inne och tittar i deras buss.. http://www.atl.nu/lantbruk/djurr-ttsalliansen-visar-upp-holl-ndsk-grisg-rd-i-sverige Tycker det borde läggas mer energi på att informera konsumenterna om varifrån det importerade köttet kommer ifrån! Svenska bönder går på knäna på grund av att de ej kan konkurrera med det importerade köttets priser. Det kostar bra mycket mer att föda upp grisar enligt svenska regler än danska! Så köp svenskt kött!
 4. Hej alla! Vill göra en riktigt god aioli eller majonnäs att ha till maten men vet inte riktigt hur. Brukar göra på 2 äggulor och 2 dl olja (olivolja eller rapsolja). Tycker den mest smakar fett. Testat att ha i vitlök, salt, peppar, citron och vinäger men får inte till det så det blir gott. Någon som har ett gott recept att dela med sig av? Tänkte även fråga vilken olja som är bäst att använda sig av. Någon olja som är nyttigare än någon annan? Blir ju ändå ganska mycket olja i majonnäsen. Tack på förhand!!
 5. Hittade ett recept på Expressen som jag blev inspirerad av. Blev ganska svag, perfekt för mig som inte tål så mycket alkohol längre Oj så fräscht och gott det blev! Kommer bli sommarens favorit Vit sangria: 1 flaska torrt vitt vin ca 1/2 flaska smaksatt bubbelvatten ca 3 dl Sprite zero 2 skivade citroner skivade jordgubbar massor med is
 6. Ja det kanske kan va så att min mage reagerar på att det blir för mycket rent fett. Min mage har ju levt på lättaste lightproduker i 26 år så det är väl inte konstigt att den reagerar lite. Handen på hjärtat så är jag nog inte så jättebra på att äta grönsaker tycker det kan vara svårt att få in grönsakerna i måltiden då jag oftast inte gillar att äta dem rena utan med mycket sås till.
 7. När du säger kokosolja så tänker jag på fettkaffet med ägg jag dricker varje morgon! Det blir ju ganska mkt fett på en gång plus kaffe som inte är så snällt för en tom mage! Ska skippa den till frukost nu några dagar och se om det blir ändring Hur kom dom fram till att det var gallan? Om det är så att man hat för lite magsyra känns det ju inte alls bra att äta omeprazol som ska minska produktionen av magsyra ytterligare. Hur vet man då om man har för lite galla?
 8. Min mage är inte riktigt med på noterna när jag vill äta lchf vill inte ge upp lchf då jag nu har gått ner 16 kg och vill fortsätta nedåt! Mår dessutom jättebra av kosten, förutom magen då. Lever med ständigt återkommande magkatarr och äter omeprazol ofta! Blev så illa att jag var tvungen att göra ett uppehåll på två veckor så magen fick vila. Det försvann på en gång men såklart mådde jag inte bra för övrigt då. Nu har jag börjat med lchf igen och efter tre veckor sätter magen igång att protestera med sura uppstötningar, illamående och värk. Förstår inte vad jag gör för fel eftersom lchf är så känt för att hjälpa mot just magproblem. Äter ganska strikt med energifördeling på ca 80% fett, 3% kh och 17% protein. Har försökt med mejerifritt ett tag utan resultat och försöker undvika allt för mycket rött kött och charkprodukter. Tror inte heller att det är övergångsbesvär då jag hållit på i 6 mån nu. Vad kan det bero på tro?? Vill som sagt inte ge upp lchf än!
 9. Tack för era svar!! Vilket dygn detta har varit! Börjar nästan tro att jag fått magsjuka och inte magkatarr :/ Dagens kost har bestått av a-fil! Så svårt att hitta lchf-mat som inte retar magen! Men ska testa lite purjolökssoppa imorgon! Vet inte vad som skulle reta magen mest för tillfället, kolhydrater eller lchf-maten? Har druckit lite bikarbonat och det hjälper för stunden iaf. Fortsätter med omeprazol och hoppas det blir bättre snart!
 10. Nej jag tror snarare att allt beror på stress tyvärr Har haft en ganska stressig period och med den extra energin jag fått av att gå på lchf-kost tar jag mig nog lite vatten över huvudet och drar igång lite för många projekt! Försöker hålla mig till max 1 dl mjölkprodukter (cf, grädde eller yoghurt) per dag. Frågan är ju vad jag ska äta nu för jag känner att magen blir så uppretad av fett. Åt äggröra till frukost och den höll på att komma upp igen Spontant vill jag äta potatis och purjolökssoppa som jag alltid gjort när jag haft magkatarr men det går ju inte nu :/
 11. Nej jag hade hopp om att få slippa det jag också med hjälp av lchf eftersom den här kosten hjälpt mig med så mycket annat. Får väl i snitt i mig 18% protein, 3% kh och 78% fett. Äter ganska varierat och oftast en till två mindre måltider samt en större. Den större måltiden kan bestå av ca 100 g kött, beasås och blomkålsgratäng tex. Mindre måltider består av äggröra på 2 ägg och lite grädde, 6 skivor stekt bacon eller 60 g tonfisk med majonnäs. Ska absolut testa bakpulver! Vågar jag ta det nu fast än jag har tagit två omeprazol redan? Tips på mat jag kan äta tills magen är i form igen?
 12. Hej! Är det någon som har erfarenhet av att få magkatarr när du ätit lchf? Har en envist ihängande magkatarr och vet inte vad jag ska göra!! Äter dubbel dos med omeprazol men det verkar inte bli bättre. Mår så fruktasvärt illa på morgnarna och har så ont i magen bara jag rör mig. Har tidigare haft magkatarr ett antal ggr pga stress innan jag började med lchf och åt då omeprazol och mat som var "snäll" mot magen ett tag så blev det bra. Har ni något bra förslag på lchf-mat som är snäll mot magen eller andra tips på hur jag blir av med detta?
 13. Lite tråkigt att de lägger upp bacon på frukosttallriken och ratade den totalt då långt ifrån alla som går på lchf äter bacon. Det är ju bara att bre på alla fördomar folk har om lchf, att man lever på ägg och bacon! Ganska långt från sanningen! Salem Al Fakir satt ju mest att skattade och flamsade. Tillförde inte programmet speciellt mycket och kan hålla med om att han kanske inte riktigt vet vad han pratar om Men det är väl typiskt Aftonbladet att låta kändisar uttala sig och referera till dem som experter vilket ämne de än pratar om.
 14. Intressant att se vad du får för svar på proverna! Jag har liknande symptom till och från. Känns som att armarna eller benen inte får tillräckligt med blod. För mig kan det räcka att jag lägger armen på det hårda armstödet på soffan för att den ska börja pirra. Lite som när en den håller på att somna om man tex legat konstigt på den fast att det inte går så långt. Detta tillsammans med yrsel vid hastiga rörelser får mig att misstänka lågt blodtryck. Min teori är att eftersom kroppen tappar en del vätska vid lchf så kanske blodtrycket sänks. För man brukar väl tillsätta vätska om man vill få upp blodtrycket? Det var i alla fall förklaringen jag fick på sjukhuset när jag undrade varför jag fick dropp under och efter operation trots att jag var pigg och kry vid operationstillfället. Men detta är bara hobbyläkaren inom mig som spekulerar Kanske finns någon med mer sjukvårdskunskaper som kan detta med vätska och blodtryck?
 15. Ja 60 gram tonfisk är inte speciellt mycket men mitt dagsintag ligger ändå på ca 1500 kcal. Anledningen till att jag bara äter en halv burk är för att få ner proteinmängden lite och tar istället lite mer majonnäs. Jag trivs bra med att äta ett större mål om dagen, ett mindre och en lchf-kaffe Men det är säkert som du säger att kroppen drar ner på värmen för att spara på energin.
 16. Tack! Jag hoppas att viktnedgången kommer igång igen snart! Har stått still eller minskat ett par hekto i några veckor nu. Går och väntar på att det ska släppa. Dock så har midjemåttet ändå fortsatt att minska så något händer väl under ytan. Men jäklar vad svårt det är att inte stirra sig blind på vågen som gammal viktväktare! Man vill ha det där resultatet varje vecka!! Mina vv vänner tycker jag ska byta tillbaka men jag ska bevisa att de har fel! Visst är det skönt med en billig fylla men livsnjutare som jag är älskar jag att äta god mat och dricka några glas vin till men man kan ju inte få allt här i livet!
 17. Ska testa dricka lite mer vatten nästa gång, dock tror jag inte att jag kan få i mig 3 glas under en kväll Då dansar jag på borden haha Känns lite konstigt då jag ändå är ganska van att dricka alkohol. Har ätit magnesium i en vecka nu ca. Har hjälpt mot sendrag i foten men har fortfarande domningarna kvar. Ska ge det lite mer tid och se om det hjälper. Tack för tipsen!
 18. Ja det känns som jag har hittat rätt slags mat för mig En vanlig mattdag kan se ut så här Frukost Kaffe med ca 30 gram kokosfett och en msk grädde Lunch 60 gram tonfisk med ca 40 gram majonnäs och lite grönsaker Middag Indisk kormagryta med kyckling och shiratakinudlar (innehåller ca 7-8 gram kh per portion) Måltiderna blandas om lite ibland beroende på hur jag jobbar (skiftjobbare) och hur jag tränar. De dagar jag tränar äter jag lite mer lunch. Försöker lägga måltiden med mest kolhydrater närmast träning. Fått för mig att de kh man fått i sig då förbränns fortare av träningen.
 19. Nu har jag testat LCHF i två hela månader och det här är mina erfarenheter av hur min kropp förändrats. Det har hänt mycket positivt på bara två månader. Är så glad att jag höll ut under övergångsbesvären! Alla sömnproblem är som bortblåsta. Är tröttare när jag ska vara trött och mycket piggare när jag ska vara pigg! Fått tillbaka min mens Minskat 6 kilo i vikt Minskat 7 cm i midjan och två hål på skärpet Fått energin att komma igång och träna Kommer fortare in i "andra andningen" under träning Inga blodsockerfall Bättre humör (utom övergångstiden såklart men det var ju övergående) Mindre sötsug Saker som jag inte riktigt kommit fram till en lösning på än Känsligare för kaffe och koffein, får lätt hjärtklappning efter en stor kopp. Speciellt om det intags på fastande mage. Känsligare för alkohol. Sluddrar efter ett glas vin, känns lite tråkigt då jag gärna dricker lite vin i sociala sammanhang. Domningar i armar och ben de dagar jag endast äter ett par kh. Tex i fingrarna under träning eller om jag håller händerna över huvudet samt i benen om jag tex slänger upp dem på soffbordet. Dålig blodcirkulation? Blir lätt frusen, speciellt i händer och fötter. Tips på hur detta kan förbättras mottages gärna!
 20. Känner så väl igen mig. Äter man med känslorna så spelar det ingen roll vilken kost man äter, om man är mätt eller hungrig, man äter ändå. Att gå ner i vikt då är som att bota symptomen i en sjukdom utan att behandla orsaken till sjukdomen. Tror det är allt för många, framförallt tjejer, som lider av sina duktighetssyndrom och får problem med diverse ätstörningar. Jag tror stenhårt på att lchf och kbt är en riktigt bra kombo om man vill bli av med detta känsloätande När det "fysiska" suget efter godsaker försvinner så är det lättare att urskilja det "psykiska" suget och sedan identifiera vad som utlöser detta sug efter mat. Det är ett evigt kämpande och tänkande och jag hoppas att jag någon gång i framtiden kan äta normalt utan att behöva tänka så mycket på det!
 21. Tack för era svar! Har lyckats ganska bra idag tycker jag! Började dagen med ägg och makrill, de höll jag mig faktiskt mätt på länge! Sedan har jag lyckats äta som vanligt förutom lite mörk choklad som jag unnade mig. Svepte ett glas vatten när jag kände att magen började kurra för mycket! Dock är suget stort! Hade det bjudits på godsaker på jobbet idag hade det vart mycket svårt att stå emot! Tur att semeldagen var i tisdags!! Sysselsättning var ett bra tips! Märkte att ikväll när jag jobbade så störde inte hungern mig lika mycket som igår kväll när jag satt hemma i soffan! Ja, jag är nog lite ovan att ha dessa mensbesvär. Känns som när man var 13 år och inte riktigt förstod vad kroppen höll på med
 22. Efter att jag börjat äta strikt lchf har jag fått tillbaka min mens som jag inte haft naturligt på flera år. Det känns riktigt bra att kroppen börjat fungera som den ska igen Men med mensen så kommer PMS vilket i mitt fall betyder hunger!! Försökt med mer lchf-kaffe, mer mat, mellanmål men spelar ingen roll vad jag äter så är jag hungrig igen några minuter senare! Någon som har förslag på vad man ska äta utan att förstöra viktminskningen helt? Jag vet att man inte kan äta hur mycket som helst av lchf-maten om man vill gå ner i vikt men tror ni att min viktminskning förstörs om jag äter lite för mycket några dagar och sedan fortsätter med strikt kost efter detta? Idag har jag ätit ca 2300 kcal och är fortfarande vrålhungrig!!! Alla ni som också känner mer hunger vid pms, hur står ni ut med hungern??
 23. Nej går nog inte att beställa från hemsidan. Jag har hittat deras småkorvar på Citygross samt deras grillbrickor på Ica Maxi och Coop Extra
 24. Hittade hemsidan med ovanstående korvar, de verkar ha en del korvar som är ok att äta Gillar när de skriver ut all information och inte försöker dölja vad de stoppar i maten. http://www.ingemarjohansson.se/?p=72
 25. Denna korv är jättegod!! Kommer att grillas mycket i sommar 95% kött Titel: Wiener Jalapika och Wiener Paprikana Typ: Små kryddiga, ser ut som prinskorv. Pris: ? Affär: Citygross Antal korvar/paket: 10 st (300 g) Protein (g/100g): 14,7 g Fett: (g/100g): 24 g Kolhydrater (g/100g): 0,7 g Övriga ingridienser som kanske inte passar lchf så bra: dextrose, stabiliseringsmedel (natriumdifosfat), hydrolylserat vegetabiliskt protein, maltodextrin (majs)
×
×
 • Create New...