Sugiyama

Medlem
 • Innehållsantal

  16
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om Sugiyama

 • Rank

 1. Jag äter riktigt mat och att tillföra potatismjöl var den enda förändringen jag gjort. Så mycket brukar inte min vikt ändra sig, har ätit lchf i 6 år. Men jag ska testa blodsockret, det var en bra idé, då får jag svaret.
 2. Jag provade förra veckan resistent stärkelse i form av potatismjöl utrört i kallt vatten. Men vikten rusade uppåt så efter 2 kg på en vecka var det bara att sluta. Märkligt tycker jag då det inte ska påverka vikten. Är det flera som har den erfarenheten. Jag tycker det är synd för jag mådde bra och andedräkten blev mycket bättre. Funderar på om det finns annat man kan göra för magbakterierna.
 3. Sugiyama

  Hundfoder

  Veterinärer har tyvärr väldigt dålig utbildning i näringslära vilket är synd då många hundsjukdomar har med kosten att göra. Hundar mår utmärkt på en kost utan kolhydrater bestående av kött, ben och inälvor. En hund med njurbesvär ska dra ner på proteinet men annars går det bra. Jag ger min hund extra lammfett för att han ska få tillräckligt med energi.
 4. För mig räcker inte en vecka eller två. Det tog en vecka att komma i ketos bara sen måste jag fortsätta för att inte viktminskningen ska stanna av. Minsta avsteg stoppar upp. Men på sätt och vis enkelt att förhålla sig till när man inte kan göra några som helst avsteg. Lite trist bara.
 5. Har kommit till samma insikt. Har ätit lchf i 6 år men när jag bestämde mig för att äta utnder 10 kh per dag insåg jag hur lite man kan äta. Jag tycker det är svårt, framförallt när man lagar mat till familjen. Och helgerna är en utmaning. Men jag gör så gott jag kan för nu vill jag gå ner i vikt. Under 10 verkar vara enda sättet.
 6. Jag skulle välkomna lchf-smörgåsar, matiga sallader och några bakverk. Varm mat är en bonus på caféer, vill man ha det enkelt är lax eller någon gryta bra alternativ.
 7. Köper 1 kg förpackningar med ekosmör på Coop forum i Västberga. Har nog inte sett det någon annan stans. De hade tidigare 1 liters ekogrädde från Arla men numera bara 3 dl. Ica Maxi däremot har 1 liters.
 8. Ja jag förstår inte varför man skriver sådana här krönikor. Man gör ju bara bort sig själv och visar hur okunnig man är. Om hon struntat i att blanda in vetenskapen hade man tagit det för ett kåseri men nu blev det bara larvigt.
 9. Tröttsam artikel skriven av författaren Lena Andersson i DN idag där hon drar slutsatsen att man håller sig mättare efter attha ätit kroppkakor än biff med bea. http://www.dn.se/ledare/kolumner/starkelse-gor-frisk-och-slank/
 10. Nej det är klart med jag får ont i magen av tunnbröd numera och det är det inte värt. Sen kan det vara någon som måste vara väldigt strikt som kanske inte vill förstöra, alla har sina skäl till att inte äta bröd och potatis. Man måste väl få fråga.
 11. Är recepten indelade i basic, mini och nchf? Det står nämligen inget kolhydratsvärde vid recepten. Ska man hålla koll på vad man exakt äter är det en förutsättning för en bok som ska ge varaktig viktminskning.
 12. Jag gillar tunnbröd men det tycker jag är värre än potatisen. Funderar på att göra någon slags wrap. Blomkål skulle kanske funka istället för potatisen eller kanske ett kokt ägg. Det senare har jag till sillen numera.
 13. Problemet med Paulo är att han inte kan öppna munnen utan att klanka på LCHF, det är verkligen tröttsamt och oförskämt. Italienarna äter pasta men baserar inte hela måltider på den utan den ingår som en del i en måltid bestående av grönsaker och kött eller fisk. Gå på vilken genuin Italiensk restaurang som helst i Sverige och upptäck att pastadelen av meny är väldigt liten. För svenskarna är däremot pastan huvudföda, spagetti med ketchup var nummer 1 på middagstoppen för några år sedan. En italienare skulle förfasas.
 14. Testade första gången igår, åt middag kvällen innan och sedan bara te och kaffe på morgonen. Gick sedan en promenad innan jag åt lunch vid 12. Åt en micromacka på em och sedan en stadig middag. Det jag upplevde som positivt var att jag var riktigt sugen på mat hela dagen. Mådde för övrigt bra, hade ork och var pigg.
 15. Om man inte behöver vara så strikt tycker jag microbröd är ett bra alternativ. Smält smör, blanda i 1 1/2 msk cocosmjöl och ett ägg, kör i 2 min, klart. Pankaker är ockås gott med grädde och bär. Jag gör en slags gröt ibland. 2 ägg, 1/2 dl grädde, 1 1/2 msk cocosmjöl. Krydda med vaniljpulver och kardemumma. Smält smör i panna eller kastrull på medelvärme och fös omkring till grötkonsistens. Ät med kanel och mjölk eller grädde.