Jump to content

Malin

Medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Malin's Achievements

(2/7)

17

Reputation

 1. Får man fråga var du köper din ägg?
 2. Tack för alla svar! Jag är inte överkänslig mot ägg. Ju mer "ren" mat jag äter, desto tydligare känner jag när maten på något sätt innehåller "skräp". Med ren mat avser jag helt oprocessad mat, enbart ekologiska, gröna grönsaker, endast viltkött eller naturbeteskött, och inga mejeriprodukter. Min kropp mår helt enkelt strålande! Med skräp menar jag främst tillsatser, bekämpningsmedel och spannmål. Äter jag mat som innehåller ngn typ av skräp blir jag svullen, orolig i kroppen, får utslag, får humörsvängningar. Jag brukar kalla det att jag får klåda i kroppen När jag nu har ätit ren mat i flera år har kroppen blivit ytterst finkänslig. Jag känner nu av om ett nötkött kommer från en gräsbetande ko eller om den är uppfödd på spannmål. Ko uppfödd på spannmål ger mig klåda i kroppen, precis som annat skräp och gluten. Samma händer numer i kroppen då jag äter ägg. Detta är anledningen till att jag gärna skulle vilja hitta ägg från hönor som ätit "bra" mat
 3. Jag mår inte bra av spannmål och inte heller av att äta ägg från höns som lever på spannmål. Så gärna något annat än det =) Vet inte om det finns sådana höns dock. Värt att ställa frågan =)
 4. Någon som vet hur jag får tag i ägg från ekologiska höns som inte är uppvuxna/lever på spannmål?
 5. Seltin hjälper mig också! Använder jag vanligt salt under några dagar kommer kramperna tillbaka - med besked.
 6. Visst är det härligt! Jag äter väldigt strikt LCHF och behöver numer bara gå på toa var tredje dag, det luktar inget och finns knappt behov av att torka sig =) Dessutom går det snabbt! Behovet uppstår, sätter mig ner och, klart! Har jag däremot ätit mer grönsaker än vanligt, eller lite mjölkprodukter blir jag direkt påmind om mitt tidigare livs toalettbesök... Vidrig lukt...
 7. Jag äter väldigt strikt LCHF, under 5g varje dag, enbart för att hålla mitt sockerberoende/missbruk under kontroll. De enda avsteg jag gör (som andra inte skulle kalla avsteg) är en liten klick grädde (smakar av barnens dessert), ett par skivor salami, liten bit ost. Det är tillräckligt för att jag ska få ett läskigt sug och svälla upp ett par kg i vätska under en natt... Efter ett sånt "avsteg" mår kroppen dåligt, blir liksom bakis, och jag mår psykiskt dåligt... Blir bråkig, skällig på barnen och känner mig rätt nedstämd. För att komma tillbaka har jag ett litet fint schema =) För att ta bort suget första dagen äter jag en stor klick SMÖR (kanske 60g) mosad med vaniljpulver. Äter det med sked och njuter eftersom det är väldigt gott =) Är jag inte nöjd efter det äter jag mer SMÖR, men det är också det enda som jag tillåter mig att äta. Kroppen blir mätt, jag lovar! Suget försvinner för den dagen! Kommande dag har jag en rätt stor energireserv (gårdagens smör) och fastar fram till eftermiddagen. Äter väldigt strikt den dagen (striktare än vanligt), nollar kolisarna! Kött och smör. Har inte vätskan försvunnit dag två kör jag en till fasta och sen nollar kolisarna en dag till. Gör jag så är kroppen och huvudet tillbaka på 2-3 dagar!
 8. Jag äter alltid mat med mycket mineralsalt på, mår bra av det. Äter väldigt strikt LCHF, under 5g varje dag, och aldrig halvfabrikat. Det gör att jag får i mig ytterst lite salt i maten. Nu var jag till stugan i 5 dagar och glömde mineralsaltet hemma. Saltade istället med vanligt salt, ungefär samma mängd. Fick efter ett par dagar sendrag i benen hela nätterna och lite obehagliga, kraftiga muskelryckningar i lårmusklerna. Väl hemma igen, saltat med mineralsalt i ett par dagar så är allt obehag borta =)
 9. Detta gör mig ledsen, arg och frustrerad... Jag har en 3,5-åring som nu ska tillbaka till dagis efter flera månaders ledighet. Vi äter rätt strikt LCHF och ser nu hur bra han mår efter sommaren, är lugn, glad och harmonisk! Har även en 14 månades tjej som tack och lov inte ska lämna hemmet förrän efter nyår =) Eftersom vi lade om kosten för ett par år sedan har 3,5-åringen tidigare ätit mer kolhydratrik kost, både hemma och på förskolan. Tidigare såg jag inte lika tydligt hur KATASTROFAL kosten är där! Ett par frukostar i veckan består av varm choklad, juice och mjuk macka... Stackars barn OCH stackars personal. Dessutom bakar de ofta, meddelar titt som tätt med ett nöjt leende på läpparna att de haft "lite fest" och barnen har lite godis kvar på sina hyllor =( Min ångest nu kretsar kring en återgång till detta. Nästa ångest handlar om när lilltjejen ska tvingas in i detta... Hur ska hon må som aldrig ätit något liknande?? Jag vet ju hur risigt (minst sagt) jag har mått under alla år av den kosten, både fysiskt och psykiskt. Finns det andra sätt att hantera dilemmat på? Går det att få tag i en hyfsat lokal LCHF-vänligt inställd läkare som kan skriva intyg på specialkost? Finns det någon med erfarenhet av detta? Jag bor i Bålsta, finns det någon som bor i närheten och vet om någon läkare?
 10. Jag testade att göra chips på jordärtskocka, blev helt underbart gott!! Alla älskade dem, till och med ettåringen =) Skalade och skivade kockorna väldigt tunt och stekte dem i panna med mycket smör. Lät dem fräsa länge och sen torka lite - fantastiskt!
 11. Låter som den gröten kan vara något för mig! Skulle du kunna ge mig en länk till receptet?
 12. Hur mår ni efter choklad? Jag är otroligt sockerkänslig, räcker med lite grädde i maten, så triggas min ätdjävul igång... Proppar lätt i mig 100g 85%-ig choklad. Underbart gott! Efter det så går jag upp ca 2,5kg på en natt!!! Känner mig som en vattenballong, tung i kroppen, ledsen, irriterad och allmänt jävlig. Det tar minst en vecka innan kroppen o själen hittat balansen igen... Verkligen inte värt det, men trillar ändå dit ibland. Finns det ngn som reagerar lika starkt?
×
×
 • Create New...