frida.g

Medlem
  • Innehållsantal

    29
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

9 Neutral

Om frida.g

  • Rank

  1. Medaljongsjukan möjligvis? http://www.1177.se/Halland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Pityriasis-rosea---medaljongsjuka/ Jag har liknande utslag. Fick ett vid halsen vid jultid ( åt då INTE LCHF), sen försvann det för att sedan komma tillbaka i feb. Nu har jag några större märken som kliar och lixom flagnar lite, kring bröst, ovansidan armar och rygg. Har kollat upp detta på Sahlgrenska och de höll med om att det med största sannorlikhet var medaljongsjukan. Finns inget bot mot detta mer än att man kan använda hydrokortison för kliandet och smörja in sig med lotion för att inte torka ut de kliande utslagen.
  2. Jag ja såg precis det, tänkte skriva om det här haha! Fantastiskt! Och enligt grundaren själv, att det behövs mindre kolhydrater!
  3. Jag har det likadant.. jag har aldrig varit någon söt-tjej, mer salt-tjej som i vräka i mig chips och ostbågar. Men efter jag börjat med LCHF/paleo så har jag blivit mycket mer sötsugen och kan till och med bli sugen på lösgodis, vilket jag aldrig blivit tidigare! Ibland går det att stå emot men när klasskamraterna kommer med fika eller skolan bjuder på en bulle är det fasiken svårt att hålla sig. Haha att det ska vara på detta viset! Förbaskade socker
  4. Jag har också fått.. utslag, eller märken rättare sagt? Har fått en på magen och en på sidan av revbenen. Ena ser ut som ett sugmärke/pussmärke ( i wish...) och det andra ungefär som när man trycker tummen hårt mot huden och sedan släpper. Liknar även exakt så som du beskriver; "De är tämligen harmlösa, ganska färglösa, lätt rödrosa prickvis men nästan hudfärgat i stort. Torrt men flagar inte om jag inte kliar på det, vilket det bara gör väldigt sporadiskt." Fick första vid juletid och den satt kvar typ 3-4 veckor, sedan försvann den. Nu har de alltså kommit tillbaka och är fler. Jag har också tippat på torrhetsfläckar, åt rawfood tidigare med extremt lite fett + att man bor i Gbg.. .hemsk luft. Men nu gissar jag på att det kan vara stressfläckar då jag är extremt uppe i varv konstant, har inte haft en lugn stund sedan aug/sep-2012. På tors ska jag kolla upp det hos läkaren. Har aldrig haft liknande symptom och tror inte det har med lchf att göra, men vill kolla ändå.
  5. Tack alla för svaren! Haha, jag håller till i Sverige, så visst att jag förstått att risken är minimal, men tänkte ändå jag skulle höra med er! Nojjan över rå kyckling är ju gigantisk så jag var osäker på om det fanns samma risk med råa ägg. Ha en fin söndag!
  6. Hej alla! Jag har sedan några veckor sedan börjat med äggmjölk på morgnarna ( 2 råa ägg, kokt vatten, smör och kakao så det blir lite chokladsmak på det hela.. ), men fick häromdagen höra att det inte alls är bra pga salmonellarisken! Har inte ens reflekterat över den risken och undrar vad ni tänker? Äter ni ofta råa ägg?
  7. Jag brukar köra äggmjölk med kakor, blir som varm choklad 2 ägg som jag vispar ihop. Häll i 1 msk kakao och vispa lite försiktigt ( annars kan kakaon flyga iväg..). Under tiden kokar du upp någon dl vatten och häller i en kopp, lägg i 30 gram smör så det får smälta (? jag brukar ta en stor klick smör, osäker på vikt..) Sedan blandar du bara ihop allting och drick. Smakar som söt varm choklad och man håller sig mätt och belåten länge! Måste dock säga att jag inte har någon superkoll på kakao-kolhydratshalten i denna dryck, kör inte superstrikt LCHP. Någon som vet 1 msk kakao?
  8. ååh, jag känner igen det där också! Jag har ätit lchf i typ 2 månader och är fortfarande extremt ostbågesugen. Jag har alltid ätit mycket chips och ostbågar, aldrig godis,kakor/sött, utan alltid salt och fett. Trivs verkligen med lchf och mår bra av det men kan inte komma bort från ostbågesuget, det är tamefan det bästa jag vet. Försöker att hitta andra alternativ, men jag håller med, vill ha åt det krispiga! En bit mögelost kan aldrig ersätta ostbågar... :/ Det är bara envishet och ett jävlaranamma som gör att jag går förbi chipshyllan utan att ta en påse.
  9. Fast jag är ju inte sjuk nu...? Jag blev tvärdålig och känslan var att jag blev så överhungrig att jag spydde typ. Nu mår jag hur bra som helst förutom lite ont i huvudet! Men det är som du säger, man får ta det lugnt i början.
  10. Ja, alltså min kropp reagerade ju inte så himla bra på det här. Har ätit lchf två månader och blivit intresserad av PF. Åt som vanligt igår, sista målet kring 21 och sen ringde klockan kl 06 imorse. Gick bra fram till 10-tiden då jag blev extremt hungrig och tog en kopp te på fikat, utan något i. Lite snurrig och kraftlös fortsatte jag lektionen. Kring 11 blev jag helt svettig, varm, illamående och jag fick gå till toan och spy! Har inte spytt i varken sjukdom eller bakfylla på år och dar, så sen enda kopplingen jag ser är PF. Nu har jag vräääkt i mig mat men är fortfarande snurrig och lite ont i huvudet. Det här experimentet tänker jag nog inte testa igen... Har svårt att se vad jag kan ha gjort fel också när det enda instruktionerna man får är att man inte ska äta något från säg, 20.00-12.00. Det låter alltså som en "lätt" grej. Gjorde det, spydde..
  11. För några veckor sedan såg jag en youtube-länk i ett av inläggen här i forumet som var så himla bra, enkel, rolig och lätt att förstå. Den handlade såklart om att äta riktig mat, LCHF, och var tecknad med en stenåldersgubbe som följdes under hela filmen! Nu kan jag inte hitta den såklart och undrar ifall någon vet vad man ska söka på eller som rent av har den länken?
  12. Jag känner likadant. Vill inte heller gå genom livet utan att få äta lite ostbågar ibland, ta en kaka på ett kalas etc. Sött (godis, semla, etc) = belöning för att det är gott helt enkelt. Allt inom LCHF är också sjukt gott och jag har inga svårigheter med att hålla mig till denna kost, men sött är sött och det kommer man inte ifrån.. inte jag iallafall. Det är inte så att jag tänker att det är en "belöning" för att det är just socker, då skulle jag lika gärna kunna ta en tesked strösocker och hälla i mig. Utan för att en semla är gott och man vill ha sånt som är gott
  13. Hej! Antar det inte är någon fara, men eftersom detta forum finns så lättillgängligt och jag inte har något annat att göra denna fredag kan jag lika gärna skriva! Jag har 2-3 dagar på raken fått ont i magen efter jag ätit. Har ätit LCHF i en månad och aldrig känt så här! Idag käkade jag tacogratäng till lunch och fick magknip, och nu när jag åt middag som bestod av vitkål med smör + stekt bacon och efterrätt av några egengjorda ostchips fick jag också ont! Den gemensamma faktorn i dessa maträtter är ost och laktosprodukter... Har aldrig varit känsligt tidigare. Jag har ganska mycket mjölkprodukter i mina maträtter för att jag 1. är student och gör matlådor vilket ofta är grytor etc. Så smidigt! 2. Älskar ost, ost, ost, turkisk yoghurt och grädde. 3. Ost, turkisk yoghurt och dyl hjälper mig att hålla mig borta från min värsta svaghet, ostbågar.... hehe. Någon som varit med om liknande, blivit känsligare efter ni börjat med LCHF? Får såklart köra uteslutningsmetoden och se vad jag får ont av. Och vad ska jag använda istället för dessa gräddprodukter? Är lite enspårig och har svårt att se hur jag ska göra grytor och matlådor, frukost och snacks om jag inte kan använda dessa. Tack på förhand! Ha en fin fredag!
  14. Jag kör nu på Eskimo-3 efter att jag läste denna artikel! http://www.perfekthalsa.se/omega-3/hogkoncentrerad-omega-3-nej-tack/ Står en del bra där om kosttillskott, sök runt på sidan!... eller bra och bra, allt låter vettigt iallafall!