Jump to content

Cajsavarg

Medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Cajsavarg's Achievements

(2/7)

7

Reputation

 1. Jag har för mig att Mys och Martinas föreläsning under LCHF kryssningen blev filmad av Kostdoktorn, för att senare visas på bloggen. När kan vi se den?
 2. LCHF är nog inte så tokigt ändå ;-))
 3. Nej, någon dietist kommer det inte att bli tal om :-D Av någon outgrundlig orsak så har jag inte så stort förtroende för de flesta ;-P #Pingvin, tyvärr samma storlekar. Dock så tycker dottern att jag blivit smalare så kanske det är något omfördelat. Jag har en äppelform och där allt samlas på bakpartiet medan ansiktet förblir oförändrat.
 4. Tack stroker39. Ja, det är ju sant att det är bra om man mår bra. Och förutom artros så mår jag ganska bra. Krokiga fingrar kan man leva med :-P Tack Zepp :-D Hur räknar du ut det? P-kolesterol 6,1 (ser att det första parantesttecknet "(" inte kom med i mitt inlägg) och sedan dividerat med vad?
 5. Jo, jag hade gärna gått ner i vikt. Det var därför jag började men så blev inte fallet. Ännu. Jag testade till och med att "nolla" i sex månader. Det enda som kom ut av det var att det visade sig att jag har utmattade binjurar samt Hashimotos. (Jag tog och testade mig eftersom inget hände med vikten). Tack för synpunkterna! :-D Härligt att få läsa ordet "perfekt"!
 6. För en tid sedan tog jag blodprover som jag nu fått svar på. Jag skulle bli glad och tacksam om ni hade några synpunkter och kommentarer på dessa. Inom parentes står referensvärdena. fP-Triglycerid 0,36 (0,45-2,6) p-HDL Kolesterol 3,0 ( 1,0-2,7) P-Kolesterol 6,1 3,9-7,8) fP-LDL Kolesterol 3,0 ( 2,0-5,3) fP-LDL/HDL -kol (kvot) 1,0 (0,4-6,6) Kommentar i medföljande brev från läkaren. "....Målvärden vid komplicerade hjärt-eller diabetessjukdom är P-kol <4,5 och LDL -kol <2,5. I Ditt fall tycker jag inte att farmakologisk behandling behövs i nuläget. Lämpliga åtgärder för Dig är lämplig kost och regelbunden fysiks aktivitet. Bokning av kostsamtal till dietist rekommenderas..." I april är det sex år sedan jag började med LCHF. Jag har inte gått ner i vikt, trots fetma, men fysiskt så mår jag väldigt mycket bättre än förut på flera olika plan.
 7. Enligt matråd till bebisar (från BVC mfl) så ska man vänja bebisar vid gluten och då helst innan de slutat med amningen. Detta för att dom ska tåla detta ämne senare i livet. Vad har ni för åsikter om detta? Och vad ska man i så fall använda för livsmedel?
 8. Enligt matråd till bebisar (från BVC mfl) så ska man vänja bebisar vid gluten och då helst innan de slutat med amningen. Detta för att dom ska tåla detta ämne senare i livet. Vad har ni för åsikter om detta? Och vad ska man i så fall använda för livsmedel?
 9. Jo, tror man kollade barnmatsburkar och spolade i vatten för att se hur mycket mat den egentligen innehöll. Det mesta var potatis som därmed fick ett väldigt högt kilopris! Svårt är det hur som helst att inte säga för mycket om maten utan att föräldrarna ska känna att jag klankar på dom! Det enda dom vill är ju att göra det bästa!
 10. MIn dotter har en liten på dryga fem månader och på BVC fick hon och andra nyblivna föräldrar under ett informationsmöte med bl a barndietisten, rådet att köpa färdig barnmat på burk "för då vet man vad barnet får i sig!" Hade det inte varit bättre att lära de vuxna bra matvanor (som min dotter förvisso har) och hur man gör för att även de små kan få smakportioner av samma mat. Salta mindre, rena råvaror osv. Blir även billigare och garanterat nyttigare med nylagat.
 11. Jag undrar om någon har ett förslag på att göra egen vätskeersättning av typen Resorb? Läste på förpackningen att den innehåller bl a Glukos (som första ingrediens) och sötningsmedel Sackarin. Det ska ju tas för att återställa kroppens salt och mineral/vätskebalans, och då vill jag inte ha socker! Men som sagt, det borde ju gå att göra själv, men hur?
 12. I dag hos Lotta Brommé ska det talas om Periodisk Fasta. Någon gång mellan kl 14 -15.
×
×
 • Create New...