JennieeinneJ

Medlem
  • Innehållsantal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om JennieeinneJ

  • Rank

  1. Jag tycker det funkar bra med nötter till kaffe och te. Brieost (och andra ostar) funkar också bra. Vet inte om det är för att tex mandel och brieost har lite söt smak? Å andra sidan äter jag gärna salta fläsksvålar (av chipstyp) till kaffet också. Det måste ju inte vara sött för att vara fika tycker jag...Amy's delikatesstallrikar såg riktigt gott ut
  2. Ägg är oxå något att fundera över för alla lchf-are. Hur har hönorna som lagt äggen levt? Oftast är det så att ju billigare ägg desto sämre för hönorna. Skulle vilja uppmana alla att köpa ekologiskt eller helst kravmärkt (det finns nog mer info hos KRAV vilka kriterier som måste uppfyllas för att bli kravmärkt. Tex hur djuren ska bo, äta och behandlas) Hälsn från en fd bonnunge
  3. Kjell, vilken butik/kedja har dessa "sacketter" med stevia. Gillar inte att springa runt och leta på 5 olika ställen...
  4. I artikeln i corren som nämndes ovan står det även att" överdosering av d-vitamin kan leda till att lungor och njurar förkalkas. Enligt Ann Burgaz är det svårt att säga exakt var gränsen går för när det börjar bli skadligt" Jag tar tillskott av d-vitamin och blir lite oroad av detta. Samtidigt ska ju solen sommartid göra att det naturligt bildas väldigt höga doser. Det brukar användas som argument för att det inte är farligt att överdosera. Vad tänker ni andra? Jennie J
  5. Tack för era svar, det kanske landar där tillslut. Men socker är ju också smakförhöjande till viss del och jag tycker kaffe blir beskt och trist utan lite sötma. Grädde använder jag redan. Jag gillar inte heller sötningsmedel egentligen, men jag tänker att om jag nu har svårt att sluta med vanligt socker på just dessa punkter är det kanske ändå bättre att prova lite, lite fejksocker så att man undviker att falla tillbaka till mackor till frukost. Jag undrar om tex stevia smakar bra i kaffe eller om det inte funkar i varma drycker ?
  6. Jag håller med, sniglarna är för jäkliga. Har slutat odla sallad i landet, sår det (och annat kryddgrönt) i små odlingslådor i växthuset istället. (Ruccola och sareptasallad blir även uppäten av jordloppor annars) Dahlior är ingen idé här heller. Dahlior och tagetes är bland det bästa de vet. De hängde som klasar i dahliorna när vi planterat ut dem på mitt förra jobb. I år ska jag nog prova nematoder mot sniglarna enligt den"norska metoden" och se om det har bra effekt. Det svåra är bara att det finns så mycket av dem i hela närområdet, det kommer ständigt komma hit nya. Fast på ett sätt är det bra med sniglarna för min del, då är jag tvungen att begränsa odlandet, det blir lätt att jag drar igång för mkt odling som jag inte orkar fullfölja annars. Jag siktar in mig på det som funkar på friland: morötter, ärtor o potatis till barnen, blåbär, björnbär, lite bukettblommor (för själen). I växthuset har jag tomater, gurka och "salladsgrönt". Nån gång när jag blir pensionär ska jag prova att odla mer och större igen, men just nu funkar det inte med tiden mm. Tur man inte behöver odla för att överleva... Köper närodlat och ekologiskt istället .
  7. Hej, jag håller på att prova lchf och tycker det funkar helt ok utan socker.... : förutom i två saker: i te/kaffe och i turkisk yoghurt . Använder bara lite socker i båda, men tycker det blir för jädra tråkigt/surt helt utan. Så jag funderar på att prova med något sötningsmedel i stället. Frågan är bara vilket som smakar mest likt socker i dryck resp yoghurt. Det är naturligtvis individuellt vad man tycker, men alla åsikter mottages gärna, så slipper jag köpa och prova dem alla. M v h Jennie J
  8. Cavegirl: Jag kom på det, se inlägget några steg bakåt Jennie
  9. Jag vill oxå rek Mats Humbles föreläsning, den ger svar på de flesta frågor man/ni har. En timme verkar först kanske avskräckande långt, men det går väldigt fort när det är intressant och man kan ju även lyssna på en liten bit i taget.. Jennie J
  10. Hej igen, jag tänkte skriva om det i förra tråden men glömde: mot kållarver/kålfjäril kan man prova Turex, Det är ett KRAV-godkänt medel, en bacill, som man sprayar ut över odlingen. Ska fungera bra men är viktigt att sprida vid rätt tidpunkt om jag minns rätt. Finns att köpa på större garden centers, men texten nedan är tagen från biobasiq som säljer via nätet: ----------------------------- "Turex Bacillus thringiensis kurstaki/aizawai är en biologisk produkt som innehåller 50% av en naturligt förekommande bakterie, effektiv mot ett stort antal fjärilslarver. Verkan: larverna får i sig produkten genom att äta av de behandlade bladen. Användningsområde Mot fjärilslarver i odlingar av köksväxter, frukt och bär och prydnadsväxter. Även mot fjärilslarver i fröproduktion av gran-och tallodling." ------------------ Fiberduk funkar också bra, men då gäller det att den ligger på hela tiden utan glipor där fjärilar kan hitta in... / Jennie J
  11. Om du är frusen, har du kollat så att du inte har problem med sköldkörteln? Bara en tanke... Lycka till med lchf
  12. Ett lchf-tips är att odla de många olika asiatiska bladgrönsakerns som finns, t ex pak choi och den goda sareptasalladen (smakar pepparrot). Men: ett litet kål-tips eftersom det är mkt kålväxter i lchf:Det är viktigt att inte strunta i växtföljden och odla dem länge på samma plats: om man får in rotklumpsjuka kan man sedan inte odla kålväxter där på jättelänge, jag tror det är sju år. För alla som blev odlingssugna kan man ju redan nu börja med groddar och skott, som inte behöver vistas ute (o de behöver ju inte nån växtföljd heller ) Ärtskott, solrosskott etc antar jag är lchf-mat och innehåller ju massor av vitaminer Groddade rädisor är också gott... bästa hälsn Jennie J
  13. Blev hoppfull av att läsa dina 8 sista rader , Sandra. Jag känner igen mig så och hoppas att jag genom lowcarb-kost och d-vitamin också ska kunna bli en riktig människa igen.. Hälsn Jennie J