Jump to content

Syro

Medlem
 • Posts

  101
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Syro's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

96

Reputation

 1. Ler lite. Du råkar inte vara kvinna? Så där har jag det fortfarande en gång i månaden trots 3,5 år på LCHF. Tyvärr har jag inte någon lösning på problemet men försöker ha tex ölkorv, gurka, blomkål och paprika hemma skuret i bitar att tugga på. Utan dipp.
 2. Många äldreboenden får utskickat mat som är uppvägd. Igår fick vi servera 1,5 falukorvsskiva till den stekta potatisen på kvällen (pyttipanna potatis)... Det har funnits tillfällen när vi får skära itu kycklingbitar eller annat kött så alla får lika mycket. Hos oss vill ingen ha någon större mängd potatis. Grönsaker är de flesta åldringar inte förtjusta i. Möjligtvis de kokta kan slinka ner. Det serveras mycket mjölmat och mackor samt kaffebröd, saft och juice. Ägg till frukost serveras 3 dagar i veckan. Annars olika gröter, välling eller fruktfil med flingor.
 3. Stämmer inte på alla ställen. Jag jobbar inom äldreomsorgen och vi har en lista som vi måste beställa efter. Smör och bregott finns inte på listan. Att ringa köket hjälper inte, de säger bara att vi får beställa det som finns på listan.
 4. Skulle kunna vara klimakteriet såklart för då hade jag fått mellanblödningar som till slut kom varje dag. Men några svallningar har jag inte kännt av och min temperatur fungerar som den ska, ligger stadigt på 36,8 varje morgon sedan ungdomen. Då trodde jag blödningarna kom av lågkolhydratskostens påverkan på hormonerna. Kan läggas till att jag har haft mycket negativ stress senaste åren och då menar jag inte att jag har haft mycket på jobbet att göra. Så vad som är vad i allt detta vet jag inte. Jag har slutat att laborera, äter den kost som jag tycker om och som inte ger mig cravings för söt mat samt har en frisyr som jag trivs mycket bra i. Att öka på kolhydrater för mig fungerar inte, kroppen lagrar vätska som en svamp och jag får ödem på fötterna och underben som gör ont. Några fler än de jag äter nu fungerar men då går jag inte ner i vikt. Det går sakta nog ändå :-) Men för TS kanske det jag provat tidigare fungerar? Alla reagerar inte lika. Gör ett försök men var beredd på att det kan ta tid.
 5. Mitt långa hår är numera ersatt av en kort frisyr. Det blev alldeles för tunt, var bara en gardin och hade ingen volym längre. Jag saknar det ibland men är nöjd med det jag har och gradvis har frisören fått klippa mig kortare och kortare på min begäran. Mitt håravfall började nog efter ett halvår på Lchf tror jag. Kroppen fick nog en chock när den inte längre hade alla kolhydrater tillgängliga. Jag provade med extra B-vitaminer och andra preparat på apoteket och hälsokost för håret utan resultat. Nu tappar jag inget hår mer och har förhoppningar om att det ska bli lite tjockare när min viktresa är färdig. Något som är positivt är att mina sår och kliande i hårbotten är borta. Min kost under den här tiden har varit 10 - 25 kh per dag. Oftast 15-20 med undantag av dagar med upp till 30-35kh. Fettkvoten är alltid minst 1,2 oftast runt 1,7 Kvinna 48 år
 6. Jag önskar att du stannar kvar Tiny Tom, dina inlägg är alltid intressanta och lärorika. Nu har jag ju ingen aning om vad som hänt eftersom jag har tagit en lång paus från alla forum jag är medlem i av olika anledningar. Gör som jag, ta en paus och återkom senare om det känns bra. Själv skriver jag inte så mycket utan läser och begrundar.
 7. Syro

  Kaffemjöl

  Thanks for taking the time to contact us! coffee flour is very high in fiber; our initial results have shown around 55%. We expect there to be very few net carbs; somewhere in the order of 4 grams per ounce, which compares very favorably to whole wheat flour at 17 grams per ounce. Detta var det svar jag fick angående kolhydratinnehållet när jag mailade och frågade.
 8. Den 23 september 2012 startade jag min hälsoresa och hittils har det blivit -22 kg. Det går sakta men säkert. En lång platå hade jag mellan oktober -13 till mars-14 då det inte hände mycket och var väldigt jobbig. Men kläderna blev ju lösare iallafall.

  1. Tiny Tom

   Tiny Tom

   Du vet vad de säger i Det Stora Landet i väster: "Slow and safe...will at least take you there." Kämpa på och bra jobbat!

 9. Kaffemjöl? Väldigt innovativt... http://www.expressen.se/halsa/kaffemjolet-ar-har---ny-halsobomb-pa-gang/ Glutenfritt, mycket järn och protein men det står inget om kolhydrater dock Känns som ett aprilskämt
 10. På mitt äldreboende serveras diabetiker samma kost som de övriga. Det finns light sylt och saft med mindre socker men annars är allt samma...
 11. Jag har ätit D-vitamin nu i 1,5 år ungefär och förra sommaren var första gången jag inte brände mig trots att jag tillbringade mer tid ute och på stranden än någonsin. Inte för jag blev brun men jag förblev inte längre likblek Äter ca 20 000 IE i veckan. Tror att jag var inne i en nedåtgående spiral innan. Ju mindre jag var ute i solen ju mindre tålde jag den och sedan kom luftvägsinfektionerna som ett brev på posten vintertid. Har varit frisk senaste två vintrarna.
 12. Jag förstår inte hur du får i dig 5000 kcal. Jag blir ju ohungrig på mina 1500.. Så olika man kan vara.
 13. Härligt! En utmärkt belöning :-)
 14. Syro

  Bloggnytt

  Samma här. Win 7 med senaste Firefox
×
×
 • Create New...