Cederulla

Medlem
 • Innehållsantal

  284
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Cederulla vann senast 12 November 2019

Cederulla hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

819 Enastående

Om Cederulla

 • Rank
  Stammis

Senaste besökare till profilen

797 profilvisningar
 1. Lite märkligt låter detta. De flesta av kvinnorna är ju rätt gamla och deras östrogennivå är låg.
 2. Fyllokinon , K1 bildas i växterna vid fotosyntesen. K2 kan bildas i tarmen av baketerier. En bra sammanställning att läsa. https://kurera.se/vitamin-k-fylloquinon-menadion/
 3. Det finns K1 i vitkål! Kolla bla sid 8 i SLV 4/98.
 4. "Bio" du som är insatt i ämnet. Hur förklarar du att många går upp i vikt av insulin (vid behandling av diabetes)?
 5. Enligt mina studier gällande K2 så räcker det inte med vitkål för att få i sig K2. Vitkål innehåller K1 som visserligen kan omvandlas till K2 i tarmen. Men det sker i ett begränsat område i tarmen och upptaget är inte så bra.
 6. Lena se då till att samtidigt få i dig dvitamin och k2 vitamin. Annars risk för hjärt och kärlsjukdom och benskörhet. Läs gärna boken K2 vitamin and the calcium paradox.
 7. Jag slutade menstruera helt vid 46. Sen 44 östrogen. Började gå upp vid 60års ålder och nu vid 66 står vågen still varken upp eller ner.
 8. Ålder? Kan verkligen påverka för kvinnor.
 9. Är man ung när man kommer i klimakteriet ( innan 45 ca) bör man behandlas med hormoner. Många sjukdomar kan öka och då främst hjärta och kärl. För övrigt kan det vara så att östrogenbrist kan ge oro, stress och depressioner hos vissa kvinnor. Jag håller med om SSRI inte ersätter hormontillskott men en del behöver dessa preparat för att leva ett drägligt liv. De kan ha provat allt men utan resultat. Jag till exempel. Är man mkt smal kan man också komma in i klimakteriet tidigare. Det är också synd att hjälpen ser så olika ut i landet.
 10. Cederulla

  Fasta

  Och på sistone har jag märkt att jag håller mig mätt längre med lite mer kolhydrater. I kombination med fett och protein.
 11. Lyssna på kroppen! Ät så att du sover! Du kan vara i ketos även om du äter upp till 75 gr kolhydrater.
 12. Cederulla

  Fasta

  Det har jag gjort!😊
 13. Cederulla

  Fasta

  Fett får jag i mig. Mitt problem är att jag aldrig kunnat äta stora portioner mat. Blir fort mätt. Så troligen det som är dilemmat. Har alltid varit så. Äter jag för stora mängder fett mår jag absolut inte bra. Har provat mig fram. Migränen utlöses främst av stress och hormonförändringar. Rödvin dricker jag till maten. Salt och magnesium är också bra om man har migrän och annan huvudvärk.
 14. Cederulla

  Fasta

  Jag skulle verkligen önska att jag kunde fasta. Åtminstone periodisk. Men pga migrän får jag avstå. Men också att jag är hungrig. Förstår inte er som kan känna er mätta stora delar av dygnet. Jaja vi är alla olika...