Cederulla

Medlem
 • Innehållsantal

  151
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

Cederulla vann senast 5 Oktober 2018

Cederulla hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

446 Enastående

Om Cederulla

Senaste besökare till profilen

511 profilvisningar
 1. Cederulla

  K2 vitamin

  Enligt Kate Rheaume Bleue som skrivit boken Vitamin K2 och The Calcium Paradox föreslår hon 100 mcg per 1000 IE D3. Jag tar 2500 IE D3 fram till början på juni. Sen får jag ju i mig lite K2 med kosten också. Boken väl värd att köpa!
 2. Cederulla

  K2 vitamin

  Erfarenheter av ca 250 mcg K2 i 4 veckor. Blodtryck detsamma, har inte haft högt tidigare. Blanka fina naglar. Skulle vara intressant att se hur kärlen ser ut på insidan. Ngn annan som har erfarenheter?
 3. Jag har inte högt. Oftast 4.7 ligger mitt fastevärde på. Här jag haft en ordentligt infektion kan det ligga på ca 6.
 4. Bra att du ska till tandläkaren. En infektion kan påverka blodsockret.
 5. Cederulla

  Lågt blodtryck

  Jag tycker att du borde utredas ordentlig av en klok och kompetent läkare. I och med de sammantagna symtom som du visar. Tycker inte det är optimalt att må som du gör. Önskar Dig någon som verkligen tar dig på allvar.
 6. Men jag tror jag dånar. Du kanske skulle flytta...
 7. Ja som jag sagt tidigare. Det jag skulle testa först av allt är östrogen. Är ganska säker att det skulle göra stor skillnad. Om du nu inte hunnit testa?
 8. Kollade upp. Nu kallas 40, 50, 60 åringar. Jag är med för att hålla lite uppsikt över mina kolesterolvärden. Betalar 200 kr. Billigt för att få dessa och andra prover kollade.
 9. Ja det har pågått länge. Flyttade hit 1992. Blev kallad första gången jag fyllde 40. Sista kontrollen vid 60. Har då inte hört att det slutat ned detta.
 10. Känner igen mig. I Västerbotten har vi liknande hälsokontroller vid 30,40,50,60 och 70 år. Jag går hem och går efter min egen agenda som är baserad på egna och andras studier. Men vore intressant att se värden på triglyceriderna men även de andra kolesterolvärdena om de är tagna. För att kunna beräkna kvoterna.
 11. https://drive.google.com/file/d/1tQu9SB8afBJl6JI72kpafRgXPqB0bqj5/view?usp=drivesdk Här en tabell med livsmedel som innehåller K2. Finns i Kates bok. Stämmer inte riktigt med vad hon sa i intervjun om Brie framförallt.
 12. https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/11/13/vitamin-k2-for-heart-bone-health.aspx Nej inte vad jag minns. Kanske finns i hennes bok.
 13. Hon nämnde att i ca 30gr Brie eller Gouda får du i dig 75 mcg K2. I fermenterade grönsaker lite olika eftersom olika bakterier producerar olika mkt. Ägg, smör också olika om det är gräsbetat eller inte. Vad jag förstår är det Mk 4 i dessa produkter som har kort halveringstid. Så ganska svårt att beräkna.
 14. Läste en intervju med Kate Rheaume Bleue från nov 2017. Där menar hon att för varje 1000 IE av D-vitamin behövs 100 mcg K2. Intressant intervju och bra att kunna skriva ut och ha kvar.
 15. Ja jag vet. Men som sagt det finns biodentiska östrogener att få. Och med rätt läkare licens på det bioidentiska progesteronet. I annat fall ta provera eller progesteronkräm 2 till 3 ggr per år tills allt är ordnat med det bioidentiska progesteronet. Om än det inte är det optimala. Jag har överlevt i 20 år.