Jump to content

Cederulla

Medlem
 • Posts

  565
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Cederulla

 1. Jag skulle gå tillbaka till mer måttlig LCHF och vänja kroppen. Sen succeesivt gå över till keto och se hur det funkar. Du har gått all in med keto och fasta och ett mål per dag. Din kropp verkar inte klara detta.
 2. Kan ju vara omställningen. Det blir ju en sorts stress för kroppen. Avvakta ngn månad till, men håll koll på ditt blodtryck. Det är ju inte jättehögt.
 3. Autofagi pågår hela tiden i våra kroppar. Kan ngn hitta referenser i mänskliga experiment/studier som visar att autofagin ökar vid fasta?
 4. Hur högt ligger bltr? Hur mkt har det stigit med keto? Hur länge har du ätit så här?Medicinerar du? Livet i övrigt, stress, sömn mm.
 5. Ja som du påpekar Katerina är det en ögonblicksbild. Han har inga värden innan kostomläggningen. Han kan ju haft högt innan. Han har utmärkta kvoter. Han är ung, så kan också vara familjär hyperkolsetemi, men då är ju kolesterolet inte problemet utan kogulationsfaktorerna. Kan vara en hyperresponder också...frågorna är många.
 6. Dina kvoter Patrik: Triglycerider/Hdl 60,2/86.5 = 0.62 helst mindre än 0.87 (Omräknat till mg/dl) Detta anser många är det viktigaste värdet att mäta och ditt är ju perfekt. Tot Kol/Hdl 9.6/2,5= 3.8 Apokvoten bra på 0.69 är bra. Den anses också vara mkt viktig i sammanhanget. Fast du har utmärkta kvoter är du rädd. Och som jag ser det har du redan bestämt dig. Oavsett vad vi kommer med för argument baserade på gedigen forskning. Men intressant vore att veta hur din meny såg ut innan kostomläggningen? Orsaken var väl för att minska problemen med tarmen framför allt. Du nämner också: "Försöka få till bättre sömn". Det är också en aspekt som kan påverka kolesterolvärdena .
 7. https://tandfonline.com/doi/full/10.1080/17512433.2018.1519391 Citat hämtat ur länken ovan. "Om LDL-C är aterogent bör personer med högt LDL-C ha mer åderförkalkning än de med lågt LDL-C. Minst fyra studier har visat att det inte finns någon koppling mellan LDL-C och graden av åderförkalkning [ 5 ], och i en studie av 304 kvinnor hittades ingen koppling mellan LDL-C och koronarförkalkning [ 16 ]. Ett undantag är en studie av 1779 friska individer utan konventionella riskfaktorer för CVD [ 17 ]. Här fann författarna att LDL-C var signifikant högre bland dem med subklinisk åderförkalkning (125,7 vs 1117,4 mg/dl). Förening bevisar dock inte orsakssamband. Psykisk stress kan till exempel höja kolesterolet med 10–50% under en halvtimme [ 18 , 19], och mental stress kan orsaka åderförkalkning genom andra mekanismer än en ökning av LDL-C; till exempel via högt blodtryck och ökad trombocytaggregation".
 8. Vore jag du skulle jag äta fett av avocadoolja, olivolja, smör och kokosfett. I önskvärda proportioner i och med att olivolja också innehåller en del omega 6. Även lägga till lite rotfrukter, med tanke på att du inte har någon metabol sjukdom. Med tanke på dina kvoter skulle jag inte oroa mig. Anser inte att man ska titta på enskilda värden. Nu sist hade jag i princip liknande värden som dig. Kvoterna bra. Har ätit måttlig LCHF senaste åren. Började med strikt LCHF 2009 och sedan gått till ett intag av 35 till 75 gr kolhydrater/dag. Man kan vara i ketos även vid det intaget.
 9. Publikationen, så vi kan se hur studien gått till och alla prover som togs mm. https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCULATIONAHA.121.055340
 10. "Det vi också ser i studien är att riskfaktorer som övervikt, rökning, högt blodtryck och kolesterol tydligt hänger ihop med sämre kärlhälsa, säger Göran Bergström".
 11. Läs gärna den här tråden och speciellt Uffes inlägg. https://forum.kostdoktorn.se/topic/17013-kolesterol/#elControls_165984_menu
 12. Jag tror att du är på rätt spår. Det gäller nog för dig att hitta verktyg som kan få ner dina stressnivåer. Exempelvis meditation, yoga eller liknande. Lycka till!
 13. Låter märkligt. Detta är nog en fråga att besvara för biochemist här på forumet.
 14. Detta kan nog vara en förklaring. Saxat från diabetes.se "När kroppen är under stress frigörs och samverkar ett flertal stresshormoner så som adrenalin, kortison, glukagon och tillväxthormon. Dessa försämrar kroppens känslighet för insulin och får blodsockret att stiga. Känslomässiga påfrestningar, i synnerhet om de är långvariga och intensiva, kan höja blodsocker och HbA1c markant. HbA1c värdet kan till exempel vara högre hos personer som har svåra familjesituationer, besvärliga förhållanden på arbetet eller långvariga psykiska problem som depression."
 15. Jag fick ju min skelettvärk när jag inte simmade. Hade ont hur jag än låg, men bäst på rygg. Trots att jag gick med bungupumpstavar och intervall i backar ca 30 min per pass. Det vore nog inte dumt med ett ultraljud på höftpartiet, så du vet vad du ska utgå ifrån.
 16. Men du kan väl träna/röra dig på andra sätt? Kroppen säger ju till när något inte är som det ska. Det är väl meningen att vi ska må bättre och inte sämre av den träning rörelse vi håller på med?
 17. Har själv haft ont i höfterna och speciellt nattetid när jag hade uppehåll med simningen under pandemin. Beställde tid för ultraljud för att utesluta artros. Inget fel på dina höfter, bara för lite muskler, sa han med glimten i ögat. Personligen skulle jag springa mindre. Vad jag förstått är det stressreduktion du vill åt. Men det finns ju andra sätt att tillgå för detta. Aseem Malhotra tar även upp det här med för mkt träning i sin bok. Ps.Är bättre nu när jag börjat simma igen. Ds.
 18. Cederulla

  Boktips

  Rekommenderar Aseem Malhotras nya bok A statin free life.
 19. Den här tjejen håller på med liknande experiment. https://instagram.com/glucosegoddess?utm_medium=copy_link
 20. Äntligen någon som tar dig på allvar!
 21. Vad jag förstått kan man vara leptinresistent utan övervikt. Beror på vad man vägt tidigare och om man ätit mkt kolhydrater en längre tid. Tar lång tid att återställa. Läs gärna den här artikeln. https://www.aftonbladet.se/halsa/a/J137E4/darfor-star-vagen-stilla--trots-traning-och-sund-mat
 22. Leptinresistent? https://martinajohansson.se/ar-du-leptinresistent-aterstall-leptinkansligheten/
 23. Högre bltr kan man få av smärta. Tycker inte ditt är så högt att du borde få huvudvärk. Be att få göra ett 24 timmars blodtryck.
×
×
 • Create New...