singoalla

Medlem
 • Innehållsantal

  53
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

111 Utmärkt

Om singoalla

 • Rank

Senaste besökare till profilen

209 profilvisningar
 1. Att övervintra klimakteriedimman...

  Kan denna vara till hjälp? http://mialundin.se/faq/2617/
 2. Glutenfritt?

  Är jag blind? Var finns referenser i denna artikel? Utan problem vet jag inte? Såg en dokumentär för ett tag sedan där man undersökt mumier som ätit mycket bröd. Det hade mkt utvecklad arteskleros.
 3. Träning och hälsa?

  Tack för era förslag! Tyvärr kan jag inte utläsa om denna översikt är baserad på randomiserade studier. Men som du säger Mr B begreppet hälsa kan ju vara väldigt subjektivt och beroende på de fysiska förutsättningar vi har. Men att se orsakssamband på epidemiologiska översikter och studier det kan man inte.Till det krävs randomiserade studier. Lchfätare visst håller jag med i ditt resonemang här ovan, men alla fall kan inte förklaras i dagsläget. Jag är ju själv också av den åsikten att rörelse och aktivitet är viktigt för vår rörlighet och våra hormonella och metaboiiska funktioner. Men jag är mindre övertygad om att hård träning förbättrar hälsan eller ökar livslängden. Kanske kommer mer studier framöver. Den som lever får se. Forskning på aktivitet och hjärnans kognitiva funktioner finns det randomiserade studier på det vet jag. Just nu har jag ingen referens att tillgå.
 4. Träning och hälsa?

  Snälla du ge mig då referenser till dessa studier. Jag har inte hittat några randomiserade studier i ämnet.
 5. Träning och hälsa?

  När jag startade tråden skrev jag att jag var förvånad av resultaten. Alltså blodsockerhöjning, dubblering av insulinnivåer och en lång höjning av cortisolnivåer.
 6. Träning och hälsa?

  Jag har hänvisat till resultat från studien. Ditt citat senast är ur en annan undersökning om du läser ordentligt. En avhandling av Julie Otten
 7. Träning och hälsa?

  Men du för vidare saker som du inte verkar ha en aning om. Läs på själv. Sök på pubmed tex.
 8. Träning och hälsa?

  Vadå känd för att uttala sig negativt om träning? Det han sagt är att det inte finns randomiserade studier som styrker att träning skulle vara bra för hälsan. Han tränar själv. Har du ngn bättre studie än allmänt tyckande som du kan referera till?
 9. Träning och hälsa?

  De personer som dog var inga extremer på ngt sätt. Helt vanliga personer med sk.sunda vanor. Och ingen etremträning.
 10. Träning och hälsa?

  Jag är ju inte av den åsikten att det är för sent att ändra sina vanor oavsett ålder. Men en av orsakerna till att jag försöker hitta randomiserade studier i ämnet träning, är att jag sett alltför många i mina kretsar som dött i löpspåret. Både unga och medelålders.
 11. Träning och hälsa?

  Jag lyfter inte ut enstaka värden. Det är en randomiserad studie. Sen får du tycka vad du vill om den. Jag är inte mot rörelse och aktivitet. Men för hård träning är inte bäst för hälsan. Sen kan du ju vara ute efter andra effekter. Men det är en annan sak.
 12. Träning och hälsa?

  De som var med i studien var vana löpare. Vilodagarna var proverna bra.
 13. Träning och hälsa?

  Ja det vore ju bra med en längre studie naturligtvis. Men liknande resultat har man sett hos långdistanslöpare. Framförallt hjärtskador. Vad som var mest frapperande var det höga insulinpåslaget. De rekommenderar vi ju inte vad gäller kost. Och att de förhöjda kortisolvärdena kvarstod så länge. Ponera att du springer 3gånger per vecka. Det kommer ju att belasta kroppen.
 14. Träning och hälsa?

  Läs mer noga om du är intresserad.
 15. Träning och hälsa?

  Den randomiserade studien av bl,a Fredrik Nyström publicerades i juni 2017. studerade man som hände vid 5 km löpning i individuell maxfart. Kortfattat resultat. Förhöjda kortisolnivåer som kvarstod till morgonen efter. Ökning av blodsockret Minskad insulinkänslighet Ökning av Tropin T en markör vid hjärtinfarkt/hjärtskada. Se artikel nedan. http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0179401 Julie Otten har gjort en avhandling vid Umeå Universitet och tittat på Paleolitisk kost och träning. Citat: Fysisk träning visade sig till och med ha motsatt effekt och motverkade minskningen av fetthalter i lever och muskler.. http://umu.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A1010255&dswid=-2116 Intressanta resultat som förvånar.