singoalla

Medlem
 • Innehållsantal

  140
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

singoalla vann senast 5 Oktober 2018

singoalla hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

408 Enastående

Om singoalla

Senaste besökare till profilen

486 profilvisningar
 1. https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/11/13/vitamin-k2-for-heart-bone-health.aspx Nej inte vad jag minns. Kanske finns i hennes bok.
 2. Hon nämnde att i ca 30gr Brie eller Gouda får du i dig 75 mcg K2. I fermenterade grönsaker lite olika eftersom olika bakterier producerar olika mkt. Ägg, smör också olika om det är gräsbetat eller inte. Vad jag förstår är det Mk 4 i dessa produkter som har kort halveringstid. Så ganska svårt att beräkna.
 3. Läste en intervju med Kate Rheaume Bleue från nov 2017. Där menar hon att för varje 1000 IE av D-vitamin behövs 100 mcg K2. Intressant intervju och bra att kunna skriva ut och ha kvar.
 4. Ja jag vet. Men som sagt det finns biodentiska östrogener att få. Och med rätt läkare licens på det bioidentiska progesteronet. I annat fall ta provera eller progesteronkräm 2 till 3 ggr per år tills allt är ordnat med det bioidentiska progesteronet. Om än det inte är det optimala. Jag har överlevt i 20 år.
 5. Läs recensioner om den kliniken innan du går dit. Du kan få bioidentiska hormoner på en vårdcentral eller hos landstingets gynekologer. Det enda är att du behöver licens för progesteron. Men snart ändras riktlinjerna och bioidentiskt progesteron kommer att kunna föreskrivas. Lycka till!
 6. https://www.lu.se/article/ny-koststudie-sma-forandringar-gav-stor-effekt En studie du kan titta närmare på.
 7. För mig var det enkelt. Slutade sova vilket inkräktare så på mitt liv att jag inte stod ut. Behöver mkt sömn även nu som 65. Enligt Michael Fox, finns föreläsning på Kostdoktorn. Han och andra menar att man ska börja så tidigt som möjligt om man har problem. Det har så många metabola fördelar enligt honom. Du får beskriva hur dina symtom yttrar sig och hur du mår. Du kan ju be att få testa i 3 mån. Då känner du ju om du är rätt ute.
 8. Visst går progesteron ner ordentligt. Och i förklimakteriet räcker det oftast med progesteron. Men inte för alla kvinnor. Vissa behöver extra östrogen för att komma i balans både tidigt och senare i klimakteriet.
 9. Är intresserad av dessa studier. Kan du länka ngn?
 10. Det var konstigt. Du borde fått effekt tidigare. Men vi är alla olika. Har bara svårt att tro att glycin skulle hjälpa vid vallningar.. Det är väl ett protein?
 11. Hur länge har du tagit Femarell? Troligtvis det som gett effekt. Kan nog funka ett tag. Sen behövs oftast tillskott av östrogen för att få effekt.
 12. Som jag förstått det skyddar syntetiskt progesteron livmoderslemhinnan. Men problemet är en viss ökning av bröstcancer.
 13. Kan du då nämna en randomiserad studie på att den ketogena kosten skulle lösa problematiken kring menopausen?
 14. Nej! Jag tror mer på min hypotes om minskningen av östrogenet. Jag har till och med fått större bröst på kuppen. Vilka tidigare var små. Hormonändringar kan göra skillnad. Men jag kan ju inte se ut som 25 hela livet. Haha...
 15. Tyvärr har min matlust ökat. Simmar mer än förr och blir hungrig av det.Lite mer muskler kanske men mest fett runt midjan. m Vilket jag ag aldrig tidigare haft. Alltid varit smal och känner inte riktigt igen min kropp. Men mer normal nu vid 65. Det är i alla fall härligt med god aptit. Och mina värden i övrigt kan jag inte klaga på.