singoalla

Medlem
 • Innehållsantal

  20
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

59 Utmärkt

Om singoalla

 • Rank

Senaste besökare till profilen

78 profilvisningar
 1. Jag köper gräsbeteskött då jag kan. Men fisken är ett dilemma. Odlad lax eller vildfångad från Bottenviken. Pest eller kolera? Kyckling och Fläskkött har väl inte bra kvoter heller.
 2. Jag är intresserad av de analyser The Biochemist hänvisar till.
 3. Intressant! Var kan jag läsa mer om detta?
 4. Gräsbetat kött har inget högt innehåll av omega 3. Du behöver äta 1.4 kg kött för att få i dig samma mängd som i 30 gr vildfångad lax. Se föreläsningen Gäsbeteskött och hälsa med Peter Ballerstedt på kostdoktorn.
 5. Divigel är bioidentiskt. Ett gelé. Har använt det i 15 år. Sover bra då . Annars i princip ingen sömn.
 6. Prova dem i flytande form. Exempelvis Eskimo Pure. Ibland tror jag det är själva kapseln jag reagerar på. Så var det för mig gällande Q10. Fick dubbelslag men kände att det kom från magen. Stack hål på i kapseln och tryckte ut innehållet och nu mkt bättre.
 7. Tack alla ni som gett er tid att berätta om er själva. Skulle gärna bjudit er på en fest uppe i Umeå. Vi skulle ha mycket att diskutera. Ha det gott.
 8. Hej Alla! Skulle vara intressant att få en kort presentation av alla Er som kommer med goda råd och intressanta diskussioner. Kanske speciellt ni stammisar. Kan ju börja själv om än inte ngn stammis ännu. Kvinna med ett stort intresse för medicinska frågor. LCHF sedan 2009, för att hjälpa min lite överviktiga man. Fast sedan dess. Arbetat på kliniskt kemiskt lab i många år. De senaste åren som personalvetare. Nu gått i pension. Intressen i övrigt, mat, vin, litteratur och bad i alla former.
 9. Ska studera detta och kolla upp referenserna vid tillfälle.
 10. Hittade detta i genomgången från 2008. Physical Activity Guidelines Advisory Committee (PAGAC). Physical Activity Guidelines Advisory Committee Report, 2008. Washington, DC, US Department of Health and Human Services, 2008. Question 2. What Is the Evidence That Physical Activity Improves Lipid Profiles in People With Disabilities? Conclusions The evidence on the use of physical activity for cardiovascular risk reduction is less clear than it is for cardiorespiratory fitness. Two RCTs and 2 non-RCTs reported significant reductions in total cholesterol and triglycerides, and two non-RCTs found no differences in cholesterol reduction after the exercise intervention
 11. Jag gillar inte devisen sunt förnuft och allmänt vedertaget i ett sammanhang där sjukvården går ut och rekommenderar fysisk aktivitet minst 150 min i veckan 5-7ggr/vecka,för att minska åderförkalkning. Hur vet man det? Jag har inget emot motion har alltid varit en fysiskt aktiv person. Och visst mår jag fint av det framförallt mentalt.
 12. Du är då för rolig. För det första bor vid kusten nära Umeå, så där ett plus. Har lägenhet i Sollentuna så jag får väl tillbringa mer tid där. Min ålder ett minus 63 fyllda. De håller på med intressant forskning i Lund angående arteosklerotiska plack. De har mätt ochmäter placken med C14 metoden och blev förvånade att de var så pass unga. 3till 5 år oftast. Men om jag minns rätt var det dem med instabila plack. De med högre insulin och glukos i blodet.
 13. Haha. Det hjälper inte mig. Har varit med i en forskningsstudie i Umeå där halsartären undersökts med ultraljud där det visade sig att jag hade plack på vänster sida. Efter tre år en viss försämring. Ätit LCHF sedan 2009. Lågt blodtryck, ingen övervikt, lågt blodsocker och Hdl 2,6 Triglycerider 0,9.Simmar 2 gr per vecka och promenerar med hundenvarje dag. Dåliga gener?
 14. Inga orsakssamband att luta sig mot. Tack i alla fall för ditt inlägg.
 15. Är det inte någon som har ngn relevant studie att tipsa om?