Jump to content

Escale

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Escale

 1. Före jul var jag på röntgen av tjocktarmen. (Den visade som väl är inga maligna förändringar). Men råden till hur man skulle fasta innehöll så klart idel socker. Buljong för salt, men sedan förutom vatten råddes man att dricka saft och läsk och juice utan fruktbitar. Jag drack lite buljong och utöver det vatten. Morgonen efter när jag anmälde mig på röntgen sa sköterskan att jag skulle få ett glas saft för att få upp blodsockret. Nja, sa jag, jag är fettdriven och jag misstänker att mitt blodsocker skulle bli mycket högt om jag plötsligt drack ett glas saft. Sköterskan frågade om jag var yr. Nej, det var jag inte, bara trött eftersom jag hade fått springa på toa under natten. Inte behövde jag höja mitt blodsocker, det var antagligen på en nivå som jag är van vid. Jag fortsatte dricka vatten och efter undersökningen, medan jag väntade på bilskjuts åt jag två Babybelostar. Jag är så van att äta LCHF så ofta tänker jag inte på att man fortfarande är lite udda och att nästan allting är uppbyggt kring socker.
 2. Ursäkta jag stavade ditt namn fel. Copecca ska det ju vara.
 3. LCHF borde ge ett bra Hb om du äter ordentligt med kött och ägg och gröna grönsaker, de innehåller ju också järn. Lever kan man också äta, men inte för ofta, då får man kanske för mycket vitamin A. Lågt Hb kan bero på sjukdom och bör väl utredas. Jag har haft högt fasteblodsocker vid ett tillfälle fast jag äter LCHF. Men jag bad dem ta långtidsblodsocker också och det var bra. Tog de långtidssocker på dig safirens?
 4. MKJ. Läs den här sidan och se hur mycket D-vitamin en mycket framstående forskare på D-vitamin rekommenderar: http://vitamindhealth.org/ Det är Michael F. Holick, PhD, MD Professor of Medicine, Physiology and Biophysics Director of the General Clinical Research Center Director of the Vitamin D, Skin and Bone Research Laboratory Director, Biologic Effects of Light Research Center Boston University Medical Center Han rekommenderar alla (alltså inte människor med brist, utan alla) att ta 1000 enheter D-vitamin om dagen året runt. Människor med D-vitaminbrist ger han betydligt högre doser. Lägg märke till att han verkar i Boston som ligger på ungefär samma breddgrad som Rom och där de följaktligen bör få D-vitamin från solen under fler månader av året än vad vi får i Sverige.
 5. Om det skulle visa sig att Self har rätt kan ju analysresultatet av Holistics kapslar också vara fel. Men jag tycker att det verkar konstigt att Self skriver att en riktig analys är dyr och sedan skrivet att de själva analyserat massor med tabletter. Hur har de råd med det?
 6. Copecka, du kanske fick yrselattackerna därför att ditt blodtryck hade sjunkt genom att du åt LCHF och därför inte bhövde Enalapril? När det visade sig att jag hade högt blodtryck för ett par år sedan skrev läkaren ut Enalapril till mig. Efter ett par dagar med Enalapril kunde jag vakna på natten och känna som om hela systemet var på väg att lägga av. Det var fruktansvärt otäckt. Det hjälpte inte att ligga ner och vila. Det som hjälpte var att gå upp och gå. Jag tror att dosen var för hög, 10 mg, en apotekare tyckte att det var konstigt att börja med att skriva ut 10 mg. Jag fick torrhosta också och då fick jag Amlodipin som fungarar bättre. Men de där upplevelserna med Enalapril vill jag sannerligen inte ha igen.
 7. Jag tror att stress kan påverka kolesterolvärden negativt. Dessutom kanske brist på d-vitamin kan påverka (spekulerar jag). Statiner lär inte ha visats ha positiv påverkan för kvinnor överhuvud taget och i synnerhet inte om man inte är hjärtsjuk. Mig ville de också skriva ut statiner till men jag ville inte ta statiner. En läkare sa till mig att jag kommer att få stroke och hjärtinfarkt, men jag vägrar ändå. Det är ett par år sedan. Att dra slutsatsen att man ska sluta äta LCHF på grund av blodfetter tror jag är fel. Jag tror att det är blodsockret som är den stora boven och det håller man nere genom att äta LCHF. Ja det blir tyvärr en del tro, jag kan ju inte säkert veta, men jag tycker att all logik pekar på att jag är på rätt väg när jag äter som jag gör och inte tar statiner. Det är man själv som bestämmer vilka mediciner man ska ta. Det är typiskt att de blir så oroliga över blodfetter i vården. Det borde ta dina symptom på allvar istället.
 8. Mycket intressant tråd. Hoppas att det kommer fram mera fakta. Det enda jag kan bidra med är att säga att det vore bra om man försökte med med lågkolhydratskost mot epilepsi. Medicinerna har ju biverkningar. De påverkar d-vitaminhalten i kroppen negativt. och därigenom skelettet. En närstående som bara är lite över 30 år gammal har en kotkompression och benskörhet. Läkarna har aldrig mätt hans d-vitaminhalt förrän nu när vi av en slump upptäckte kotkompressionen. D-vitamintillskott i förebyggande syfte + testning av d-vitaminhalten i kroppen med jämna mellanrum samt bentäthetsmätning med jämna mellanrum för dem som långtidsbehandlas med epilepsimediciner borde vara en självklarhet. Dessutom undrar jag om D-vitamintilskott kan minska anfallen? Är det så att mjölmat hämmar upptaget av D-vitamin? I så fall kunde en av orsakerna till att LCHF-kost verkar hjälpa åtminstone en del epileptiker kanske kunna vara att upptaget av D-vitamin blir effektivare. Detta är spekulationer förstås från min sida.
 9. Vid benskörhet rekomenderas d-vitamin och kalciumtillskott. Rekommendationerna är 20 mikrogram d-vitamin om dagen. Är inte detta väldigt lite? Är det verkligen tillräckligt? Finns det någon särskild anledning att inte skriva ut en högre dos d-vitamin till just bensköra? Jag läser just om hur mycket man rekommenderar att skriva ut till MS-patienter, vilket är betydligt mer.
 10. Tabletterna ska ju innehålla det som står på burken. Jag tycker att det är dåligt av Holistics också om deras kapslar innehåller 3000 ie fast det står 2000.
 11. Tack för svaren. Det verkar nog inte vara någon fara med 3000 ie om dagen. Men egentligen borde man mäta halten av d-vitamin i kroppen. Nägra verkar ju ha gjort det. Var det svårt att övertala doktorn att få det där provet taget?
 12. I dagens Corren finns en test av olika D-vitamintillskott. Holistics D3-vitamin är med och är uppmätt till 76,2 mikrogram istället för 50 som står på burken. Det är ju inte samma resultat som doc fick i sin test, men kanske varierar innehållet i kapslarna? 76,2 mikrogram skulle ju motsvara drygt 3000 ie istället för 2000. Jag brukar ta en kapsel om dagen september till och med april. Nu undrar jag om jag borde hoppa över en eller två dagar i veckan? Är 3000 ie varje dag för mycket för en kvinna på 60 år som väger ca 53 kg?
 13. Glömde säga att jag skulle gärna höra docs åsikt om detta. Om det är så funderar jag på om mina höga blodfetter skulle kunna bero på att jag inte dricker vatten efter 22 när jag ska ta prov morgonen efter. Jag svettas rätt mycket under natten.
 14. Får man dricka vatten när man fastar inför att ta prov angående blodfetter? Jag har fått veta att jag inte får dricka vatten efter kl. 22 dagen innan och inte heller på morgonen före provtagningen.
×
×
 • Create New...