Jump to content

Birgitta Höglund

Medlem
  • Posts

    359
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Birgitta Höglund last won the day on May 30 2020

Birgitta Höglund had the most liked content!

About Birgitta Höglund

  • Birthday 10/07/1961

Contact Methods

  • Website URL
    http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    Östersund

Recent Profile Visitors

1,752 profile views

Birgitta Höglund's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

1.2k

Reputation

  1. Hej Kahavia. Min halloumipizza har blivit väldigt populär Halloumipizza 2 port 2 dl riven halloumi 1 ägg ½ dl grädde 2 msk pofiber Rör samman alla ingredienser till pizzadegen. Låt svälla i 10 minuter. Bred ut till två runda bottnar, ca 1 cm tjocka, på bakplåtspapper. Förgrädda på 250º i 10 minuter. De här bottnarna går bra att lösfrysa och ta fram eftersom och fylla med valfria pizzatillbehör. Vill du göra en större sats så går receptet fint att dubbla flera gånger. Du hittar fler på min blogg, skriv bara in pizza i sökrutan: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/
  2. Här finns mitt recept på glutenfri blodpudding https://27663.shop.textalk.se/historia-fakta/gammaldags-husmanskost-pa-nytt-satt Den är en samlad nyutgåva av LCHF för seniorer som jag skrev med Annika Dahlqvist och Långkok för LCHF och Paleo, med förord av Ann Fernholm.
  3. Jag gillar verkligen aubergine, som Elinor skriver häruppe, och jag har mängder av recept på bloggen och även i min grillkokbok och nya Gröna, sköna tillbehör. Här är länk till bloggen där jag skrev in sökordet aubergine. https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/?s=aubergine&submit=Sök
  4. Jag har gått över till Smetana istället, både godare och innehåller 42% fett :)
  5. Upptäckte just att Bokus har Hälsokampanj, där ingår min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör. Jag berättar för första gången i boken om hela min hälsoresa, hur jag med hjälp av maten och lätt träning kommit tillbaka till ett friskare liv, från både fysiska och psykiska besvär. Jag hoppas att jag med hjälp av min berättelse kan inspirera många att äta sig till en bättre hälsa, vilket ju så väl behövs i dessa dagar. https://www.bokus.com/bok/9789188917157/grona-skona-tillbehor-for-ett-friskare-liv/ Här kan du läsa mer om bokens innehåll: http://www.mynewsdesk.com/se/bladhbybladh/pressreleases/nordisk-meze-i-ny-bok-fraan-birgitta-hoeglund-groena-skoena-tillbehoer-utkommer-i-april-2978146
  6. Tack, ja det har faktiskt varit riktigt lätt, tack vare att jag delat med mig av mina recept på bloggen och i kokböckerna under alla de här 11 åren. Det har ju blivit som ett jobb att sprida mina kockkunskaper vidare till så många, så jag har ju hela tiden hittat på nya, goda recept Hoppas fler får upptäcka hur gott man kan må med naturlig mat med hjälp av böckerna och att även vården börjar förstå hur det ligger till snart
  7. Hej Jamtlandstjej, ja det var på Folkets Hus i Östersund
  8. Upptäckte just i ett Facebookminne att det idag är precis 11 år sen jag började med LCHF. Dagen innan hade jag varit på en föreläsning med Annika Dahlqvist som hade blivit symtomfri i sin Fibromyalgi med hjälp av den kostmodell hon tagit fram. Jag tänkte att kan hon så kan jag! Jag har fått så många bevis under de här åren att jag är på rätt väg och även på hur jag kunnat inspirera många andra till ett friskare liv. Läs gärna mer i länken härnere, där jag även har en hel del före/efterbilder. Jag startade min blogg strax efter kostomläggningen 2009, där finns idag snart 2000 inlägg på den mat jag ätit genom åren https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2020/03/31/11-ar-med-lchf-och-min-vag-till-ett-friskare-liv/
  9. Hej Henrik, testa gärna den här: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2019/01/09/vitkalsgratang/
  10. Tack, Tobias, roligt att du uppskattar mina brödrecept Vi är ju väldigt många inom LCHF-världen som inte kämpar med olika former av beroenden eller ätstörningar, så för oss fungerar ju ett glutenfritt lågkolhydratbröd mycket bra. Men det glöms ofta bort av dem som absolut inte vill eller kan använda någon form av substitut. Lika väl som jag accepterar att många väljer bort olika livsmedel av olika anledningar, så vill även jag accepteras för mitt val av LCHF-bröd och annan typ av mat med få kolhydrater
  11. Varsågod När jag för 10 år sen började med LCHF och slutade med gluten, som hade gett mig svåra magbesvär hela livet utan att jag visste att det var orsaken, så ville jag hitta på goda bröd utan mjöl och med minimalt med kolhydrater. Jag tillhör dem som kan nöja mig med en matig macka utan att överäta och som du ser på ingredienserna i mina brödrecept så är de rejält näringstäta, inget lätt glutenfluff fullspäckat med kolhydrater
  12. Jag äter bröd då och då utan problem, här får du några av mina recept Valnötsbrödet innehåller 2 g kolhydrater per skiva, du ser hela uträkningen efter receptet. https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/10/26/valnotsbrod/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2019/09/08/glutenfritt-notbrod/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2015/08/10/formbrod-lchf-och-paleo-till-varma-mackor/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/03/03/aggbrod-till-hamburgare/
  13. Nu kan du förhandsbeställa min kokbok "Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv" från Bladh by Bladh på Adlibris för bara 189 kr Julklappstips, skriv ut ett presentkort med bild på boken https://www.adlibris.com/se/bok/grona-skona-tillbehor-for-ett-friskare-liv-9789188917157 Recepten är alla glutenfria, vegetariska och även anpassade till ägg/mejerifritt där så varit möjligt, men fyllda med smaker, näring och naturliga fetter. Här har jag skapat en kokbok som passar alla som vill äta mer av grönt, skönt på sin tallrik, den är inte en renodlad dietbok utan mer av en livsnjutarbok. Du får också ta del av hur jag själv lyckats äta mig friskare från både fysisk och psykisk ohälsa, för första gången delar jag nu med mig av hela min hälsoresa och hur även naturen hjälpt mig att komma tillbaka. Jag hoppas att jag med hjälp av min berättelse ska kunna inspirera många andra till ett friskare liv, så dela gärna länken till boken vidare om du känner någon som inte mår så bra. Och förstås till alla dina vänner som tycker om att äta, njuta och må gott
  14. Hej. De blir bättre och bättre på restauranger, en del flygbolag har faktiskt en del som fungerar också, som t ex tapastallriken på Norwegian. Jag brukar ta med köttfärspaj eller bara köttfärssås med mycket fett i, den stelnar och går bra att ta igenom säkerhetskontrollen som dietmat. Nu sist hade jag chaffles med varmrökt sidfläsk och några kokta ägg. Här får du några recepttips. Trevlig resa https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2019/12/05/lucka-5-chaffles-ostvafflor-och-julmarknad-pa-jamtli/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/01/15/kottfarspaj-utan-pajskal/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/12/01/lucka-1-tomtens-efterlangtade-aterkomst-och-tips-pa-fardkost/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/05/28/lchf-wraps/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/14/lchf-paj-utan-skal/ https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/01/01/kottfarspizza-och-muffins-lchf/
  15. Idag hittar du Årets Glögg 2019 inne på Tomtens Adventskalender på min blogg. Tipsar också om julgåvor som gör skillnad för många. Har du som jag slutat köpa julklappar, skänk då gärna en slant till Kostfonden och Synskadades Riksförbund istället. Det gör skillnad för många https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2019/12/10/lucka-10-arets-glogg-2019-och-julgavor-med-omtanke/ https://www.srf.nu/engagera-dig/stod-oss/hundkalendern/ https://www.kostfonden.se/julgava/#/
×
×
  • Create New...