Jump to content

Tant Majsan

Medlem
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

About Tant Majsan

 • Birthday 03/30/1980

Profile Information

 • Gender
  Male

Tant Majsan's Achievements

(2/7)

52

Reputation

 1. Man gör inte glukostest på alla gravida i alla landsting nu för tiden heller, det är olika rutiner i olika delar av landet. Jag är gravid i vecka 34 och min BM gör en vanlig blodsockerkoll (stick i fingret) vid varje besök hos henne men det har inte varit tal om någon glukosbelastning eftersom jag inte uppvisar något symtom alls på att jag skulle ha problem med blodsockret.
 2. Hur går det för dig? Har illamåendet försvunnit?
 3. Jag åt vad jag kunde få i mig när det var som värst. Mycket småätande blev det. Jag undvek gluten (åt bland annat glutenfria kakor eftersom det, precis som du skriver, var en av få saker jag kunde tänka på utan att magen vände sig ut och in) men annars åt jag vad jag kände att jag kunde få ner för tillfället. Det blev en hel del frukt under de veckorna. Jag tror jag höll på att gå i personlig konkurs pga dyra ekologiska vindruvor. Troligtvis går ditt illamående över runt vecka 12 och då kan du strama upp kosten igen. Visst kan du kämpa på med strikt LCHF nu om du känner för det, men risken är stor att du i slutändan inte får behålla något av det du äter i så fall. Du får testa dig fram till vad som funkar dag för dag.
 4. Din kropp kommer veta och tala om vad den behöver trots att du är gravid. Faktum är att du förmodligen kommer känna av det tydligare än någonsin. Jag är gravid i vecka 18 och min kropp har varit väldigt tydlig med vad den vill ha och vad den inte vill ha. Vissa märkliga saker har hänt. Exempelvis kan jag knappt äta kött längre, något som tidigare har varit min absoluta favoritgrej att äta. Lite kött i en maträtt går bra, men att äta tex entrecôte eller annan köttbit (gäller alla sorter, även fågel) går inte alls. Det kommer upp igen efter bara någon timme. Det är väldigt irriterande! Däremot vill min kropp definitivt ha mer kolhydrater än jag åt tidigare och det får den också. Vissa veckor blir det mer, andra mindre. Äter jag inte det blir jag illamående och väldigt trött. Tack och lov har jag inget sug alls efter godis, glass, chips och liknande utan det är bara mat min kropp vill ha. Jag undviker dock gluten och rent socker. Jag kan inte se någon anledning att hålla nere på det när jag mår så uppenbart dåligt av att hålla nere på mängden. Jag har inte räknat, men jag skulle tro att jag snittar på ca 100g kh per dag sett över tid. Lycka till med graviditeten och ditt LCHFande, men var snäll mot kroppen om den visar med all önskvärd tydlighet att den vill ha något speciellt. Det finns en anledning till att den säger till!
 5. I värsta fall får du ta dig över till Köpenhamn. Där vet jag att det säljs A2-mjölk i vissa vanliga livsmedelsbutiker.
 6. Kolla med Arteget (fd LCHF-butiken) i Arlöv. De har haft A2-mjölk tidigare så det kan vara värt att fråga i alla fall.
 7. Tant Majsan

  Kefir

  Jag fick också mitt paket idag. Tack så mycket!
 8. Japp, msm kan påverka en del personer mentalt. Jag har ätit det i omgångar och blir lite diffust och odefinierbart konstig av det. Rastlös, glömsk och lite snurrig. Jag har även rekommenderat några klienter (jag är kostrådgivare) att testa och vissa har det fungerat jättebra på, andra har känt sig lite konstiga av det. Därför tänker jag att det kan vara en idé för dig att sluta med det ett litet tag och se vad som händer. Som en liten parentes kan jag berätta att jag även har gett det till mina två gamla hundar. Den ena är alltid lite knepig att ha att göra med men han blev väldigt aggressiv när han åt det. Jag har testat i flera omgångar under en par år och det blir likadant varje gång, så det är definitivt det som gör det. Den andra hunden är det snällaste som går på fyra ben och har en ängels tålamod med allt och alla i vanliga fall, men han blir mer lättirriterad av det. Inte aggressiv, men hans tålamod med saker och ting blir uppenbart mindre. Nu jämför jag inte dig med en hund, men människor kan ju drabbas av placeboeffekt av saker och ting och i mitt och mina klienters fall kan det ju handla om att vi har varit uppmärksamma på att det eventuellt kan bli så och därmed sett tecknen på det. I fallet med hundarna fungerar det inte så. Det är så uppenbart och glasklart när det gäller dem.
 9. Jag skulle testa att sluta med msm och se om det blir bättre. Det märker du snabbt isf.
 10. Jag vet inte om det till hjälp för dig för det här gäller inga 6000 m, men Martina klättrade upp på Mount Fiji för något år sedan utan att smaska socker på vägen. Du kanske kan få lite inspiration av det? http://www.highfatfitness.net/bestigningen-av-mount-fuji/
 11. Anledningen till att den innehåller E-vitamin är för att det är en antioxidant som förhindrar Omega-3 i burken/flaskan från att härskna, vilket den lätt gör eftersom det är en fleromättad fettsyra. Någon annan funktion än det har det inte i det här fallet, så häng inte upp dig på att den innehåller E-vitamin om du tycker att märket verkar bra i övrigt.
 12. Tant Majsan

  Ursobol

  Jag åt det under en kortare period för ett tag sedan och tappade några kilon. Nu hände det iofs samtidigt en del saker i mitt liv som gjorde att jag inte mådde bra och att jag slarvade en del med att äta så jag kan inte garantera att det hade med mitt Ursubol-knaprande att göra, men jag tycker ändå att jag åt tillräckligt mycket för att inte tappa en massa vikt på kort tid. Jag har en del kvar i burken så jag kanske skulle skulle äta upp dem och se om effekten blir densamma den här gången?
 13. Mossagården i Veberöd har nötkött som kommer från djur som är gräsbetande den delen av året som de går ute och får ekologiskt hö eller ensilage under resten av året. Du kan dessutom få det levererat hem till dörren. Jag har beställt grönsakslådor och lite annat från dem under en tid och är helt nöjd med deras produkter! www.mossagarden.se Edit: Svaret var till Kjell Granelli men forumet ignorerade tydligen mitt klickande på "svara-knappen" under hans inlägg...
 14. Jag vet inte. Jag kom bara på att jag har läst det på några ställen genom åren nu när jag såg TS fråga, men jag har ingen mer koll än så tyvärr.
 15. Inom en del alternativmedicin anser man att blå läppar har att göra med att njurarna inte fungerar optimalt. Jag vet inte hur mycket du tror på sånt, men det kan kanske vara värt att ha i bakhuvudet i alla fall.
×
×
 • Create New...