Farmor kaisi

Medlem
 • Innehållsantal

  91
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Farmor kaisi

 1. Konstigt, för jag har oxå ibland ful fäg i ansiktet på morgonen o blåa läppar! det går över så småningom när jag fått upp farten , Har frisk utseende med röda kinder efter lite stress o aktiviteter av vardagsslag .Min syster har noterat samma sak. Mitt blodtryck är lågt, frisk fö. Har ätit LCHF nu i drygt fyra år. Kan ej komma på vad det beror på just i mitt fall?
 2. Detta var tråkigt att läsa om för vi använder just mandelmjöl rikligt undet osttäcket på fiskgratänger i ugn!! Vi har alltså fått i oss mer än vi kunde ana oss.... Jag misstänker nu att det är flera fabrikörer som försöker lura oss att köpa just LCHF-produkter, man kan alltså inte lita på någon längre...
 3. Jag ser en möjlighet för dig att göra nytta i samhället, samtidigt som du tjänar ditt levebröd o gör nytta, nämligen ta in utbrända personer till dig o dina höns så blir det en winwin-situation som gagnar alla. Ser en stor potential hos dig i din optimism, det kan "stänka" lite på andra oxå med god framgång. Jag menar om du nu skulle bli arbetslös nån gång igen... Du har något starkt naturligt i dig, en gåva helt enkelt, kan inte riktigt förklara det...anammar det från dina väldigt speciella originella inlägg O vi vet ju var du får den naturliga vardagliga kraften ifrån... .
 4. Sen jag ökade på kokosfett så har jag inte haft lust att göra några LCHF-efterrätter ens, otroligt underbart! Så öka på fettet du oxå en vecka eller så....! Värt att testa!
 5. Testa oil-pulling med kokosfett istället för att borsta tänderna med tandkräm o borste i en vecka!
 6. Farmor kaisi

  Buljong

  Det här med vinäger, vad gör den för gott i buljongen?
 7. Jag skulle använda den absolut i fröbrödsdeg eller under den rivna osten i fröbröd som jag ofta har på plåten iefter halva gräddningstiden. Gott! Du kan oxå använda det i fiskgratäng under osttäcket. Jag slänger aldrig något, hittar alltid på nåt...
 8. Farmor kaisi

  Buljong

  Hallååå alla kasta i n t e bort fettet, det är ju det vi ska ånjuta fattar ni väl!
 9. Jag slänger in min dröm, barn med alla dessa sk autoimmuna sjukdomar med massa mediciner o restriktioner redan när de år små! Ketogenkost trappvis o sedan på med mkt kokosfet oxåt! Cancerpatienter, ketogenkost o kokosfett, ni ser hur jag tänker i min drömvärld . Har ni haft de tankarna nån gång? Jag har aldrig läst detta nånstans men jag tror att dessa tankar har tänkts.... ( nu var jag våghalsig, lilla jag)
 10. Intressant ämne hörni, jag säger som förut, jag bidrar gratis isf!
 11. Johanna, Bruce Fife skrev oxå om "Herxheimer-effekt" i sin bok. Som jag uppfattade så när kroppen börjar läkas så mår man sämre! Du kan ju söka just på det ordet i datorn. Du har ju börjat med mera av vårt dundermedicin, kokosfett, så det kan vara just sån process i din kropp? Alltså, ha detta i åtanke oxå men ej enbart. Skall till jobbet, har ej tid att utveckla ämnet klarare, önskar dig god jakt på svare!
 12. Johanna, ang kokosfett så skrev Bruce Fife att om du har hereditet för alzheimer , danssjuka, als, parkinsson, ms eller annan sådan sjukdom i släkten så skall du äta upp till 5 msk per dag men om du bara vill hålla dig frisk så räcker det med 2 msk. Du kan ju använda det i all din matlagning eller ta det rakt upp o ned i teet som du gör, har jag läst. Jag med! Förresten, hur gör du exackt din benbuljong? Jag har blivit sugen på soppor med rotsaker i o skulle vilja testa på att bara koka på ben en gång. Alltså vad har du för ben, hur länge o vad har du i sedan mot slutet? Kul om du svarar. Jag har ju testat länge ägg o fisk o tycker inte att jag har blivit så mycket bättre på något särskilt sätt så nu blir det kött igen! Ni vet höst, det är grytornas o soppornas tid (långkok)
 13. Samtidigt som det är så viktigt att de måste avstå det som blir till socker i våra kroppar, det är inte så klart alla gånger att det är just den där heliga potatisen.....Nutritionskunskap för folket, ja tack
 14. Angående just halsbränna så får jag det oxå om jag äter maten i fel ordning, dvs kolhydrater före fettet! Dårför tar jag rent kokosfett en dessersked innan varje måltid för säkerhets skull. Har en teori om detta men eftersom jag är en autodidakt forskare i min egen hälsa så ligger jag lågt....Alltså pröva ni oxå göra så, fettet före kolhydrater en tid iaf.
 15. Mer balance, lugn, eftertänksamhet har absolut tillkommit i "spontana" mig med LCHF! Intressant ämne, spännande nya ord, långtidsglädje o uthållighetsglädje.
 16. Håller med dig Majabella, Fastän jag tar ett glas rött eller vitt efter en bra LCHF-måltid så blir jag sugen på dittan o dattan, oftast nån stark ost eller nötter. Tråkigt! Whiskey är inte fullt så illa med.
 17. Jag är lite mera , jag är nämligen en LCHF-professor, forskar på optimal hälsa o välbefinnande med livet som insats,( obs gratis)!
 18. Fundersam, tack för ordet "prokratinera"!. Har känt känslan men inte förstått vad det var frågan om.... nu vet jag!
 19. En aspekt till Maria F, ska din chef få förstöra så mycket i ditt liv? Direkt orättvis kritik av dig, indirekt förstörd sommasemester med dina barn samt att du förstör din hälsa, välbefinnande indiret både fysiskt o psykiskt???? Är han värd detta Hallå???
 20. Den boken som är skriven av Per Wikholm o Lars-Erik Litsfeldt samt paret Wikholms " LCHF till vardags" köpte jag signerade på en kryssning, 2011. Tror vi var 70 pers då. Då fick jag mingla lite med de stora "paradigmskiftesförarna" i föreläsningspauserna, då var vi alla överens att alla råden till folket måste göras om. Vilken känsla, tänka sig att lilla jag har varit med från början, alltså jag har varit klokare , öppnare o nyfiken på ny kunskap jämfört med några sas "akademiskt utbildade professorer"!? Frustationen, efter att jag läst "Makten...", den var kolossal! Så läs den! Nu är det ju val nästa år så det skulle vara intressant om vi "nutritionskloka" skulle vara med o lyfta folkhälsan med " njutmetoder" samtidigt som vi skulle spara pengar åt staten genom minskade vårdkostnader o skapa mera arbetstillfällen genom att göra maten ekologisk, närproducerat. Sånt diskuterade vi då, det är dags att börja konkretisera allt detta i politiken!
 21. Dufva, replik 4, samt Kjell G replik 7, precis så tror jag oxå insulinresistens samt leptinresistens är långtidsskador som går att råda bot på med LCHF-kost. Sen har vi ju massor med olika slags kemiska, hormonella individuella variationer som spelar roll, samt våra miljöer i olika aspekter som gör att ju mer jag lär mig, desto ödmjukare blir jag inför det faktum hur lite jag faktiskt kan! Det är bara att testa sig fram, grunden är dock LCHF.
 22. Har läst att det inte räcker med ett blodprov för att se hur du ligger till vitamin, mineralmässigt, det ska göras ett sk hårmineralanalys. Kostade då 1400 kr, tar lite tid att få svar få svar på (skickas till Kanada). Hårmineralanalysen berättar hur du har legat i vitamin- mineralmässigt 3 månader tillbaka. Sen så vill utföraren sälja de vitaminer o mineraler som failar. Jag vet inte själv, har tänkt på att göra det men drar mig för det... Skulle vara kul om man hade massor med pengar... Vitaminer o mineraler kan samverka men oxå motverka varandra, så ... jag tror det är viktigt, men men. Än så länge går jag på välmåendekänslan.
 23. Grattis till bravaden, ( med angenäma metoder, äta gott o klokt o må bra)! Blev dock nyfiken på, "mina dyra hobbies"... om man får vara nyfiken?
 24. Mera fett, min erfarenhet, gärna ekologiskt kokosfett en dessertsked före varje måltid! Testa detta, du har ju inget att förlora, Undvik sockersituationer medvetet oxå, hitt på nåt annat... O som Aleks skrev om bantning i förra inlägget, så stressa inte dig på att gå snabbt ner i vikt! Tänk på att du skall leva hälsosamt resten av livet, sök efter balans på bred front, självvald medveten tillvaro istället.