Jump to content

MickeB

Medlem
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

373 profile views

MickeB's Achievements

Stammis

Stammis (3/7)

282

Reputation

 1. Stephan Rössner var ju inte professor i kost/näringslära, utan Hälsoinriktad beteendeforskning eller nåt liknande. Fick ju koncentrera sig på att ta reda på varför patienterna inte gjorde som han sa, dvs de klarade inte att följa hans kost/träningsprogram, de blev troligen för hungriga och eftersom de inte gick ner i vikt tappade motivationen. han har ju själv sagt att han kan se tillbaka på en 25-årig karriär full av misslyckanden. Ändå sänkte de målet för viktnedgång till 5% , dvs om du väger 120 kilo är de nöjd om du går ned 6kg , tror inte patienterna var lika nöjda.
 2. En bra artikel om varför man inte ska lita på studier gjorda på möss http://healthinsightuk.org/2015/01/05/why-high-fat-diet-studies-on-rats-and-mice-are-not-to-be-trusted/
 3. Han har ju tidigare gått ned med Lchf och han sa ju nyligen i TV att han skulle använda sig av det igen för att gå ned 30'kg?
 4. Om du har Facebook så finns gruppen Smarta Diabetiker där finns många med typ 1 som äter lchf
 5. Om man har en traditionell behandling som inte fungerar, så är det ju inte så svårt att visa att operationerna ger bättre resultat. Claude Marcus som varit chef för överviktsenheten för barn/ungdomar på Karolinska/Huddinge i 20 år har uttalat sig att med deras behandling får de vara nöjda om ungdomarna inte går upp i vikt. Att då förespråka operation är ju i princip att erkänna att "vi har ingen jävla aning vad vi håller på med" vad gäller orsaken till att man går upp i vikt. Det är inte operationerna som är effektiva, det är den traditionella behandlingen med att äta mindre och springa mer som är värdelös för kraftigt överviktiga. Hur en läkare och proffessor kan vara så bunden av prestige och ha en sån saknad av nyfikenhet är obegripligt. Följden av den inställningen är ju ett totalt misslyckande där han inte lyckats med någonting vad gäller överviktsbehandling och nu tar till att skära sönder och stympa friska ungdomar för att slippa svälja sin stolthet och erkänna att han haft fel i alla år. Obegripligt att han får fortsätta
 6. Vore intressant att hör Jacobs definition på självutnämnda experter
 7. Intressant om WHO:s bevis för köttets farlighet http://www.diagnosisdiet.com/meat-and-cancer/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DiagnosisDiet+%28Diagnosis%3A+Diet%29
 8. Och man glömmer helt bort att nämna läsken som dricks till snabbmaten, Cola innehåller också mycket fosfater, eller är det bara fosfaterna i rött kött som är skadliga
 9. Läste nyss att man utsätts för hög strålning vid Pet-scan, så det verkar troligt att man använder markörer som är radioaktiva. Den nya tekniken med magnetkamera använder sig inte av röntgenstrålning och skall inte kallas magnetröntgen som ofta görs.
 10. Det sägs ju att socker används redan för att lokalisera tumörer vid s.k Pet-scan, är det då en annan teknik?
 11. Lisa Söderströms logik är ju häpnadsväckande, om man äter för mycket fet mat blir man undernärd då man blir äldre, hamnar man då på ett äldreboende då skall man äta fet mat för att motverka undernäring???? Hur kan man doktorera på sånt svammel??
 12. Första felet han gör är ju att han bara pratar om konsumtionen av sackaros som är 45 kg/person/dag, det blir 126 gram socker per dag dvs 504 kcal. Om den svenska befolkningen äter genomsnitt under 10% tillsatt socker(Riksmaten), så är det något i matematiken som inte stämmer för vi äter väl inte 5000kcal/dag i Sverige. Dessutom bokförs inte alla varianter av socker i statistiken och skall läggas till de 45 kilona dvs totala sockerkonsumtionen är betydligt större än 45 kg. Det finns uppskattningar på att vi äter ca 60 kg med alla sockervarianter inräknade. Det ger 164 g/dag vilket ger 40 tsk per dag, alltså är filmen inte så långt ifrån sanningen som JG påstår. Kom ihåg att en 1,5 liters Coca Cola eller annan läsk innehåller nästan 40 tsk bara den och många dricker lätt en sådan per dag.
 13. Nej det är ju klart att det är så, men det framgår inte riktigt vad man menar med malnutrition. Är det att de får för lite energi eller för lite näringsämnen. Vad jag kan minnas då man pratar undernärda äldre är ju att de lider brist på de fettlösliga vitaminerna och för lite kalorier.
×
×
 • Create New...