Göran O

Medlem
 • Innehållsantal

  15
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

45 Bra

Om Göran O

 • Rank

Senaste besökare till profilen

346 profilvisningar
 1. Det måste väl ändå vara fettprocenten som gått upp? Och inte fettmassan. Dvs procenten ökar pga minskad vätska i kroppen. Men -0,5kg per dag blir runt 15kg på en månad. Och så mycket extra vätska kan du ju inte haft i kroppen? Så då har nog fettmassan minskat också. Jag tycker ändå detta låter konstigt. Kanske är det ett mätfel?
 2. Artikeln finns på svenska också för den som föredrar det. Blir gallbesvär bättre på LCHF?
 3. Det här tycks vara en kampanj mot LCHF/Keto. Jimmy Moore är också markerad för borttagning liksom Dana Carpender och Wolffang J. Lutz. Även Andreas Eenfeldt var nyligen markerad för borttagning. Se Wikipedia:Articles for deletion/Andreas Eenfeldt: Förtydligande: Sedan 01:44, 16 December 2018 är Andreas Eenfeldt inte längre markerad för borttagning.
 4. Jag tycker inte att en sockerskatt ska vara så hög att de flesta avstår från godis. Det är helt orealistiskt. En skatt som minskar sockerkonsumtionen med omkring 10% känns rimligare.
 5. Göran O

  Gurkmeja

  Gör golden milk av din gurkmejapasta istället. Det blir mycket godare.
 6. Enligt kostdoktorn kan en del få högt kolesterol av att dricka fettkaffe och liknande när man äter strikt lchf. Kanske säkrast att undvika det i så fall även om HDL och trig ser bra ut som i ditt fall. Se http://www.kostdoktorn.se/lchf/biverkningar#kolesterol för mer information.
 7. Göran O

  Hjälp!

  Tyckte dina värden från oktober såg helt okej ut, och inte något att oroa sig över. Däremot har väl inte kostomläggningen fallit så väl ut vad gäller blodfetterna. Med ett totalkolesterol över 10 och LDL över 6,5 passar du in i kostdoktorns beskrivning av de som får oroande kolesterolvärden av strikt LCHF. Undvik att dricka fett (om du gör det) till att börja med. Se http://www.kostdoktorn.se/lchf/biverkningar#kolesterol för fler tips.
 8. Skönt med en läkare som förstår att man kan ha 6,8 i totalkolesterol och jättebra värden.
 9. Om det hade varit bra för oss att äta smörsyra hade vi nog inte tyckt att det luktar så fruktansvärt illa.
 10. Du kan lätt göra egen smörsyra. Det är bara att käka en kokt kall potatis eller potatismjöl utrört i kallt vatten så bildas det smörsyra i tjocktarmen. Nyttigt ska det vara också. Finns tex en provrörsstudie som tyder på att det kan minska risken för tjocktarmscancer. Sök på "resistent stärkelse" om du vill veta mer.
 11. Göran O

  Kolesterol igen

  Det kan vara svårt med matte ibland. Så jag räknar en gång också. 5,8 = 7,2 - 1,7 - 0,45tg 0,45tg = 7,2 - 1,7 - 5,8 tg = (-0,3) / 0,45 tg = - 0,67 Triglyceridvärden kan inte vara negativa så labbet har helt klart inte använt Freidewalds formel. Det finns även en "iransk" formel LDL = TC/1.19 + TG/0.81 – HDL/1.1 – 0.98 (mmol/L) Den ger ett triglyceridvärde på 1,85 men jag vet inte om svenska labb använder den formeln. Det värdet känns dessutom väl högt med tanke på att HDL-värdet var så bra och du var fastande. Tveksamt om det är så meningsfullt att räkna baklänges på det här sättet när man inte vet vad labbet använder för formel.
 12. På något sätt har det blivit fel här. LDL/HDL-kvoterna stämmer inte. Kan du ha blandat ihop värdena?
 13. Göran O

  Blodtryck

  Jag gissar på mätfel. Har själv en blodtrycksmätare som man sätter på handleden. Om jag råkar placera den för långt ner (nära handen) så mäter den upp ett väldigt högt blodtryck.
 14. Göran O

  Tips på hobby?

  Då föreslår jag turf. En slags digital orientering som bedrivs mha smartphone, huvudsakligen i stadsmiljö. Cykla, spring, gå eller vad som. http://turfgame.com
 15. Man kan räkna ut totalkolesterol såhär: LDL + HDL + 0.45 x TG. Finns det bättre sätt? Hur som helst ger det totalkolesterol / HDL = 3,8 vilket är kanonbra.