Gå till innehåll

Mr.T

Medlem
  • Innehållsantal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om Mr.T

  • Rank

  1. Mkt möjligt....Blev mest vitkål....Kommer inte ihåg mängd..... D-vitamin och magnesium och ibland fiskolja och zink......Är tillskotten jag använder
  2. Och nu har det blivit väldigt liberalt med bla. sötpotatis, yougurt och banan....Mandelbröd etc.....
  3. När jag åt strikt följde jag Monique Forslunds bok "LCHF-på riktigt" Så det var mkt fettkaffe (Minus kaffet, hatar kaffe ) Så, ja, smörvatten (Smakade sådär, men bättre än kaffe likväl) Sen var det mkt ägg, bacon, ölkorv (när man behövde mellanmål, vilket var sällan) vitkål etc Jag mätte ju resultaten med en ketonmätare och kom in i optimal ketos väldigt snabbt
  4. Hej igen allihopa, Hjärtklappningen kommer och går fortfarande....Vilken är irriterande då jag trodde den skulle försvinna när jag återvände till mer liberal LCHF....Så har tänkt att kolla upp det med vårdcentralen efter jul. Min egna diagnos är att den är stress/ångestrelaterad.....Men det är svårt att säga vad som är hönan och ägget, för jag anser att jag mår bra förövrigt. Den strikta LCHF-linjen utlöste liksom det hela, för innan dess sov jag gott osv. Sen experimentet sover jag väldigt oroligt, och får ibland hjärtklappningen direkt när jag går och lägger mig....Ibland vaknar jag med
  5. Mr.T

    [Tips] Kebab

    Har alltid varit noggrann med rumstempererade ingredienser......Men jag bruka bara ta äggulan......Ska man ha hela ägget menar du? Är det därför jag misslyckas?
  6. Mr.T

    [Tips] Kebab

    Ja, jag har aldrig lyckats göra egen.....Trots flertalet försök....(Ja, jag har använt både 2 olika stavmixer, och köksassistent).......Så, ja, bränt barn skyr elden
  7. Mr.T

    [Tips] Kebab

    Ska bli spännande att testa, ska göra så i helgen. Hhhhmmm.....Amerikansk majonnäs bruka ju vara mildare i smaken än svensk sådan.....Få testa med hellmans kanske?
  8. Mr.T

    [Tips] Kebab

    (Det slår mig att vi borde ha ett forum för recept) Anyway, Hej Allihopa! Efter jul ska jag åter försöka komma igång med mer strikt LCHF (Förra försöket slutade med hjärtklappning, och har inte riktigt hittat tillbaka.) (Se tidigare tråd) Men, hursom inför nysatsningen så har jag en svaghet......Kebab...(Speciellt kebabpizza). Jag har tidigare försökt med kebabsallader.....Men de känns ofta sunkigare än en pizza....och jag resonerar "Ska jag ändå äta dåligt, så kan jag lika gärna göra det fullt ut". Men, hur svårt borde det egentligen vara att göra egen? Finns det någon som har
  9. Hej, Vill tacka Zepp, Syster, Kajsa och alla andra som har svarat och diskuterat mina funderingar.... Igår väcktes tanken "är det här verkligen nyttigt och naturligt?" Men Zepp´s svar om att kroppen inte är van verka resonlig. Jag har själv egentligen inget större behov av att vara i ketos. Men det finns de i min närhet som kämpar med sin vikt, så om jag ska kunna vara dem till hjälp, så måste jag ju kunna veta hur det är att köra strikt. Det känns lite trist att hjärtklappningen kan vara så ihärdig, det känns lite som att man blir lurad när man läser att den ska gå över på e
  10. Hej allesammans, Jag har sen 2008 ätit LCHF.....(De senare åren tämligen liberal sådan.) Men nu, för en dryg månad tillbaka så ville jag testa strikt LCHF. (Jag var väldigt nyfiken på hur det skulle kännas för att hamna i ketos.) Så jag köpte en ketonmätare och skred till verket. Tog en vecka och vips så var jag i optimal ketos (2.8 på första mätningen) Sen har jag legat tämligen stadigt runt 2.4.....Men, hjärtklappningen har bara blivit värre....och värre.....och värre.... (Innan ngn nämner magnesium så vill jag bara säga att jag tar två tabletter dagligen) Läse
  11. Mr.T

    Ketos

    Hhhhhmmm......Fick ta ännu en värktablett idag......och ketosen har sjunkit ytterligare.....Nu 1.3........Ingen som vet hur det ligger till ?
  12. Mr.T

    Ketos

    Hej (Bumpar, heter det så?) tråden lite..... Har befunnit mig i optimal ketos, legat tämligen stadigt på 2,4 - 2,8.......Men igårkväll innan läggdags blev jag tvungen att ta en värktablett.......Imorse hade jag sjunkit till 1.5......Fortfarande optimal ketos, men vilket tapp.......Det enda jag har ändrat på är värktabletten..... Fråga: Kan värktabletter förstöra/förhindra ketos?
  13. Sedan jag började med LCHF (2006) förändrades mitt synsätt på världen......Vilket är väldigt jobbigt emellanåt, då man blir närmast paranoid. Först var det maten....sen alla kemikalier i plast, parfymer, stekpannor, soffor etc...(De sakerna har jag inte riktigt vågat ta tag i ännu, då jag är rädd att min nyvunna kärlek ska få spel på mig ) Hursom, nyligen lästa jag en insändare om homogeniserad mjölk......Att ny forskning visar att den bildar plack och täpper till artärerna. (Orka inte länka eller förklara studierna, men sök på goggle) Så nu har jag bestämt mig att enbart köpa gammald
  14. Mr.T

    Buljong

    Tja....jag höftar rätt mkt......Beror på hur många märgben jag får tag på (hur många det är i förpackningen etc)........Men i crockpotten tar jag så mkt vatten att det precis täcker märgbenen..
  15. Mr.T

    Buljong

    Hej Johanna, Till en början körde jag det klassiska (märgben, lagerblad, pepparkorn, salt, lök, morot, palsternacka, rotselleri, tomatpuré etc) men.. ......Det blev ju mer meck på det sättet och eftersom jag, precis som du, är mest ute efter det nyttiga i buljongen......så kokar jag nu bara märgben (med ngn skvätt äppelcidervinäger)...... För att göra det gott (när jag ska dricka det).......Så gör jag så enkelt som såhär: Buljong En kopp kokhett vatten 1-2 tsk ekologisk tomatpuré Bara att dricka.....Smakar angenämt och i mitt tycke finns det ingen bättre start på dagen...
×
×
  • Skapa nytt...