Gå till innehåll

Jamtlandstjej

Medlem
 • Innehållsantal

  1 505
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  19

Jamtlandstjej vann senast 29 Oktober

Jamtlandstjej hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 639 Enastående

Om Jamtlandstjej

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

1 857 profilvisningar
 1. Haha! Kan tänka mig att det skulle bli nåt liknande för mig! Efter "uppvärmningsjogg" och lite löptekniksövningar i onsdags kväll, (alltså teknik, inte hastighet) så passerade min puls 200!! Konstaterade sen att jag hade maxat på 211, så att ligga på 180 minus ålder nån längre sträcka är nog inte lätt.
 2. Varför tror du att du ska kunna förlänga livet med hjälp av Metformin?...
 3. Tänker spontant att om du behöver äta tillsammans med medicinen kanske det är bättre att du inte kör 16:8, utan äter tre mål mat. Bättre det än småäta, tror jag...
 4. Ja kanske jag ska ge mig på det på riktigt nu...
 5. Tänk så olika man är! Jag har svårt att sova om jag är mätt, inga problem om jag är hungrig. För det mesta ordentligt hungrig när jag vaknar men har ändå inga problem att ge mig ut på en löprunda innan jag äter frukost.
 6. Efter en veckas förkylning och en veckas återhämtning kom jag i går ut på min första löprunda på två veckor. Tog min korta 2-kmrunda bara, för att känna hur det kändes. Samma sak i dag på morgonen. Kändes bättre i dag än i går så till helgen kan det nog bli en lite längre runda! Får se om jag börjar om på en Runstreak igen - november borde ju vara en lämplig månad för det när allt är grått och trist!
 7. Aha...brukar sällan titta på filmer, föredrar att läsa. Får göra ett försök med den.
 8. Tack! Ja det var intressant! Har själv funderat på Hemokromatos...
 9. Jag vet inte... Det verkar variera beroende på vilken läkare man träffar. Läste på nätet att över 200 så ska man tappas men en annan läkare jag pratade med tidigare menade att allt under 500 var normalt (!)
 10. Krävs en niomilaresa för att göra det, men nån gång ibland kan jag ju försöka få till det... Inte helt hundra i magen nu, "slarvar" lite för mycket med kosten vad gäller den extremt strikta som jag behöver äta annars. Äter lite för mycket mjölkprodukter, till exempel. Inget mögel eller radon vad jag vet. Oväntat lugnt numera med alla anhöriga. Lite "ungdomsfinnar" som hör ihop med magen. Lite stress också i och med att vi bara jobbar hemifrån. Ingen resa att göra, inga externa tider att passa... Allergi, nja, histaminkänslighet klassas det nog som, min överkänslighet. Ja, jag funderar oc
 11. Ja de råd jag har fått är att jag ska gå ner i vikt (160 cm lång, stl 36...), börja motionera (springer varje dag utom senaste veckan då jag varit förkyld), vara måttlig med alkohol (drack 2 glas vin förra sommaren)... Längre än så sträcker sig inte sjukvårdens råd. Ge blod är ju okej, men utan "remiss" på det så får ju jag som kvinna inte ge mer än 4 ggr per år om jag minns rätt... Hur anser du att jag ska göra för att detoxa levern?
 12. Nu har jag varit på ny provtagning igen. Samtliga levervärden hade gått ner och var nu inom referens men däremot hade ferritinvärdet stigit ytterligare. Det låg nu på 230 (ref 12-100, förra värdet 175). Även järn, transferrin och transferrinmättnad har stigit men ligger inom referens. Järn: 22 (ref 9-34, förra prov 10), transferrin:64 (ref 47-80, förra prov 55), transferrinmättnad: 0,35 (ref 0,15-0,15, förra prov 0,19). Söker man på nätet så anser vissa att ferritinvärde över 200 kan vara tecken på Hemokomatos, eller fettlever...och fettlever har jag ju fått veta att jag har. Men frågan ä
 13. Svårt att säga...jag tar ju D-vitamin också så jag mår ju bra. Men eftersom det är svårt att få nåt dagsljus den här tiden på året, när allt ljus tid på dagen går åt till lönearbete, så tycker jag det är skönt att sitta och "sola" till frukost.
 14. Jag har en sån här: https://www.apotea.se/beurer-terapibelysning-tl-30?gclid=Cj0KCQjwuL_8BRCXARIsAGiC51CqrpnDiLstKoYMP6Rpa848cpzly-ckV5AZazQ7rEPMALct1TmK2pEaApnhEALw_wcB
 15. Jag köpte en ljusterapilampa att ha på bordet förra vintern. Tack som påminde mig om denna! Nu tar jag i och för sig D-vitamin också, men just ljuset tycker jag är bra som tillägg. Det är visst tallkottkörteln som behöver ljuset så det behöver lysa i pannan. (sant eller inte...)
×
×
 • Skapa nytt...