Gå till innehåll

Jamtlandstjej

Medlem
  • Innehållsantal

    1 487
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    17

Jamtlandstjej vann senast 28 Maj

Jamtlandstjej hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 589 Enastående

Om Jamtlandstjej

  • Rank
    Veteran

Senaste besökare till profilen

1 785 profilvisningar
  1. Nu har höstens träning tillsammans med Runacademy dragit igång. Vi började i förra veckan, då i våldsamt åskregn och hagel. I går var det dags igen och då var det "trail" som stod på programmet. Inte bara stigar i skogen utan verkligen rakt ut i skogen i lite varierande terräng. Bara slät mo-mark (tallmo med mossa), kryssa mellan uppväxta tallplantor av varierande storlek och slutligen uppför/nerför backe, också i mossa. Det visade sig att mossan på sina ställen var i det närmaste knähög!! Tiderna var anpassningsbara. 5 minuter + 3 vila, 6 minuter + 2 vila, 7 minuter + 1 vila. Jag skapade en egen...4 minuter + 4 vila...🤪 Dessutom gick jag i uppförsbackarna när det var den varianten. Hörde hur vår ledare konstaterade när det var klart att hon hade 6 timmar återhämtningstid (funktion på klockan). Jag hade 22 timmars återhämtningstid... Trots att jag nu kan springa långt och länge så går det trögt att få upp "flåset"... Har nu fått besked att remiss skickats till gastroenterolog (igen!) för att se vad de säger om min lever. Jag har tagit om vissa prover men de ligger inte ute på 1177 än. Ringde för att kolla och tydligen är det bara ett av leverproverna som är förhöjda nu, ALAT om jag minns rätt, men däremot hade ferritin stigit igen. Tror det var 179, gränsvärde 100. Funderar om sänkningen av levervärdena kan ha nåt samband med att jag varit tvungen att ta kortison mot min allergi de senaste månaderna. 3 gånger innan senaste provtagningen, 2 gånger därefter. Min syster som har autoimmun hepatit får äta kortison för att få ner levervärdena... Funderar också över ferritinet, som ju är en inflammationsmarkör, vilken inflammation det markerar...
  2. Jag har nog inte märkt så mycket på kosten, mer än att socker och vetemjöl gör mig väldigt låg. Däremot känner jag stor effekt om jag tar tillskott av D-vitamin eller inte. Tar minst 5000 IE från september till april. I år åt jag ända till juni med ökad dos till 10 000 IE pga covid. Det har verkligen minskat min årstidsbundna humörsänkning.
  3. Alkohol kan absolut vara en faktor. Kan ju vara värt att prova. Du äter nyttigt säger du, vad äter du då? Som kvinna så är det ju så orättvist att till exempel mjölkprodukter kan vara en bromsande faktor. Hur har du det med dina hormoner? Även de ställer till det...
  4. Alzheimers kallas väl även för diabetes typ 3...
  5. Nu har jag fått svar på ultraljudet. Mild steatos(fettlever) och mild fibros(ärrbildning). I dag hade jag telefonkontakt med läkaren som tyckte att det var ju så lite så det var nog inget att bry sig om... Till saken hör att min syster har fått diagnosen Autoimmun hepatiti och hon har samma grad av steatos och fibros som jag... Kände att jag inte riktigt var nöjd med att en läkare på HC fattade dessa beslut så jag bad att få en remiss till medicinmottagingen, så får de göra en bedömning av vad det är. Det gick han med på men han tyckte också att vi skulle ta lite fler prover innan. Nya prover på levervärden (ASAT, ALAT, ALP, GT) Sen bad jag också om B12 och D-vitamin. Han sa då att B12 låg ju bra senast men jag förklarade att då åt jag tillskott - det har jag inte gjort sen i början av juni när de förra proverna på levern togs. Har låtit bli alla tillskott sen dess. Då gick han med på att ta dessa prover också. Var ner nu före lunch och tog dem. Svaren kommer på måndag eftermiddag. Får se hur lång väntetid det är på medicinmottagningen... Har inlett en Runstreak i september (spring minst en mile = 1,6 km varje dag). Får se om jag fixar det hela månaden. För enkelhetens skull har jag avrundat till 2 km.
  6. Skriver under på detta! Det är bekvämt/enkelt att ta en macka istället för att laga mat. Därför kan jag inte ha ens godkänt bröd så ofta. I helgen bakade jag mitt tunnbröd som finns på LCHF-arkivet. Jättegott och lättätet. Låg kh, bara 1,2 per bröd vill jag minnas... Men...egentligen för mycket fibrer för att min mage ska vara riktigt glad, så det ska jag nog inte baka på ett tag, trots att det är gott... https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/susannes-tunnbrod/
  7. Du skulle ju kunna prova att höja med hälften av det rekommenderade? Jag laborerar med mina plåster så det "känns" bra. Har egentligen 75 mcg nu och förra gången jag skulle beställa fanns inte det, så jag fick läkaren att skriva ut både 50 och 25. Sen drog jag ner så jag var nere på 25 och tyckte det fungerade okej. Men nu senast när jag skulle hämta så fanns inte 50 och 25, men däremot 75(!) så då fick jag det, eftersom det var det som stod på receptet... Nu klipper jag 75 så det blir 37,5 och det funkar också bra. När jag tittar på datumet för när jag fick dem utskrivna så var det strax efter det som den extrema svullnaden kom i mina ben (typ 10-14 dagar)... Men...jag har inte dragit ner dosen och svullnaden har försvunnit.. När jag läser mina journalanteckningar så ser jag i och för sig att läkaren skrivit att östrogen kan öka ödemet (när han skrev ut det). Jag hade nämligen ödem redan innan dess... Ingen förändring av mina ödem då..med eller utan östrogen, menar jag.
  8. Känner mig helt vilsen! Olästa inlägg är inte fetmarkerade som tidigare...🤔
  9. Jahaja... Totalt 7 kg har nu försvunnit. Inget jag sörjer, men funderar över orsaken. Min remiss som skickats till gastroenterologen kom tillbaka till HC, med önskan om fler prover och ultraljud på lever/galla. Nya prover tog jag den 13/7, har inte fått svar på alla själv än, men det ena jag inte fått svar på var ett PEth, tror jag det hette. Den provkostnaden hade de kunnat spara in om de pratat med mig. Det är ett prov som visar om du druckit alkohol... Har fått tid för ultraljud nu på onsdag, sen får vi se vad som händer. Tills jag vet något annat är jag frisk! Jobbar på med min husrenovering och löptränar en aning också. Första arbetsdagen efter sommarledigheten i dag så nu är det bara att kliva i selen igen.
  10. Härligt! Grattis till det! 😊👍
  11. Roligt att höra! Då måste jag gå dit. "Östjämte". 😊👍
  12. Kom precis på att jag inte berättat om förändringen åt andra hållet... När jag var hos läkaren så sa jag att jag gått upp ca 2,5 - 3 kg på tre veckor. Första bilden är på midsommardagen... Efter att varit så svullen i drygt en vecka, gick jag plötsligt ner 5 kg på sex dagar!... Resultatet syns på bild nr 2... Det var inte bara fötter och ben som minskade i omfång utan hela jag! Även midja, höfter och byst. Om allt detta var vätska vet jag inte. Visserligen har jag önskat att jag skulle gå ner i vikt - har försökt med det i flera år utan att ha nån större framgång... men 5 kg på sex dagar är kanske lite häftigt. Ytterligare ett halvt kg har försvunnit sen dess...
  13. Remissen som var skickad till gastroenterologen skickades tillbaka, med önskemål om fler prover samt ultraljud på lever och galla. I måndags var jag och tog fler prover. Några har jag fått svar på, bland annat en lipidprofil, som jag inte alls oroade mig över. Andra prover skulle skickas till Umeå så de tar längre tid för att få svar. Efter 11 år på LCHF tycker jag att min lipidprofil ser helt okej ut! Kolesterol: 5,8 ref: 3,9 - 7,8 LDL: 3,2 ref: 2,0 - 5,3 Triglycerider: 0,6 ref: 0,45 - 2,60 HDL: 2,31 ref: 1,0 - 2,7 LDL/HDL-kvot 1,4 ref: <5,0 Protrombinkomplex: 1,0 ref: <1.2 ASAT: 0,44 ref: 0,25 - 0.60 ASAT var ju hemolyserat sist, förmodligen därför de tog ett nytt sånt... Protrombinkomplex är tydligen en koaguleringsfaktor som kontrolleras, för ev leverskada. När alla prover/undersökningar var klara skulle jag få en ny kontakt med hälsocentralen, så det är väl bara till att vänta... Kallelsen till ultraljud på lever/galla har inte kommit än, så jag vet inte när det blir av.
×
×
  • Skapa nytt...