Jamtlandstjej

Medlem
 • Innehållsantal

  1 179
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  8

Jamtlandstjej vann senast 26 Oktober

Jamtlandstjej hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 467 Enastående

Om Jamtlandstjej

 • Rank
  Veteran

Senaste besökare till profilen

1 024 profilvisningar
 1. Jamtlandstjej

  Fliken senaste kommentarer

  Konstaterade precis detsamma... Attans...
 2. Jamtlandstjej

  Antibiotika

  Finns nog ingen anledning att ändra på kosten för att du äter antibiotika. Kan tänka på att tillföra probiotika när kuren är slut för att hjälpa magen.
 3. Jamtlandstjej

  Farligt med ägg

  Mmm...det kanske är så det blir...
 4. Jamtlandstjej

  Effies erfarenheter

  Intressant...Du anser dig inte ha tid att promenera...men du anser dig ha tid med att sitta och titta på videoklipp och spara intressanta delar till ett worddokument! (annan tråd..) ? Tänk så olika vi kan prioritera vår tid! ?
 5. Jamtlandstjej

  Farligt med ägg

  Hmm...jag är ju en av dem som fått sluta med ägg på grund av reaktioner... Histaminreaktioner troligen i mitt fall... Har ju också en omfattande födoämnesintolerans i grunden...och en mage som bråkar mer eller mindre hela tiden... Har gjort sen jag var liten... Intressant och skrämmande..
 6. Jamtlandstjej

  Godmorgontråd?

  Jag förstår dina tankar... Som reflektion på det sista så kan jag bara reflektera till mig själv och min egen uppväxt.. Det man såg av andra människor som for illa det var barnen som svalt, "Biaffrabarnen". Med tanke på omfånget av informationsflödet då, så tror jag inte mina föräldrar kände till så mycket mera heller... I och för sig så skulle jag nog inte fått veta det heller, även om de haft andra kunskaper än jag. Men det är väl den stora nackdelen med dagens informationsflöde...? Svårt att veta hur mycket och vad man ska berätta när...speciellt för de barn som läser av en som en bok...
 7. Jamtlandstjej

  Effies erfarenheter

  Jag står upp när jag har mina föreläsningar, men då är det ju inte statiskt stående, då rör jag ju på mig en del...och använder händerna... Har svårt för att komma sams med att stå när jag har skrivbordsarbete, trots att jag har höj- och sänkbart bord...
 8. Jamtlandstjej

  Börjat träna, eller?

  Jobbat hemifrån även i dag och det var ju tur.. Började kl 06.20 och det känns som att timmarna kommer att behövas... Det mesta verkar ha löst sig angående den plötsligt uppdykande kursen så stressnivåerna kanske sjunker framåt helgen...? Strålande solsken ute i dag så jag tog en promenad på lunchen. Inte min vanliga runda med mördarbacken men en av de andra 4 km slingorna. Riktigt bra tempo och även i uppförsbackarna. Var bara i de två sista backarna, av fem, som tempot sjönk lite. Så trots att jag hostar upp onämnbara saker på morgonen kanske det börjar luta åt ett tillfrisknande ändå! ? I morgon är det kursstart för en för mig ny kurs och med för kursen helt nytt material/nya läromedel. Finns inte så mycket att hänga upp sig på alltså utan jag har fått arbeta fram mina föreläsningsmanus själv. Visst stöd i form av Powerpoints som hör till böckerna fanns, men det har jag fått omarbeta också till vissa delar. Roligt, men det kan ju bli lite mycket i samband med att "kursen som inte fanns" dök upp... Helgen har varit aktiv. Lördagen ägnades på heltid åt att vara farmor. Då gör man inte så mycket annat!? I går bestod fyspassen av att först städa ur ett hönshus som jag haft tillsammans med en god vän, sen röja upp ute på min gård och bland annat dra fram lite blöta tunga björkstockar. Skönt att det är gjort så lite surdegar kommit ur världen. ?
 9. Jamtlandstjej

  Godmorgontråd?

  Nyfiken, vad gör du med det? Fettgrevar? ?? Själv brukar jag göra egna "friterade" fläsksvålar av rutat sidfläsk som långsteks. ?
 10. Jo jag har sett Alan Savory Tedx, mycket intressant. Det är väl fjällbete i Åre som använder det också. Jörgen (Andersson?)
 11. Mitt kött går på fäbodbete hela sommarhalvåret! Det du! ?
 12. Jamtlandstjej

  Godmorgontråd?

  Jag var på julfest med jobbet i fjol. Då jag inte "bara" äter LCHF utan har en födoämnesintolerans i grunden, har jag en lista som jag skickar till kocken. Jag fick till svar att all mat skulle vara märkt och jag skulle kunna äta det mesta. Hmm...ingen mat var märkt... Glutenfritt havregryn i köttbullarna (går bort), julskinkan griljerad...kan säga att det var mycket som gick bort! Men å andra sidan åt jag mycket av den inkokta laxen och kalvsyltan! ? På den tiden åt jag fortfarande ägg så även ägghalvor och majonnäs gick åt. Ändå glad att jag inte betalade själv - det hade det inte varit värt...
 13. Jamtlandstjej

  Effies erfarenheter

  Okej, så du tar 1 tsk förutom det du smuttar på?..?
 14. Jamtlandstjej

  Effies erfarenheter

  Hur mycket MSM tar du? Har provat det i omgångar men vet inte om det gör nån skillnad...? D3, K2 och magnesium äter jag alltid... + omega3..
 15. Jamtlandstjej

  Börjat träna, eller?

  Jaha, ny månad i dag... Två månader när jag inte sprungit ett steg på grund av den usla förkylningen. I går blev det i alla fall en promenad med en god vän, samma runda som jag brukar springa. Det gick ganska skapligt, trots pissvädret som var. De blåste till en början och vägen var bitvis isig och hal. Innan vi nådde hem så regnade det, så det bara rann av jackan när jag tog av mig den! ? Det efterföljande fys-passet bestod av att tömma släpvagnen på allt gammalt virke som jag lastade på i helgen. Också detta i regn...Rygg och armar fick sig en omgång. Jobbar hemifrån större delen av den här veckan då vädret inte var det bästa och inga aktiviteter på plats som krävde att jag satt på kontoret. Skönt - går att utnyttja dagen bättre! Trodde jag skulle kunna lägga in en semesterdag i morgon, men en plötslig och oväntad överraskning, i form av en oplanerad kurs dök upp, så det blir nog inget av med det! Kan ju ändå välja att gå ut en sväng i dagsljus, då jag börjar jobba tidigt och kan jobba längre i kväll.