Jump to content

0stuxen

Medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

0stuxen's Achievements

(2/7)

7

Reputation

 1. Ibland förstår jag varför de som inte äter LCHF, tycket att LCHFare är knepiga. De allra flesta som ätre LCHF är vänliga och hjälpsamma. Tippsar och tänker både innuti och utaför boxen. Problemen brukar lösas och på vägen har vi det trevlig och gott. Sedan finns det en annan skara som bara kan se saker svart vitt och på ett sätt. Nej sägare. Det är nej till naturliga sötnings medel, nej till MBC nej nej nej. Då betyder inte längre "Lite Kolhydrater Mycket Fett" utan det betyder även en massa andra saker. Man följer ett strikt mönster och alla som gör på något annan sätt kan inte tänka själva. Kost Doktorn själv säger sig äta viss mängt potatis, viss mängd frukt. Han äter liberal LCHF. Kan inte han heller tänka själv? För övrigt är det nog Gluten i brödet du skall lägga energi på. Vetet i brödet är minimalt. Hur som haver har det inte med saken att göra. LCHF i din stad är ämnet och det är såhär det ser ut i kalmar idag. En annan dag ser det för hoppningsvis bättre ut. Har du inget information om vart man hittar LCHF i Kalmar. Tycker jag du slutar komentera här och skapar en tråd i en annan forumdel om vad LCHF betydet så kan du fortsätta disskusionen där. Här vill vi ha tips om LCHF i Kalmar. Tack.
 2. LCHF står för energiandel kh och fett. LCHF utan tillsatser det är ett hälsosamare synsätt på en trendig kosthållning. Jag hade gärna sett att flera postade relevanta Platser att äta LCHF på även att flera restauranger serverar LCHF det är dock mycket ovanligt och tyvärr synd.
 3. I alla fall, Etage på Östertorg serverar en Fittnestalrik som är väldigt LCHF, Enda missen är humusen på tallriken i övrigt håller man sig mätt länge. Aldeles under har vi mcdonalds där man kan beställa hamburgare utan bröd. Några hundra meter runt hörnet ligger Max där finns LC burgaren.
 4. LCHF bröd: Ica Maxi Giraffen Coop Forum Giraffen Alvesta LCHF Glass Ica Maxi Giraffen
 5. Är ganska konstigt att vissa fortfanande bryr sig om hur andra vill leva och äta i sitt liv. Låt personer göra som de vill. Ingen behöver sötningsmedel det handlar inte om något sug, det handlar om att man ibland vill lyxa till tillvaron i livet med ja en kaka. Ibland kan man lyxa till det med grädde och bär, ibland kan man lyxa till det med lchf pizza och ja ibland vill man ha en kaka. Sug är när man hela tiden alltid vill ha något sött. Jag har inget speciellt sug efter sött, men kan njuta helt otroligt mycket av en kaka. Jämförelsevis sötar man med ca 3 msk socker till en hel LCHF kaka denna täcker till säg 8 personer. Hur mycket sötning blir det? Ungefär 1-2 tsk varannan vecka kanske. Mycket lustigt att detta skulle tala emot för allt vad LCHF står för. Naturlig näringstät kost. JA naturligt är som sagt en myt. Allt är industrialiserat, och processerat om du inte tillverkar det hemma och hämtar mjölken hos bonden.
 6. Stämmer inte riktigt, ja stevia plantor är godkända som växt men får inte säljas som livsmedel, får inte i beskrivning av växten säga att den är söt och kan användas till att söta med. Men får säljas som växt.
 7. Det vi tittar en del på är Omega3 och omega 6 nivåerna. Omega 6 är nästan eller helt omöjligt att få för lite av men väldigt lätt att få för mycket av. Omega 3 däremot är ganska lätt att få för lite av. Vi behöver båda men i lagom mägnd. Vi behöver en bra balanse mellan dessa skall ligga på 1/1 eller 1/2 ca och vanligtvis ligger det snarare på 1/100 eller något och då är omega 6 som är för mycket av, där av vill vi gärna äta omega 6 neutrala fetter. Men gärna med mycket omega 3
 8. Tycker du har fel i den meningen, ja olika företag gör på olika vis, men vi kan inte ta hänsyn till allt här i världen med ditt synsätt är inte ens smör ok längre. Stevia: För att extrahera steviosiderna ur de smakrikaste delarna av stevian, blötlägges bladen från växten i rent dricksvatten och alkohol. Vid extraktionen frigörs då de naturliga och mycket söta ämnena i de så kallade steviolglykosiderna. Därefter renas och filtreras steviolglykosiderna med en metod som påminner om ett vanligt vattenfilter. Inga tillsatser av några kemiska ämnen, bara en naturlig process med bladens söta ämnen. Detta är det naturliga sättet att framställa extraktet på. Erytrithol: Tillverkas genom att jäsa Majs sirap med en special jäst. Efter detta låter man vattnet dunsta bort, sedan tvättar man Erytrithol i kallt vatten. Mycket naturliga produkter som likt alla andra industrialiserade produkter kan utvinnas och tillverkas på olika sätt och även gå längre och längre ifrån naturlighet och ursprung. Men så anser i ala fall ajg inte att man kan tänka, då kan vi snart inte äta något alls. Och ja detta kan man göra hemma i köker om mam har intresse och ork.
 9. Sötning är inget ont om det är sukrin eller stevia, de är mycket naturliga så... Däremot finns det 100% choklad den är söt, osöt så att säga... Leta på intenet.
 10. Det brukar märkas dagen eller två dagar efter och toppen är nådd efter ca tre dagar med viss variation.
 11. Det finns ända upp till 100% Men endast i vissa butiker tex internet.
 12. Frukost: äggröra, Kokta ägg, bacon, LCHF gröt. Mat: Samma mat som ni, fast puread. Blomkolsmos osv. Istället för välling finns det lite olika alternativ, äggmjölk, osv sok på kif. Vi kör med ersättning + grädde eller ibland smör för att fetta på lite.
 13. Du är inte gravid då? Kroppen kan få för sig att bli konstig när man börjar med LCHF, det rättar till sig ganska snart. Vanligen brukar man få tillbaka mensen när man börjar med LCHF det är ganska vanligt. Är du överviktig och hur gammal är du? Tror det kommer snart kanske.
 14. Har det kanske med varm och kallpressad olja? Med eller utan smak? Varmpressar man får man ut större andel olja. Skall man sedan även få bort smak så kostar det även mera. Vet ej.
 15. Ser du någon fara med att vikten inte ökat något under närmare 20 veckor. Hon äter när hon är hungrig, och ofta äter vi även nu mera efter rätt på kvällen tex vispad grädde och bär. Hon äter mycket mat så jag skulle inte tror att det är för lite. Fisk äter vi inte jätte ofta skall försöka få in lite mera fisk, äter dock tillskott, av folat, omega3, dvitamin, och multi vitamin. Inte för att allt behövs men för att vara på säkra sidan.
×
×
 • Create New...