Jump to content

Soppslev

Medlem
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Soppslev's Achievements

(2/7)

13

Reputation

 1. Om du orkar betala en dryg tusenlapp så får du ta vilka prover du vill på Wasapraktiken (tror den heter så?) på väster.
 2. Det har kommit en studie nyligen som visade att tre dagars fasta kan regenerera hela immunförsvaret. Men det tycker inte somliga om, bättre med mediciner. http://www.telegraph.co.uk/science/2016/03/12/fasting-for-three-days-can-regenerate-entire-immune-system-study/ "I think the most sensible way forward would be to synthesize this effect with drugs. I am not sure fasting is the best idea. People are better eating on a regular basis.”" Bisarrt.
 3. Tistelvind har syrade grönsaker som hjälper min mage mycket. Finns olika sorter. Brukar finnas i alla eko-butiker, men kan även hittas på coop ibland.
 4. Jag hade dåliga levervärden ett tag. Efter några veckors strikt LCHF hade de halverats och var perfekta. Kolhydrater och då särskilt socker belastar levern. Säkert transfetter också.
 5. Bakgrund Jag har skrivit två övervakade IQ test. Vid ett av tillfällena levde jag på vanlig kolhydratrik mat. Vid det andra tillfället hade jag följt en strikt ketoperiod under flera veckor. Jag åt då mycket fett och grönsaker, och måttligt med protein (ca 1g per kilo kroppsvikt). Vad är IQ? IQ är ett mått som ska mäta logiskt tänkande och problemlösningsförmåga. Testet består av figurer i en följd, där sista rutan är tom. Man ska genom att titta på de olika figurerna kunna se vilken figur som är den logiska fortsättningen i serien. IQ-test är helt oberoende av kulturella och språkliga erfarenheter. Vad innebörden av IQ är finns det olika åsikter om. Enligt vissa är IQ ett mått på en allmän intelligens, som i sig är kopplad till i princip allt i livet som kräver mental energi. Andra menar att det bara mäter hur duktig man är på att göra IQ test. Sen finns det åsikter däremellan inom hela spannet. Forskningsläget idag är ändå tydligt med att IQ mäter en generell intelligensfaktor som i sin tur innebär att högre IQ innebär fördelar inom så gott som alla livets områden. Mensa är en förening i Sverige för människor med en IQ på minst 132. Man får skriva test hos dem två gånger. De två testen skiljer sig åt och frågorna i det andra testet är helt andra frågor än de i det första. Det går alltså inte bättre bara för att man skriver det nya. Det andra testet är också i allmänhet svårare. Det krävs något färre rätt för att få ett högre resultat. Fungerar hjärnan utan kolhydrater? Enligt mainstreamparadigmet så måste hjärnan ha kolhydrater. "Glukos är det enda bränsle som hjärnan kan leva på." är ett vanligt påstående. Många dietister, livsmedelsverket m.fl. menar att man blir trög i huvudet utan kolhydrater. Min erfarenhet efter att ha skrivit två test. Första gången jag skrev testet och åt en stor mängd kolhydrater så fick jag ett resultat som motsvarar en IQ på 120. När jag skrev det andra testet och hade levt på ketogen kost (mindre än 10g kolhydrater om dagen i flera veckor) så fick jag ett resultat som motsvarar en IQ på 128. Slutsats Är skillnaden i mina resultat en effekt av de olika kosthållningarna? Vem vet. Det går inte att bevisa utifrån dessa erfarenheter. Men bevisligen så blir man inte korkad av att inte ät kolhydrater (så länge man tillhandahåller rikligt med fett!). Forskningen säger dock att ketoner är ett mer effektivt bränsle för hjärnan än glukos. Och min egen erfarenhet är att jag har bättre fokus och mental skärpa när jag äter ketogent. Så ja, själv vill jag tro att skillnaden i resultatet faktiskt berodde på kosthållningen. Om inte annat så bevisar det iaf att hjärnan fungerar minst lika bra i ketos som när den är glukosdriven.
 6. Enligt livsmedelsverket ska gravida inte äta lever, eftersom a-vitamin tydligen är farligt då. Ser man till andra med alternativa kostråd (som weston a price) så ska gravida tvärtom äta mycket lever. Är det någon här som kan uttala sig kvalificerat om frågan? Man vill så klart inte ta några risker.
 7. http://www.jissn.com/content/11/S1/P40 Tyvärr verkar det bara finnas en "poster presentation" tillgänglig. Mer detaljerad beskrivning av studien ser inte ut att komma upp.
 8. Jag vill slå ett slag för syrade grönsaker, t.ex. vitkål. Det ska vara opastöriserad sort som man kan göra själv eller köpa i utvalda ekobutiker. Tistelvind är ett bra märke. Min mage fungerar fenomenalt bra sen jag börjat med syrade grönsaker.
 9. De har ju massor av charkuterier och ostar.
 10. Du fick bättre resultat med kolhydrater - > Gå tillbaka till kolhydrater. Enkel logik.
 11. Det är kolhydrater främst som stör den fastan. Lite fett och/eller protein gör att kroppen i princip är fastande, så det är ingen fara.
 12. Att må bra och vara glad ökar testosteronmängden. Kronisk stress och negativa tankar sänker testosteronet. Porrsurfning har visat sig öka testosteronnivåerna hos män. Även att vara omgärdad av vackra kvinnor när man tränar har denna effekt, så välj ett gym med mycket snygga tjejer. Övedriven konditionsträning sänker testosteronet. Styrketräningen ökar den. Tävlingar av olika slag där man känner sig mäktig och går ut som segrare har visat sig öka testosteronet. Sist men inte minst, ett kaloriunderskott kommer alltid sänka testosteronet och öka andra hormoner som katekolaminer och kortisol m.m. Viktigast är att du inte tvingar kroppen utan jobbar MED den. Får du sömnsvårigheter och blir stressad och lider så kommer testosteronet sjunka. Allt som får dig att känna dig manlig, glad och taggad ökar testosteronet.
 13. Jag köper från mmsports. Köp naturell, aspartam vill man inte stoppa i sig! Det smakar skit men du dricker det ju inte för att det ska vara gott.
×
×
 • Create New...