Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  7 805
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  329

Zepp vann senast 18 Mars

Zepp hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

14 483 Enastående

Om Zepp

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Landvetter

Senaste besökare till profilen

1 889 profilvisningar
 1. Fundersam

  Mm en rätt ovanlig diagnos nuförtiden.. vågar jag gissa på att du även är rätt ung?
 2. Kortison, ingen ketos?

  Jaaa. vem f*n hade koll på kolhydrater innan man började fundera på kost? Menna, kalorier har vi iallafall funderat på innan dess lite till mans. Oså opptäcker man att alla kolhydrater i princip omvandlas till blodsocker lite oavsett hur nyttiga de anses vara. Och vi skall ju inte äta allt för mycket socker. Dvs kroppen bryr sig rätt lite om vad du kallar kolhydraterna, de mest blir till blodsocker hur som helst! Iallafall till kolhydraternas försvar, du får lov att äta kilovis av gröna blad rädisor, råa morötter andra grönsaker för att komma upp i högre halter kolhydrater.. så fortsätt med dessa eller lägg till dem om du inte brukade ha dem på din tallrik tidigare. Dvs du orkar inte tugga dig igenom kilovis med råa grönsaker.. ät så mycket du orkar till dina måltider. Mm vågar är faktiskt luriga personligheter, de talar rätt sällan om hur du mår eller ens något om din hälsa, så jag litar lixom inte på sådana, för de tenderar bara att mäta ens vikt, som går upp och ner av en massa olika skäl, inte alltid kopplat till ens hälsa. Helkroppsspeglar kan vara en annan bedömning, de mäter något annat än vågen.. kika igen på bilderna jag lade in i början. Aså ketonhalt är en annan mätmetod, den indikerar främst glukosbrist.. för det bildas i princip inga ketoner så länge det råder överskott av glukos. En annan metod är byxliningen.. om byxorna börjar sitta allt lösare så är det ett tecken, främst för de med för stort midjeomfång!
 3. Godmorgontråd?

  En annan grej, hundar blir oxå äldre, de tycker lixom inte det är jättekul att gå ut i tio minusgrader i svinottan, utan vill helst lägga sig i mattes/husses sängar som är varma samt kissa/bajsa inomhus om de får! Det uppskattas som regel inte utav husse/matte.. eller någon annan i familjen.. sådåså.. någon blir hur som helst tvungen att gå den där promenaden med hunden.. oftast husse eller matte, för att slippa kissa/bajsa inomhus! Som regel vore det bra om barnen gjorde den där halvmilen med hunden på morgonen.. men det kan du bara drömma om, de behöver sin sömn!
 4. Godmorgontråd?

  Mm prexis, hundar är inga björnar som går i ide på vintern! Och som en bonus.. hundägare tenderar att leva längre än icke hundägare.. det vill jag till stora delar ha att handla om att hund innebär oftast att man går sina promenader.. oavsett väder och vind.
 5. Jag går inte ner....

  Jag har en del tips.. fortsätt iallafall tre månader! Aså det finns antydningar på att du reagerar positivt på LCHF, dvs om du tappat en del vatten i början! Detta vatten har en tendens att komma tillbaka, kroppen strävar som regel till att hålla en normal vätskebalans. Grejen är att det rent biokemiskt är väldans svårt att gå ner i fettvikt, dvs de lagrade "kalorierna" försvinner lixom inte ut i luften, du måste förbränna dem! Jämrans krongligt allt skall vara.. mmm, så är det i princip, iallafall om du inte har tid för att löpträna minst två timmar varje dag samt ytterligare minst två timmar för styrketräning på gymmet.. bara resa dit fram o tillbaka tarvar för de flesta minst 2-4 timmar, 7 dar i veckan! Dvs de flesta är tvugna att försörja sig och sina barn samt betala räntor samt amortering av sin bostad.. såå då får man f*n inte tid till sådant, annat än i undantagsfall, så då får man i stället sattsa på en kost och livstilsomläggning! Iallafall kan du tillbringa minst 8 timmar per dygn medels löpning, styrketräning samt att handla laga sk riktig mat så är macronutrientfördelningen inte lika petig... har du inte den tiden eller de ekonomiska resurserna så kan du i stället koncentrera dig på mer riktig mat färre snabba kolisar osv! Men jag ger inga garantier alls!
 6. Godmorgontråd?

  Hunden behöver oxå sin Maffeträning!
 7. Inga ideer att dela med mig av! Min far anser att måltiden främst består utav potatis, dvs utan potatis ingen mat! Resten är tillbehör! Och hans två favoriträtter är rotmos med fläsklägg, samt ärtsoppa med fläsk! Men iomed att han är kostmedveten så drar han ner på fläskläggen och fläsket till ärtsoppan! Iallafall så har jag lyckats rekonstruerat hans favoriter, till olika perioder i hans liv, dvs på hösten när man kunde skörda rovor i Skåne samt slakta grisen så då fick man äta nästan hur mycket man ville.. till skillnad från andra årstider då det var mer knapert med mat! Och ärtsoppan med fläsk, pannkakor och punch hör mer hemma i en senare period då han som ung outbildad tog värvning i flottan, samt var förlagd i Karlskrona! Iallafall.. med stöd i min släktforskning, min far var på örlogsbesök i Stockholm, min mor som var en lantlolla från Hälsingland, de möttes på Gröna lund, och jag betvivlar lixom inte ens en sekund att min far i sin ungdoms bästa dagar i flottans uniform gjorde ett i min mors ögon ett rätt gott intryck.. iallafall så blev jag till då! Resten är historia!
 8. Gått upp!

  Om man säger som så du har en ansenlig vikt.. och jag utgår från att du inte mäter tre meter! Om du har på vågen gått upp 2 kilo på en vecka, antingen så är det fel på vågen eller så har du käkat minst 1000 Kcal extra varje dag, det borde du ha märkt, så jag är då mer inne på vågen. Iallafall så är det betydligt vanligare att folk tappar två kilo första veckan, det är cirka 99% vatten som man kissar ut, på grund av förändrad homeostas. Om du hade varit kvinna så hade jag kunnat skylla på den tiden i månaden som de som regel binder mer vatten, men jag utgår från att du är man iomed att ditt Nick antyder detta! Iallafall så är det betydligt vanligare att man går ner några kilon första veckan när man startar LCHF, mest då vatten ioförsej men det kan funka som en sporre att fortsätta.. så jag är lixom lite osäker på hur vi nu skall få dig att fortsätta iallafall tre veckor, helst tre månader innan du drar några säkra slutsatser?
 9. Kortison, ingen ketos?

  Prexis.. duktiga flickor följer andras råd in absurdum, fräcka flickor lyssnar på andras råd men utvärderar och tar egna beslut.. ser mer till vad som fungerar för dem! Rekommendationen att inte äta frukost är en annan myt.. grejen är snarare att många på LCHF-liknande diet inte behöver äta frulle.. men det är som det mesta beroende på sociala omständigheter/arbete, finns andra som stiger upp i svinottan äter frukost men hoppar lunchen.. dvs de flesta stiger inte upp i svinottan! Den andra grejen är att alla så sover vi på natten, då fastar vi hur som helst och lever på de energidepåer som vi lagrat, det är helt normalt, sen så är 16:8 ett sätt att uttrycka detta normala tillstånd! Tanken bakom detta är då att det mesta du äter faktiskt lagras, för att sen tas ut senare, så du äter för att kunna leva av dina energidepåer även när du sover. Och som du vet så finns kalorierna där hur som helst även på LCHF.. så man äter på dagen för att överleva natten.. grejen är att det är det som borde vara det normala, man skall kunna lita på att överleva nattens fasta.. samt även överleva fram till lunch! Dvs det är inte så krongligt som det låter till en början, det är mer av en mental omställning. Oså till de där apparna, de är bra hjälpmedel i början, främst mentalt, dvs man kan äta på ett annat sätt än vad man gjorde förut.. om inte annat så så får de en att se vad man faktiskt äter.. oså kan man då börja mickla mer på matintaget. Har man sen kikat en hel del på macronutrientfördelning så kan man sen gå över till att hålla mer koll på micronutrieneter, dvs vitaminer och mineraler.
 10. Fundersam

  Ett underverk som ofta inträffar första veckan är att man tappar några enskilda kilon.. det är då oftast vatten som man kissar ut! Det är vanligt iallafall för 75%! Och det har då mest att göra med en förändrad homeostas, dvs insulin stimulerar njuren att återuppta mer salt och vatten följer med via Osmos. Oså kommer vi då till de som inte kissar ut en massa vatten första veckan.. beror nog mest på att de är fullt friska.. så om du inte får den viktminskningen efter första veckan så skall du knappast få panik iomed att det antyder att du är fullt frisk! De som kissar vatten som värsta vattenspridaren får även andra symptom som regel botas med att dricka saltshots/något glas hemmakokt benbuljong.. det är inte gott! Iallafall vad det handlar om är att kroppen använder salt för att reglera blodvolymen/blodtryck/vatten i kroppen. Och som regel så återvänder vattnet vecka 2-3 för de flesta, dvs kroppen har då anpassat sig och man blir törstig som attan i början, för att kompensera för allt vatten man kissar ut! Summa summarum.. LCHF är lixom inte så mycket en diet, som en mental omställning.. dvs kalorierna finns där hur som helst även om man äter LCHF. Och när man äter mer fett som kalorier så är det vanligaste att man äter färre måltider, dvs det är hur vanligt som helst att man bara äter 1-2 måltider om dagen. På det kommer då den sociala biten,, dvs alla äter ju hela tiden, man riskerar att bli ett UFO, dvs man äter inte som andra.
 11. Fundersam

  Då¨skall du fundilera lite mer.. grejen med LCHF är att fett skall vara högt av E%, på svenska ditt energibehov, dvs alla vet att man inte skall äta fler kalorier än vad man gör av med! Vadåmycket.. de flesta får problem med att äta, dvs de orkar lixom knappt få i sig maten iomed att de är ohungriga så länge. Undvik alla "dieter" de är som regel bogus, men sådåså, LCHF handlar mer om att bara äta sk riktig mat, fett för energi och sen en massa vitaminer/mineraler.. helst då ekologiska/Gräsuppfödda/närodlade.,
 12. Godmorgontråd?

  Prokrastenering är ett allmänt vedertaget begrepp.. dvs som de flesta utav oss har en släng utav! Osådåså, vad handlar det om, jo främst om att se olika åtgärder och vilken belöning de ger, dvs man föredrar kortsiktiga belöningar och struntar i de långsiktiga.. vem f*n tänkte på hälsa och pension när man var ung?
 13. Nyfiken på ketos

  Skilj på ketos och fettdriven! Ketos betyder främst att du har brist på glukos, varvid ketonkroppar ersätter stora delar främst för vissa celler i hjärtat och hjärnan! Ketostix är lite luriga, dricker du mycket vatten så späds ketonerna ut. Sen så, fettdrift är lixom en annan definition, vi förbränner hur som helst en ansenlig del fett, och det främsta kriteriet då är hur hög andel fett (E%) som din kost består utav. Som regel så förbränner kroppen det man äter.. kan för vissa behövas lite anpassning ioförsej. Utiallafall, problemet brukar främst uppstå för de som lever av en högkolhydratkost och anpassat sina celler för glykolys. Sådåså.. har man problem med att få ut fettet ur sina fettdepåer, dvs främst personer som är överviktiga, så kan det se lite annorlunda ut, man får kutta ut en massa onödiga kolisar för att få igång en relevant Lipolys i fettväven.. friska har sällan det problemet. Oså över till "fettdriven", det betyder främst att du inte är särskildt beroende utav Glykolys utan har större förmåga för Betaoxidation! Ketos betyder att du har brist på glukos.
 14. Godmorgontråd?

  Om jag säger som så, det var en hyfsat bra kommentar av en läkare som inte ens träffat personen i fråga. Och själva råden var det lixom inget större fel på heller, de stämmer garanterat och statistiskt på de flesta. Såå.. i princip heder åt Werlabs som iallafall anlitar en läkare för att kommentera olika provsvar! Och jag vet att du vet den statistiska betydelsen utav APO-kvoten, dess inverkan på risken för CVD! Det läkaren inte vet är att du redan tagit tag i både kost och motion.
 15. MAF-tråd

  Så fort du gör något som din kropp inte är van vid så påfrestar du olika muskler, senor, ligament. Måndagsmorgnar är över huvudtaget skit.. lika bra att det hände då när det ändå var Måndag! För tänk om det hänt en Fredags eftermdidag.. man får glädja sig för det lilla. Tror du inte det vore bra att varva Posse med Maffe? Men du vet.. "No pain no gain"!