Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  8 648
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  347

Zepp vann senast 23 November 2018

Zepp hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

16 619 Enastående

Om Zepp

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Landvetter

Senaste besökare till profilen

2 623 profilvisningar
 1. Zepp

  Fotbollspelare

  Det är omställningen för hjärnan som tar 2-3 veckor, för redan vältränade kan musklerna ta ytterligare 2-3 veckor.. för otränade 2-3 månader! Biologin bakom det hela handlar om ketolysensymer och betaoxidation. Dvs hjärnan och hjärtat har mycket ketolysensymer, det har inte musklerna, utan de går över till ökad fettoxidation.
 2. Zepp

  Ingen ketos på morgonen?? Hjälp!

  Ju mer du dricker ju sämre utslag på ketostixen, iomed att du spär ut ketonerna.
 3. Nu så svarade jag Katerina i tron att det var du.. men jag antar att du fattade att det var riktat till dig? Dvs du är 1/1000 som får den biverkningen, det skall du nämna för din behandlande läkare, för det skall denne dels anmäla, dels så bör hen följa upp så att det inte blir sämre. Dels så kanske det finns annan behandling?
 4. Zepp

  Hej allihopa

  Näe.. HBA1c säger mer än fastesocker! HBA1c säger vilket medelsocker du haft under tre månader. Fastesocker går upp och ner av lite olika vanliga samt ovanliga skäl, för att inte tala om postprandialt blodsocker som kan stiga rejält.. ju insulinresistentare man är ju mer stiger det. Dvs det kan ta 10-30 år att få diagnosen Typ 2 diabetes, medans man blir allt insulinresistentare. Iallafall om man hade screenat befolkningen på C-peptid, så skulle man upptäcka detta progresiva tillstånd bra mycket tidigare. Dvs C-peptid är en biprodukt när bukspottkörteln utsöndrar insulin.. och vid höga sådana värden indikerar det Hyperinsulinemi. Dvs, så länge man inte är katastrofalt insulinresistent så klarar bukspottkörteln att öka insulindosen för att hålla blodsockret i schack. När man är tillräckligt resistent så att man överskrider bukspottkörtels förmåga så upptäcker man att blodsockret är sjukligt förhöjt. Då får man diagnosen typ 2.. fast egentligen så handlar det om Hyperinsulinemi, som gör cellerna resistenta på grund av höga och frekventa insulindoser. "In this conceptual model, insulin resistance is caused by hyperinsulinemia and is an appropriate adaptation to the increased need to store fat in adipose tissue without causing hypoglycemia. Thus, insulin resistance is an adaptive response that successfully maintains normal circulating levels of fat and glucose as long as the β-cell is able to maintain sufficiently elevated insulin levels. Perhaps the time has come to expand our research focus to carefully investigate the environmental changes that have accompanied the epidemic of obesity and diabetes." http://diabetes.diabetesjournals.org/content/61/1/4.long Glömde.. om du tidigare var typ 2 så är du nu typ 0, dvs medicin och symptomfri före detta diabetiker.
 5. Zepp

  Pizzasallad

  Köp Olivolja som det står Fruttato på, den är mild och passar till sallader. https://www.google.com/search?q=fruttato&rlz=1C1CHMO_svSE573SE573&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwi4v576xt7fAhXBAmMBHf_UB8kQsAR6BAgAEAE&biw=1366&bih=626
 6. Zepp

  Hej allihopa

  Det är mest antagligen dina dagliga aktiviteter som gör att ditt fastesocker går upp och ner inom ett normalt intervall. Vilket det skall göra för att motsvara behovet. Glukagon frisätter glykogen från levern, men det finns 4 andra hormoner som gör liknade, så det kan räcka att du stressar lite för hinna hämta frugan i tid för att blodsockret skall stiga några tiondels pocent.. eller går en sträcka.
 7. Jag är lika diplomatisk som FASS och rekommenderar att du diskuterar med din läkare huruvida det egentligen är något problem? Dvs om man tar verksamma mediciner så har de verkan, men som regel följer även biverkningar med på köpet, som regel är de biverkningarna lindrigare att leva med än det man satte in medicinerna mot.. så vitt man inte är en av de få som får allvarliga biverkningar.
 8. Om du solar får du motsvarande 5000 IE D3 per dag, så då finns det knappast anledning att ta tillskott!
 9. "Valaciclovir Actavis tillhör en grupp läkemedel som kallas antivirala medel. Det verkar genom att döda eller stoppa tillväxten av virus som kallas herpes simplex (HSV), varicella zoster (VZV) och cytomegalovirus (CMV)." Här har du nog förklaringen? "Mindre vanliga biverkningar som kan påvisas i blodprov: minskning av antalet vita blodkroppar (leukopeni) minskning av antalet blodplättar, som hjälper blodet att levra sig (trombocytopeni) ökning av substanser som produceras av levern." https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20070801000022
 10. Zepp

  Högt b-glukos influensa

  Prexis, ta nya tag igen när du är frisk! Iallafall typ2 diabetes orsakas av hyperinsulinemi som leder till insulinresistens, av okänd anames, men troligen kombo av kost, gener, stress, dålig sömn, ofta dålig kondition, osv. Iallafall så går det att reversera med kost, motion, god sömn, fasta.. gärna oxå styrketräning. Här får du lite uppmuntrande ord;
 11. Zepp

  Högt b-glukos influensa

  Då stämmer HBA1c med dina fastevärden iallafall. Och inget utav dem är bra. Vad gör du för att bli av med diabetesen, förutom att ta metformin som i princip bara lindrar ett tag?
 12. Zepp

  Högt b-glukos influensa

  Ja du är iallafall diabetiker och blodsockret är förhöjt så länge immunförsvaret är aktivt! Dvs du har en höjning på 2-3 enheter orsakad av din virusinfektion.. det i sig är inget problem. Det du har problem är nog mest ditt faste socker utan influensa, för 7-9 är rätt högt, friskt fastesocker tenderar att ligga 4-6, med 6 i gryningen. Hur ligger ditt HBA1c och C-peptid?
 13. Zepp

  Hej allihopa

  På morgonen får alla ett lite förhöjt blodsocker, det handlar om dygnsrytmen och kroppen puttar ut lite sk stresshormoner för att du skall vakna, själv har jag mätt upp till 6,0 på morgonen. Vid infektioner/influensa/andra sådana sjukliga grejer stimuleras immunförsvaret/aktiverar andra sk stresshormoner som behövs för detta, då stiger även blodsockret ofta upp mot övre fastevärdena, antagligen för att ge energi till bekämpandet av virus/bakterier. Iallafall med HBA1C på 32 och C-peptid på 0,44 så är du inte diabetiker längre.
 14. Som sagt vad, ett blodsocker på 2,2 känns mer som ett felaktigt mätresultat.
 15. Zepp

  Lchf och ångest

  Nej jag känner inte igen mig.. men jag kan göra en amatörmässig diagnos. Om du lider av ångest och dämpar detta med att äta/snabba kolhydrater så är det en form av beroende? Dvs om man känner sig låg kan man alltid höja sitt välbefinnande genom tillföra någon form av positiv stimuli, då får man en dusch Dopamin, det förstärker då beteendet. "Belöningssystem är de nätverk i centrala nervsystemet som reglerar och styr beteendet genom att påverka känslor av njutning.[1] En psykologisk belöning är en process som förstärker ett beteende, och verkar på en biokemisk nivå via signalsubstanser, främst dopamin, samt involverar flera anatomiska strukturer i hjärnan, framför allt limbiska systemet." https://sv.wikipedia.org/wiki/Belöningssystem Iallafall så har Martin Ingvar skrivit en bok om hur det fungerar; "Övervikten sitter i hjärnans belöningssystem där de osynliga krafterna som styr dina matvanor finns. Om man lär sig samarbeta med sin hjärna kommer kroppen inte att protestera när man byter vanor. Då bantar man med hjärnan istället för att köra huvudet i väggen.Sen den första utgåvan 2010 har nya och gamla forskningsrön diskuteras inom vetenskapen och våra mat- och motionsvanor har blivit ett hett ämne i den allmänna debatten. Nyutgåvan har kompletterats med nyskrivet material om dessa rön och med kapitel om LCHF och fruktos." https://www.bokus.com/bok/9789127134577/hjarnkoll-pa-vikten/