Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  7 374
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  311

Zepp vann senast 4 December

Zepp hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

13 321 Enastående

Om Zepp

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Landvetter

Senaste besökare till profilen

1 443 profilvisningar
 1. Ta en tjock skiva skinka med mycket senap.. skinkan är sockersaltad och senapen innehåller som regel mer socker än senap.. dvs julgodis!
 2. Danny Sacuedo - Cancer är svamp

  Att svampar kan få cancer håller jag med om.. inte resten! Cancer definieras såsom onormal celldelning.. och därmed så kan även svampar få cancer alldeles riktigt! Och sen så.. varför det drabbar den mänskliga kroppen är höljt i dunkel.. men jag kan avslöja en sak, vi har mekanismer som skall hantera "onormal celldelning"! Och den främsta utav dessa förutom proteolysen och reaktiva oxidanter är Apoptos. https://sv.wikipedia.org/wiki/Apoptos Oså tycker jag inte särskildt mycket om Danny som artist heller.. men det är en helt annan sak.. och nu blev den saken inte bättre!
 3. D-vitamin och k2

  K2 är fortfarande litta outforskat.. litta mindre än D3 faktiskt! Iallafall.. man tror sig veta/genom studier främst på afrikaner.. att vi kanske borde ha mer D3 via födan.. men det är fettburet och man tar bort fett ur vår föda iomed att det anses dödligt/blir för många kalorier.. oså hur maten numera odlas/föds upp! Och sen på det.. vi äter allt för lite grönkål/andra fiberika grönsaker/för lite Natto, andra fermenterade matvarror, som skulle kunna bidra med eller fermenteras i vår tjocktarm till främst då K1 men som kroppen kan konvertera till K2 om det bara blir ett överskott! Summa summarum.. köper du din mat på vanliga affärer,, ta D3 som tillskott iallafall på senvintern/våren.. och tar man högre doser D3 så är det säkrast att oxå ta en kombo med K2! Såvida man inte äter grönkål eller Natto varje dag? Och som nämnts.. D3 ökar hela kalciumomsättningen.. på gott och ont.. mest gott troligen, men K2 ser till att det hamnar där det behövs/gör nytta! D3 är för övrigt ett prohormon som är viktigt för vårt immunförsvar.. och en del annat.
 4. En dag i taget

  Vet inte.. men testa att bli iallafall 50-60, då handlar det inte lika mycket om utseende/social status och sådant utan mer om mellanmänskliga relationer/empati och gemenskap.. till slut.. om man är lyckligt lottad.. om barnen och sen oxå barnbarnen!
 5. Jag är tebax!

  Vinterdepression och att jag svarade på några inlägg trött grinig och som lök på laxen.. när jag redan tagit några glas! Såå.. om min ursäkt accepteras.. vi har väl alla någon dålig dag?
 6. Intressant per se.. och jag har själv funderat/dvs googlat detta.. och då finns litta andra faktorer oxå.. tex en infektion/förkylninig?/influensa som triggat något inom immunförsvaret.
 7. En dag i taget

  Japp.. du har avslöjat mig? Aså.. nemas problemas, dvs jag är numera såpass gammal att jag inser att det är större skillnad mellan individer än mellan manligt/kvinnligt! Såå.. ur ett mänskligt perspektiv, män får lov att vara män och kvinnor får lov att vara kvinnor! Så länge inget går till överdrift och det är väl där debatten i dag har hamnat.. med #Metoo där vissa alphannar tagit sig mer fördelar än vad de borde gjort?
 8. En dag i taget

  Bra rutet, bra sammanfattat och inga andra synpunkter.. förutom att jag och många andra män tycker att Kim Kardaschian/Rebecca Stella är urläckra kvinnor! Men vad har det med något annat att göra med för övrigt, de är fotomodeller/reklampelare baserat till stora delar på utseende! Från det ena till det andra.. jag är en äldre man, singel som köpt en stuga i skogen.. nuuu helt plötsligt så byggs det en massa hus i mitt område.. och gissa vilka som gör det.. jo typ par i 30-40årsåldern, med 1-2 barn typ! Och damerna i husen ser i mina ögon ut som något av en mix mellan Kimman och Stella.. dvs skitsnygga/läckra/attraktiva.. förutom en (1) som trots 31 fyllda och två barn fortfarande skulle kunna modella för Victorias secret! Jösses altså.. som man så lär jag hur som helst kika på kvinnor med lysten blick utan några som helst andra tankar/åtbörder.. och det står jag för.. iallafall tills jag blir senil! En helt annan j*vla sak är när män vill styra kvinnors liv/forma dem till deras drömpartner.. opå olika västerländska ideals skull.. shame on you.. skaffa en empatisk förmåga och sen lite insikt i dels social kompetens, dels i samverkan, hur man bygger en gemenskap.... och man behöver lixom inte heller vara expert på hur kvinnor fungerar, det räcker gott med hur människor fungerar!
 9. Socker är inte farligt.

  Ja jösses en massa bra argument, likt förbannat så gäller det att äta riktig mat och alldrig mer än vad man behöver. Och nu får jag nog bannor utav Mr B igen.. men i slutändan så handlar det om kalorier/Atwaterfaktorer! Och viste du föresten att man kan bota typ 1 diabetes med hjälp av pritkins diet? Det påstår hur som helst hans följare! Så vem vet.. han kanske får sitt Nobellpris hur som helst? Sådåså.. näe jag tror inte att du är dum.. och jag kan avslöja en sak för dig som du inte får sprida vidare för det skulle få allt för stora ekonomisk konsekvenser för västerländsk ekonomiskt välbefinnande, så länge man äter riktig mat och inga fler kalorier än man behöver/inte fler måltider än man behöver, så kan man leva lite utav vad som helst.. och macronutrientkompositionen blir lixom inte heller lika viktiga då! Och sen så får du nog sattra dig angående low fat dieter på pubmed.. som regel är de low Calorie, för det första,, för det andra.. vem fan var det som bestämde det.. och varför bestämde sig inte försöksperonerna från första början att hålla ner på både kalorierna och måltidfrekvensen.. bra fråga tycker jag och jag kräver ett svar.. helst från dig och med referens från PUBmed! Till o börja med så kan du rekommendera de 3500 Kcal som Okinawerna åt per dag.. enligt vissa dokument.. under vissa tider.. under vissa förhållanden som då rådde! Och du får gärna visa hur man på 3500 Kcal /80% Kolhydrater på Pritkin diet både går ner i vikt och botar typ 1 diabetes.. källor på det.. gärna Nobellprisföredrag tack!
 10. Sanning eller myt

  Nu skall ni inte vara sådana.. de är bara miljömedvetna. och hade det inte varit en miljöbelastning så hade de såklart hoppat från närmaste bro!
 11. Ketorash

  Har testat min kyckling i Curry sedan länge.. så den är en stående favorit hos mig.
 12. En dag i taget

  Det är väl en glidande skala.. dels om hälsa.. men ofta så sammankopplas den då med en viss kroppsform. Som regel.. så vill folk gå ner i vikt.. som regel handlar det om estetik.. ett snyggt yttre skvallrar om ett hälsosamt inre.. osv.. köp två betala för en! Och jag har noterat att du reagerat förut på något av mina lite lössläppta inlägg om framförallt kroppsform.. det tog lite skruv iallafall och jag fick fundera lite/ta time out ett tag. Men.. jag är bara en äldre man.. utan den kroppsform som många eftersträvar/som jag önskar att jag hade.. och jag tittar på andra.. lixom de flesta. Och jag har noterat att kvinnor iallafall för det mesta har litta annorlunda kroppsform än vi män.. konstigt vore lixom annat.. och jag konstaterade bara att vi män oftast tycker att det är naturligt, för att inte säga snyggt att kvinnor för det mesta har lite rundare former än vi män. Och då kommer vi till själva det viktigaste. dvs hälsan och att välja rätt partner! Vad gäller hälsan så förekommer en väldigt massa olika kroppsformer.. men en gemensam sak är att för det mesta så är bukfettma oftast ett dåligt tecken.. vikten är inte lika viktig, och skall man se på det yttre, dvs om du och jag skall bedöma någons hälsa okulärt så är det mer proportioner som vi som regel ser på och bedömmer. Oså kommer vi till det där.. som jag antar att du och jag en gång i tiden befann oss i, dvs i vår ungdom, då vi var unga och fria att välja och gick ut på stan för att bekanta oss med andra unga och fria. Då kunde det hampa sig som så, att vi dömda andra utifrån deras utseende/kroppsform.. utifall de var attraktiva eller ej.. och då menar jag inte vad vi sade och gjorde utan vilka vi blev attraherade utav! Hur som helst.. jag förutsätter att du är äldre.. i medelåldern så sätts en j*vla massa saker på prov.. då blir fokuset något annorlunda, speciellt om man har barn, vovve och radhus! Då gäller det att leverera.. då är de inre styrkorna mer avgörande/uthålligheten/engagemanget/gemenskapen.. sådant går inte lika lätt att bedöma utav kroppsformen. Och ja, jag generaliserar som den äldre man jag är.. framförallt som man tror jag? Och nu skall jag försiktigt närma mig ett väldigt känsligt kapitel.. dvs kvinnors vikt, för det första så skall jag avdeklamera mig några som helst fördomar om detta.. utan rent frankt påstå att vi/iallafall jag, lägger mer märke till proportioner hos kvinnor än vad de eventuellt väger! Det var väl lixom kanske inte det försiktigaste uttalandet ioförsej! Men jag har iallafall svårt att förstå att kvinnor är särskildt annorlunda. Och till de män med begynnande ölmage.. som har synpunkter på att deras livs kärlek går upp i vikt med stigande ålder barnafödande och litta annat.. de borde först lägga samma kritiska synpunkter på sig själva!
 13. Sanning eller myt

  Prexis så är det.. det borde vara skottpengar på bönder så att vi kan återgå till att leva av naturen! Öch då så finns det de som beräknat att det kan leva cirka 20-40, tusen personer i det här landet! Veganer är självklart de först att offra sig.. iomed att de är sk upplysta!
 14. En dag i taget

  Förlåt mig.. för att jag är man då på något sätt.. och att även jag är påverkad utav moderna ideal/fördommar! Såå om det kan vara en liten förklaring till mina kommentarer.. kvinnor får gärna vara kurviga.. de behöver inte vara det.. men det är lixom inte helt ovanligt att kvinnor är "kurvigare" än män! Och då.. WTF.. män som kräver ständigt smala fotomodeller.. de får lixom acceptera att alla kvinnor inte är funtade på det sättet! Såå.. No pun inteded för de som är fotomodeller eller ständigt smala! Utan.. som man.. äldre, så opptäcker man dels sin egen förändring i kroppsform.. dels att de jämgamla kvinnorna oxå förändras. Och som livserfarna män så brukar man föredra/dras till kvinnor i samma åldersgrupp.. och ser skönheten i och deras sex apeal.. beroende på vilken ålder man befinner sig i! Och hur f*n vore det om man stirrade mer på sin egen gubbmage.. innan man krävde att ens kvinnliga motsvarigheter fortfarande skall se ut som tonåringar! Summa summarum.. inga referenser alls.. mogna män föredrar mogna kvinnor.. och mogna män ser mer än till kroppsformen!
 15. Mm.. fasta och svält är per definition två vitt skilda saker! Fasta är medvetet och självvalt, svält är per definition inte självvalt! Och jag kan slå vad om nästan en krona att de som fastat som galningar nästan över hälsosam gräns och lever i Sverige förr eller senare kommer att muppa i sig av nästan vad som helst när motivationen tar slut/när cravingsen tar över.. så det är jävlligt sällan någon fara.. utan tvärt om när motivationen är slut och cravingsen tar över så äter de upp sig igen? Utan problemet är snarare att de muppar i sig av vad som helst till ingen nytta utav själva fastan! Det finns så klart även annat att ta hänsyn till.. det kan i förlängningen leda till olika mentala tillstånd.. och då tänker jag främst på CDS, dvs Chronic Dieters syndrom! Dvs ett tillstånd som är rätt vanligt i västerlandet.. främst bland kvinnor.. och till slut kan stora delar utav ens tankeverksamhet handla om mat/ätande hur f*n man skall göra för att gå ner i vikt! Och jag tänker överhuvudtaget inte här nämna varken LCHF eller Pritkin-dieten.. utan besämt förorda "sk riktig mat". lagad utav de bästa råvaror du har råd att köpa.. och sen på det inte äta mer än max 1-3 gånger per dag.. på av dig själv bestämda tider/intervall! Såå.. angående LCHF-ingenjören.. nemas problemas.. alla som har varit med inom LCHF känner till henne.. och vilka problem hon brottas med, de påminner då mer om CDS och sockerberoende/dopaminberoende.. och vad jag förstår.. hon skriver för de med samma problematik! Sådåså.. vi har lixom inte alla samma problematik. Och one size fits all är lixom bara en chimär!