Gå till innehåll

Zepp

Medlem
  • Innehållsantal

    9 487
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    366

Zepp vann senast 12 September

Zepp hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

18 521 Enastående

1 följare

Om Zepp

  • Rank
    Guru

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Landvetter

Senaste besökare till profilen

3 992 profilvisningar
  1. Iomed att du lämnat öppet för "djälvulens advokat" så tar jag på mig den rollen! Dvs, det där med rött vin och reservatrol är en hyp som ofta ofta länkas ihop med medelhavskost! Bägge är hyper, de funkar bättre när man lever vid medelhavet.. iallafall förr i tiden, vilket jag kommer till så småningom! Iallafall, ju längre bort från Medelhavet man kommer, ju sämre funkar samma diet! Finns indikationer på att gammaldags Nordeoropeisk diet funkar bättre.. i Norden? "Ett hälsosamt urval av nordeuropeisk husmanskost ger ännu bättre hälsa än medelhavsdieten, visar en holländ
  2. Börja med strikt.. dvs främst för att lära dig principerna, nya recept, nya matvanor, nya måltidsrutiner och nya inköpslistor. Dvs sikta på strikt i en vecka, det tar iallafall 3-4 veckor på strikt för kroppen att anpassa sig.. under tiden lär du dig en hel del om mat, näringslära och hur din kropp reagerar på det hela. Är du frisk i övrigt så är det ingen nackdel att chocka kroppen, psyket och hela tänket kring mat och ätande.. det blir litta samma chock som att börja träna. Väldans många mår skit den första veckan, man luktar död råtta ur munnen och det känns som man bär en ri
  3. Vi tar det från början, de med typ 2 har en överdödlighetsrisk.. jämfört med folk som aldrig får diagnosen! Dvs de tenderar att dö tidigare.. och anledningen tenderar att vara hjärtkälsjukdommar, (dvs om vi lever väldans länge så lär vi alla dö någon gång när hjärtat ger upp, om inget gör att vi dör före det)! Så man började forska på detta och fann att Ateroskleros.. dvs ansamling av allt möjligt i kärlväggarna.. även i hjärtat kunde orsaka detta. Det man fann var att kolesterol fanns i dessa plack.. därav kom kolesterolskräcken. Det man inte visste på den tiden var att de
  4. Vi får hoppas på det bästa tills vidare! Iallafall, C-peptid är en restprodukt av kroppseget tillverkat insulin. I värsta fall, (typ1) så funkar typ LCHF oxå, men av lite andra skäl. Så C-peptid indikerar egentligen din förmåga att tillverka kroppseget insulin. "En stor svensk kartläggning av så gott som samtliga i Kronobergs län som insjuknat i diabetes under tre år slår hål på flera myter om vem som drabbas av vilken sorts diabetes. Förlegade begrepp Undersökningen visar också hur felaktiga de gamla begreppen ”barn- och ungdomsdiabetes” resperktive ”åldersdiabets
  5. Här är en till; Fast de flesta får i början tendenser till förstoppning, det är det vanligaste omställningsproblemet, förutom död råtta i munnen och riddarustning! Vet inte om viktminskning räknas till omställningsproblemen?
  6. Zepp

    Grädde

    Du får backa ett steg för att sedan kunna ta två framåt. Dvs du får återgå till någon form av kost där du iallafall mådde mindre dåligt, när du väl landat där, så får du utesluta eller lägga till enskilda matvaror. Oså hävdar jag med emfas att man inte behöver använda en endaste centiliter grädde för att få upp fetthalten i maten, då äter man fel mat! Det är väldans sällan jag ens har grädde hemma, det blir i princip vid festliga tillfällen. Oså igen till grädden det är en komponent i matlagningen, men det går lika bra med Smetana, Gräddfil, Cream Fraiche, liknande produkte
  7. För det första så håller jag med dig rent allmänt i ditt resonemang! För det andra det är en epedemi och en pandemi, enligt WHO, FHM, och all annan statistik. För det tredje.. alla blev tagna på sängen.. kanske speciellt äldrevården.. men det är ju något som vi själva valt i flera val i rad, privatisera och sänk skatterna. Hur som helst fanns alla pandemiplaner i alla sjukvårdsregioner, grejen var att vi sket i att tillföra medel till dessa, för vi valde lägre skatter i stället, samt privatisering av offentlig myndighetsansvar, apotek och en del annat! Iallafall iomed att v
  8. Tack för det,, dvs pesimist, tyckde jag tog det optimistiga 0,5% dödlighet! Hur som helst så ligger dödligheten i Sverige på 6,5 %, av konstaterat smittade personer.. grejen är nog att ju fler som konstaterats smittade så kommer pocenten att sjunka. Dvs kontrolera alla för att få koll i första hand, i andra hand för att få koll på hur dödligt Covid 19 är, vad jag läst tidigagre så är Covid 19 inte dödligare än vanliga säsongsinfluensor, dvs 1- 0,5 av populationen som inte är vaccinerade eller immuna på annat sätt.. Hallå, ingen är immun mot en helt ny patogen.. även om den inte föref
  9. För det första får vi definera "epedemi" och sen "pandemi" sen olika dödlighetstal från sagda epedemier/pandemier! "En epidemi eller farsot är ett utbrott av något, vanligen infektionsjukdomar, som sprider sig mellan människor (motsvarande för djur heter epizooti). " https://sv.wikipedia.org/wiki/Epidemi Oså till Pandemi; "En pandemi (av grekiska pandemias, ”hela folket”), förr farsot, är en epidemi som får spridning över stora delar av världen och drabbar många individer." https://sv.wikipedia.org/wiki/Pandemi Oså tillbaks till Covid19, kolla statistiken.. check
  10. Enligt sk välunderättade källor så levde Ancel som han lärde, dvs han var militärläkare i WW2 främst i Italien, väl där studerade han vad folk åt, när kriget var över, på det så oppfann han Medelhavskosten. Enligt andra välunderättade källor föredrog han fattigmansmat, dvs det som sen blev Medelhavskost. Dvs det är i princip inget fel på hans studier.. grejen är väl snarare om man drar rätt slutsatser från dessa! Och vad fann han egentligen.. jo att i rikare länder där de kunde äta bättre mat, (det är bara rika länder där man kan basera födan på animalisk föda) så levde de läng
  11. Först så vill jag att du uppsöker vårdcentral, för utredning så att det inte är en differntialdiagnos.. dvs det kan vara något annat.. i värsta fall något värre. Iallafall så pratar vi om Dermatit, dvs inflamation i huden av okänd anames. "Rosacea är en relativt vanlig dermatos (ca 2–10 % av vuxna) med huvudsaklig lokalisation centralt i ansiktet." "Orsaken är okänd. Den dominerande hypotesen är att rosacea är både en inflammatorisk och vaskulär sjukdom, proportionerna varierar mellan olika patienter. Inga tecken till bakteriell genes." "PROGNOS Sjukdomen går initialt
  12. Till försvar för Ancel Keys, han är delvis missförstådd, folk har inte läst alla hans studier! Det är främst andra som kapat hans ide om att animaliskt fett/animalisk föda kan leda till CVD! Grejen är att folk som åt väldans lite animaliskt fett/animalisk föda dog tidigare.. av all cause moratality. Dvs de var fattigare, dog yngre! Oså till Kolesterol.. enligt Keys; "The evidence—both from experiments and from field surveys—indicates that the cholesterol content, per se, of all natural diets has no significant effect on either the serum cholesterol level or the develop
  13. Jag är glad för att han med T1 hittat vad som funkar! Det är som du vet inte jättekomplicerat.. förutom Insulindoser och ibland ketoner, för T1or. Teoretiskt är det komplicerat, tex hur får man en hög fettförbräningsförmåga? Många lite yngre tränande person har en relativt god förmåga att bränna fett. Grejen med T1 och Lowcarb/keto är att T1 inte behöver gå lika lågt ner på kolisar, som äldre icke tränande T2! Finessen med Low carb för T1 är att det är lättare att beräkna sitt insulinbehov.
  14. Håller inte riktigt med där! Och av flera skäl! Iallafall så har vi lyckats dämpa pandemin, vilket inte innebär att den är över utan att vi lyckats hålla ner smittspridningen. Sååå, nu när alla som inte dött är tebaks på jobbet/skolan, så ökar smittspridningen och därmed oxå dödligheten, den tar sig även in på äldreboendena! I Sverige ligger nu dödligheten bland konstaterade smittade på 6,5%, det är astronomiskt, även om talen minskar. Anledningen till det är mest troligt att det inte fans några regler när smittan kom hit? Den andra grejen är att det är ett mörker
  15. Zepp

    Hjälp!

    Så länge du mäter ketoner.. speciellt genom stick i fingret så är du i ketos! Hallå, det är inget speciellt med att vara i ketos.. förutom eventuellt äldre lågaktiva överviktiga diabetiker! Du menar nog "optimal ketos", det är främst för lågaktiva bantare med rätt rejäla fettdepåer? Och du tänker nog inte bygga upp sagda optimal förutsättningar? Dvs vad är det för vikt du vill bli av med, var på kroppen sitter den, abdominalt eller subkutant? Vill du uppnå "optimal ketos" så öka på kalorierna, främst fett.. grejen är att jag inbillar mig att det är fel råd till dig och
×
×
  • Skapa nytt...