Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  8 185
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  340

Zepp vann senast 20 Juli

Zepp hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

15 517 Enastående

Om Zepp

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Landvetter

Senaste besökare till profilen

2 256 profilvisningar
 1. Zepp

  Meningslöst att äta Omega 3 tillskott?

  Mnjaeä.. grejen är snarare att det knappast hjälper ett dugg att knapra några som helst tillskott så länge man äter en undermålig kost samt eventuellt oxå har en undermålig livstil.. no surprice! I bästa fall så det väl som med statiner.. man kan få i genomsnitt 4-5 dagar extra att leva? Sådåså.. hur svårt kan det vara egentligen.. skaffa en utbildning sen ett välbetalt jobb, köp sen de dyraste matvarorna/bästa råvarorna, håll ner alkohol och Tobak, köp bostad i ett bra område.. se till att ha gott om fritid som kan ägnas åt en hel fysisk aktivitet.. gärna i sommarstugan på Gotland. Res även utomlands till något SPA-hotell några gånger om året.
 2. Zepp

  Från lchf till keto

  Jag kan nästan lova att det tar en månad.. max två innan du kommer ut ur mörkret.. grejen är för friska redan vältränade att det hur som helst krävs en metabol omställning framförallt i musklerna! Dvs musklerna har inte så mycket ketolysensymer så de får skifta över mer åt fettförbräning.. ketonerna går främst till hjärnan och hjärtat, för att ersätta bristen på glukos. Allt med träning får du diskutera med jesper, för ni verkar ligga närmast varandra.. om du vill ha tips om racing på asfalt med bilar så kan jag eventuellt komma med lite tips på inställningar för olika banor.. de flesta råd förmodligen outdated iomed att det var 25 år sedan jag pysslade med sådant. Oså kommer vi lite osökt in på att förbränna överskottsfett som man lagt sig till med.. nämenaltså det är cirka 7000 kcal i varje kilo kroppsfett.. du vet antagligen vad det innebär att bränna bort detta? Grejen är att du först bör göra din omställning till att bli en fat burning machine.. annars så kan man banta först och göra omställningen sen, du väljer hur du gör. Oså lite osökt träning på det, träning funkar som regel bäst på kaloriöverskott.. men då går man sällan ner i fettvikt.. om jag säger som så, hur man än vänder sig så har man ändan bak. Om man säger som så.. framgångsrika bantare kan losa cirka ett halvt kilo i veckan, det mesta fett då, men som regel handlar det om överviktiga personer som knappast tränar alls. I teorin så innebär allt kaloriuttag att man förbrukar energi.. det är såå himla lätt att då räkna sig fram till att om man skär ner den främsta energikällan/dvs fett till ett minimum så går man ner x antal kilon per månad.. det är vad vi brukar benämna för Tautologi, dvs uppenbart men helt utan förklaring varken metabolt eller biokemiskt! Kroppen är betydligt mer komplex än vad matematik kan förklara. Utan ta den tiden det tar att ställa om kroppen till en mer fettorienterad metabolism, ge det iallafall en månad, eller två, då kommer du ut på andra sidan och ser ljuset i tunnelen, sen vill du aldrig mer in i mörkret! Iallafall så kan jag avslöja en sak... kroppen anpassar sig och blir fena på att förbränna det man äter Har man sen nått så långt så har man fler möjligheter antingen vad gäller träning/viktnedgång och hur man anpassar kosten på lämpligast sätt för specefika mål.
 3. Har inte jättekoll på skillnaden mellan AT- och ST- läkare! Meen jag har Googlat lite.. AT förefaller vara pryoläkare, dvs allmäntjänst, dvs de skall jobba som läkare under handledning av någon erfaren.. för att efter en tid få út sin lä'karlegemitaion. ST är nästan det samma fast lite mer specefikt, då pryar de för att under handledare får ut sin specialkompetens.. dvs de flesta blir ändå husläkare/allmänmedecinare/vårdcentralsläkare! "Legitimation erhålls för läkare efter fullgjord läkarutbildning samt allmäntjänstgöring och AT-prov. De allra flesta läkare genomgår specialiseringsutbildning. En specialiseringstjänstgöring omfattar vanligen minst fem års heltidsarbete, under vilka ST-läkaren arbetar inom såväl sitt huvudområde som angränsande områden. Arbetet inom angränsande områden kallas sidoutbildning (tidigare "randutbildning" eller "randning"/"att randa sig")." https://sv.wikipedia.org/wiki/Specialiseringstjänstgöringr Iallafall om jag inte är helt fel underättad så är Eenfeldt som äger den här sajten läkare med specialistkompetens allmänmedecin/dvs husläkare/vårdcentralsläkare, likaså gäller för Annika Dahlqist! Dvs de är specialiserade på och fått utbildning samt träning under handledare för jobba på vårdcentral och där möta, bedöma och sätta in lämpliga mediciner om så behövs för vanliga patienter från olika åldersgrupper. Såå STn i ditt fall pryade nog för att bli husläkare? Såå om jag fattat rätt så har din ST fått ut sin legemitation redan, utan nu betyder ST mest troligt att hen har några månader kvar tills hen får ut sin specialistkomptens på papper! Dvs hen skall få intyg på från sin handledare på att hen funkar som läkare utan anmärkning? Oså till mjölkallergi, det är rätt ovanligt, kallas då på läkarspråk för antingen komjölksallergi eller Kaseinallergi, det är vanligast bland spädbarn. Själv så är jag laktosintollerant, men det är ingen allergi. Sådåså.. jag använder således inte jättemycket mejerier trots att jag äter LCHF.. det funkar jättebra med fett kött/smör att steka i som knappast har nägot laktos alls i sig oså finns det även laktosfritt smör i vanliga butiker.. Valio är ett vanligt varumärke. Ost är oxå i princip laktosfritt! Iallafall så behöver vi/du utreda om du är komjölksallergiker/kokaseinallergiker.. andra kor/andra djurs mjölk innehåller annat kasein. Dvs du behöver inte ens äta en enda mejeriprodukt.. mina E% består utav ynka enskilda procent, i princip de enda jag köper själv för egen konsumtion är smör och ost.
 4. Zepp

  Från lchf till keto

  Mm, lång tråd att plöja sig igenom ! Fördelen är då att han gjort litta samma grej som dig förutom att han är man! Det du nämner om att det kan ta uppemot till ett år handlar i första hand om obesa diabetiker.. jag tippar på att det går lika snabbt/lång tid för dig som för Jesper? Aså redan vältränade/inte allt för obesa ofta löpare/cycklister gör hela omställningen på en ( 1) max tre månader! Grejen är att det lättaste är att ställa om till ketos för hjärnan/hjärtat.. musklernas förmåga att använda fett/betaoxidation kan ta för redan hyfsat tränade 1- 3 månader!. Dvs dina/mina/ingen annans heller, muskler har lixom inte så mycket ketolysensymer.. så de är beroende för sin anstränging utav antingen glukos eller fett! Dvs löpare/cyckjlister/andra uthållighetsidrottare är till stora delar bberoende utav fettoxidation... en hög sådan för att spara på glukos. Fördelen med högre fettoxidation i musklerna är främst uthållighet.. fördelen med glykolys är extra explosivitet i träningen.. som regel kan innebära ökad styrka i fall man tränar perfekt. Oså angående proteiner/aminosyror till folk som de facto tränar frekvent det handlar om att träning bryter ner muskler och det finns ett spill i proteinkkattabolism//anaboliism.. så de som faktiskt tränar bör ligga på mer aminosyror än vad obesa diabetiker bör göra per kilo. Det du läst om är att i ketos så har vi som är så fanatiska att vi ens funderar på en ketogen diet så kommer delar av spillet från proeteinkatabolism/proteinsyntes att omvandlas till ketonkroppar, ihop med laktat från respirationen samt glycerol från de triglycerider vi använder! Dvs på ketogen diet.. framförallt om den är kaloribegränsad så är protein/aminosyror själva konstanten, den sätts som regel till 0,6-0,8-1,0 gfram/kilo för överviktiga bantare.. som ett minimum.. för tränande icke överviktiga personer till iallafall 1-1,5 gram per kilo och dag.. för bodybulders.. ofta män, ända upp till 2 gram per kilo och dag! Jag tror du har koll på proteinsyntesen.. den gynnas främst av träning, dvs den som handlar om att genom träning använda/bryta ner och sen stimulera kroppen att bygga upp dessa på nytt, kosten har då självklart betydelse, den bör innehålla tillräckligt med kalorier samt aminosyror!
 5. Zepp

  Från lchf till keto

  Jesper tränar kampsport.. och han hade litta samma bekymmer som dig iallafall i omställningen till vanlig LCHF till strikater keto! Allvarligt talat, det är i princip sådana som du och jesper som märker av skillnaden iomed att ni tränar frekvent... till skillnad mot desktopworkers, som sällan eller alldrig tränar! Dags att introdudicera E% för dig, dvs vad som är ketogent för dig kan vara på tok för mycket kolisar för någon annan.. Altså.. 10-5 E% kolisar är ketogent.. litta beroende utav hur mycket glukos man förbrukar/kalorier man förbrukar.
 6. Zepp

  Från lchf till keto

  Grattis.. dina symptom tyder på att du gjort det mesta rätt.. iallafall om du vill testa strikt LCHF/ketos! Dvs du glömde säkert att läsa det finstilta/om de kortsiktiga biverkningarna? Så då skall jag förklara efter bästa förmåga.. de första kilona var stora delar vatten.. bra som indikation och viss uppmuntran men de kommer som regel tillbaka, dvs vattnet när kroppen vant sig. Hur som helst så har du stått ut och fortsatt, då når du nästa stadium.. och det handlar väldans mycket om glukosbrist för främst muskelarbete! Och det är vad man vill uppnå på strikt LCHF/keto! Vadå finns det lixom inget lättare/snabbare.. utan biverkningar, något tillskott eller så som fixar allt/återställer allt till noll? Näe det finns lixom inte det, för våra stenålderskroppar är per se inte såå himla mottagliga för nymodigheter.. sådant tar iallafall hundra generationer! Utan de tarvar på med gener från stenåldern och förväntar sig i princip både matintag som evolutionen samt fysisk ansträngning som motsvarar det evolutionen utvecklat oss mot. Sådåså.. strikt LCHF/keto innebär glukosbrist.. dvs kroppen blir tvingad att ställa om till framföörallt fettdrift och det glukos samt ketonkroppar reserveras främst för hjärnan/hjärtat! Och då kommer vi osökt in på ketolysensymer, dessa förekommer främst i hjärnan, hjärtat lever saknar i princip dessa och muslerna har väldans lite av sådana! Iallafall så har vi en metabol knirk, dvs levern kan producera en hel del ketonkroppar vid glukosbrist, men levern förbrukar inte sådana så de strömmar då ut i blodet och ersätter en hel del glukos.. främst för hjärnan och hjärtat! Musklerna blir hur som helst tvugna att gå över till fettoxidation.. vilket kräver utökad syresättnin/ökad betaoxidation. Oså till allt halleluja, vi som gått igenom hela processen och inte är lika beroende av ständig glukostillförsel vill alldrig tillbaka till sockerträsket.
 7. Zepp

  Statinmediciner

  Prexis, det kan jag oxå göra, dvs bytta ut statinerna mot havregrynsgröt. Havregrynsgröt är iallafall inga mykotoxiner.. men kan för den delen höja din glykemiska load.. vilket kan vara en nackdel om man är insuliresitent! Aså de provsvar jag frågade om är litta olika indikationer på främst metabolt syndrom/diabetes/ ensidig undermålig kost/leversjudommar. Lipidprofilen är ditt kolesterol samt triglycerider, APO värdena är dina apolipoproteiner.. där APO-b, dvs Olika LDL är de som är aterosklerotiska, C-peptid indikerar din insulinutsöndring och om den är extremt hög så kan det tyda på hyperinsulinemi. HBa1c säger vad ditt genomsnittliga blodsocker är. Och vitamin/mineral/blodsaltstatus säger litta om huruvida du äter en riktig kost. Levervärdena handlar då till stora delar om du uppfyller de andra kriterna på fullvärdig kost/motion.. eller om du mumsar mediciner som har biverkningar typ Statiner eller annat okänt toxiskt typ litta för mycket alkohol. Ja aså snabbt tillbaka till statiner och hjärtklaffsbyten.. du är slank och frisk i övrigt och verkar inte lida utav FH,, grejen är att de som har den problematiken brukar dö om de är män i cirka 30-40årsåldern! Det är dessa.. i princip bara män som eventuellt kan ha någon nytta utav statiner.. då kanske de i kombo med god kost/god livstil samt motion kan leva iallafall till 50-60.
 8. Zepp

  Statinmediciner

  Näpp det finns lixom inte andra biverkningsfria statiner/mögelgifter än de du redan testat.. däremot så finns det ekologiska, dvs rödris/mögligt ris! Iallafall så är det samma verksamma ämnen och det är giftigt, då det angriper dina cellers mevalonsyntes. och Man bör i princip inte äta mögliga kolhydrater.. utan dra ner kraftigt på kolhydrater per se. Grejen är, du har gått igenom ett hjärtklaffsbyte.. sådant kan man råka ut för utan att man har förhöjda/konstiga kolesterolvärden.. jag har ett exempel, dvs en ingift släkting som var prima ballerina, både i USA och här i sverige, fick byta hjärtklaffar.. hon var både vältränad och smal! Har du någonsin sett en världsledande prima ballerina som är tjock, inte jag heller men så är jag inte speciellt intresserad av balett! Så då är jag faktiskt mer intresserad av att få veta dina kolesterolvärden/din lipiprofil samt oxå din APO-kvot.. finns mer som jag är intresserad utav, tex ditt HBA1c, din C-peptid, litta olika mineral och vitaminstatus.. olika blodsalter och även olika levervärden!
 9. Zepp

  Höga LDL värden - vad gör jag?

  Nu glömde Maffemaria att nämna varför, dvs skillnaden mellan olika träningsformer där utifall man börjar från att vara otränad så är det en fördel att jobba upp sin egen förmåga att använda fett/triglycerider ! Och då kan det vara viktigare i början med en mer frekvent träning på aerob nivå.. dvs fett förbränns med hjälp av syre.
 10. Bra att du har insikt om hur det fungerar.. och i princip säger jag att ingen skugga skall falla på läkarkåren.. i princip iallafall! Iallafall så är jag skriven på en vårdcentral.. har då oxå en egen läkare.. han är bra/han tycker lite som mig.. säger iallafall saker som jag delar. Och det är han som gav mig remissen till dietist.. inte för att han trodde på detta utan mest för att han lixom var tvungen och jag sa att jag kan ta det besöket utifall hon hade något att komma med som jag inte redan visste. Hur som helst så kunde jag gett en del kostråd till dietisten.. men jag avstod.. oså slängde jag alla brochyrer om medelhavskost på vägen ut! Andra gånger har min egen läkare antingen varit upptagen eller haft semester.. då får man en AT-läkare.. nyutbildad sådan som skrivit ut statiner, vilka jag aldrig hämtat ut. Ingen skugga skall falla på den nyutbildade AT-läkaren.. han gjorde bara vad han är utbildad för. Dvs skriva ut mediciner!
 11. Zepp

  Höga LDL värden - vad gör jag?

  Vi börjar med misstänksamheten mot läkarkåren.. det är till stora delar en missuppfattning.. de är i princip inte utbildade näringsfysiologer! Utan de är främst utbildade medicinare, dvs de är fena på att skriva ut lämpliga medikamenter baserat på olika symptom och provsvar. Dvs de vet vilka mediciner som hjälper vid olika symptom. Problemet är ofta det motsatta.. det kan du nämna för din syster och svåger att jag sagt.,. dvs att patienterna har oftast noll koll på näringslära och hur olika livstil påverkar hälsan! Utan de får lov att agera utifrån de symptom och provsvar de får fram.. utan hopp om att folk är villiga att byta kost eller göra något annat om det skulle handla om livstil. Odå kommer vi hur som helst fram till varför dina provsvar förändrats på några år.. det kan dels vara tillfälligt typ infektioner.. eller sociala förändringar/trauma/virus/åldersförändringar/mediciner/toxiologiska orsaker??? Iallafall så kan jag passa på att dra en "one case studie" dvs min egen mor som i 60årsåldern uppmättte cirka 13 av Totalkolesterol.. hon mumsade statiner något år innan hon blev tvungen att sluta på grund av biverkningarna. Då sa hon att det är nog bättre att dö i förtid.. något år tidigare än att leva ytterligare något extra år men med en massa biverkningar! Iallafall så är hon nu 83.. och hennes kolesterol är det inget fel på längre.. hon har f*n bättre kolesterolvärden än mig.. men jag har ju lixom ytterligare några år kvar till pensioneringen och med all stress och andra inte alltid perfekta livstilar att beta av.. innan jag får njuta mitt Otium. Oså till dina triglycerider.. de är som mina.. litta förhöjda trots LCHF/ketogen kost.. triglycerier är det som du och jag benämner fett, de säger något annat är kolesterol/APO-kvot. Dvs de ligger kvar i dina/mina lipoproteiner utan att förbrukas.. mest troliga orsak att sänka dessa är att förbruka dem.. dvs ökad fysisk aktivitet?
 12. Zepp

  Ötzi

  Aså.. Ötzi var den första LCHFaren och han blev dödad av millitanta veganer? Hoppas ni förstår att det var ett skämt? Så vad hade han i maggen, mest troligt sk färdkost.. någon har redan nämt typ Pemican och om han inte hunnit allt för långt hemifrån så hade han säkert oxå ätit någon form av bröd. Så även om Pemican är ett Indianskt uttryck så var det hur som helst ett sätt att koncentrera näring men framförallt kalorier.. i en liten förpackning som man kunde bära med sig.
 13. Zepp

  Statinmediciner

  Mnja jag kan oxå hämta ut statiner om jag vill.. men jag vill inte! Dvs statiner är mykotoxiner som nedreglerar mevalonsyntesen där bland annat kolesterol bildas.. samt litta annat typ könshomoner ".The mevalonate pathway, also known as the isoprenoid pathway or HMG-CoA reductase pathway is an essential metabolic pathway present in eukaryotes, archaea, and some bacteria.[1] The pathway produces two five-carbon building blocks called isopentenyl pyrophosphate (IPP) and dimethylallyl pyrophosphate (DMAPP), which are used to make isoprenoids, a diverse class of over 30,000 biomolecules such as cholesterol, heme, vitamin K, coenzyme Q10, and all steroid hormones." https://en.wikipedia.org/wiki/Mevalonate_pathway Iallafall så skall man förstå hur läkarna reagerar, dvs du har CVD.. då läser de i sina rekommendationer att det gäller att hålla ner kolesterol till ett minimum.. de borde läsa lite mer och se att det främst är APO-b som är viktigast när det gäller ateroskleros. Oså på det.. vem säger att ditt problem handlar om ateroskleros.. har de kollat dina kärl i övrigt? Iallafall så gör jag som du.. hoppar statiner, (de är lixiom inte hälsokost utan mykotoxiner) och så satsar jag på att få leva hyfsat frisk till iallafall 80!
 14. Zepp

  Höga LDL värden - vad gör jag?

  Först så vill jag att vi reder ut lite saker.. för jag ser två olika labblistor, med lite olika resultat! Vi tar det första, Tot-C/HDL-C= 5,5/1,4=3,92, dvs det är svinbra, tyder nästan på pekar iallafall i riktningen åt att du är en hyperfrisk tonåring, dvs det var provet 180628. Där har man dessutom uppmätt acetoacetat.. dvs ketonkroppar i blodet till 3.. vilket tyder på att du befunnit dig i det högre läget av keto sweet spot.. eller på svengelska nutrtional ketosis.. på ren svenska på toppen av dietinducerad ketos! Den andra labblistan från 180620 säger lite andra grejer???? 6,9/1,32= 5,22. Hur hampar sig detta.. för senaste utskriften av labbprotokollet var bättre.. och så saknas även Acetoacetat på den med tidigare datum? För övrigt så saknar jag både APO-b och APOA1 på bägge utskrifterna. Iallafall så kan jag kommentera att din syster och svåger verkar vara vettiga människor, som har lite koll.. trots sina läkarutbildningar! Jag anar att du redan visste det? Oså kommer vi till hur vi applicerar sådana råd.. från läkarutbildad personal, dvs du har redan fattat det hela, dvs det är väldans sällan något problem att variera sin kost, dvs det finns trots allt rätt många bra fettkällor.. förutom smör. Har de nämnt fet fisk från frisk hav.. om de inte nämnt detta så kan jag rekommendera detta som rena hälsokosten.. förutom att det är svingott!
 15. Zepp

  Cancer

  Oavsett 'vad din familj tycker så har du väl inte så många val förutoim att avlägsna den cancer som de facto finns? I övrigt så verkar du vara en medveten patient.. dvs du köper inte allt som hälsovården rekommenderar! Oså snabbt över till Cancer och LCHF.. eller rättare sagt Warbugs teori, dvs han fick för sig att cancer levde av Glukos.. nyare vetenskap har både vederlagt och bejakat hans hypotes, dvs vissa cancerformer är beroende av glukos, men man har senare hittat cancer som kan leva och frodas både på fett och ketoner. Iallafall. bortagning av lymfkörtlar är lixom inte jätteallvarligt, men man kan bli lite extra infektionskänslig. Förr så tog man bort halsmandlarna, (lymfkörtlar) men det gör man numera inte utan väldigt goda skäl.. typ cancer i dessa! Oså till psykofarmaka.. en jävla skit, men nödvändigt om man har psykiatriska besvär.. iallafall så är SSRI lika effektivt som ett glas vatten.. såvida man inte är en rundmask! Sömntabletter är oxå en himla skit.. insomningstabletter är bättre, typ Bensiodiapiner, Zopiclon, Imovane, man blir klubbad!