Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  8 067
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  336

Zepp vann senast 16 April

Zepp hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

15 177 Enastående

Om Zepp

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Landvetter

Senaste besökare till profilen

2 122 profilvisningar
 1. Mnjae.. jag tycker att vi skall sluta kalla Keys och Rössner för fuskare.. för det finns inga tecken på att de avsiktligt fuskat på något sätt! Utan de har haft sina hypoteser och fått olika forskningsanslag, baserat på detta.. från både statliga och privata källor.. som då ofta vill ha ett specefikt svar/svar på sina frågor! Då sätter man upp en studie som granskar just de frågorna! Dvs svaren är väldigt beroende utav frågorna! Som man frågar får man svar helt enkelt.. så det kanske frågorna det är fel på och därmed leder till att vissa personer upphöjs till professorer? Dvs man skall oxå sätta in de olika resultaten i sammanhangen, tex MCGovernrapporten! http://www.fetmaparadoxen.se/paradox/taubes.htm Dvs hur skall vi kunna försörja en allt ökande befolkning som lever allt längre med tillräckligt med kalorier.. utan att det blir politiska protester/krav på högre löner/fackföreningar/osv! Nu så har jag ju inte läst alla 650 publicerade rapporter som Rössner medverkat i.. men några samt iallafall hundratal andra.. jo det finns gott om studier som vetenskapligt visar att det är positivt med mer kolhydrater/fibrer/medelhavskost/vegetarisk kost/vegankost/LCHF/what ever! Dvs den vetenskapliga metoden är det per se inget fel på.. men allt för oftast själva frågan/hypotesen! Dvs man har en hypotes, man äskar anslag för att studera denna.. man sätter upp en studie, man tar till sig några försökspersoner, man sätter de på en speciell diet.. grejen är att de flesta studier lyckas visa att just den dieten fick jättebra resultat.. lite oavsett om det var en HCLF/vegan/LCHF/medelhavskost/Nordisk kost/nästan vilken kost som helst! Grejen är att det handlar om konfunding faktors.. dvs man ger folk en kost som de inte brukar äta.. man byttar ut junkfood mot nästan vad som helst.. dvs vi bör sluta köpa junkfood/helfabrikat/halvfabrikat.. laga all vår mat själva från jävligt bra och näringsrika råvaror, efter årstid/närodlat/ekologiskt helst gärna biodynamiskt.. iallafall gift och bespryútningsfria livsmedel.. oså bör vi om vi orkar löpträna minst en halvtimme per dag! Iallafall Maj-Lis Helenius fick frågan om hon inte skulle kunna forska på LCHF.. näe jag tror inte på det samtidigt som hon får sin lön från Pfiser, dvs brödtillverkare! Är hon då korrupt.. knapppast.. iallafall inte mer än de flesta utav oss andra som har ett arbete.. grejen är väl snarare att vi inte hade haft det arbetet om vi inte kunde förlika oss med eller rent ut sagt var helt bekväma med företagets produkter?
 2. Zepp

  Godmorgontråd?

  Enklast förklarat.. äta gräsbetade animalier i kombo med ekologiska/biodynamiska grönsaker, en och annan rotfrukt... närodlad såklart! Dvs en kombo mellan carniovorisk och Raw vegan diet. brukar benämnas LCHF! Aså den carniovoriska delen bidrar med ett minimum av kalorier till aminosyrebehovet och om fet frilevande fisk ingår även med EPA+DHA.. de råa grönsakerna är sällan så kaloririka, de kan bidra med några vattenlösliga vitaminer/mineraler! En och annan närodlad rotfrukt kan bidra med lite mer mineraler.. likaså gäller bär man plockat själv i skogen, det tenderar hur som helst att kosta mer kalorier än vad de bidrar med.
 3. Zepp

  Godmorgontråd?

  Iallafall.. så vill jag slå ett slag för "inte mer kalorier än vi behöver" samt att vegetabilier bör ingå i vår kost! Dvs en LCHF och raw vegan/några kokta grönsaker/enstaka rotfrukter, dvs vanlig j**vla mat från bra råvaror! "Studier av nutida människor som lever på extrema dieter, som ­enbart rå föda, har bekräftat tillagningens betydelse. Om födan var vegetabilisk, med grönsaker och bär, måste personerna konsumera fem kilo mat för att täcka dagsbehovet om cirka 2000 kalorier. Om rått kött ingick i dieten blev den energitätare, men det krävdes ändå cirka tre kilo mat för att fylla kaloribehovet. En kontrollgrupp som åt blandad kost med tillagad vegetabilisk och animalisk föda behövde bara äta knappt två kilo mat." https://www.svd.se/matlagningen-satte-fart-pa-manniskans-evolution Och om man är miljömedveten, den skall inte vara importerad utan närodlad/ekologisk/biodynamisk/gräsuppfödd! Hur j**vla svårt kan det vara att förstå?
 4. Mnjae.. riktigt så kategorisk är inte jag.. utan framför att både Keys och Rössner bidragit på något sätt till den vetenskapliga sanningen.. trots att de till stora delar drog fel slutsatser på grund av den tidens paradigm! Dvs det är knappast fel på deras forskning, den följer den vetenskapliga metoden.. men slutsatserna har allt övrigt att önska och präglas som regel av den tidens paradigm! Iallafall vi kan ta Keys som exempel. han fann att i rikare länder dog fler av CVD, det han missade var att i fattigare länder så dog de betydligt tidigare av all cause mortality! Dvs wtf.. folk levde längre i rikare länder med utbyggd sjukvård/socialförsäkringssytem och iomed att de var rikare så hade de åxo råd att äta mer animalier med fett.. tillomed smör som är så himla lyxigt! Såå lev inte i ett rikt land.. dö tidigt av alla möjliga orsaker som näringsbrist/brist på sjukvård.. så slipper man dö av CVD! Dvs den främsta anledningen till CVD är hög ålder.. förr eller senare lägger pumpen av.. är man idog/fattig så kan man få den att lägga av tidigare genom hyperinsulinemi/Steatosis/näringsbrist/infektioner/patogener/toxiner osv! https://deniseminger.com/2011/12/22/the-truth-about-ancel-keys-weve-all-got-it-wrong/
 5. Zepp

  Godmorgontråd?

  Mnja eller.. äter man animalier så behöver man äta betydligt färre kalorier för att få i sig de essentiella aminosyrorna +EPA /DHA! Sådåså.. skall vi äta färre kalorier eller mer för att få oss all näringen?
 6. Prexis så kan det vara.. men vi skall inte yvas allt för mycket iomed att det är en del av politiken/den politiska agendan, dvs samarbetet mellan företag och det allmänna! Grejen är.. så skall det vara i princip i en väl fungerande demokrati.. dvs det allmänna är beroende utav företagen och företagen är beroende utav den medicinska forskningen.. grejen är väl bara att det i bland går käpprätt åt helvete emellanåt! Den ursprunliga tanken var god från början.. billigare livsmedel och inte allt för många kalorier.. därifrån så kan man då på ett rätt dåligt underlag konstatera att vägen till helvetet kantas utav goda förutsatser!
 7. Psykolog är en viss typ av utbildning sådana dära hjärnskrynklare.. Rössner är utbildad läkare.. samma som Eenfeldt och Dahlqvist.. fast han fortsatte och tog oxå en forskarutbildning vad jag förstår?
 8. Mm.. prexis så.. ät mindre och spring mer.. det är lixom inte fel per se.. men det är fortfarande en Tautologi.. dvs så j*vla självklara saker.. men det har knappast några som helst biokemiska/viljemässiga/vanemässiga förklaringsmodeller knutet till sig! Ponera då att folk inte orkar springa för att de är feta/lite lata/har arbete/familj att försörja.. de kanske inte ens har som hobby att springa två timmar om dagen utan kanske i stället heminredning/matlagning/blommor/frimärsamlande/what ever.. på det så kanske de bor i någon större stad och pendlar till jobbet så att tiden inte riktigt räcker till! Iallafall så har vi flumtjejen Dahlqvist, provinsialläkare från Norrland.. hon använde sina kunskaper från läkarutbildningen och läste på.. dvs det fanns redan då rätt mycket vetenskap att läsa och för det blev hon anmäld av dietister.. för sina kostråd! Och då utvärderades detta av en professor.. han fann att det fanns vetenskaplig evidens för hennes kostråd.. iallafall upp till två år, dvs det är rätt ovanligt att högkvalitativa studier pågår i hur många år som helst, de skulle då kosta miljarder! Med förbehållet att man då borde följa upp sina patienter.. nemas problemas egentligen, grejen är väl snarare att ingen följt upp/vetenskpligt testat de moderna kostråden.. det fanns ju ingen tid! Oså till Rössner, han är antagligen en man före tiden då man började ropa "Kejsaren har inga kläder"? Men förutom en del dumma påståenden så har han oxå kommit med en del bra.. tex, när han fick veta att man på LCHF rekomenderar rätt mycket grönsaker, "nä men dåså", ett annat uttalande är att om man skall få i sig all näring man behöver på dagens livsmedel så måste man äta betydligt mer än sitt kaloribehov!
 9. Från det ena till det tredje,, Aastrup är en dansk nutritionsforkare.. sitter i en himla massa komiteer.. EU/WHO/what ever, han är en del av etablisimanget, dvs folk.. dvs även folk inom det medeciska etabilsemanget blir nästan hur som helst tvungna att lyssna på honom.. de kan inte avförda honom hur de vill! Hur som helst så har han gjort en typ 180 graders sväng! Den svängen handlar då mest om att det är hyperinsulinemi och glykemisk belastning som är huvudproblemet som man bör åtgärda vad gäller den allt mer ökande diabetiska utvecklingen! Hur som helst.. vi har en annan Dansk här i landet som oxå lyckats, dvs Jörgen Vesti Nielsen på Karlshamns Sjukhus, dvs han var överläkare och praktiserade kolhydratrestriktion på sina diabetiska patienter.. med gott resultat! https://www.dietdoctor.com/se/karlshamn-44-manader Oså har vi ytterligare en Dansk dvs Arne Ravnskog som bidragit med böcker om Statiner och deras eventuella verkan/overksamhet.. om man borde byta kost i stället typ Jörgen Vesti Nielsen.. han är oxå läkare! Iallafall så är varken Ravnskog, Dahlqvist eller Eenfeldt forskare utan främst distriktsläkare.. det betyder kanske inte jättemycket.. men Aastrup är en världsledande forskare, det får hur som helst ett större anslag.. han har öra längre upp i den nationella och internationella sjukvårdshirerarkin! Iallafall.. Ravnskog/ Vesti Nilsen/Dahlqvist/Eenfeldt/ Fung/Taubes/Noakes, plus en massa andra har gjort grovjobbet.. dvs det går lixom inte längre att bortse ifrån, det som krävs är att någon med högt anseende/som har elitens öra får just elitens öra/deras förtroende att genomföra sina ideer! Menna.. det är väl bara att påminna om dietisternas anklagelser mot Dahlqivst/Noakes/även proteserna mot Vesti Nielsens Karlshamnsstudie!
 10. Inte riktigt,, det var väl Norge? Iallafall Annika blev frikänd.. tyder hur som helst på att vi fortfarande lever i en demokrati och har rätt så oberoende personer som bedömer olika saker? Det andra kommer jag till sen!
 11. Zepp

  Godmorgontråd?

  Ah men jösses,, när skall de ställa om till gräsbetat, närodlat, ekologiskt.. då fick de väl lägga ner hela loppet? Aså jag har inget emot vegetarisk mat.. knappast vegansk heller, men den skall då vara närodlad/ekologisk/biodynamisk och inte innehålla för mycket snabba kolhydrater.. ej heller en massa processade fleromättade fetter! Oså.. jag skulle knappast dö av deras mat, även om jag kanske skulle känna att den till stora delar består utav socker/sådant som blir till socker i maggen hur som helst.. dvs varför serverar de inte närodlad Avocado????? Sådåså, då är vi inne på ett annat dilemma, folk kan som regel bara ta till sig ett budskap åt gången.. emanerat.. tror jag iallafall från det faktum att folk äter allt mer junkfood.. och junkfooden produceras som regel av multinationella företag som importerar råvarorna från länder där de är billigast/skiter i miljö och hälsa för både personal och djur! Men altså.. vore det inte enklare och mer lokalt om funktionärerna fick hämta sin mat på Sjömagasinet?
 12. Zepp

  Resistent stärkelse - Kefirshots med potatismjöl

  Hon har rätt.. ur sitt kvinnliga perspektiv! Det enda jag har att anföra är att vi lever i ett av världens mest jämlika länder.. de facto.. men det fråntar hur som helst inte individerna deras skyldighet att välja rätt partner! Dvs skillanden mellan manligt/kvinnligt är egentligen inte såå stor, däremot så varierar personligheterna enormt! Hur som helst.. man brukar säga att efter tredje äktenskapet/tredje husbygget så tenderar de flesta att veta vad de vill? Det handlar då mer om att man blivit vuxen nog för att förstå att gräset inte är grönare på andra sidan ån! Utan att det mer handlar om hur man själv hanterar sin relationen med en partner samt egna samt gemensamma barn i en bostad man själv valt/betalt.. betalar på.. helst betalt innan pensioneringen!
 13. Zepp

  Resistent stärkelse - Kefirshots med potatismjöl

  Du är med andra ord vuxen/mogen/kanske rent utav närmar dig 50 fyllda? Hur som helst.. utan #förälskelsen# så hade inte lika många barn av vår art blivit satta till världen.. det i sig säger då rätt lite om ens förmåga att sen ge desamma barn en hyfsad uppväxt så att de själva kan fungera som släktens vidarejord! Iallafall, rent biokemiskt/artriktigt. så borde så många barn som helst födas..iallafall om det finns utrymme i habitatet? Oandrasidsan.. vi har lämnat stenåldern där de livskraftigaste överlevde.. numera krävs högskolestudier för att få jobb.. dvs WTF hur krånligt som helst för föräldrar.. som då måste bli extra empatiska, få till fungerande förhållanden för att barnen skall utvecklas till fullvärdiga nya medborgare som dels kan få jobb, dels föra sina gener vidare.. om de nu fick en väl avvägd dos empati från sina egna föräldrar så att de har något att förhålla sig till?
 14. Zepp

  Resistent stärkelse - Kefirshots med potatismjöl

  Mm.. prexis.. utveckling! Iallafall så finns det ett visst vetenskapligt stöd för att man som vuxen kan gå direkt till kärlek utan att ha passerat "förälskelse"! Dvs som mogna personer så har vi dels erfarenhet/livserfarenhet/vi känner oss själva bättre.. vi har då en bättre förmåga att känna igen en bra match.. vi har på det iallafall oftast uppövat en bättre empatisk förmåga Hur som helst förälskelse är en typ av psykos.. fördelen/nackdelen med att bli äldre/lite mognare är att man inte är lika beroende av samma psykotiska tillstånd, för att föra mäniskosläktet vidare! Utan då kan man mer koncentrera sig på att utveckla ett fungerande förhållande.. dvs det är som med det mesta.. dvs det handlar mer om att ge och ta.. dvs iallafall i medellådern borde man ha kommit till insikt om att man får lov att ge lika mycket som man får.. helst mer för bonus.. när man blir ännu äldre!
 15. Zepp

  Dåliga värden på blodfetter :(

  8,2/1,15=7,13, inget bra resultat.. bör helst landa på 6 eller lägre, 5 är hyfsat bra, 4 är jättebra! Trig bör helst vara under 1,7.. helst betydligt lägre! "Höga värden kan vara genetiskt betingade (familjär hypertriglyseridemi). Sekundära hypertriglyseridermier ses vid dåligt kontrollerad diabetes, hypothyreos, njur-, pankreas- och leversjukdomar. Stort intag av kolhydrater, P-piller, graviditet, seroidhormoner, diuretika och beta-blockerare kan ge högre värden. Ökade triglycerider är ensamt ingen viktig riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Triglycerider mindre än riktvärdet 1,7 mmol/L " https://werlabs.se/halsokontroll/hjart-och-karlsjukdom/triglycerider/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=dsa&utm_term=50k&utm_content=ISamarbeteMed&utm_target=b2c&utm_type=acq&utm_country=se&gclid=EAIaIQobChMImKPouruR2wIVC8-yCh1drQtHEAAYASAAEgLqdfD_BwE Iallafall.. det mesta tyder på att du ligger pyrt till för att få njuta ditt välförtjänta Otium vid 65 och några årtionden senare! Iallafall Statiner kan läkare skriva ut, det kan i bästa fall reducera lite LDL.. men i bästa fall ge dig cirka 4 dagar extra att njuta ditt Otium om du inte gör andra livstilsförändringar! Dvs vi pratar här då´om överhängande fara för olika CVD.. och du är bara 35 år! Aså gå direkt till Werlabs och ta en APO-kvot.. ta hela dyraste kontrollen.. så du får maximal nytta och utvärdering.. så att du får lite koll på att det inte är något annat som svajar! Dvs i regel i 90% av fallen så överenstämmer Apo-kvoten med standard lipidpanel.. så då återstår det jävligt besvärliga, dels annan kost, dels helt ny livstil.. lättare sagt än gjort! Menna du är man och bara 35.. hur mycket väger du.. har du diabetiska föräldrar, har någon av dina föräldrar/syskon samma problem?