Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  9 364
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  361

Zepp vann senast 24 Oktober 2019

Zepp hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

18 299 Enastående

1 följare

Om Zepp

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Landvetter

Senaste besökare till profilen

3 640 profilvisningar
 1. Det är så jävligt att man inte vet varken ram eller bak! Hur som helst Eenfeldt är läkare.. dvs han har iallafall en rätt kvalificerad utbildning , vilket gör att han kan göra litta olika bedömningar.. utifrån sin utbildning! Såå det går lixom inte att säga huruvida mögeltoxoíntbrist är det som orsakar CVD eller om det är verksamma motmedel? Man kanske skall förstå Statinernas verkan tillobörja med, det är mögeltoxoíner, som kuttar ut Mevalonsyntesen! Många ord nu.. iallafall Mevalonsyntesen är en jättviktig del av ens metabolism, blättan blättan den kan bidra både med kolesterol, prenylering av proteiner, Q10 samt andra viktiga funktioner! Såå då går vi in på den sk svarta svanen, dvs FH, en genetisk disfunktion, där man kan få katastrofala mängder utav LDL-C/APO-B.. iallafall så dör man om man är man vid cirka 30-40, kvinnor verkar kunna leva litta längre! Dvs hur skillger man någon med FH från någon annan med metabolt syndrom.. andra orsaker? Iallafall så är det som så, dvs min egen förklaring/ finns en del vetenskapsmän som håller med mig, dvs jag har inte koll så jag har snott det från dessa! De med FH kommer in i större studier.. deras problem är genteiskt/handlar om leverns funktion, specefikt om olika LDL.feceptorer! Resten utav oss.. cirka 99% har problem med hyperinsulinemi! Hur som helst så är det ingen framgångsrik faktor att sälja möglig mat, så då kan man få Statiner på recept. Rent krasst.. varför möglar folk inte sin mat, det har visat sig att mögligt ris är nästan iallafall lika bra som statiner? Grejen är att folk anser det äkligt med möglig mat.. det är fucking få som ens kan ha någon nytta utav det! Summa summarum. visa inte det här till någon annan för det kan tänkas att de eventuellt missufattar det hela och börjar äta rödris/annan möglig mat? Bara för dig, det handlar om LDL-C.. numera även om APO-b.. dvs de där föraktade LDL.. det onda kolesterolet!7 Det är en missuppfattning.. för vaken LDL eller APO-b är kolesterol.. de är transport olekyler, de kan innehålla kolesterol, men det är en helt annan sak! Iallafall så skall vi vara litta försikiga när vi bedömmer främst män då som lider utav FH, de kan behöva äta främst mer möglig stärkelse/eller få recept på statiner? Kan man inte få rätt sorts möglig mat med toxiner på recept.. det går lika bra med Statiner de är iallafall läkemedels kollade/godkända!
 2. Näe det är inte så.. det är betydligt mer komplicerat! Det är snarare som så att om de inte hade tillsatt dessa tillsatser i sina undermåliga matvaror så hade ingen köpt dem! Dvs det är ett sätt att lura hjärna/smaksinnena.. dvs de smakar ju nästan som riktig mat.. oså blir det ett lågt pris.. vilket tenderar att lura andra delar utav hjärnan! Nej, så enkelt är det inte.. men det tangerar hur som helst en del av problematiken.. främst i våran sociala kontext! Dvs i andra delar av världen.. kan folk leva på kopiösa mängder kolisar (E%).. och då skall man se skillnaden, de är fattiga.. väldigt ofta smala, de har snarare problem att få tag i tillräckligt med kalorier samt protein dvs de använder varje kalori de får i sig, rätt ofta för att försörja sig medels fysiskt arbete .. är de lyckligt lottade så får de själva iallafall en rejäl måltid per dag, är de lite framgångsrika får deras barn 2-3 måltider per dag! Såååå, nu lämnar vi för en lite stund den delen av världen där folk lever på upp till 80 E% kolisar.. gör av med var enda kalori de lyckats skrapa ihop till sig själva och sin familj. Dvs vi närmar oss Sverige och det finns genetiska skillnader oxå! "Slow Glucose Removal Rate and Hyperinsulinemia Precede the Development of Type II Diabetes in the Offspring of Diabetic Parents" https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/0003-4819-113-12-909?articleid=704330& Slutklämmen, det är ett multiproblem, en massa olika orsaker, social kontext, billig mat, vi gör ju knappt av med de kalorier vi stoppar i oss, vi äter för ofta, vi är för rika för att avstå något gott, vi äter inte längre för "överlevnad" utan för att det nästan smakar som riktig mat samt semla och godis, samt sköljer ner det med läsk!
 3. Det har vi och det drabbar främst de som äter en massa bröd! Oandrasidan så ökar importen av livsmedel där de inte har "selenfattiga jordar"! På det så kan man om man vill äta fisk/skaldjur från västkusten/Atlanten för sitt selenbehov.. dvs gamla husmorsråd.. fisk/skaldjur minst två gånger i veckan.. gärna tre gånger. Jag petar oxå i mig D3 + K2, magnesium tar jag bara vid behov. Dvs vad jag läser så finns det sällan något behov av extra kalcium, för de verkar finnas där även på en junkfood diet. Utan allt för ofta handlar det om D3 brist, vilket har funktionen att dels öka upptag, dels öka omsättningen i kroppen.. vilket betyder att det tas där det finns extra och frigörs till blodet, då kommer vi osökt in på K2, som är, det är enligt väldans ny forskning det som gör att kalciumet distrubieras dit det behövs, främst skelett och tänder. Jag har mätt mitt D3 på våren, det var lågt, det var ändå inte brist, så jag tar D3 cirka från Jul och fram till midsommar, 2500 IE med K2! Inte såå mycket för kalciumomsättning utan mest på grund av att D3 är en rätt vesäntlig del/komponent i vårt immunförsvar! Och den perioden är den värsta förkylnings/influensa tiden.. K2 tar jag för be safe, för höga doser D3 skilljer sig mot att få D3 från solen.. dvs kroppen stänger ner intaget via huden om nivåerna blir höga, det sker inte om man tar det som tillskott! I princip går det, oså fisk/skaldjur från friska hav.. men jag gör litta som du, det är viktigare på våren försommaren. Oså blir det lite si o så med de där 2-3 måltiderna per vecka med vildlevande fisk från västkusten/atlanten! Det är snarare som så att man bör öka grönisar på LCHF, de flesta som börjar med LCHF gör så, det ökar volymen på tallriken, man får tugga, tugga, måltiden tar lite längre tid, man kan göra en vinigrett med olivolja, men det viktigaste kanske ändå är att de hur som helst innehåller en del vattenlösliga vitaminer som kan vara bra att komplettera med, typ Folsyra! När vi ändå är inne på Folsyra, man skall även äta minst 1-2 måltider baserat på inälvor, då får man inte bara Folsyra. Uups, nu tror jag att iallafall 3-5 dagar redan är bokade matmässigt per vecka? På Söndag är det högtid och hela familjen äter veckans mest dyrbaraste måltid, dvs oxsteken, om man har råd! På Måndag äter man rester från Lördag och Söndag, pyttipanna, på Tisdag fläsk med löksås eller bruna bönor.
 4. Citera sig själv, ber om ursäkt! Iallafall det finns alla essentiella aminosyror i annat än animaliska livsmedel, man måste bara äta mer/blanda.. ha j*vligt mycket bättre koll på näringslära.
 5. Nej de finns inga nötter/bönor som ersätter en carniovorisk/omniovorisk kost! Finns fucking inga nötter eller ens quinoa som ger dig alla essentiella aminosyroror, de enda som ger dig alla är att äta andra djur! Nu skall jag avslöja en hemlighet.. låt ingen annan ta del av den, dvs vi är Homo Sapiens Sapiens, dvs Omniovorer, settur en Zoologisk synvinkel.. översatt till svenska sä är vi allätare. dvs vi äter nästan f'''ing vad som helst bara det innehåller digesterbara kalorier! Såå vi är omniovorer, dvs vi är alllätare, dvs vi kan ändå inte äta allt.. rent ut sagt, vi är kusiner med aporna metabolt set! Skit samma, vi är närmast släkt med Bonobochimpanser! Iallafall så kan man få alla essentiella aminosyror från bönor, Quionoa, nötter.. kruxet med de är främst att man bör tillbringa stora delar av sin dag i träden Hur som helst om man har ett vanligt jobb, där man inte får lov att visstas uppe i träden, så steg våra förfäder ner from dem för några tusen år sedan! Dvs det var bara några tusen år sedan, så du kan och får därmed oxå lov att äta nötter samt bönor! Iallafall skyll inte på mig för det var någon förfader till oss som bestämde sig för att kliva ner från träden och gå hela vägen hit Iomd det så sitter både du och jag i dilemmat om vad vi skall äta, för bästa hälsa!
 6. Nu skall jag bli rätt krass.. iallafall så har Peter B ett bättre HBA1 C än mig.. ungefär samma FS.. kan ha med LCHF att göra, både LCHF och ålder? Hur som helst, vi kanske skulle ha gjort något åt det för cirka 30 år sedan.. iallafall jag! Jag tvivlar på att det gör någon större skillnad? Det jag är mest övertygad om är att dödligheten är 100 %, det är mer som så när den skall inträffa! Iallafall så dog min far i december.. nästan 88 år, man får lov att bli glad om man är man och lever så länge!
 7. Bra tänk där. det är summan av de essentiella aminosyrorna som spelar störst roll! Hur som helst, vi har vegetarianer som oxå äter LCHF, som regel då ovo-lacto vegetarianer, det blir hur som helst en hel del en ansenlig del ägg och ost! Inte nog med det, för det finns veganer som överlever.. dvs de får ta sina essentiella aminosyror från vegetabilier! Iallafall så är det som så att det enklaste är fortfarande att vara omniovore.. dvs äta andra djur, deras kroppar innehåller det vi behöver, förutom C-vitamin/Folsyra, litta andra grejer så vi måste hur som helst äta gröna blad (folsyra) och litta andra grönsaker, för en del vattenlösliga vitaminer! Hur som helst man får lov att äta en massa nötter/Quinoa/bönor/andra grejer som har en bra aminioprofil.. problemajset med det är att de som regel oxå tillför en massa kolhydrater.. hur mycket fett innehåller de? Sååå återigen, du får av mig en frisedel att äta en sk riktig diet, bestående utav riktig mat helst sådan du lagat till själv från de bästa råvaror du kan köpa/har råd med/kan få tag i! Hur som helst, jag har svårt att förstå att vi/iallafall merparten av oss kan få våra essentiella aminosyror från nötter och bönor? Oså skall jag avslöja att jag har en febles för bönor, inte bara för att de är goda utan även för att de även bidrar till min perailstistik...dvs på hotell med all inclusive, då är bästa frukosten bacon och vita bönor samt övrigt som gör att jag överlever minst en vecka. utan att drabbas utav Montesumas hämnd! Bortsett från min egen tarmtörmningsfunktion,/peralistik vilken sällan har så mycket med protein/aminosyror att göra.. bönor/nötter/Quino har fortfarande en bra aminoprofil Nu så vet jag inte hur jag skall avsluta detta inlägg.. iallafall så är det lite upp till var och en, man får fundera lite på ens egna tillkortakommanden.. iallafall så är bönor med stekt fläsk eller bacon j*vligt gott, främst till frukost på all inclusive iallafall!
 8. Tycker jag oxå.. oandrasidan, jag lutar lite åt det hållet.. oandrsidan ponera att de puttar in alla nödvändiga micronutrienter i de där grönsakerna via kemiskt framställda? Iallafall så tror jag som så, de gödslar grönsakerna så att de får så stor volym som möjligt, därmed inte sagt att de då innehåller alla micronutrienter! Hur som helst.. har oxå läst sådana undersökningar om näringsinnehållet, jag tvivlar iallafall inte jättemycket på dem, iomed att nästan alla grönsaker i dag är betydligt större, förmodligen mer vatten? Oså till Homo Sapiens Sapiens, ju större vi blir ju bättre.. eller? Näe det är ju lixom inte så, grönsaker lever i princip ett tag, för att sen konsumeras av oss, det är inte deras livscyckel, utan vi har kapat deras för att de skall uppfylla våra levnadsvillkor, dvs att slippa gå ut i skogen för att där finna vår föda! Sååå, det är lixom litta därför jag på LCHF förordar rätt höga mängder grönsaker på LCHF/Keto!
 9. Som sagt det är komplicerat.. protein/aminosyror SKALL orsaka hög insulinutsöndring! Det sker när dessa når blodomloppet, det går över när de olika aminosyrorna har hamnat där de behövs/fyller sin funktion! Och det är lika med intag av kolhydrater, det SKALL orsaka hög insulinutsöndring, för att putta dessa till de ställen där de behövs.. oftast in i dina muskelceller (se till att ha en massa muskler bara) eller till leverns glycogendepå! Dvs det mesta du äter lagras, för friska personer har bara enskilda gram av macronutrienter i blodet samtidigt, (glukos + protein (aminosyror) + fett (lipider) och eventuellt alkohol! De är de fyra macronutrienterna, de kallas för det av rätt goda skäl iomed att de kan bidra med kalorier! Då går vi vidare till kroppens prioriteter angående macronutrienter, alkohol når blodet först, det lagras inte, det är till vissa delar toxiskt och orsakar till vissa delar confusion i hjärnan, som i låga nivåer ger en avslappnande effekt men i högre nivåer ger en total personlighetsförändring! Nästa är kolhydrater som når blodet, när detta når leverns portaven så signalerar det via olika signalsubstanser (typ GLP1) till bukspottkörteln att nu är det ett skitlass med glukos på väg in, börja redan nu att utsöndra insulin stäng av lipolys, glukogenolys, glukogenes, ketos! Därefter kommer aminosyrorna in i blodet, när stora delar av glukosen är lagrad. Sist når fett (lipider) blodet, då skall merparten av glukos samt aminosyror redan hamnat där de skall. Detta är då en beskrivning om vad som händer när man intar en måltid, det tar en tid, cirka 1-4 timmar efter intagen måltid! Oså till Hyperinsulinemi/insulinresistens/diabetes typ 2/metabolt syndrom; Vi börjar med Hyperinsulinemi, det innebär kroniskt förhöjda insulinnivåer i blodet, mäts främst med C-peptid, anamesen är lite difus.. men låt mig lägga fram några orsaker, först västerländsk livstil, på tok för många kalorier/antal intagna måltider per dag/för lite muskler/för lite användande av dessa, i sista hand gener, grejen är snarare att man skall förbruka lagrat glykogen innan man fyller på med mer! Oså till insulinresistens, det uppträder i första hand i dina muskelceller.. som jag skrivet ovanför, tanken är att du skall använda dessa, (det är ett arv av våra förfäder), så vi lever inte längre på det sättet.. iallafall inte alla utav oss! Såååå när muskelcellerna redan är fulltankade med antingen glukos eller lipider, då skyddar de sig från Insulinets signalering för att ta emot mer glukos + fett.. då är man insulinresistent! Men då finns det backup dvs vi ökar inlagringen i adiopte vävnad, det finns nästan inga gränser för hur feta vi kan bli, det bildas bara mer fettceller, någonstan måste kroppen hur som helst lagra det som kommer in! Hela tanken bakom detta är förmodligen att lagra allt till de dagar/veckor/månader/år då det är brist på föda????? Aså.. när hade vi brist på föda sist.. vi har snarare problem med för mycket föda/kalorier i förhållande till vår västerländska livstil? Bla bla, mycket nu.. iallafall så finns det kontraindikationer på insulinresistens/hyperinsulinemi såvida du inte mätt C-peptid/HOMA IR eller liknande, dvs omställningsproblem till LCHF.. en del.. rätt många iallafall upplever det som något av det värsta, de har genomlevt, en del ger upp rätt snart! Andra är "troende", litta samma som bantning och fasta o sådant, iallafall så ryms det till stora delar inom LCHF/Keto.. man skall bara inte tro att det finns en quick fix diet for everyone! På det så kommer en massa andra grejer, typ Dopamin.. ett annat viktigt hormon som är där för att förstärka bra beteenden, det är samma hormon som gör att man kan bli beroende utav snabba kickar! Samtidigt, så om man tar full kontroll av sin hjärnas belöningssystem.. lider iallafall några veckor med LCHF/Keto iallafall några veckor, så kan det hända, dels att man blir omställd metabolt, dels att man får helt andra preferenser vad gäller matintag och måltidsfrekvens! Sist men inte minst, du har inte övertygat mig om att du faktiskt är Insulinresistent!
 10. Jag tror att du läst på tillräckligt för att fatta vad det handlar om iallafall i enklaste termer! Det är dock oftast mer komplicerat.. men inte för friska personer! 3,9 på morgonen är helt okej, speciellt om man tangerar ketos. Angående insulin så är det protein/aminosyror som är mest insulinogena.. mycket mer än potatis,sötpotatis, mango, andra frukter eller bär.. grejen är snarare att proteinet/aminosyrorna skall leda till insulinutsöndring av en massa bra skäl medans kronisk hög glukoshalt kan leda till hyperinsulinemi. Så jag får väl börja med varför insulin är så himla högt på protein/aminosyror.. det handlar om att olika aminosyror skall puttas dit där de behövs bäst, vissa går till att bygga/bevara dina muskler/benstomme, andra skall in i din hjärna och omvandlas till typ serotonin samt andra skall bli byggstenar för cellembran, ensymer och signalsubstanser! Hela grejen med LCHF eller iallafall en stor del av grejen är att reversera hyperinsulinemi. Lider man inte utav hyperinsulinemi som då oftast bekräftas utav metabolt syndrom, dvs fettma, diabetes högt blodtryck, litta andra grejer så får man lov att äta, en varierad diet! Sååå, en eller två potatisar till måltiden, en mango som efterätt är inte problemet utan oftast lösningen.. dvs varierad kost! På det så nämner du tecken på insulinresistens, du får nog förklara hur det yppar sig, för vad jag vet så märker man inte sådant innan man tagit en massa blodprover, typ HBA1c, C-peptid, Homa IR eller annat!
 11. Mm.. många bra inlägg sedan jag lyckats skrämma iväg Xante? Inte nog med det.. jag har oxå läst en massa amerikanska siter, angående LCHF/Keto och omställningsproblem.. om någon missat cirka 30 års kunskap, så kan jag avslöja deras råd, "drink two coups of home made bone broth a day"! Översatt till svenska, drick två glas av hemmagjord benbuljong per dag, iallafall under omställningsfasen, 4 veckor-tre månader! Bra råd.. förmodligen även rätt tänkt angående olika salter.. så det är därför folk tar saltshots och magnesium i stället.. för det existerar nästan ingen som kokar egen benbuljong? Iallafall när man då handlar sin mat på vanliga affärer.. fråga efter benen, även svålen och senorna som skall ingå i maten, de skall ingå i din kost, annars får du köpa det på hälsokostaffären bredvid i form av kosttillskott! Jag framhärdar, "drink two coups of home made bone broth a day", eller rättare sagt det finns ingen som gör så, men man kanske skall förstå vad det handlar om.. hur man kan kompenserad med saltshotts, magnesium och andra mineraler.. framförallt när det gäller övergångsproblem, blodvolym, blodtryck, törst, muntorrhet! Alltså.. nu blir jag så där extra besvärlig, dvs varför dricker inte alla minst "two coups of home made bone broth" varje dag? Dvs mest förmodligen för att vi äter en undermålig kost.. inte ens jag kokar egen benbuliong.. förutom vissa söndagar på vintern då jag gör grytor/soppor med köttoben!
 12. Vi är ju inga läkare.. så det beror på orsak. Iallafall så finns det inga vetenskapliga undersökningar som säger att LCHF orsakar varken kärlkramp eller högt kolesterol! Det var ett försök att skämta.. dvs man hävdar att LCHF inte är säkert för det finns inga långa studier på det, då kan man även säga det motsatta? Så vi tar hjälp av lite länkar från ansedda myndigheter; "Kärlkramp beror oftast på att det har blivit en förträngning i ett eller flera av hjärtats kranskärl. Det gör att hjärtat inte får tillräckligt med syre, vilket särskilt märks vid fysisk ansträngning. Kärlkramp kan minska den fysiska prestationsförmågan, men de flesta kan leva ungefär som vanligt. Att ha kärlkramp ökar risken för hjärtinfarkt." "Bröstsmärtor är inte alltid orsakade av kärlkramp Ont i bröstet är en av de vanligaste anledningarna till att man söker akut sjukhusvård och kan ibland vara tecken på hjärtinfarkt. Men bröstsmärtor betyder inte automatiskt att man har hjärtproblem. Smärtorna kan ha många orsaker, till exempel irritation i slemhinnan i nedre delen av matstrupen eller sjukdomar i magsäck och gallvägar. Sjukdomar i lungan eller lungsäcken som exempelvis infektioner kan ge liknande symtom. Det gäller även vissa muskelskador." https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar--besvar/hjarta-och-blodkarl/blodkarl/karlkramp/ Du lämnar rätt lite information i övrigt, iallafall så är det rätt vanligt med bröstsmärtor och förhöjdt kolesterol bland befolkningen.. de vanligaste rekomendationerna brukar vara medelhavskost, motion och sluta stressa, dvs ändra livsstil. Nu kan det ju vara som så att du fått rätt diagnos.. men det är hur vanligt som helst att folk får Statiner utskrivna för rätt milda symptom iomed att läkaren tror att du vill ha något piller.
 13. Som andra redan nämnt, du är bara 19.. det finns en stor chans för att dina gener/hormoner anser att du gott kan lägga på dig något kilo här och var, typ byst och höft för kvinnor, för din hälsas skull och framtida graviditeter? Dvs om du är 19 nu så är du snudd på fullvuxen kvinna.. för några år sedan var du inte det, utan tonåring! Iallafall så har du redan reagerat på LCHF med lägre aptit, främst färre måltider hoppas jag.. sen så, så länge de där kilona lägger sig på hälsosamma ställen för en ung kvinna (höft och byst) så är det rätt sällan fel.. såvida det inte bara fortsätter, men där är du väl inte ännu?
 14. Prexis.. minimum 1 gram per kilo kroppsvikt! Iallafall så är inte minimum det samma som optimalt och iomed din ålder sikta hellre på 1,5 gram per kilo. Fett äter man upp till sitt energibehov, det landar någonstans för normalvuxna människor mellan 1500- 3000 Kcal med protein, fett och kolhydrater inräknade. Oså skall helst kolisarna komma från grönsaker.. helst en himla massa gröna blad för en del vattenlösliga vitaminer och spårämnen. Enklast är att "bara" äta riktig mat, med en massa grönsaker och så pass med fett att man står sig iallafall på 2-3 måltider per dag!
 15. Som du säger, du är både smal och får inga cravings för socker.. du är antagligen frisk du kanske inte behöver ligga såå lågt på kolisarna? Iallafall, du har kört LCHF på 25-50 gram kolisar ett tag det borde räcka för att hamna i ketos hur som helst? Så jag kan avslöja lite som så.. det räcker rätt långt.. dvs Ketos är lixom inte det avgörande för en frisk person.. iallafalll så har du nu testat detta! Dvs lika bra att få det testat, det är nästan lika bra som en fullständig läkarundersökning! Oså på det.. det spelar lixom sällan någon roll vilka livsmedel man äter.. det är hyperinsulinemi som spelar mest roll, vi som äter LCHF/Keto är olika mat. Såå, du får en frisedel utav mig att äta både mango,apelsin och sötpotatis så länge du inte du överskrider ditt GL/GI under stora delar av din vecka/månad. Dvs hur mycket kolisar din kropp klarar av.. unga friska, fysiskt aktiva tål mer.. det är främst när man blir äldre som man behöver ta sådana hänsyn! Oså på det.. man måste inte ens befinna sig i ketos för att vara frisk! Sen på det med ketos, man gör som CAA säger, köp en blodsockermätare som oxå mäter ketoner.. eller rättare sagt, jag tror inte du behöver en, CAA och jag som är älldre kanse kan ha någon nytta utav dem? Men mest förespråkar jag för friska att äta riktig mat och då kan det ingå en massa som smör, mango och appelsin samt sötpotatis, som en del av sk riktig kost! Iallafall så är det nog näst av det vanligaste att friska som prövar LCHF.. ökar grönsaker främst.. kanske inte alltid sötpotatis, inte ens vanlig potatis, utan äter dem som tillbehör! Iallafall så är varken sötpotatis eller vanlig potatis några grönsaker utan rotfrukter!