Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  9 443
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  365

Zepp vann senast 6 Juli

Zepp hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

18 436 Enastående

1 följare

Om Zepp

 • Rank
  Guru

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Landvetter

Senaste besökare till profilen

3 835 profilvisningar

Enkel statusuppdatering

Visa alla uppdateringar av Zepp

 1. Tack Zepp för din bedömning av kolesterolproverna och övrig läsning. Det ger mej styrka och trygghet särskilt inför kommande kontakt med hjärtspecialist. Jag har i samband med hjärtinfarkten och vårdtiden för den känt mej påhoppad av läkare som talat om för ej att deras ansvar i rådande behandling efter hjärtinfarkten är att jag borde ta statiner. Det är svårt att bemöta dem med ett bra svar som är enkelt och kortfattat. Någon tid för dialog finns ju inte vid det tillfället.

  vänliga hälsn. från Ingalill

  1. Zepp

   Zepp

   Om man säger som så.. om jag kan bidra med något så är det främst att du slipper drabbas utav panik.. och hamna i klorna på olika läkare.. med ioförsej väldans god utbildning.. men den utbildningen handlar främst om mediciner.

   De har lixom ingen som helst utbildning om kost, hur den påverkar oss eller hur social kontext bidrar till olika sjukliga tillstånd.

   Och jag kan inte ens lova dig evigt liv, utan det enda jag kan lova är att du själv blir tvungen att fundera på och välja vad som ger dig olika goda förutsättningar för att leva ett friskt liv tills din genetiska predisposition säger stopp!

   Själv så kan jag hämta ut Statiner om jag vill.. men det vill jag inte.. utan jag tar chansen att mina taskiga kolesterolvärden har andra orsaker än brist på mykotoxiner i kosten!

   Mykotoxiner kan du från möglig kost.. de enda mögliga livsmedel jag äter är sk mögelost.. vilka inte innehåller mykotoxiner!

   Iallafall, jag har inte haft någon infarkt.. ännu.. iomed övergång till LCHF så ligger mitt HBA1c jävligt lågt.. dvs det är rätt få glycoliserade blodkroppar som kan ge Aterosklerotiska plack!

   Oså är jag 60+.. borde hur som helst gymmat/tränat/byggt min fysiska status redan innan medelåldern, och fortsatt med det sedan oxå!

   Vi får se hur jag gör när jag går i pension om några år.. då finns iallafall tiden!

   Ioförsej kan det vara försent.. men hur som helst.. jag byter inte jobb/social kontext/bostad/annat med mindre än att jag vinner miljoner på Lotto!

  2. Ingalill

   Ingalill

   Tack Zepp för dina reflektioner. Hade missat ditt svar förut. Har ju varit hos hjärtdoktorn för uppföljning. Det första han reagerade på var mina kolesterolvärden och förstod i samma stund att de inte var behandlade. Han hade emellertid respekt för mitt ställningstagande att inte ta statiner men sa att det inte fanns studier som visade på ngt annat än det rätta valet att sätta in statiner som behandling. Då framförde jag mitt önskemål att få ta provet Apokvot vilket jag läst om skall vara den bästa och säkraste riskmarkören och svaret på apokvoten har du redan sett . Han sa också att han skulle följa upp provsvaret /Apokvot och kontakta mej. Än så länge har ingen uppföljning skett. Det jag funderar på efter ditt svar är om jag skulle begära att få ett Hba1C men mitt faste-glukos var strax över 5 så det var inte högt.  Jag har bestämt  mej att följa min inre övertygelse att se till att jag får  en så god fysisk kondition som möjligt, fortsätta med riktig mat=LCHF. Jag är väl medveten om att det saknas utbildning om kostens betydlelse hos läkarkåren. 

   Är intresserad av natur och egen trädgård som ger mej ro och glädje och som jag ser det är mkt viktigt i min rekreation ef hjärtinfarkten. Är pensionär efter arbete som sjuksköterska inom intensivvård i många år inklusive hjärtintensivård. Har även andra intressen som körsång och politik. Om stress varit den utlösande faktorn så vet jag också att jag kan söka professionell hjälp om så behövs för att hantera den. Jag känner mej rätt trygg i detta men kan tala om att hjärtinfarkten har varit en omvälvande resa som gjort att jag nog ser livet i andra perspektiv än jag gjort tidigare. Ha en fin helg!