Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  9 148
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  361

Allt postat av Zepp

 1. Vet egentligen inte vilket svar du föväntar dig.. iallafall så kan jag avslöja några grejer.. dvs typ oavsett LCHF eller ej.. om kalorintaget sjunker så går man som regel ner vikt! Andra grejer, typ om måltidsfrekevenen sjunker.. så går de flesta oxå ner i vikt! Iallafall så konstaterar jag härmed att frågan handlar om vikt? 'Och då har jag ett glatt budskap.. dvs det handlar i förstone om kalorier! Dvs vilken läskunning person som helst kan banta.. det är den lättaste saken i vårlden! Och när man väl slurtat banta,vad gör man då,. dvs det är då det handlar om huruvidída man valt metod/kostmodell ! Iallafalla om LCHF/keto visat sig vara framgångsrikrikt vad gäller viktnedgång så får man fortsätta äta så! Iomed stigande ålder och lite sådant så kan man även behöva bli ännu striktare men då pratar vi inte längre om vikt utan om hälsa!
 2. Välkommen! Iallafall vad du beskriver, så är det typ LCHF omställingsproblem.. och enligt vad du skriver, främst den mentala omställningen? Dvs man måste inte äta stup i kvarten.. LCHF är typ kaloririk mat.. i bästa fall oxå näringsrik mat! Hur som helst.. efter några månader på LCHF så insåg jag främsta fördelen.. man behöver inte äta lika ofta! Såå.. utmaningen gör olika saker för olika personer, i den bästa utav världar gör den att man äter kaloririk och näringsrik mat, fast färre gånger per dygn.
 3. Zepp

  Respekt

  Håller med Annika.. dvs om long timers svarar, så är det generellt, dvs samma frågor tenderar att upprepas.. och vi long timers svarar oftast så att det skall kunna läsas av newbies på LCHF! Dvs vi svarar då på om frågan oxå är generell.. på hur LCHF fungerar.. i bästa fall. Om trådstartaren inte känner att det är rätt svar/det blev lite krongligt/en massa nya begrepp att sätta sig in i.. så kanske TS inte ansåg det värt att fortsätta.. så länge det finns alternativ.. typ ät mindre och spring mer! Och vi säger som regel sällan att äta mindre (om det är problemet) eller att springa mer (om det är problemet) är helt fel.. utan tvärt om att LCHF är ett sätt att angripa specefika problem.. typ homeostas/aptitreglering/uttag ur fettdepåer/måltidsfrekvens.. för att inte tala om hela den mentala omställningen det innebär att äta riktig mat med lagom av kalorier i en lagom intervall!
 4. Jag tror vi läser ungefär samma litteratur/studier? Och jag tror mig ha lite koll på hjärnans energiförsörjning.. det jag har typ noll koll på är hur hjärnan/myel/annat oxå, kan bestå till stora delar utav fett.. iomed att inga triglycerider kan passera blodhjärn-barriären? Såå hur kan hjärnan bestå till stora delar utav fett.. ge det din bästa förklaring.. jag har Googlat olika fettsyror/aminosyror/lipidsyntes internt/permabilitet genom blodhjärn-bariären för diverse olika precursors.. utan att ha blivit särskildt mycket klokare? Dvs jag skulle vilja kunna skriva.. lugn, kroppen sköter det hur som helst.. även hjärnans uppbyggnad av fett.. förutom ketonerna för energi! Iallafall.. jag har lixom koll på att kroppen sköter det själv.. på något sätt, men jag vet inte hur?
 5. Nej jag gjorde cocostoppar för rätt så länge sedan, de blev goda, även min mor tyckte de var goda, men vi är inte allergiska mot cocos. Dvs mest cocosflingor!
 6. Du har redan fått ett svar på alternativ.. testa, finns garanterat annat oxå som kan funka och ersätta just cocosmjöl på LCHF! Oså vill jag fråga.. vad skall du med kokosmjölet till.. jo jag har oxå en sådan påse hemma.. vet lixom inte vad jag skall ha den till faktiskt? Inte nog med det.. jag har även påsar med mandelmjöl samt Steviaströ.. alla de påsarna lär mina arvingar få destruera.. eller mumsa i sig, för jag har fortfarande inte funnit någon nytta med dem. Rent krasst, de ersätter väldans sällan vetemjöl och socker.. i någon som helst matlagning/bakning! Utan det blir så himla trist att man nästan blir tvungen att äta "riktig mat i stället"!
 7. Som jag redan beskrivet. Warburgefekten, används flitigt i modern cancerscreening!
 8. Tveksam slutsats och om man får hjärntumör på andra sidan så¨beror det på för lite annvänding av mobiltelefon? Och fick de hjärntumör innan någon uppfunnit mobiltelefoner?
 9. Jag vill inte gå så långt som att påstå att ketogen diet botar cancer! Meen det finns mer att lära, typ Warburg effekten, dvs han fann att cancer ofta.. väldigt ofta var beroende utav Glykolysis.. dvs använda glukos för sin överlevnad.. och han fick inte Nobellpris för just den upptäckten. Dvs cancerceller har en väldans kort utveckling i en enskild människas kropp, det är typ hela deras evolution.. iallafall så är det rätt vanligt att de blir beroende utav sin omgivning! Hur som helst så använder man rätt ofta Warburgeffekten för att detektera cancer, dvs man tillför radioaktivt glukos, för att se var det används frekvent.. på ställen där det borde vara normalt! Inte nog med det.. man har sedan även opptäckt Antiwarburgeffekt.. tillomed vissa cancerformer som gör sina egna ketoner. Och hur som helst så strävar resten utav kroppen att hålla ett normalt blodsocker, för alla de andra cellerna som gärna vill ha glukos. Såå Warburg hade rätt.. i princip.. men det var mer till det! Iallafall; "Nu hörde jag att någon studie visade att hjärntumörer är undantagna att de växer på glykos utan istället föredrar fett." Det var lite svårt att förstå.. iomed att hjärnblodbarriären i princip hindrar fett att komma till hjärnan.. iallafall som triglycerider.. det där andra om att hjärnan till stora delar består utav fett.. är det ingen som ännu förklarat för mig! Iallafall verkan av ketogen diet på cancer har dels att göra med att de utvecklats/har hela sin evolution i en miljö med god tillgång till glukos/högt insulin/hög tillväxthormon.. alla något så när läskunniga vet hur viktigt det är med högt glukos/insulin för att få högt tillväxthormon.. för tillväxt! Dvs ketogen diet har lite samma effekt som vid fasta, som visar samma goda effekt vid cancer.. liknande iallafall.. mest troligt på grund av sänkta glukos/insulin och tillväxthormoner! Då kommer vi in på något annat, dvs skillnaden mellan katabolt och anabolt tillstånd.. anabolt handlar om och styr hela homeostasen mot lagring, medans katabolt styr det hela mot uttag ur lagrad energi, samt reparation! Iallafall så är det en balansgång och det är nog därför som fasta och ketogen i vissa fall är verksamma mot cancer? "In conclusion, clinical application of KDs as an adjuvant therapy for cancer patients first requires that the KD be evaluated for its anti-tumor effect for each single type/genetic subtype of cancer in a preclinical setting, as the safety and efficacy of the KD strongly depend on the tumor entity and its genotype. Based on the results of rigorous preclinical and clinical studies performed thus far, the KD would appear to be a promising and powerful option for adjuvant therapy for a range of cancers." https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5842847/ Dvs det är inget hokuspokus alls.. det beror på vilken typ av cancer man har!
 10. Kalciumbrist är per se vanligt bland vissa.. speciellt äldre och kvinnor.. lite oavsett hur mycket mejerier de äter! Och då kommer vi lite osökt in på hur Kalciumbrist visar sig och hur det diagnosticeras. Bland äldre, både kvinnor och män så visar det sig ofta som sköra skelett.. dvs öka kalciumintaget.. vänta nu lite.. har de kollat D3? Och varför speciellt äldre kvinnor.. tror jag läst någonstans om Östrogen? Iallafall.. D3 är så helt viktigt för kalciumomsättningen.. så då kommer vi till D3 intag.. för att få det hela att fungera, oavsett hur mycket kalcium som ingår i födan.. så man kanske skulle kika på både kalcium i födan.. utifall detta skulle vara något problem samt intaget av D3.. för att få det hela att fungera via påverkan av upptag och omsättningen inom kroppen! D3 är relativt nytt, men man vet lite mer där numera.. till skillnad mot K2, som är så nytt att det inte finns några RDI, man får chansa/käka en massa grönkål/Natto/ annat fermenterat/flytta till medelhavet.. för D3! Finns andra parametrar för att motverka skört skelett.. dvs fysisk aktivitet, dvs lite oavsett kalciuminnehåll i skelettet.. så ut och spring i två timmar minst per dag, för att orientera skelettcellerna i rätt riktning, samtidigt som man äter Kalcium/D3 och K2! Såå vi är nu uppe i fyra kända faktorer.. varav K2 iallafall är lite dåligt studerat/undersökt! Meen.. nu blir jag sådär extra jobbig.. för det första då kalciumintaget, det är inte essentiellt, men nödvändigt.. iallafall på längre sikt, D3 är heller inte essentiellt, men nödvändigt på längre sikt.. oså K2, samma där.. iallafall så är fysisk aktivitet essentiellt.. iallafall om man pratar om hur skelettet orienterar sina celler för att klara sina påfrestningar som skelettet skall kunna klara av! Och på det, så hoppar jag till något helt annat, dvs cirka 80-90 % av världens vuxna befolkning är laktosintollerant, (jag oxå,) iallafall så förefaller det som att dessa cirka 80-90% slipper vådan med för lite kalcium i födan på grund av något mirakel.. eventuellt så äter de annan mat? Iallafall.. det lilla jag läst.. i vissa länder.. ofta förr iallafall.. dvs egentligen före din och min tid så fanns det laktosintolleranta befolkningar som fick ansenliga mängder dels kalcium och dels kalorier från mejerier, men de åt då främst fermenterade mejerier, smör och ost.. det var typ herdebefolkningar/nomader/på delar av jorden där man inte fick så stort utbyte utav att odla grönsaker? Såå.. lite igen.. vi uppstod mest troligen i Afrika, vi är fortfarande lite anpassade för detta genetiskt, de var f*cking laktosintolleranta, vad jag vet iallafall.. iallafall så passerade vi Babel Mandel så småningom.. till lite andra habitat, vi/våra förfäder anpassade sig till nya habit eller dog ut! En del fick en konstig genetisk förändring, dvs de fick ljusare hud.. mest troligt på grund av att de behövde lite extra D3, via solen? Jag är lite osäker.. men mest troligt så åt de grönsaker/rotfrukter med naturliga fibrer, som omvandlas till K1 i tjoktarmen, som sen kan omvandlas till K2 i blodet.. eller så när de flyttade norrut, så jäste maten och gav extra K2, när de sparade/lagrade för vintern/våren? Iallafall.. RDI.. det är i princip bra.. men det betyder i princip att man lever ur handen i munnen.. varje evig dag.. lika bra att äta kosttillskott med andra ord? Såå.. essentiella näringsämnen är oxå ett vitt begrepp.. likaså kalorier.. vem sjutton näringsberäknar och väger sin mat på våg varje dag, dvs då skulle ju fasta, 16/8, 5/2, IF, eller för den delen även motion/träning falla fetbort! Sååå.. ett himla långt och tradigt inlägg från mig igen.. utan några egentliga rediga svar.. så sorry till alla som vill ha enkla förklaringar.. den enda enkla förklaringen jag har att komma med är att köp den bästa mat man har råd med och då i huvudsak färska råvaror, laga till allt själv, var inte rädd för grönsaker, fyll gärna ut tallriken med främst bladiga ekologiska grönsaker, när man insett att den animaliska/smör/ost delen uppfyller kaloribehovet! Nils kan det här redan.. men det är en mental omställning.. försök att köpa riktig mat.. laga till stora delar själv.. lägg i matlådor/eventuellt en annan låda för de där pinfärska grönisarna, som äts till den andra maten! Ägg är ett bra livsmedel, likaså vildfångad fisk.. för D3.. likaså fermenterad mat, typ vanligast iallafall surkål för K2, daglig fysisk rörelse är bra för att orientera kalciummolekylerna i skelettet i den riktning där de gör störst nytta! Och för alla som tar D3 via tillskott.. se till att det ingår K2.. speciellt om man tar högre doser, vilket man sällan behöver fören efter nyår/vår! Iallafall.. det glada budskapet, man kan leva i olika delar av världen, man kan äta väldigt olika mat, men.. lite beroende på var man lever, så har man ett behov av kalorier samt essentiell näring, därav så har man utvecklat lite olika matregimer! Såå glöm att leva/äta som en Indisk vegan i Sverige.. Indiska veganer blir sjuka när de flyttar till England.. trots att de fortsätter äta den mat de är vana vid.. och det finns en massa olika teorier om detta tex soltimmar/hygienlagar för livsmedel i EU/en högprocessad livsmedelsindustri/.. förmodligen mer?
 11. Zepp

  Blodsockerfundering

  En gång är ingen gång utan tillfälligheter! Krävs fler liknande resultat för att säga något bestämt.. och det finns en massa att säga. Iallafall och iomed ditt ärftliga påbrå; "Slow Glucose Removal Rate and Hyperinsulinemia Precede the Development of Type II Diabetes in the Offspring of Diabetic Parents" https://annals.org/aim/article-abstract/704330/slow-glucose-removal-rate-hyperinsulinemia-precede-development-type-ii-diabetes 10,9 är iallafall väldans högt efter två timmar! Men om det droppar efter ytterligare någon halvtimme så är det ändå ingen ko på isen! Ta ett HBA1c och om det oxå är dåligt ett C-peptid! HBA1c säger nästan mest.. hög C-peptid antyder dels Hyperinsulinemi och eventuell Insulinresistens! Du får baka fler barnkalas och proväta för att säkerställa resultatet!
 12. Håller med Dr Berg.. kalciumbrist är faktiskt väldans ovanligt på nästan vilken kost som helst i västerlandet om vi förutsätter att folk äter en hyfsat normal diet. En helt annan sak är D3 brist och K2 brist.. inte kalcium! Dvs vi får all vår D3 som vi behöver via att vistas 5-8 timmar utomhus, med bar överkropp under iallafall den varma årstiden.. eller från animaliska produkter som oxå varit ute under iallafall halva året! Såå.. återigen, den där j*vla livsmedelsmärkningen, hur svårt kan det vara att märka upp med antalet soltimmar/i snitt iallafall samt mängden gräs och örter? K2 är mycket lurigare.. iallafall, mycket soldränkta grönsaker/löv samt på vinter och vår mycket fermenterade sådana.. dvs det var så våra förfäder/förmödrar överlevde den hemska mörka årstiden! Grejen med K2 är i sin linda, det finns ännu inga studier som gör att man vet hur mycket man behöver.. finns inga faställda doser/mängder i blodet! Det lilla man vet är att det till stora delar produceras av bakterier.. antingen i magen eller iomed fermentering av födan.. dvs det krävs bakterier för detta! Iallafall, i tjocktarmen fermenteras det till K1, som sen kan omvandlas till K2 i kroppen. Under förutsättning att man undviker att äta en högproessad kost.. dvs undvik cirka 90 % av matvarorna i vanliga affärer! Gå direkt till kött/mejeri.disken samt grönsaks-disken, gå sen direkt till kassan!
 13. Zepp

  Farlig magfetma

  Lågt testosteron var ordet sade Bull.. och jag kör för närvarande inte tung styrketräning.. vilka tillskott föreslår du? Dvs lågt testosteron/låg träningsnivå/dvs för närvarande obefintlig/mest stress på grund av gamla sjuka föräldrar, så Östrogen och kortisol är garanterat något som påverkar rätt stort? Allvarligt så tror jag inte på tillskott vad gäller Testosteron, dvs i form av tillskott, som säljs i hälsokosten/på Internet? Att riktigt testosteron som då förmedlas av läkare, via spruta intravenöst tvivlar jag inte på.. eller för den delen förmedlade utav kriminella! På det så lär det finnas plåster och salvor.. förmedlade utav läkare som man kan använda.. främst för äldre män som förlorat stora delar av sitt Libido.. dvs de uppför sig inte längre som män/de blir som barn.. och som har uppmätta väldigt låga halter av testosteron.. för att vara män! Dvs det är lite samma här.. skilj på värden som ligger inom det normala för den manliga populationen och avvikande värden/avvikande betteenden, för äldre män, de borde kanske "ändra livstil/börja boddybygga".. det är då mest förmodligen ett medicisinskt problem.. för ett fåtal!
 14. Zepp

  Farlig magfetma

  Jag har kollat min bukhöjd.. den smiter till stora delar ut mot sidorna.. jag har även fullständig koll på min träningsnivå, den tangerar att gå mot noll, samt min stressnivå som tenderar att vara helt normal, dvs upp mot och över 100 % och jag fyller snart 64! Har ätit LCHF i cirka 8 år, en till två måltider per dag, iomed att det passar mig som fisken i vattnet.. ibland tre måltider per dag om jag bor på Hotell med All inclusive! Inte nog med det.. jag har även manbobs, inget märkvärdigt för manliga personer över 60 iallafall.. men ibland ett tecken på låg muskelmassa/låg ansträngningsnivå/högre fettdepåer än muskelmassa iallafall! Summa summarum.. slappbuken för äldre personer tenderar att hänga ner, lite oavsett vad man äter, dvs den hänger ner, oavsett kön.. mest beroende på ålder och därmed oxå livsstil.
 15. Zepp

  Farlig magfetma

  Först o främst så håller jag med din omgivning (främst din fru), av epedimilogiska och statistiska skäl.. dvs det finns god forskning på området.. främst på att Visceral fettansamling kan vara ett dåligt tecken! Såå vi grottar ner oss lite i olika orsaker till ansamling av fett visceralt.. en av de vanligaste är metabolt syndrom/hyperinsulinemi.. det där som ofta kan sluta med diabetes! Andra orsaker är manligt kön och högre ålder! Inte nog med detta, det finns grader i helvetet, dvs man får skilja på kulmage av åldersskäl och ansamling av Visceralt fett! Hur skiljer man då på detta, jo man mäter bukhöjden liggande på ryggen.. om den fortfarande är hög så är det mest troligt Visceralt fett.. sjunker bukhöjden ihop och går ut mot sidorna så är det mer troligt att det handlar slapp bukmuskulatur/ansamling av mat i magtarmregionen! https://nyheter.ki.se/bukhojden-avslojar-farlig-overvikt Annars så har jag samma problem som dig.. de säger att jag blivit smalare i ansiktet.. men kulmagen sitter där den sitter!
 16. Det korta svaret är att D3 dels ökar upptaget, dels omsättningen/utbytet mellan olika delar av kroppen.. K2 är det som ser till att inte allt för mycket ansamlas i mjuk vävnad. Dvs D3 tar kalcium från benstommen och andra vävnader och ökar blodhalten.. dvs ökar omsättningen, det är i sig inget problem.. om man inte har brist på K2! Så det är två olika problem.. eller tre om man räknar in kalciumintaget från födan? Egentligen är det ännu flera faktorer.. typ metabolt syndrom, arteroskleros med inflamatoriska processer i kärlväggen på grund av glykoliserade blodkroppar/FH/LDL-remnants/virus/bakterier.. en massa andra grejer! Iallafall det jag vill nämna först är att ta D3 som tillskott, kräver att man oxå tar K2.. iallafall i högre doser D3! Bästa sättet att få adekvata mängder D3 är att vistas utomhus, med bar överkropp.. runt medelhavet.. cirka 5-8 timmar per dygn! Och bästa sättet att få i sig K2 är att äta fermenterad mat.. mat som fermenteras i tjocktarmen, dvs mycket grönkål, grönsaker med naturliga fibrer, surströmming, surkål, syrade grönsaker, eventuellt även fermenterade bönor, som Natto och Temphe!
 17. Zepp

  Blodsockerfundering

  Så du är inte en sån som måste gå ner i vikt fastän du fött tre barn, inse att du är unik! Men du har redan föreslagit att det eventuellt kan finnas andra orsaker till hur ditt FS kan reagera.- iallafall så ligger du .. i i mitten av keto sweeet spot, du/jag/andra får tolka det lite som de vill!.. det är främst keto sweet spot.. inget helt avgörande, men ett tecken illafall att ketgogen die/LCHF kanske funkar för dig. Så jag vill i förstone att du fortsätter på LCHF/keto , så gott det går och kollar på ditt FS, så att det inte blir hypoglykemi.. dvs där är vi på en anannan banan.. går det ner mer så är du typ 1, men då lär du må sjukt dåligt! Dvs jag misstänker starkt att du är en trebarnsmoder på LCHF/ketogen diet.. LCHF tendera ofta att bli ketogen för många så sen det där med FS/kontra ketonhalt är ofta.. inte alltid men oftast rätt ovidkommande. Ponera att du är en av de få/inte alla som lyckas perfekt med LCHF/ketogen diet? Uh.. nu får jag försöka lugna ner mig och framställa/summera vad jag vill säga, dvs det ärftliga är inte ens säkert det heller.. iallafall så finns det ett ärftligt arv av diabetes.. men det överväldigande ä trots allt ärftlig livstil! Skiit samma, dumpa de flesta onödiga kolisarna som vi inte behöver som matproducenter tryckt in i vår mat för att den skall bli billigare. skit oxå i att vi behöver äta fettfria måltider 5-6 gånger per dygn! Och gå loss på grönsaker.. helst närodlade och gärna ekologiska.. dvs du orkar ixom inte tugga i dig så himla många kolisar från grönsaker utifall du har ett jobb att sköta! Iallafall det här är en utvikning.. om du är vegetrian/vegan.. då får du tugga iallafall 1-2 timmar varje måltid.. dvs det går fetbort på varje arbetsplats... förutom om man jobbar för Apple! Jag miistånker att de inte fått iohp det där heller?
 18. Zepp

  Blodsockerfundering

  Vad skönt för en gångs skull att någon ställer frågor om FS och ketonhalt.. utan att det är kopplat till viktnedgång.. ursäkta mig det var en kommentar med glimten i ögat!😉 Iallafall, FS på 4 och under är lite ovanligt, brukar ligga på 5-6 för friska och för omställda LCHFare efter en iallafall ansenlig tid. Vanligast är att det förekommer bland diabetiker/prediabetiker och bland LCHFare under säg.. de första månaderna när man är som mest motiverad och strikt.. även bland friska bantare/WW/Viktklubb/liknande, som tenderar att hamna i Ketos av lite andra anledningar. Såå.. nu går vi in på de tunga ämnena, dvs vid hög ketonhalt så ersätter de en hel del glukos för hjärnan och hjärtat, det brukar ta iallafall 3-4 veckors omställning! Hur som helst när kroppen/homeostasen är adapterad, så brukar både FS och ketonhalt stabilisera sig. Du ligger i princip i mitten utav Keto sweet spot, som anges till 1-6.. under dygnet.. lite beroende på när man mäter med andra ord. Och då kommer vi osökt in på din graviditetsdiabetes och din ärftlighet.. samt Peters oro, för sitt FS, han inbillar sig att han är Insulinresistent, på grund av ett rätt normalt FS.. men hans HBA1c säger något annat! Vi kan använda honom som referens iallafall.. fast jag är nog mer inne på att det handlar om övre medelåldern för hans del? Såå, du har diagnosticerats med graviditetsdiabetes, det är ett tecken, i tid får man hoppas, samt ärftligt påbrå, det var nog det som visade sig i kombo med en västerländsk livsstil? Så vad gör man då.. LCHF typ är lixom ett (1) sätt att angripa problemet.. kanske främst för de med ärftligt påbrå och västerländsk livsstil! Vad letar vi då här efter, jo lixom Peter, efter Insulinresistens.. och då kan man ta olika prover.. det första man skall ta är en glukosbelastning, det var garanterat det du gjorde på mödravårdscentralen? Det andra är ett prov som man ofta tar på diabetesmottagningar dvs HBA1c! Om bägge är dåliga så kommer C-peptid, men det görs oxå främst på diabetesmottagningar för att främst kolla huruvida man är Typ 1 diabetiker! Dvs hög C-peptid antyder hyperinsulinemi, men för icke typ 1 diabetiker.. kraftig insulinresistens.. dvs Typ 2.. i viss mån även annan typ av Diabetes Mellitus!
 19. Så är det.. LCHF-pannkakor blir omelett, jag tycker ioförsig att omelett är gott! Pannkakor är och förblir för mig stekt mjöl med socker! Iallafall är man desperat och/eller sockerjunkie så kan man alltid experimentera med lite oilka sötningsmedel. Då får man antingen fortsätta på den desperata vägen.. eller börja äta riktig mat.. dvs det finns inte ens en teoretisk chans att man kan efterlikna stekt mjöl med socker ! Grejen är snarare mental.. slopa pannkakorna och ät riktig mat i stället, typ lika sorters omellet.. eller varför inte biff med lök? Vad jag förstått så finns det ännu ingen lag om vad vi skall äta till frukost, lunch eller middag.. så i princip kan man äta biff med lök varje måltid utan att hamna i fängelse? Men nu så är det här en typ LCHF-site.. nu blir det krongligt, dvs man bör variera sin mat, man bör helst äta sk riktig mat.. iallafall i så stor utsträckning som har tid och råd med,, för näringsintag och hälsa! Såå LCHF-pannkakor smakar omelett, fine for me, jag föredrar hur som helst baconomelett och pannkakor som smakar stekt mjöl med socker är jag lixom inte alls sugen på! Ja kan i nöd äta något sådant när man bor på hotell, men som regel så får man äggröra/andra sorters tillagade ägg, ofta bönor i tomatsås ibland bacon samt massor av ost/smör, samt torkad skinka, grönsaker!
 20. Då begriper jag ditt problem lite bättre! Inte nog med det, jag är diagnosticerad allergiker och astmatiker.. ja jag har haft och har fortfarande luftrörsbesvär! Såå då får jag främst Antihistaminer på recept, (desloratadin), de är oxå receptfria men dyrare iomed att de säljs i mindre förpackningar! Iallafall så har jag märkt minimal skillnad.. dvs jag har funderat på om jag verkligen är en "allergiker"! Dvs jag tar dem främst när det är extra mycket på gång/allt annat är skit/eller lite mer positivt, när jag är utomlands på semester, för att slippa allergier från What ever, det kan räcka med alla virus man får på flygplanet! Sååå, jag dricker en del rött vin.. gärna billigt sådant antingen från "bag in Box" eller lokalt producerat på turistorterna, rött vin är en vanlig källa till histaminer av antagligen rätt naturliga orsaker? Sådåså, det är lixom en annan grej än allergi fasten det tangerar varandra! Dvs naturligt innehåll i matvaror av histamin har en lite annan anames än vanlig allergi, det handlar mer om att det fattas något ensym i magen för att bryta ner vanligt förekommande histamin från i övrigt rätt vanliga livsmedel. Såå jag gör självklart vad varje insatt person gör dvs jag köper Daosin det ensym som eventuellt kan fattas i magen! Det gjorde ingen skillnad!
 21. Prexis.. du tänker förmodligen rätt, men jag har inga bra studier på just Glyfosfat. Såå om några årmiljoner så kommer vi vara anpassade för Glyfosfat oxå.. utifall vi har tid att vänta? Iallafall.. jag är lixom inte helt säker på att just Glyfosfat är det ämne som vi behöver anpassa oss för/mot.. lite funderingar kring om det tas upp.. mer då huruvida det påverkar maten vi äter.. huruvida vi odlar mer näringslös mat, som klarar sig tack vare Glyfosfat.. många frågor blir det hur som helst!
 22. Det är värre än så.. dvs de mesta vegetabilier innehåller egna bekämpningsmedel, främst mot svamp och bakterier men oxå mot att djur skall äta upp deras avkomma! Iallafall, vi har utvecklats som djurart lite bredvid grönsakerna, dvs vi har utvecklat tollerans mot deras försvar från att bli uppätna! Det om detta och kampen mellan olika arter för sin överlevnad! Det som sprutas mest emot är svamp i stora grönsaksodlingar.. IE.. mögelsvampar/litta sådana.. främst bladiga sådana! Dvs man besprutar olika sorters grönsaker med olika medel.. lite beroende på vilken del vi vill äta! Och så pågår det forskning/utveckling av nya sorters grönsaker/rotfrukter.. ofta då går det ut på att slippa bespruta med dyra kemikalier.. dvs att växterna själva skall kunna producera dessa.. win-win, billigt för odlaren/billigt för konsumenten.. lite sämre för lever och njure! Iallafall så efter lyckade försök så fick man fram en sorts potatis som fick namnet Magnum Bonum.. lite nästan ekologiskt/väldigt lite besprutning/god motståndskraft mot bladmögel samt nematoder! Man fick införa saluförbud för den potatisen iomed att den innehöll på tok för höga halter Solanin, vilket skyddar den kemiskt, men gör den otjänlig som människoföda!
 23. Vad är det som gör att du inte mår så bra utav Aubergine och Avokado? Dvs Aubergine har jag testat.. förstår fortfarande inte finessen med dem, de går inte att äta råa, man skall skiva och lägga på salt och vattna ur för annars så smakar de beskt.. beskt smakar de hur som helst.. oså blir de slutligen som något slem i maten hur som helst! Avokado är en helt annan sak.. de är rätt goda om de är perfekt mogna.. och där uppstår problemet, det handlar om enskilda dagar, för varje enskild frukt.. så antingen är de inte mogna.. eller så är de övermogna, prickar man in exakt rätt dag så är de juvliga!
 24. Jag har en påse ICA Steviaströ, den köpte jag för många år sedan.. har väl använt max 1 %.. mest troligt är att den går i arv? Hur som helst ICA fick inte benämna den "Steviaströ" antagligen på grund av att den i huvudsak innehöll främst Erythtritol? Dvs shame on them.. hur svårt kunde det vara att kalla det för Erythtritol-strö, med en gnutta Stevia? Såå.. egentligen tycker jag det är rätt och riktigt.. man skall inte lura lättlurade person som sällan eller aldrig läser innehållsförteckningar! Iallafall, LCHFare.. iallafall lite pålästa köpte Stevia-ströt för främst Erythtritolen.. ofta för bakning/efterätter/för att bjuda någon annan på något sött som inte höjer blodsockret/insulin? Sådå åter till Nicks.. verkar som att de utvecklat det lite till, typ klumpförebyggande.. iallafall så har min påse "ICA Steviaströ" stått i mitt kök i många år nu, utan att klumpa sig ett endaste dugg! Dvs det är Erythtritiol, med en gnutta Stevia och en alldeles onödig andel "klumpförebyggande medel"! Men hur krongligt allt skall bli.. så jag dra lite skillnaden mellan Erythtritol och Stevia, dvs det finns en god anledning till att de blandar dessa! Vi börjar med den huvudsakliga beståndsdelen, dvs Erythtritol, den smakar sött, den tas upp i kroppen men används inte som energi, den kissas ut i princip.. nackdelen är dock att den i för stora mängder kan ge en bismak samt verka avkylande.. men då får man nog vara sockerjunkie! Oså till Steviaglycosiderna.. man kan köpa dessa oxå på nätet.. grejen är att de är så söta att de blir svåra att dosera.. man får dosera med pipett! Iallafall.. inte ens jäst använder någon utav dem.. de ger bara söt smak!
 25. Välkommen först o främst.. men det där du skriver vill jag ha svar på.. dvs "min kropp tar inte upp alla vitaminer genom föda".. gäller det mineraler och spårämnen oxå?????? Dvs då har du någon form av sjukdom/malabsorbation.. är det verkligen så.. har du någon diagnos på detta! Hur som helst, jag är laktosintollerant, så jag äter inte så mycket mejerier.. mest smör och ost! Och jag får allt kalcium jag behöver från grönsaker.. dvs jag får tugga själv.. inte få det via korna! Nu så råkar det vara så himla bra att jag gillar grönsaker.. det är ännu bättre att det upplägget funkar perfekt med LCHF! Såå, du får en frisedel utav mig att skippa mejerier förutom smör och ost, samt äta hur mycket grönsaker som helst.. speciellt gröna bladiga sådana, samt även någon frukt samt rotfrukt på helgen! Oså får du en frisedel till, dvs de där f*king 20 gram kolisarna.. du får en frisedel att äta upp till 10-20E% kolisar.. dvs då kan du i princip inte få plats med någon högprosesad junkfood! Oså till dina problem.. förutom allergi.. låter lite som omställningsproblem iallafall, dödstrött i hjärnan är iallafall ett av de vanligaste, förutom riddarustning och död råtta i munnen! Såå.. hur kan det här hampa sig, jo hjärnan kan ta uppemot 70% ketoner, men det tar några veckor att uppeglera ketolysensymerna, det är det vanligaste omställningssymptomet. Hjärtat däremot, en rätt viktig muskel i det stora hela, kan föredra ketoner framför glukos.. troligtvis kan det hur som helst krävas en adaptering och uppreglering av ketolysensymer. So what.. det är antagligen ett arv från våra förfäder.. hjärtat drar cirka 99,99E% ketonkroppar om så krävs.. för att spara på glukos.. främst för dina röda blodkroppar, vissa delar utav hjärna/njuren som explicit bara kan använda glukos.. ofta då i ett anaerobt tillstånd. Då blir restprodukten laktat, som går till levern och genomgår glukoneogenes, dvs den bildar mer glukos.. om så skulle behövas! Iallafall om man äter tillräckligt med fett (triglycerider)(triacylglycerol).. dvs f*cking fett, i tillräcklig mängd (kalorier) så är cirka 10% av fettet glycerol, det går då till att antingen binda mer fett i fettväven eller till glukoneogenesen för att upprätthålla den blodsockerhalt som kroppen vill ha! Lika gäller fett (triglycerider)(triacylglycerol) som tas ut ur fettväven, det ger ett kaloritillskott, det ger även ett glukostillskott! Kruxet är.. insulin måste vara lågt.. iallafall normalt.. iomed att det främst är det hormon som styr huruvida fett (triglycerider)(triacylglycerol) skall lagras eller förbrännas! Och det hela går till så här i stora drag.. det mesta du äter lagras, vi har bara några få gram av macronutrienter i blodet momentant, en stund efteråt.. typ 2-4 timmar efter måltiden så tas kalorierna ut ur lagren, dvs det är då man skall förbruka merparten av det man ätit. Kruxet härvidlag, behöver inte stämma på dig men generellt iallafall, insulinet måste sjunka, iallafall om det tidigare var högre, det är som regel högre efter en måltid! Iallafall med diverse frisedlar från mig och hela forumet.. kör på.. ge det några veckor/månader till.. utnyttja frisedlarna när du så behöver! Iallafall det tråkiga.. skit i de där 20 grammen, det viktigaste är nog att du lagar all din mat själv.. från de bästa råvaror du kan lägga händerna på, så gör inte alltid jag, men det ligger i bakhuvudet hur som helst! Och LCHF innebär fortfarande hög andel fett av ens kaloribehov (E%), gärna gräsbetat/ekologiskt/närodlat/vitamin och mineralrikt/dvs näringsrik mat.. dvs stort fokus på näringsrik mat.. skippa resten.. eller njut det på speciella dagar, typ födelsedagar/bröllop/dop/begravningar!