Zepp

Medlem
 • Innehållsantal

  8 925
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  353

Allt postat av Zepp

 1. Bogus säger jag om man även måste tänka på dieten! Dvs LCHF kan hjälpa vissa om de då åxå ändrar livstil samt börjar motionera,skiljer sig, börjar pensionsspara, köper ny bostad, blättan blättan! Hur man än vänder sig så har man röven bakåt! Om det nu inte är magen som är i vägen?
 2. Dvs du har köpt en Impedansvåg som mäter förutom din vikt även ditt elektriska motstånd genom antingen fötterna eller i de lite mer dyrbara både genom fötter och händer! Och märk väl de funkar.. fast då skall man som regel inte bytta kost hipp som happ, dvs de har ett program i sig som utvärderar det elektriska motståndet i kombo med vikten. Kör strikt LCHF i 6 månader, börja sen därifrån, för vatten och saltbalansen påverkar impedansen, testa även nydushad med blöta händer och fötter. Iallall vi kan väl inte ha för få Gismos i vårt hushåll, köp även blodsocker/keton mätare samt ketostíx, och Ketonix utandningsmätare. Alla mäter lite olika saker, fast om du är man, köp en ny livrem på Dressman, en som passar perfekt, får du då lägga in ena hålet efter det andra så kan det vara en ännu viktigare mätare. Och det är oxå förbannad statistik, men en som jag anser är bättre, för bukfett är betydligt allvarligare än vikt, för bukfettma har en betydligt större samvariation med metabolt syndrom. Iallafall.. muskel och benmassa ökar inte radikalt hur som helst, däremot så förändras både vatten och salthalt radikalt beroende på kosten.. varav ett vanligt råd är att drick minst två koppar hemmakokt benbuljong, ingen som gör det utan de flesta tar i stället salshots/saltar mer på maten/tar några flingor havssalt på handen och sköljer ner det med ett glas vatten.
 3. Du har redan resultat.. ett rätt bra resultat dessutom. Iallafall så brukar man estimera att varje centimeter runt midjan motsvarar cirka ett kilo i viktnedgång. Hur som helst räknar man lite på det så motsvarar det att du tappat cirka 0,4 kilo per vecka, det är rätt snabbt. Dvs det finns inga magiska metoder att gå ner i fettvikt, du måste förbränna det och det tar tid!
 4. Det förstår jag inte alls, för kroppen strävar efter att hålla ett hyfsat normalt blodsocker även om man är i ketos, dvs då går det inte åt lika mycket glukos. Däremot så har jag läst att man måste dyka djupare in i ketos för att blodsockret skall påverkas.. dvs ligga på lägre nivåer. Det är hur du äter under längre perioder som spelar mest roll.. typ undviker ketobollar och äter mer mat som spelar mest roll. Dvs ketobollar är godis, de kan du äta en (1) utav vid Jul, nyår, påsk, midsommar, egen, andras födelsedagar, just för att det då är fest! Iallafall så är det vanligt med död råtta i munnen (ketobreath) i början, lika vanligt som utslag på ketostixen i princip. Så nu tar vi det vidare, du får utslag på ketostixen, dina nära och kära känner varken doften av aceton eller ammoniak.. eller så är de bara snälla? Hur som helst så får du utslag på ketostixen, det säger att du förbränner fett och har iallafall lite brist på kolisar, det vi vill uppnå, dvs ketos. Och på det, de ketoner som går ut via urinen är överskottet, detsamma gäller de som går ut via utandningsluften, men det sista har du oxå en säker källa på. Iallafall, ketoner har en halveringstid på cirka 20-30 minuter, sen så bryts de ner till aceton oså kissar andas eller svettas man ut dem. Eventuellt så är det BHB man kissar ut och aceton man andas ut?
 5. Zepp

  Fläsklägg

  Håller med din far, det är benet under skinkan.. gärna med svål och fett och allt! En i dag vanligare benämning iallafall på sommaren är Flintatstek, dvs då har de skivat upp läggen! Min far har två olika cravings, varav den ena är fläsklägg med rotmos., har garantera ihop med att de då fick äta hur mycket de ville, dvs när grisen slaktats och det fanns gott om rovor i landet, den andra är ärtsoppa med punch, det hänger mer ihop med att han som 17åring tog värvning i flottan. "Fläsklägg är en styckningsdetalj av svin. Det är mittdelen av grisens ben, runt knän och armbågar, och man använder således både de främre och de bakre benen.[1] Fläsklägg säljs med svålen kvar på köttet. Läggen är ofta rimmade eller rökta. I det svenska husmansköket serveras fläskläggen ofta kokta, tillsammans med rotmos." https://sv.wikipedia.org/wiki/Fläsklägg Iallafall så föredrar jag Eisebein mit saurkraut! "Eisbein mit Sauerkraut är fläsklägg på tyskt sätt med surkål och potatis i stället för rotmos." https://www.mat.se/recept/flasklagg-med-rotmos-eller-surkal?gclid=EAIaIQobChMI_M7-tKfn4gIVzsqyCh3aQAHDEAAYAiAAEgKf1PD_BwE Man får som regel potatismos/ibland har de blandat potatismoset med med surkålen (holländskt, min förra granne var från Holland och blandade potatismos och surkål?), iallafall i Tyskland så har jag fått dem i olika klickar! Dvs mitt tips är att göra fläsklägg med surkål, svingott!
 6. Du tappar främst vatten i början! Därmed ökar både fettmassa och muskelmassa på bekostnad av vatten. Oså blir jag då himla nyfiken på du mäter fettmassa/muskelmassa samtidigt som du går ner 0,5 kilo/per dag? Iallafall så kan jag säga som så att det är vanligare/bra att tappa 0,5 kilo/per vecka.. och det är rätt snabbt om det vore fettvikt.. så min slutsats är att det tillsammans mest handlar om vatten?
 7. Vi börjar från början, dvs en vecka är nada! Men det du tar upp är vanliga omställningsproblem/vanliga iallafall. Dvs de vanligaste är i fallande, viktminskning, lägre blodtryck (som ofta visar sig som yrsel), och som tredje utebliven stolsittning! Vi går direkt till utebliven stolsittning, dvs ditt antagligen nuvarande problem, dvs det blir inte så mycket och det har sina förklaringar, dvs du äter inte så mycket bulk som pockar på stoltömningar! Iallafall så är det som så.. iallafall under 1-4 veckor på LCHF, du tar upp det mesta du äter, det blir inte lika mycket att skita ut, du får en lägre peralistik i tarmarna, du får vakta noga de tillfällen då tjocktarmen vill tömma sig, det lär ske max tre gånger per dag. Hur som helst så påminner din beskrivning om mig när jag är på semester utomlands, dvs jag får omvänd turistmage, dvs jag skiter lixom inte alls, om jag inte lägger extra märke på de små signalerna som eventuellt kommer. Så jag har några knep, dels loppfrön, dels magnesium och grönsaker med fibrer!
 8. Iallafall så visar ketostixen att du är i ketos! Det påminner mest om omställningsbesvär, det är för övrigt rätt vanligt och beror som regel på glukosbrist och som redan nämnts ibland oxå på saltbrist/sjunkande blodtryck! Iallafall så finns det andra tecken, död råtta i munnen och riddarustning, vilket bägge är typiska omställningsbesvär! Så förutom de tre sätten att mäta ketos, så finns det ett fjärde, dvs be en nära och kär lukta på din andedräckt, (dvs man ber bara en riktigt nära att göra detta), luktar det då acceton så är det ketobreath, luktar det amoniak så är det Dragonbreath! Dragonbreath är protein.. inte fett! Iallafall du har hypothyreos, då anpassar sig din ämnesomstättning inte lika lätt som om du vore frisk, utan den regleras iallafall till stora delar utav medikamenter!
 9. Det är den grejen vi som är Pro LCHF vill framhålla! Dvs det finns hur många dieter som helst.. med olika syften.. iallafall allt man äter påverkar homeostasen/kroppens hormoniella balans.. och då kommer vi lite osökt in på LCHF; Dvs om man är överviktig/obese/diabetiker/har metabolt syndrom.. så behöver man som regel uppreglera sin fettoxidationsförmåga! Då kan man antingen banta/kalorireducera eller gynna en fettoxidatinsförmåga, dvs man behöver ställa om kroppen till att i huvudsak använda fett som energikälla.. lätt som en plätt, börja med LCHF. Meen, det funkar liknande med strikt kalorirestriktion, dvs kroppen kommer att gå över till att förbränna fett, förhoppningsvis de där extra kilona. Nackdelen med bantning/strikt kalorirestriktion utan att ändra kost är främst.. att man inget lärt sig! Iallafall om man vill ha lite mer bestående resultat, så gäller att man lär om.. ju mer åren går ju besvärligare blir det!
 10. Lätt som en plätt, vi skall främst äta vanlig mat från färska råvaror.. oså skall vi äta färska helst ekologiska grönsaker varje måltid. Dvs vi är en udda art, vi kan inte bilda C-vitamin från glukos vilket nästan alla andra djur kan. Oså till antioxidanter, de flesta är vitaminer eller precursors till vitaminer, samt några mineraler som man oxå bör äta från riktig mat för att de skall gå in i den cykeln.. i rätta proportioner! Iallafall så närmar vi oss historia, dvs främst antropologi, dvs Stefanssson som levde bland Inuiter.. han är starkt ifrågasatt.. likt förbannat så levde han långa tider på samma kost som inuiterna han forskade på, de levde till stora delar på rå fisk/andra råa animaliska födoämnen. Iallafallså finns det indikationer på att Narvalshud är extra C-vitaminrik, de åt iallafall på sommaren sk Inuitglass, dvs till största delen tranbär med sälfett! https://en.wikipedia.org/wiki/Akutaq Iallafall för att återgå till olika sorters cancer och kost.. vi tar i princip upp all C-vitamin vi behöver från kosten, resten kissar vi ut. Inte nog med det, C-vitamin/askorbater är en av de vanligaste konserveringsmedlen i prepacked food.. dvs i västerländsk kost! Och det produceras utav svartmögel, dvs svampar, dvs i speciella företag som saluför askorbater tilll andra livsmedelsföretag. Iallafall så är oxidanter och olika enzymer en del av vårt immunförsvar, vi har enzymer som producerar reaktiva syreföreningar när balansen inom cellen blir rubbad, dvs då borde den genomgå antingen Nekros eller Apotopis.. för att förhindra cancer.. typ!
 11. Tryckte och letade på deras sida.. utan att ens få reda hur det var tänkt att fungera? Helge gav iallaffall en hint, dvs genom att stimulera muskler med elektricitet, det var då inget nytt, lixom att träning hjälper mot smärta! Dvs det är som vanligt, i kombo med träning, goda vänner, ett intressant liv och ett aktivt liv samt god kost kan man göra underverk. Blättan.. förr så har jag för mig det hette TENS, sjukvården använder det, likaså elitidrotten. Dvs det har viss effekt, frågan är väl kanske vilken apparat som är mest kostnadsefektiv, min mor har en TENS-apparat! TENS; https://www.1177.se/behandling--hjalpmedel/smartbehandlingar-och-rehabilitering/tens/
 12. Mnjae jag blev lixom inte klokare på den förklaringen/teorin heller! Hur som helst, mitokondrierna finns inom cytostolen, de ansvarar främst för att ge energi till cellen, iallafall den främsta orsaker till att cancer uppstår är förändringar på DNA och RNA, dvs som har störst betydelse för proteinsyntesen, dvs i positiv bemärkelse/alla negativa förändringar skulle leda till celldöd, i så fall benämnt Nekros. "Necrosis (from the Greek νέκρωσις "death, the stage of dying, the act of killing" from νεκρός "dead") is a form of cell injury which results in the premature death of cells in living tissue by autolysis.[1] Necrosis is caused by factors external to the cell or tissue, such as infection, toxins, or trauma which result in the unregulated digestion of cell components. In contrast, apoptosis is a naturally occurring programmed and targeted cause of cellular death. While apoptosis often provides beneficial effects to the organism, necrosis is almost always detrimental and can be fatal.[2] Cellular death due to necrosis does not follow the apoptotic signal transduction pathway, but rather various receptors are activated, and result in the loss of cell membrane integrity and an uncontrolled release of products of cell death into the extracellular space." https://en.wikipedia.org/wiki/Necrosis "Scientists have known for decades that cancer cells consume more glucose than normal cells." "Spitz and his colleagues have discovered that glucose-deprived tumor cells die from oxidative stress. This stress is caused by an imbalance between harmful reactive oxygen species and protective anti-oxidants such as enzymes that neutralize reactive oxygen species. Glucose provides a major source of electrons for a group of antioxidant enzymes that breakdown reactive oxygen species, such as hydroperoxides. This could explain why cancer cells need extra glucose to boost their ability to remove these toxic substances." https://www.news-medical.net/news/2004/05/15/1582.aspx " En del reaktiva syreföreningar ingår i funktioner i cellen som till exempel signalering, men då i mycket små mängder. Större mängder av reaktiva syreföreningar i kroppen kan orsaka allvarliga skador på viktiga biologiska molekyler som DNA och RNA, och ingår bl.a. i apoptos (programmerad celldöd)." https://sv.wikipedia.org/wiki/Reaktiva_syreföreningar Dvs cancercellen motverkar apoptopis genom att tillverka en massa antioxidanter med glukos som energi som hindrar att de fria syreradikalerna förstör DNA eller RNA! Det har fortfarande inget med svamp att göra förutom att Aflatoxin är Cancerogent, dvs har förmåga lixom många andra toxiner förändra DNA och RNA. Och det är förändringar på DNA/RNA som gör att celler blir cancerceller.. de blir inga svampar! "In oncology, the Warburg effect (/ˈvɑːrbʊərɡ/) refers to the observation that even in aerobic conditions, cancer cells tend to favor metabolism via glycolysis rather than the much more efficient oxidative phosphorylation pathway which is the preference of most other cells of the body." "The Warburg effect may simply be a consequence of damage to the mitochondria in cancer, or an adaptation to low-oxygen environments within tumors, or a result of cancer genes shutting down the mitochondria, which are involved in the cell's apoptosis program that kills cancer cells." "The researchers acknowledged the fact that the exact chemistry of glucose metabolism was likely to vary across different forms of cancer; however, PKM2 was identified in all of the cancer cells they had tested. This enzyme form is not usually found in healthy tissue, though it is apparently necessary when cells need to multiply quickly, e.g., in healing wounds or hematopoiesis." "High glucose levels have been shown to accelerate cancer cell proliferation in vitro, while glucose deprivation has led to apoptosis[citation needed]. These findings have initiated further study of the effects of carbohydrate restriction on tumor growth. Clinical evidence shows that lower blood glucose levels in late-stage cancer patients have been correlated with better outcomes." https://en.wikipedia.org/wiki/Warburg_effect_(oncology) Blättan blättan.. cancerceller är inga svampar, det enda som har med svamp och cancer att göra är om man äter giftig mat typ sådan med Aflatoxin och det är enda kopplingen.. dvs mögliga växter!
 13. The Chronic Dieting Syndrome: Metabolic and Behavioural Characteristics. McCargar LJ1, McBurney RF. Abstract The chronic dieting syndrome has been described as a situation in which a person is overly focused on dieting, but has nonpathological psychological function. At any given time, an estimated 50% of North American women are participating in some type of dieting behaviour. In this study, energy metabolism and lifestyle behaviours were investigated in 172 women who met the criteria for the chronic dieting syndrome. The following measurements describe the study participants (mean SD): height, 163.2 6.0 cm; weight, 80.3 16.3 kg; age, 39.4 7.0 years; resting energy expenditure (REE), 1352 196 kcal/day (92% of predicted). Frequently reported behaviours and attitudes included regular physical activity (73%) and dissatisfaction with body size and shape (78%). Those who started dieting at an early age (= 16 years, n = 90), which implies greater chronicity, were compared with those who started dieting later (> 16 years, n = 82) (p < 0.001). The two groups' metabolic and behavioural characteristics did not differ. Over 21 years, restrictive eating behaviours had become the norm for these women, in spite of limited success at weight loss. The REE appeared to be reduced in only a small subset. Dvs REE är Resting Energy Expenditúre, dvs ämnesomsättningen! Dvs deras ämnesomsättning i vila noggranare bestämt. Dvs om man skall prata om någon form av energy expenditure så kommer vi osökt in på Total Energy Expenditure! Dvs hur mycket man gör av med per dag, även detta är rätt komplicerat iomed att det visat sig att de som tränar inte gör av med mer än de som inte tränar.. per dag! Nu blidde det jättekomplicerat, dvs det visar sig att de som tränar slappar mer efter träningen än de som inte tränar.. dvs det är en normal återhämtning och normal balans för kroppen som vill återställa sitt normala tillstånd/dvs vad den är van vid.. i värsta fall ökar hungern.
 14. Knappast.. iomed att mina makrillburkar har en tendens att trava upp sig i mitt skafferi. Oså till plåsteranvändningen, jag vill inte ha öppna sår på mina fingrar där bakterier och annat kan ta sig in. Dvs jag har en tendens att ta i en massa saker med mina händer. Jag sticker mitt i fingertoppen, där de menar att man har mest nerver, har hört att man skall sticka lite vid sidan, det är inte bara Ardwark, utan oxå lite besvärligt. Iallafall, tangentbord är inte gjorda för folk med plåster på fingrarna.
 15. Mer då ett tecken på lågt blodsocker/hypoglykemi! Oandrasidan när jag mätte mitt eget, det kunde vara alltifrån 3,5 till 6,5.. på morgonen, sen så hade jag plåster på alla fingrarna, då tröttnade jag på att mäta blodsocker.. det gjorde dessutom ont! Iallafall det skadar inte att mäta själv förutom att det gör ont samt att det går åt en del plåster. En lätt överkomlig plåga, to be safe!
 16. Bra reflektion ioförsig, men jag är hur som helst inte bered att diagnosticera dig som diabetiker.. möjligen som 50++! Oså till insulinvärden, de har en halveringstid på någon minut, så det är även det rätt värdelöst som referens, däremot så är C-peptid lite samma som ditt medelinsulin. Dvs C-peptid bildas när proinsulin omvandlas till aktivt insulin och det har halveringstider på en massa timmar. Såå.. om inte C-peptid ingick i Werölabs provsvar så får du gå en runda till innan jag och din läkare kommer att ge dig diagnosen diabetiker. Oså till varför man mäter Insulin och C-peptid; Utifall man har cancer i bukspottkörteln som gör att man har en extremt hög insulinproduktion.. så har man oxå problem med hypoglykemi/dvs jävligt lågt blodsocker.. check, det är inte ditt problem. C-peptid mäter man främst bland typ 1 diabetiker, för att kolla deras kvarvarande egen insulinproduktion, för sprutinsulin ger inget C-peptid! En annan sak som du ioförsig alldrig nämnt, hur ser ditt pensionsparande ut, dvs nu när regeringen verkar få igenom att man måste betala skatt på sin tjänstepension även om man flyttar till Portugalien, när man tar ut den vid 61, då får man se om sitt hus/sina pensionsavtal eller sina besparingar. Jag kan avslöja så mycket som så.. oavsett vilka värden vi har så kommer vi att dö.. ja även de med bättre värden än du och jag.
 17. Det värsta som jag kan tänka mig som kan hända när man kör en andra omgång är att kroppen har anpassat sig och är betydligt mer beredd på att vad som hända skall? Då tappar man som regel inte lika mycket vatten iallafall. Oså finns det andra bieffekter, dvs förmodligen har du uppdaterat dina recept, dvs de är lite mer LCHF, så kroppen är lixom vanare, inga nybörjarbonusar.. inte ens acetonandedräkt eller hur lång mättnad som helst på grund av allt fett. Oså kan jag nämna det motsatta, dvs CBS, Cronic Banting Syndrom, dvs efter 64 omgången så funkar det inte längre, (dvs det funkade inte de andra omgångarna heller) finns de som menar att det handlar om att man minskat sin ämnesomsättning.. grejen är att det inte finns något stöd för detta.. utan det ligger mer på det mentala planet. Oså till faktum, vem som helst kan gå ner i vikt hur lätt som helst, det handlar bara om att minska kaloriintaget, väldigt få kan fortsätta på samma sätt, iallafall om man valt fel kost. Alla som bantar/kalorireducerar kommer i ketos oavsett kost.. finns inga andra sätt att bli av med fettvikt.. förutom fettsugning. Dvs utan fettsugning så måste man förbränna fettet, det är där LCHF kommer in, det gynnar fettförbränning! Dvs kroppen förbränner det du äter, och sen så handlar det sen mer om homeostas och mental kontext.
 18. Lite otydlig rubrik i så fall? Annars så har jag inget problem med att vegetarianer optimerat sitt essentiella proteinintag.
 19. Eh, bara för att det innehåller alla essentiella aminosyror så är det inte säkert att innehållet har rätt proportioner! Enklast är att äta kött iomed att andra djur innehåller aminosyrorna i rätt proportion. Dvs deras kött är uppbyggt av samma essentialla aminosyror som vi behöver äta, dvs de som är essentiella, ät hellre för mycket kött än för lite iomed att vi kissar ut överskottet. Dvs de som är essentiella går in i proteinsynten de andra typ glukogena används som energi..likaså de ketogena! Dvs nästan alla andra vertebrater är uppbyggda på liknande sätt.. hampa och andra växter är uppbyggda på annat sätt. Iallafall så har jag fått för mig att bajlväxter och Chifrön osv har till minstingen alla essentiella aminosyror, men i varierande grad samt i varierande grad även kolhydrater i alla dess former, även snabba sådana i hög utsträckning. "Proteinkvalitet Fullvärdigt protein innebär inte bara att alla essentiella aminosyror finns med. Nästan alltid förekommer samtliga aminosyror, men någon eller några av de essentiella aminosyrorna finns i för liten mängd för att proteinet ska tas upp optimalt. Ibland nämns Protein Digestibility-Corrected Amino Acid Score (PCDAAS) eller Digestible Indispensable Amino Acid Score (DIAAS) i samband med fullvärdigt protein (FAO/WHO 1990; FAO 2013). Både PCDAAS och DIAAS är mått på proteinkvalitet där man förutom innehållet av aminosyror tagit hänsyn till hur väl de digereras. WHO definierar ”good quality protein” som protein med ett PDCAAS-värde på 1 eller högre . Det kan översättas till fullvärdigt, men vi använder oftare begreppet bra proteinkvalitet. De flesta animaliska livsmedel har hög proteinkvalitet. Två livsmedel med låga PDCAAS kan kombineras och tillsammans ge en högre proteinkvalitet. Att komplettera en vegetarisk måltid bestående av ris och grönsaker med en mycket liten mängd fisk, ägg, eller kött, höjer måltidens proteinkvalitet (Abrahamsson 2016)." https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/protein Menna hur krongligt skall det bli, skall man behöva ta hänsyn till sammansättning och digesterbarbarhet/upptagningsförmåga.. man har väl för sjutton fullt sjå med att handla/laga mat och sätta den på bordet när barnen kommer från skolan! Dvs mitt tips.. wrap everything in bacon to be safe!
 20. Både nej och ja, första gången är man som regel maximalt motiverad, sen så lär man sig så småningom lite nya recept. Och då kan det hampa sig att man börjar äta mer än vad man egentligen behöver/fler gånger om dagen än vad man behöver. iallafall jag börjar från början det första man förlorar i början är vatten, det funkar som motivation, iomed att det som regel ger utslag på vågen, så då kör man ett tag till.. likaså gäller midjemåttet! Dvs så småningom tycker man att det funkar oså lägger man så småningom till både det ena och det andra.. vi har alla varit där. Till slut är man tebacks där man började. Såå.. nääe, det är i princip inte svårare andra gången om man är frisk och det inte gått 20-50 år sedan förra gången! Utan det handlar oftast om att man första gången är extra petig.. man vågar knappast titta på en skiva bröd! iallafall skall jag avslöja två hemligheter för dig, den första är iallafall om man är hyfsat frisk, det är kalorierna som spelar roll, nr2, hur ofta man äter per dag, för LCHF är kaloririk mat, men det är nästan omöjligt att på 1-2 måltider per dag att äta för mycket, iomed att det tar tid, man blir proppmatt, mättnaden varar väldans länge, så oavsett om omgivningen vill äta 5 eller 6 gånger per dag så är man fortfarande proppmätt/ohungrig! Det häner oxå att man bara äter en måltid per dag, (5:2) vissa hoppar över att äta någon dag då och då, (fasta)!
 21. Oandrasidan fick du helt andra värden när du väl mätte detta på vårdcentralen.. värden som mer överenstämmer med någon frisk person som äter LCHF! Dvs det peakade på 11 med din mätare, sen så var det tebaks till samma låga värden efter två timmar enligt vårdcentralens mätare! Dvs bägge kan vara sanna värden, men jag skulle lägga större vikt vid vårdcentralens värde, samt ditt HBA1C! Dvs fastevärden på 7 kan vara falska, hur ofta kalibrerar du din egen mätare? Dvs fortfarande inga tecken på varken Diabetes, prediabetes, inte ens insulinresistens ej heller Cancer i bukspottkörteln!
 22. Japp det kan det bli, framförallt i början, det är en lika vanlig biverkan utav LCHF som viktnedgång samt att man bara vill äta två gånger per dag, fastar någon gång samt att man inte längre vill släpa hem kopiösa mängder kassar med kalorifattig mat! Vi börjar från början, under den första tiden med LCHF så får man omställningsproblem, de vanliga går över inom tre-fyra veckor och j´handlar till det mesta om glukosbrist. Men inte nog med det, det är även vanligt med saltbrist! Såå det är vanligt att föreslå att man dricker två koppar hemmakokt benbuljogn, det är för de olika salterna.. jadajada, de flesta tar saltshots, eller saltar extra på maten! Dvs kroppen använder salt för att reglera blodvolymen, dvs vanligt bordssalt.. med högre volym ju högre tryck. För det är som så att högt insulin (högt blodsocker egentligen), stimulerar njuren att återuppta mer salt, och junkfood är även överladdad med salt, för att annars skulle den inget smaka. Iallafall så finns det mediciner oxå, men de går in och reglerar nödsystemet, dvs renin- angiotensinsystemet! Det funkar lite annorlunda; "Sammandragning av de små blodkärlen. Frisättning av aldosteron från binjurebarken, vilket stimulerar till ökat natrium- och vattenåterupptag i njuren." https://sv.wikipedia.org/wiki/Renin-angiotensinsystemet
 23. Bra så, det tyder på att det var biverkan av kortisolet. Strunta i det, det var mest en ironisk kommentar, dvs hur vet du egentligen hur ditt blodsocker varierar under dygnet? Jag har testat.. och det går upp och ner av helt naturliga orsaker. Dvs skillnaden är om det är kroniskt högt, det får man bättre svar på genom HBA1c! Inte ens 10-12 är några större problem postprandialt, så länge HBA1c ligger på 35!
 24. Inte jättevanligt, risken finns att du antigen är ung eller helt frisk, det tredje är att det är fel på din mätare? Oandrasidan så är knappast 4,2 något tecken på hypoglykemi iallafall. Personligen rekommenderar jag att man mäter blodsocker minst en gång i halvtimmen.. förutom under natten då man bör sova. Har man så gjort så är det vanligaste att blodsocker åker upp och ner. Sen så ger man f*n i blodsocker och mäter HBA1c i stället, typ en eller två gånger per år.
 25. Jo jag var vitsig och jag är glad för att du förstod detta. Oså går vi till nästa, dvs om en svampinfektion kan leda till cancer, ja om den ändrar Cytostolens funktion.. vilket är rätt tveksamt. Oså det ännu märkligare, att cancerceller förbrukar glukos för att svampen behöver detta.. detta fattar jag inte alls. Hur skall vi ha det här, är det svampen eller cancercellen som behöver glukos? Dvs cancerceller är inga svampar, utan det är cancercellen i sig som ändrat på cytostolens funktion och använder denna för att föröka sig, det är cancer! Att den är beroende utav glukos är inte så konstigt iomed att stora delar utav våra celler är beroende utav glukos.. iallafall vana vid att glukos är deras främsta energi, och det är därför som fasta och ketogen diet setts ge effekt på vissa former utav cancer.