Jump to content

baconrulle

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

baconrulle's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

1

Reputation

  1. För mig blir det tvärtom, att äta hamburgare (med salladsbröd), stekt kött, grillad kycklig, härliga kötträtter med feta såser och andra delikatesser gör det nästan obligatoriskt att servera vin eller öl till...
  2. Tack för alla svar, hoppas på fler!! Det där med grädde kan vara svaret. Konsumerar ca 1½ liter grädde/creme fraishe i veckan till kaffet och i maten. Kan är det som hindrar alkoholen?
  3. Har gått på LCHF ett år ( ca 20-25 kolhydrater om dagen) men mörke ganska fort att jag hade betydligt svårare att bli berusad/full av alkohol. Har läst om så många som tydligen blir lättare påverkade av alkohol när de går på lchf men för mig var det märkligt nog helt tvärt om? Är jag ensam om detta och kan det finnas någon förklaring. Jag har prövat whiskey (en kvarting eller mer), olika typer av vin (1-1.25 liter, light öl (6-7 stycken 5.0% or) etc men allt med samma effekt, jag blir inte fullare än vad jjag hade blvit på 2.8% or i vanliga fall. Att det beror på LCHF att jag inte längre blir full blir klart dom gånger jag fuskat och unnat mig godis etc. Har jag ätit 100 gram kolhydrater eller mer så blir jag nästan lika påverkad som tidigare men så fort jag är strikt med min lchf kan jag inte bli berusad. Det låter kanske inte som något stort problem men jag trivs med alkohol och vill gärna kunna kombinera det med lchf. Jag har idag även vart hos en läkare (som inte visst vad lchf var alls) och tog blod prover för att se hur det påverkar lever. Hoppas dock att någon här kan svara på 1. varför jag inte blir full alls längre, när alla andra på LCHF lättare blir fulla? 2. vad händer med alkoholen i mig? Vart tar den vägen? 3. Finns det nån annan med samma problem på LCHF? Kan det bero på att jag är man?
×
×
  • Create New...