Nalta Norrland

Medlem
 • Innehållsantal

  15
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Nalta Norrland

 • Rank

 1. Har prövat Amlodipin under några veckor men fick sluta pga diverse biverkningar som t ex en jävulsk klåda, en upprörd & bråkig mage som gjorde mig akut toaberoende, detta höll på att driva mig till vansinne.
 2. Tack. Det var min doktor som sa att broccoli inte innehöll magnesium eller i alla fall väldigt lite... att det vid magnesiumbrist hjälpte det inte med broccoli 3 till 4 gånger i veckan men jag förstår hur hon menadfe ifall det behövs 1.45 kilo/dag å det är ju inte sånna portioner jag äter ;-) Jag fick magnesium utskrivet på recept.
 3. Vet inte om jag är dum eller... har fått rådet att vid ständig benkramp äta mer broccoli, fick oxå höra att benkramp är vanligt när man börjar med LCHF och att det beror på magnesiumbrist. Okey liksom... jag trodde att broccoli innehöll magnesium och tyckte det var märkligt att jag som äter broccoli flera gånger i veckan kunde ha brist... jag kollade upp detta och oooups broccoli innehåller inte magnesium. Mina två frågor: varför broccoli vid benkramp och varför benkramp när man börjar med LCHF? Om nu krampen beror på magnesiumbrist så varför broccoli?
 4. Tack för tipset i alla fall... får försöka laborera ihop nått :-)
 5. Inte riktigt tyvärr... oftast blandas kokosmjöl + mandelmjöl, gjorde en tvärsnabb titt här http://mariannslchf.se/etiketter/bakverk-2/ och hittade typ bara semlor som inte innehöll mandel
 6. Är det bara jag i hela LCHF världen som är allergisk mot mandel & nötter, blir rätt less på alla recept med mandelmjöl, hasselnötter etc Det är ju samma lika när det gäller glutenintolleranta, yes jag tål inte gluten... men i de flesta recept då brödet/bullen/kakan är glutenfri så ingår mandel å nötter.
 7. Äter ju inte "vanliga" semlor pga allergi, jag tål inte mandel/mandelmassan så för min del är det lätt att avstå. Tidigare år har min kära mor gjort semlor och då har jag fått hjortron i min men i år är hon sjuk jag har inte ens blivit erbjuden nån semla.
 8. Vet inte om åldern har så stor betydelse... Jag har kört LCHF bara sedan 7/1 så detta blir min femte vecka, jag har hittills utan problem gått ner 3 kg. Men nu när jag läser om fördelar att plocka bort mejeriprodukter så funderar jag på om det inte borde vara något för mig, dels för snabbare viktminskning, men egentligen mest för mitt mående, jag har ständig värk, är alltid trött, har bråkig & irriterad mage och om det med så enkla medel som utesluta grädde skulle få min kropp att må bättre är det helt klart värt att prova.
 9. Då verkar det ju som om Din läkare tänker fel
 10. Vadå inte får 4.2 om man varit fastande? Är ju ny och inte helt insatt... mitt totala kolesterol var 8.1, LDL 6.2 och HDL 1.47 Du får gärna förklara om Du vill...
 11. Låter ju som om Din vårdcentral inte gör sitt jobb ordenligt Kanske ska Du söka Dig någon annanstans?
 12. Tack för svar Hur lång tid, med LCHF, bör jag vänta innan ny provtagning... blodtryck/blodfetter? När kan jag förvänta mig förändring?
 13. Hej, ny här på forumet, har dock följt Kostdoktorn en tid och har "kört" LCHF under två veckor. Var till min läkare och tog prover för två veckor sedan, ja precis när jag startade med LCHF... Mitt totala kolesterol är på 8.1, mitt "onda" LDL är 6.2 och det "goda" är oxå högt 1.47 Nu vill min läkare - sedan vi fått ordning på mitt blodtryck som ligger runt 150/70 samt vilopuls 91 - att jag ska ändra mina matvanor... tror inte hon kommer att gilla LCHF Min fråga, kan jag förändra mitt höga kolesterol med hjälp av LCHF eller bör jag medicinera? Kanske någon här varit i sammat sits har tips å förslag...