lotth

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om lotth

  • Rank
    Nyanländ
  1. Bär innehåller förstås en del kolhydrater. Hallon minst vad jag kommer ihåg. Jordgubbar rätt så mycket. Sök på kolhydratinnehåll på Livsmedelsverket. Har själv ätit några gubbar då och då i sommar. Om man inte är känslig och inte håller en stram kolhydratdiet under 20 kolhydrater/dag, går det utmärkt att ta sig några bär ibland. Att äta årstidsbundet har vi i Norden väl alltid tidigare gjort och det låter ju betydligt klokare, istället för att äta all exotisk dyr och besprutad frukt/bär året runt.
  2. Var också på en utbildningsdag, Halmstad sjukhus och hade angett LCHF. Inget till frukost, fick pilla bort osten och skinkan från olika sorters frallor och äta med kaffe och "grön" mjölk. Lunchen bestod av smörgåstårtor! Det fanns 2 olika sallader att välja mellan men båda fullproppade med penne och en dressing som jag är hundra på var fettsnål! Det fick ändå bli salladen och bort med pastan! Kaffe igen, med "grön" mjölk. Eftermiddagens rast var en orgie i olika söta bakverk! Då gav jag upp och tog fram min påse med blandade nötter och bon bell-ostar som jag alltid har med om kris skulle uppstå. Så LCHF är i allafall för Halmstads sjukhus något okänt eller också ger man f-n i att gå någon tillmötes som begär detta!
  3. Du har så rätt! Känner mig också nästan kriminell när jag tyst och försiktigt yttrade att jag inte tål spannmål på min nya arbetsplats. Det bjöds på frukost med frallor. Har ännu inte vågat säga att jag äter LCHF. Har förstått att ingen annan äter så och vill inte utstå samma fnys och skakande på huvudet som på mitt förra jobb. Tar därför med rikligt med grönsaker till min fisk eller kött, så ingen ska undra. Få se hur länge det håller..Istället skulle jag vilja vara ambassadör för denna goda mat som dessutom är så mycket nyttigare än de stora portioner ris, pasta eller potatis mina kollegor slevar i sig. Men jag får bida min tid. Kanske är det tillslut nån som blir nyfiken och vågar öppna sitt sinne!
  4. Detta funkar för mig sedan snart 4 år med LCHF- Frukost: Eget bakat nöt-eller mandelbröd med bregott. Ost eller skinka. 1 kokt ägg, kaffe med grädde. Varierar med turkisk yoghurt och lite blåbär/hallon, linfrön, pumpakärnor och solrosfrön. Lunch: Gårdagens middag. Någon bit kött eller fisk alt. gryta med stekta grönsaker (i olivolja, smör och kokosolja) eller en sallad med egen vinegrette. Ev. kaffe efter maten med grädde. Innan hemgång från jobbet: Några egenrostade mandlar om jag har behov. Middag: Som lunchen, gör tillräckligt att ta med nästa dag. Espresso med en liten bit mörk (minst 70 %) choklad. Har ingen aning om hur mycket kolhydrater detta ger/dag, men blir mätt och har en mage som aldrig krånglar längre! Dessutom hade jag tidigare värk i leder som kunde vandra runt i olika delar, men är nu helt borta. Gick i början ner i vikt, men står nu i princip still, så jag har väl hittat där jag ska ligga tror jag. Är 162 cm och väger mellan 60-62 kg, vilket väl kan anses normalt.
  5. Har också haft "problem" med arbetskamrater som förlöjligar LCHF. Alla är fullständigt till 100 % övertygade om att man behöver en massa kolhydrater och speciellt om man tränar. Se på Björn Ferry brukar jag genmäla men det är som att köra huvudet i en vägg. Man vill inte veta av dessa nyheter då de skulle bli tvungna (precis som jag var tvungen) att ta itu med en hel del irrlära som Livsmedelsverket och en hel bunt föreningar och företag gjort till buissness! Titta bara in i närmsta livsmedelsbutik! Väggar upp och ner med fullständigt värdelösa produkter med noll näring och massor av kolhydrater/socker! Det är svårt att gå med på att man är så grundlurad! Har alltid varit intresserad av näringslära och följt dietisters och Livsmedelsverkets alla påhitt under hela min vuxenperiod. Det är först nu efter snart 4 år med LCHF som jag förstår att det inte fanns något belägg eller några vetenskapliga studier som håller för granskning! Där är problemet! Vem vill erkänna att man blivit blåst?
  6. Tack för snabbt svar! Skall åter till min läkare på VC (som är mycket intresserad av LCHF, som jag förstår på de resonemang vi har) i mars att ta Apo-värden. Varför kolesterolprov togs berodde på en ögonbottenundersökning i december-12. Då hittade ögonläkaren en "gnistrande kristall" i ena ögat, vilket föranledde svar till min VC-läkare om behov av att ta kolesterolvärdet, då det enda han kunde komma på var att detta var orsakat av förhöjt kolesterol. Anledningen i sin tur att jag var hos ögonläkare kom sig av huvudvärk, blixtar och zig-zag-mönster i synfältet under 5-10 minuter vid två tillfällen under hösten som man misstänkte kunde vara början till näthinneavlossning. Tackolov var detta inte fallet, men som sagt fann han en kristall, vilket jag förstod var ett ovanligt fynd.
  7. lotth

    Triglycerid 2,6!

    Min läkare ordinerade endast fastande före morgontidig provtagning, dvs vare sig vatten eller fast föda efter kl. 24.00 dagen före. Inga restriktioner ang. mindre fett dagen före. Kan inte se att det skulle vara avgörande för ett rättvisande svar. Lotth
  8. För högt kolesterol? Har 8,0 i totalkolesterol. Men 0,5 i triglycerider vilket väl anses som ett mycket bra resultat. Frågan är om jag ska oroa mig för framtida hjärt-kärlproblem med det höga kolesterolvärdet? Är inte helt trogen LCHF. Har tex ingen aning om hur jag ligger till i dagsintaget av kolhydrater resp. fett. Äter det jag mår bra av, dvs utesluter potatis, allt spannmål, ris och pasta, men tar gärna en bit mörk choklad till kaffet, äter även lite rotfrukter. Lagar all mat med smör, olivolja, rapsolja och ibland även kokosolja. Varje frukost 1 kokt ägg, eget bakat nöt-eller mandelbröd, ibland turkisk yoghurt med lite frysta hallon och blåbär. Alltid vispgrädde eller kokosmjölk i maten. När det är möjligt väljer jag också ekologiska alternativ. Övergång till LCHF-liknande kosten gjorde jag för mer än 3 år sedan och har haft ett flertal positiva effekter. Magen sköter sig tex exemplariskt, smärtor i olika leder nästan borta, varmare perifert (kalla fötter o händer tidigare), inga arga utbrott längre efter blodsockerfall. Störst anledning är dock att försöka förhindra stroke och diabetes som fanns i min familj. Frågan är återigen, är min oro befogad, om den nu går att besvara! Med vänlig hälsning Lotth