Gå till innehåll

Sofia

Medlem
 • Innehållsantal

  11
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

12 Neutral

Om Sofia

 • Rank

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Den här personen hade redan provat LCHF utan något resultat på vikten (samma för mig tyvärr), sjukvården uppmanade inte till att prova igen när det inte gav önskat resultat. Hon hade redan provat "allt", därför beviljades hon operation. Jag själv blev erbjuden gbp för flera år sedan i Sollentuna. Sökte pga att jag misstänkte sköldkörtelproblem, men det verkade otänkbart enligt läkaren, men en gbp kunde hon remittera mig till. Ett par år senare visade det sig att jag hade rätt, det var sköldkörteln som felade. (Gbp tackade jag nej till.)
 2. Jag har följt en person som ska genomgå en gbp-op snart. Hon har provat "allt", och det krävs också för att få genomgå op. Och i "allt", så ingår LCHF (lågkolhydratkost). Soppdieten går man inte på för att "visa sin motivation", utan för att krympa levern inför op och ge dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas bra med op.
 3. Kapslarna är små, ungefär som en halv panodil.
 4. Ja, jag äter Levaxin sedan ett år. Mina värden ligger bra nu, men jag har många symtom kvar. Tröttheten och orkeslösheten är värst, samt att det är omöjligt att gå ner i vikt. Jag går också långsamt uppåt. Jag ligger på Max 1500kcal om dagen (äter jag mer, trots LCHF, så går jag upp).
 5. Jag har samma problem och jag har problem med sköldkörteln. Jag ska också utredas för PCO (läste på om det och tror inte själv att jag har det). Jag har länge ätit LCHF och nu Paleo i 10 v (för mig innebär det laktosfri LCHF). Jag har 50kg övervikt och går inte ner ett enda gram.
 6. Jag resonerade som så att jag "fick" äta onyttigt om det bjöds på fika på jobbet. Bara det att på mitt jobb så kan det vissa veckor vara fika varje dag! (Andra veckor ingenting.) Så jag slutade med det. Jag tycker att det är lättare att hålla sig till LCHF varje dag, för då slipper man få "suget". Jag tror att man måste komma till en punkt där man bestämmer sig för att helt enkelt bara sluta med det man vet är onyttigt för en själv. (Kan säga att Matrevolutionen gav mig en riktig nytändning, och jag ska läsa om den ifall jag trillar dit på mjöl och socker någon mer gång.) Men OM du "syndar
 7. Jag är (eller har varit i alla fall) också chips-o-man. Åt inte chips flera ggr i veckan, men kanske 3-4 ggr i månaden i alla fall. För min del så tror jag att det är saltet som lockar mest. Känner jag chipssug, så saltar jag maten lite extra (ett ägg med salt tex), och det brukar funka ganska bra. Tidigare så hade jag bestämt mig för att till midsommar så ska jag göra avsteg från LCHF'andet och äta lantchips, men jag har ångrat mig. Tror att det går bra att låta bli - bara det inte bjuds på chips, för då kanske jag inte kan stå emot.
 8. Jag följde Biggest Loser och gillar programmet (men visst känns det knasigt att det går ut på att räkna kalorier och äta "light"). I finalavsnittet så satt fjolårsvinnaren i publiken, och det såg ut som att han hade gått upp ganska mycket tyvärr. Hoppas att det går bra för alla dem som verkligen lyckades gå ner mycket i vikt!
 9. Jag brukar inte baka så ofta, då det är så svårt att bara äta lite... Men denna tårta gjorde jag en gång när min mamma fyllde, och tog Anneths tips om att ha lime i smörkrämen. Jag hade kunnat ta mer lime minns jag, och kanske mindre sötning. God var den, tyckte alla som smakade. Bara jag som LCHF'ade, men minst en sockerråtta provade och tyckte också att den var god. http://givememycoffee.wordpress.com/2011/06/12/mandeltarta-a-la-mariann/ Jag tycker att den påminner om Zuleikatårta, som var en av mina favoritbakverk medan jag fortfarande åt socker och mjöl.
 10. Ååååh, vilken härlig läsning, Annika!!! Du är en sådan inspiration! Vi är ju lika långa du och jag vet jag (från ett annat forum, som har med vår hobby att göra ) och det är så härligt att höra att du är i mål! Det ger även mig hopp!! Tjohoooo för dig! STORT GRATTIS!!! Kram, Sofia (Sofia/Jozie)
×
×
 • Skapa nytt...